elfinek2007 12.05.08, 22:48 Np.jak gotujecie dzieciom kompot jabłek czy innych owoców to słodzicie? A przypraw używacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domatorka.amatorka Re: Używacie cukru? 12.05.08, 22:52 Młodszy je to samo co reszta domowników,żyję i ma się dobrze. Już za stara jestem na takie dylematy co szkodzi a co nie. Tyle że ja w ogóle preferuje lekką kuchnię ;-) Całuski Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Używacie cukru? 12.05.08, 22:52 kompotów niegotuje, owoców tez nie, no i wówczas cukru ni mam do czego użyć:)) ale używam soli, a raz nawet jadła pierś z kurczaczka smażoną i ciut popieprzoną:)) (w 11 miesiacu już można używać soli, pieprzu itp) Odpowiedz Link
babajagaa Re: Używacie cukru? 12.05.08, 23:16 Jak gotuje kompot to troche mu poslodze,soli ciut dorzuce do obiadu ale ja osobiscie nie slodze ani kawy ani herbaty i jemu tez nie bede slodzila herbaty jak zacznie pic. Odpowiedz Link
effka_81 Re: Używacie cukru? 13.05.08, 08:02 Nie słodze bo kompotów nie robie(nie chce mi się), mała pije herbatke albo wode. Jak gotuje małej zupki to daje pietruszke albo koperek. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Używacie cukru? 13.05.08, 08:45 kompot slodze,reszty nie,no chyba ze scieram mega kwasne jablko Odpowiedz Link
a.tygrysica Re: Używacie cukru? 13.05.08, 08:45 Używam cukru do słodzenia normalnej herbatki i gotowania np. buraków oraz wszystkich przypraw, oprócz chilli. Wczoraj Alex zajadał się sosem z curry i imbirem. Je wszystkie zioła, czosnek, sól, pieprz, paprykę, mięso marynowane np. w musztardzie. Lubi wyraźne smaki. Odpowiedz Link
patrice7 tygrysica 13.05.08, 10:21 czosnek ,musztarda,pieprz? czy to nie za duzo dla takiego mlodego brzuszka? nie ma zadnych rewolucji po tym ?:)) Odpowiedz Link
dziunia27 Re: tygrysica 13.05.08, 10:25 pieprz już można, czosnek niewiem, aleeee musztarde???!!!!:/ Odpowiedz Link
lilka.k Re: Używacie cukru? 13.05.08, 12:56 ło matko...szalejesz. Dziecko póki nie wie co to sól to nie tęskni. Ja nie słodzę i nie solę potraw. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Używacie cukru? 13.05.08, 12:38 Nie używam cukru. Kompotów jeszcze małej nie robie, a herbatki pije np. bobovity, więc ich juz się nie słodzi :) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Używacie cukru? 13.05.08, 21:13 cukier u mnie w domu jest tylko dla gości:),no i mąz herbate słodzi, ja nie słodzę nic, dzieciom też nie słodze starszak pije gorzką herbatę w domu (nie wiem jakie im podają w przedszkolu), mały herbatek nie pije no ewentualnie z mojego kubka zieloną, solić solę ziemniaki, i mizerię resztę nie a do zupy wsypuję trochę wegety do smaku, i tak pewnie zaraz napiszecie jaka to wegeta jest be:)) ale używałam i będę używać, dlaczego mam jeśc wszystko takie bezpłciowe:) Krzyś juz tez kosztował czosnku bo jak starszak był przeziębiony a małemu lało się z nosa zrobiłam mu specjalną mieszankę i obaj dostawali po łyżeczce dziennie i jakoś pił a i infekcje przeszły jak ręką odjąć:) Odpowiedz Link