dziunia27 09.04.08, 09:40 wiem, że któraś z was już podawała dziecku:)) bo w ktoryms z watkow czytałam.. no a my mamy dzis na obiad ogórkowa i sie zastanawiam czy niedac malej troszke na spróbowanie?? czy niewolno jeszcze?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorann Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 09:42 Ja dałam małej ogórkowa jak miała z 6 miesięcy i nic jej nie było ;-) Odpowiedz Link
dmgr Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 09:45 Według schematu po 12 miesiącu. Odpowiedz Link
kaga6 Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 09:45 Tez dawałam zupę ogórkową. Żadnych skutków ubocznych. A jak dałam jej ogórka kiszonego - obranego do ręki to cały sok z niego wypiła i krzyczała jak jej chciałam zabrać to co zostało (oczywiscie cały czas byłam gdyby odgryzla kawałek) Odpowiedz Link
dziunia27 dzieki 09.04.08, 09:51 dziewczyny za błyskawiczną odpowiedź:DDD w takim razie dam jej dzis troszkę:D Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 09:53 moj maly probowal troche ode mnie z talerza. bardzo mu smakowala. nie wiem dlaczego mozna podawac dopiero po 12tym miesiacu? moze to przez smietane? ale mozna przeciez przygotowac bez smietany. Odpowiedz Link
edzia.79 re a pomidorowka? 09.04.08, 09:57 tez nad tym myslalam. a jak uwazacie co z pomidorowa? i jak ja ugotowac z koncentratu,z soku czy z prawdziwych pomidorow?? Odpowiedz Link
dziunia27 edzia 09.04.08, 10:02 no własnie:) w gotowych słoiczkach są potrawy z pomidorami, wiec wnioskuje ze mozna je podawac.. a zupe to chyba z pomidorow lepiej, bo koncentrat mysle ze za kwasny, co??? Odpowiedz Link
dziunia27 Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 09:59 no dokładnie, można niedodawac śmietany:) a ma www.osesek jest podane że sok z kiszonej kapusty można podac dziecku juz od 8 miesiaca życia, to z ogórkow kiszonych chyba też.. Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 10:12 u mnie też Oluśka próbowałą wszystko, co gotowałam... i nawet smakuje jej :) Odpowiedz Link
nating tylko to jeszcze chodzi o te kostki rosołowe 09.04.08, 10:18 nie tylko o śmietanę Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: a no fakt... 09.04.08, 10:43 jakie kostki rosolowe? przeciez prawdziwa zupe gotuje sie na miesku (np. kurczaczym).... Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 10:30 przecież ogórek kiszony spokojnie można podać od 8 m-ca, więc zupa bez jakichś chemicznych cudów też nie powinna zaszkodzić. poza tym w takiej zupie to tyle wit.C, że hulaj dusza. młodszy je ogórkową już od kilku tygodni, skutków ubocznych brak. smacznego :~) Odpowiedz Link
dmgr Re: zupa ogórkowa.. ktoś już dawał.. czy można?? 09.04.08, 11:00 Nie wiem, w menu bobovita zupa ogórkowa na mięsku z ogórkiem kiszonym i mlekiem modyfikowanym zamiast smietany jest po 12 miesiącu. Koncentrat pomidorowy można chyba, ja dawałam starszej na pewno juz w 10 miesiącu ale Paweł nie lubi pomidorów więc odpada. Odpowiedz Link
babajagaa Edzia! 09.04.08, 12:08 Ja podalam zupe pomidorowa zrobona z koncentrat tylko ze dalam troche malo bo sie balam a z pomidorow niestety nie potrafie zrobic zupy.Malemu nic nie bylo. Powiedzcie jak robi sie z pomidorow Odpowiedz Link
dorann Re: Edzia! 09.04.08, 12:43 Można dawać pomidorówke z koncentratu, trzeba tylko dłużej gotować z tym koncentratem (około 10 min.() Odpowiedz Link
lopez32 Re: pomidorowa 09.04.08, 21:59 ja podałam pomidorową z przecierów swojskich ze słoików i mała jak zjadła tak tego samego dnia wysrała, widac było ze jej nie służy, moze uczulona będzie. Odpowiedz Link