pati_poznan 27.06.08, 17:28 Hej szukałaś tortu z rybkami ja zamawiam od Pana Sowy są wyśmienite i piękne tutaj wklejam link wejdz w produkty torty dla dzieci i zjedz na sam dół tam jest pokazany ten z rybkami www.sowa-cukiernia.com.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_82 Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 17:51 Dodam, że ciasta od Sowy sa przepyszne...aczkolwiek istnieje u nas w Bydgosczy druga cukiernia bardzo zblizona recepturą do tych od Sowy, mianowicie Cukiernia Staropolska. Własciciel tejże cukierni pracował kiedyś u Sowy....wyroby równie bardzo smaczne ale też znacznie tańsze... ja zamawiam ze Staropolskiej. mniam :)) Odpowiedz Link
anula_82 link 27.06.08, 17:54 www.cukierniastaropolska.pl/produkty.php?idm=26&str=8&pstr=16 Odpowiedz Link
dmgr Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 17:59 Laski ale takie rybki łatwo zrobic a za gotowe płaci się koszmarne pieniądze. Polecam wypróbowanie w końcu kształt rybki nawet osoba bez talentu plastycznego ulepi. Masa: opakowanie pianek takich do jedzenia (marchmalows czy jakoś tak), można odciąc tylko białe, roztopic je w kąpieli wodnej (do miski i ta miskę wstawic do garnka z gotującą się na minimalnym ogniu wodą) jak się roztopią to dodac łyżke wody i cukru pudru aż masa będzie miała konsystencję plasteliny, podzielic dac barwniki spożywcze i lepic, można też rozwałkowac i pokryc cały tort. Albo kupic gotową masę do tortów. Wklejam link to mojego (niestety nie mam talentu plastycznego) torcika zrobionego na urodziny mojego brata (już raz to wklejałam), nie miałam barwników i dałam galaretkę truskawkową i wyszedł różowy :(. lh6.ggpht.com/dmgr.madzia/SCAD4EaxrOI/AAAAAAAAAjs/MrBnItav3E0/2008-04-27%20022.jpg?imgmax=512 Ale te od Sowy śliczne a ile koszują, pewnie słono? Odpowiedz Link
anula_82 Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 18:11 tak, drożyzna ze hej ale każdy wybiera co kto lubi. ja raczej kupie gdyż zupełne beztalencie ze mnie w kwestii wypieków :))) Odpowiedz Link
pati_poznan Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 18:38 Faktycznie drogie te torty ale... roczek jest raz w życiu co nie? Niech sobie kiedyś Julka spojrzy na zdjęcia i wspomni jakich to nie miała cudów ;P Odpowiedz Link
bobimax Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 19:19 te torty są dobre zarówno od sowy jak i staropolska, ale ja ostatnio też kupuję w staropolskiej bo jest taniej. Od sowy polecam tort królewski, wiedeński (taki z biszkoptami, on jest serowy) i pającek też calkiem dobry. Odpowiedz Link
atenette Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 23:58 Dmgr a czy ta ciemna czesc Twojego torta tez jest pokryta marchmalows czy to czekolada? A jak myslisz ten tort rybkowy moj slodki to tez tym pokryty? :D Odpowiedz Link
atenette Re: atenette tort z rybkami ;) 27.06.08, 23:55 Pati_poznan bardzo Ci dziekuje, ale niestety nie mieszkam w Polsce wiec nie ratuje mnie sklep Pana Sowy :)). Za to dzieki Tobie znalazlam watek, o ktory mi chodzilo, bo byl to watek Dmgr, ktora sie tutaj wypowiedziala :). A chodzi mi o taki tort: fotoforum.gazeta.pl/photo/0/cg/de/mbq0/I6EkhLbLYk5JQRupbB.jpg po prostu cudo!!! A tu jest watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=43618&w=77028499&a=77030553 Buzka Odpowiedz Link