Dodaj do ulubionych

POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 16:44
Mam neostrade plus i duze problemy z uploadowaniem plikow na ftp, dodawaniem
zalacznikow do poczty (www), uploadowaniem zdjec na imageshack. Wszystko co
ma zwiazek z wrzuceniem czegos z mojego komputera do sieci.
Jestem pewien ze wszystko to ma jedna przyczyne. Cos jest zablokowane (jakies
porty?). We wszystkich przypadkach sa te same objawy - jak probuje uploadowac
plik, najpierw leci szybko a gdzies w polowie sie zatrzymuje i tak juz
zostaje.
Mam wylaczony firewall, akceptuje cookies, i nie wiem juz co mozna na to
poradzic.
Mam nowe windowsy, a wczesniej bylo to samo.
Bardzo bylbym wdzieczny za pomoc kogos lepiej obeznanego.
Obserwuj wątek
    • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:56
      teraz sie okazuje ze nie moge nawet dodawac fotek na allegro, po dlugim
      oczekiwaniu sie wyswietla 'strona nie moge byc zaladowana'. w czym moze byc
      problem?
    • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:31
      czy nikt nigdy nie mial podobnego problemu?
    • m.gregor Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... 06.04.05, 09:03
      Neostrada sama w sobie niczego nie blokuje. Czy przypadkiem nie dzielisz tej
      neostrady z kims jeszcze? Czy masz zainstalowanego antywirusa? Jakiego uzywasz
      firewall'a? Czy kiedy uzywasz samodzielnego firewall'a to czy masz wylaczona
      zapore systemowa? Czy w systemie nie ma spyware itp?
      • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:57
        neostrady nie dziele, mam pande i zone alerta. z ta zapora systemowa to chodzi
        o firewalla xp? to mam wylaczone takze. spyware/adware i wirusy sprawdzam
        codziennie, jest czysto.
        • m.gregor Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... 06.04.05, 18:07
          To wylacz ZA i sprobuj jeszcze raz. Ale wylacz go permanentnie a nie zrob
          'przepusc wszystko'.
          • Gość: jurlich Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:40
            podczas wysylania plikow na serwer musisz sprawdzic czy jestes w
            trybie "passive" czy nie, nie wiem gdzie to siedzi w windowsie, ale np. windows
            commander ma taka opcje podczas laczenia sie z ftp'em
            • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:00
              wiem, jak nie jestem w passive to w ogole sie nie da polaczyc z serwerem. ale
              ja sie moge polaczyc, nie moge tylko nic wrzucic
          • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:00
            odinstalowalem ZA i antivirusa, nie mam juz nic co mogloby blokowac dostep i
            gowno
            • Gość: Bruno Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 07:58
              Odinstalowaleś ZA i antywirusa? Gratuluje Ci twojej glupoty.
              • Gość: PIOTREK1982 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:28
                takie rady to se mozesz wsadzic.
                na chwile odinstalowalem, mam w pelni chroniony komputer, nie udzielaj sie jak
                sie nie znasz
    • Gość: dominik666 Re: POMOCY - PROBLEM Z UPLOADOWANIEM NA FTP... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:56
      zobacz jakie masz aktywne połączenia (netstat) upload jest zawsze wolniejszy od
      download`u

ftp to port 21 (default) w przypadku połączenia passive ftp 1024

Active FTP :
      command : client >1024 -> server 21 (rozkazy)
      data : client >1024 <- server 20 (dane)

Passive FTP :
      command : client >1024 -> server 21 (rozkazy)
      data : client >1024 -> server >1024 (dane)

pozatym warto sprawdzić konfiguracje modemu/połączenia z ISP
      neostrada.info/sprzet.php
      i nie łączyc się przez ten wynalazek "Wanadoo" :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka