blanka0 07.04.08, 16:19 czy jeszcze podajecie i jak? bo Lena dzioba za boga nie otworzy wiec daje kropelke na smoczka i do paszczy, no i nie wiem czy dalej podawac. Do kiedy sie podaje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ri.ka Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 16:36 z tego co wiem to wit D3 podaje się do 2rż napewno ale chyba nawet do 3rż my podajemu prosto do dzioba Antek sam otwiera jak mówię kropelki i pokazuję butelkę chyba się już nauczył że nie ma wyjścia Odpowiedz Link
lilka.k Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 16:46 Ja wlewam do wieczornego mleka..pytalam lekarza i powiedziala mi, ze mozna w mleku..codziennie tez podaję tak cebion multi..bo on jest kwasny i się krzywią, kruszę tez do mleka kwas foliowy dla antka... Tylko ferrum musze podawac antkowi osobno... Odpowiedz Link
azi81 Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 16:52 Moja lekarka mowila ze napewno mamy podawac vit d3 do 1 roku zycia podeaje jeszcze cebion multi Moja Oliwka od poczatku jedno i drugioe dostaje na lyzece przed ostatnim posilkiem.Sama juz dzioba otwiera jak tylko lyzeczke widzi :) Odpowiedz Link
agatka_1979 Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 16:54 My juz od dawna podajemy wlasnie tak jak Ty Blanka robisz - kropelka na smoka, do buzi a zaraz potem cyc... Z tego co pamietam (ale nie wiem czy dobrze) to nasza pediatra mowila ze wit d3 do roczku, a potem do jesieni luz, bez zadnych witamin... nie wiem co potem? Odpowiedz Link
edzia.79 Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 17:29 Ola ma duze ciemiaczki,lekarz kazala nadal podawac a w lato zastapic jakimis witaminami np.cebionem. z podawaniem nie mam problemu bo Ola sama otwiera dziobek-daje jej przed kapaniem na lyzeczce. Odpowiedz Link
burdziaa Blanka! 07.04.08, 16:55 ostatnio bylismy u pediatry i pomacała ciemiączko, po czym stwierdziła zeby dalej 1 krople podawac- ale to nie jest takie łatwe, zazwyczaj wpadają do dzioba od 1 - 3 , dobrze ze Julek szeroko buzke otwiera. Blanka ! Jak Lenka z katerem? Julek dzisiaj w nocy dostał takiego kataru,ze biedny sie budził, takie gilusy ze strach. Sama siedzei w domu i tragedia z odciaganiem Frida, nie ma komu trzymac go za rece, tak wykreca głowe,ze boje sie zeby mu nosa nie urwało :-( Co mam podawac? Wcisnełam Euphorbium, cos jeszcze polecasz?Nie mam jak sie dostac do lekarza teraz, no i z katarem nie wiem czy leciec, temperatury dzieki Bogu nie ma. Podziel sie radą :) Odpowiedz Link
lilka.k Burdzia 07.04.08, 16:57 Moje tez katar mają, ale do lekarza nie trzeba. Przynajmniej moja nie kazała, bo mówi, że w przychodni za dużo zarazków by z katarem lecieć... Odpowiedz Link
blanka0 Re: Burdzia 07.04.08, 17:27 burdzia mam namiary na extra pediatre ktory przyjezdza do chaty wiec moge podeslac nr. tylko drogi jak byk :-) ja daje euphorium i dodatkowo neomecyne taka maść do oczu wciskam 2 x dziennie do noska aha lenka juz polubila fride, sama nastawia nochala i sie smieje przy tym :-))) Odpowiedz Link
bobimax Re: Burdzia 07.04.08, 18:06 Ja polecam otrivin. Do nasivinu sie przyzwyczaiła i musiałam zmienić. Podałam otrivin i naprawdę szybko nie ma kataru. Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 19:57 co wieczór po kąpieli od razu do buźki - Olcia sama otwiera usta jak widzi buteleczkę, podobnie podaję czasami Cebrion Odpowiedz Link
qwoka Re: wit d3 czy i jak 07.04.08, 21:37 od czasu do czasu po 1-2 krople prosto do buzi, ale często zapominam, czasem i 2 tyg nie podaje, ale oznak m=niedoboru nie widać :) Odpowiedz Link