lilka.k 11.03.08, 15:37 Własnie wrócilam z zakupów. Nowe opakowanie Bebilonu i od razu cena skoczyła do 40 zl...noż kurde, ale cena! Fakt, ze kupowalam za 36, ale mi tyle tego idzie, ze tez 4 zl na puszce to sporo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrice7 Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 15:56 dlatego karmie Nanem :)))) 10 zl w auchanie:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 16:11 Za ile gram? Bo duzy Bebilon ma 900 gram, wiec tego w sumie sporo jest, ale i tak drogi... Odpowiedz Link
agasar79 Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 16:17 ale drogi ten bebilon! Nan ma 350g, ale to i tak taniej. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 16:23 Raz dalam Nan, ale ono ma chyba inny smak, bo cos nosem krecily Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 16:39 W weekend kupowałam bebilon po 36-37zł. A kupuję go bo jest dostępny i ma bardzo praktyczne opakowanie, bo składy wszystkich chyba są bardzo zbliżone. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 17:09 Tak, opakowanie ma super :). Też wole takie zamykane puszki :), no ale zawsze przeciez mozna przesypac inne mleko, wiec to takie wazne nie jest. A tak w ogole to chcialam juz dzisiaj kupic Bebilon 3, ale jest od roku...juz sie dostosowali do nowego schematu. No i wprowadzili Bebilon DobraNoc, ponoc bardziej syte, ale jak patrzylam na kalorycznosc, to mial ciut mniej, wiec to pewnie sciema. Odpowiedz Link
lilka.k Zmniejszyli o 100 gram pudelko! 11.03.08, 18:45 No to już przegięcie. Było 900 gram, teraz patrzę a tam 800 gram. Cena w górę, zawartość w dół. Jutro tam zadzwonię, bo się wkurzyłam jak nie wiem, co za naciąganie ludzi. Odpowiedz Link
m_k8 Re: Zmniejszyli o 100 gram pudelko! 11.03.08, 19:04 lilka masz rację! Kupiłam co prawda za 37 ale nie zwróciłam uwagi że opakownie mniejsze choć wydaje się być takie same... Odpowiedz Link
lilka.k Re: Zmniejszyli o 100 gram pudelko! 11.03.08, 19:23 Tak, jest takie samo, ale wsypali mniej..nieźle, nieźle. Zapytam czemu ludzi naciągają. Nie jestem jakaś sknera, ale to trochę nie fair ze strony producenta. Odpowiedz Link
moni_30 Re: Zmniejszyli o 100 gram pudelko! 11.03.08, 19:25 Po prostu "rozbój w biały dzień"!!!Nie mam słów. Odpowiedz Link
madziszka Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 22:42 nieźle! ja też pare miesięcy dawałam Bebilon, ale Jaś coś mało jadł i za namową lekarza zmieniłam na Bebiko, firma ta sama, skład ten sam a lepiej smakuje i tańsze mocno! Odpowiedz Link
ri.ka Re: Nowy Bebilon 40 zł! 11.03.08, 23:43 Też dawałam Bebilon ale mały miał wzdęcia i zmieniliśmy na Humanne która jest duzo tansza bo 350g to koszt ok 11 zł. i wzdęć nie ma bo w Humanie nie ma dodatkowo błonnika, który jest w Bebilonie Odpowiedz Link
silje78 Re: odpowiedź nutricii w sparwie bebilonu: 16.03.08, 16:19 Szanowna Pani, Dziękujemy za podzielenie się opinią w związku z gramaturą mleka Bebilon. Zmiana gramatur jest jednym z elementów zmian jakie zaplanowaliśmy. Zmieniamy wygląd opakowania i polepszamy receptury mleka dbając o ich najwyższą jakość. Zmiana ceny produktu, tj. obniżenie zawartości opakowania, jest konsekwencją zwyżki cen surowców pochodzenia mlecznego zarówno w Polsce jak i na świecie. Ponieważ najważniejsza dla nas jest jakość produktu, kupujemy surowce najwyższej jakości. Z poważaniem, Lucyna Bienek Serwis Konsumencki może i mają rację, ale powinni poprzestać na podwyżce ceny, a nie zmniejszać ilość mleka. to już ich druga wpadka. poprzednio był problem bo wycofali bebiko omneo, a bebilonu comfort nie było w sklepach:( Odpowiedz Link
effka_81 A ja mam Bebilon za 43zl!!! 17.03.08, 22:45 Zawsze kupowalismy w tesco za 36,99zł ale dzisiaj nie było i mój M kupił w Rabacie za 43zł, myślałam że go rozerwe normalnie pobił wszystkie ceny!! Nie rozumiem jak mogą się ceny tak różnić? Przecie to jest nienormalne!! Odpowiedz Link
lilka.k Dzięki, ale przeszłam już na NAN... 18.03.08, 13:09 wychodzi połowę taniej. Tylko zauważyłam, że muszę więcej kaszki sypać, bo sie tak szybko nie daje zagęścić. Odpowiedz Link