lee_a 12.05.08, 13:44 czy ty masz fotelik Roemer King Plus? Jak sie sprawuje? Czy mała się w nim mocno poci? W tym tygodniu będę kupowac i jak na razie to jest mój typ. Jaki kolorek kupiłas? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: blanka0 - fotelik samochodowy 12.05.08, 13:52 Podpinam się pod pytanie: Jak się montuje te fotele? łatwo? Bo czasem będę musiała przełożyć do auta mojej mamy i dlatego to w sumie ważne. Ja też je będę kupować jak moje wyrosną z peg perego, ale jeszcze trochę, bo one są ogromne. Ale romery mam na oku i chyba innych nie chcę. Kolory fajne mają :). Muszę jednak w sklepie Antka przymierzyć, bo on chudy i nie wiem czy nie będzie za duży, nawet przy Antka wadze :) Odpowiedz Link
blanka0 Re: blanka0 - fotelik samochodowy 12.05.08, 14:18 bardzo latwo sie montuje, poci sie niestety, ale ja nie mam klimy w aucie, uwazam je za najlepsze, super sie przesuwa pasy gora- dol lilka.k bedziesz mialaokazje Antka zamontowac w srode , sa tez specjalne wkladki dla mniejszych dzieci, ja kupilam w niemczech wiec mojego koloru nie ma, jakos nie widze ale jest to granatowa pepitka, Odpowiedz Link
lee_a Re: blanka0 - fotelik samochodowy 12.05.08, 14:32 ja wybrałam Rubensa, no chyba ze akurat nie będzie w sklepie to pewnie sie nad innym zastanowie. Ja przymierzałam Anię i wyglądała jak królewna na tronie, zadowolona bo miała duzo miejsca, a te foteliki to chyba jedne z najszerszych na rynku. A czy ten zagłówek montowany na stałe to nie ogranicza za bardzo dziecka? My mamy klime w samochodzie, więc moze będzie troche lepiej, chociaz ja to sie boje tej klimy... mam jakąś schize, że małą przeziębię... Odpowiedz Link
lilka.k Re: blanka0 - fotelik samochodowy 12.05.08, 14:45 fajnie by było blanka, bym mogła przymierzyc do neigo Antosia :). I mąż by pomacał, bo go cały czas namawiam na romery. Musze jednak zrobic jak z wózkiem: pojechac do askotu i zamontowac dwa, bo musze zobaczyc czy sie jeszcze ja zmieszcze na tył...czasem awaryjnie muszę usiąść z tyłu. Odpowiedz Link
blanka0 lilka.k idziesz na mandaryne 12.05.08, 15:05 zalezy jaki macie wóz:-) wydaje mi sie ze raczej dwa + TY to spokojnie, choc........ zreszta zobaczysz Odpowiedz Link
blanka0 cos mi sie skopiowalao z ta mandaryna- sorki 12.05.08, 15:13 lilka a gdzie zostawiacie auto, na tym duzym parkingu , czy pod samym ogrodem? Tam chyba zakaz??? Odpowiedz Link
lilka.k chyba na parkingu 12.05.08, 15:22 jak pod ogrodem zakaz...choc parkowalismy tam kiedys zdaje sie...:) A co do fotelika...mamy opla omegę, naprawde wielkie to auto jest, choc na tak duze nie wygląda, między dwa foteliki peg perego mieszcze sie, a one są tez niemałe...oby, oby...zobaczymy :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: omega 12.05.08, 15:40 to fakt, ale romery king jak sama nazwa wskazuje to iście królewskie foteliki, więc muszę sprawdzić :) A jak kupowalismy auto, to już prawie, prawie kolejną hondę preludę kupowalismy, ale cos nas podkusilo na omegę...i jak się okazało za kilka dni...w ciąży już wtedy byłam. Opatrzność czuwała ;) Odpowiedz Link
zumali lilka 12.05.08, 15:46 A patrzylas na ten?: www.allegro.pl/item363344781_iseos_tt_kolekcja_2008_bebe_confort_wys_0zl_gratis.html ma regulacje szerokosci siedziska - wydaje mi sie, ze to super sprawa. Wlasnie powaznie sie nad nim zastanawiam. Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 12.05.08, 15:55 Muszę przyznać, ze mnie zaciekawił. Tylko jakie ma wyniki testów? Bo romera pod tym względem cięzko przebić. Ta regulacja szerokości jest genialna dla mojego chudzielca. Odpowiedz Link
zumali Re: lilka 12.05.08, 16:31 fotelik.info/pl/testy/ W 2006r mial same 4, wiec niezle. Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 12.05.08, 16:38 nie wiem, ja chyba slepa jestem, ale ten model ma same kreski, co oznacza, ze nie brał udziału w testach.. Odpowiedz Link
zumali Re: lilka 12.05.08, 17:16 www.allegro.pl/item347247671_bebe_confort_iseos_safe_side_wys_gratis.html Ja patrzylam na testy Safe Side, bo ten, do ktorego link podalam wczesniej, jest najnowszy i dla przedzialu 9-18kg. Wygladaja identycznie, tylko zalinkowany teraz mozesz jeszcze zamontowac tylem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link
lizie81 Re: lilka 12.05.08, 19:51 Dziewczyny ja mam Roemera juz od ponad dwoch miesiecy i jestem nardzo zadowolona. Zaglowek swietnie podtrzymuje glowke dziecka jak spi wiec nie lata na boki a z drugiej strony nie przeszkadza malcowi ogldaca swiata wokolo. Wzielam te najdrozsza tapicerke ale oplacalo sie bo od razu widac, a moze raczej czuc jak sie jej dotknie ze to material godny swojej ceny. Nie wiem czy maly sie w nim poci. Mamy klime ale ja mysle ze to nie jest kwestia posiadania koimy czy nie, bo dziecko musi byc odpowiednio ubrane do temperatury w aucie, a poza tym na pewno jest mniejszy przeplyw powietrza niz gdyby siedzial na siedzeniu. Jesli chodzi o pasy to sa swietne, na poczatku moze montowanie wydawac sie skomplikowane ale tylko za pierwszym razem. jest troche ciezki ale nie raz juz go przenosilam do auta rodzicow i nie sprawia to mi wiekszego klopotu. Lilka a propos siadania miedzy blizniakami. Powiem szczerze ze jak u nas jest fotelik to dwie osoby bardzo chude sie zmieszcza z tylu, ale jedna na pewno nie zapnie pasow. Mamy Audi 80 kombi z 1994 roku wiec z tylu jest pewnie troche mniej miejsca niz w omedze, ale ty taka chudzinka wiec pewnie u siebie sie zmiescisz:))) Fotelik jest naprawde swietny i szczerze mowiac jak ogladalam jakies graco czy ramatti w sklepach (innych u mnie w miescie nie ma:((() to normalnie nie dorastaja one kingowi do piet. Marcin jest co prawda wielkim chlopem bo nosi ubrania na 86 i wazy okolo 12 kilo, wiec pewnie szybko z niego wyrosnie, ale poki co jest zadowolony. Polecam szczerze. zamawialam w ciemno i jestem happy. Dodam ze mam kolor Rubens z serii highline i jest duzo ladiejszy niz na zdjeciach, bo listki sie mienia, no wiadomo, ze estetyka fotelika tez ma znaczenie, chyba nikt nie zaprzeczy:)) ojej ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze pomoglam w podjeciu decyzji:))) a tak przy okazji lilka twoi chlopcy sa tacy pocieszni, ze zawsze micha mi sie cieszy jak ogladam ich zdjecia, ale jakbym miala miec dwoch takich wariatow jak Marcin to chyba bym oszalala. Buziaki. Odpowiedz Link
blanka0 Re: lilka 12.05.08, 20:27 ja tez mam te lepsza tapicerke ale klimy nie mam :-( no ale zmieniam fure wiec klima bedzie :)) Odpowiedz Link
lee_a Re: lizie 12.05.08, 20:51 dzięki lizie, utwierdziłas mnie w wyborze ;) My tez wybralismy Rubensa. Oglądalismy juz na zywo, tylko jutro musze zadzwonic i zapytac czy jeszcze mają. Jak nie to niech zamawiają czym prędzej. Odpowiedz Link