yvonne79 31.07.08, 23:27 Do tej pory smarowałam Małą balsamem Emolium, ale zastanawiam się, czy nie wrócić do oliwki. Sama nie wiem... Czym Wy smarujecie dzieci po kąpieli? A może już nie smarujecie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 31.07.08, 23:31 ja nie smarowałam nigdy niczym ;) jak młoda miała sucha skórę, używałam emulsji emolium, ale nie regularnie - co jakis czas - jak było nienajlepiej. potem przerzuciłam się na kąpiel w oilatum i przestałam myślec o smarowaniu. teraz myję mydłem oceanic i też niczym nie smaruję. Emilkę oliwkowali mi w szpitalu - ja nawet nie zakupiłam tego wynalazku ;) Milka ma piękną, jędrna skórę ;) Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 31.07.08, 23:47 Ja nie smaruje niczym. Kapalismy w oilatum tak do pol roku a teraz w nivea z oliwka i to wystarcza tylko twarz smaruje oilatum soft no i pupe bephantenem. Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Czym smarujecie po kąpieli? 31.07.08, 23:53 Ja też już dawno nie smaruję, smarowałam zwykłą oliwką z Johnsona, potem z Hippa, bo podobał mi się zapach, a teraz do kąpieli dodaję Ziajki i myję Małą mydłem w płynie i jest ok. Smaruję tylko czasem pupcię. Odpowiedz Link
babajagaa Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 07:19 Niczym od bardzo dawna,wczesniej to nawet nie pamietam czym smarowalam Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 08:16 emulsja Emolium,probowalam oliwka ale skora znow zrobila sie sucha Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 08:26 ja też emolium czasem maść cholesterolowa Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 08:31 Piotrek po wyjeciu z wody i położeniu na łózko od razu zwiewa, wiec w biegu smaruję go oliwką Nivea, a na pupe Bepanthen. Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 08:54 Co to jest ta - emulsja emolium? Ja się z takim czymś nigdy nie spotkałam... My smarowaliśmy oliwką, oliwką w żelu, lub balsamem dla dzieci Johnsona, bo Klara miała bardzo suchą skórę. Teraz jest myta w żelu nivea dla dzieci, takim z pompką (nie wiem czemu więcej firm nie robi tych pompek) i nie smaruję jej. No chyba, że czasem jak widzę że ma suchą skórę, to nogi i ręce przelecę balsamem dla dzieci. Twarz oczywiście ma zawsze smarowaną, do tego dochodzi filtr przed spacerem, trochę się tego nazbiera... Czy ja dobrze zrozumiałam, że niektóre z was myją już dzieci normalnymi mydłami/płynami/żelami dla dorosłych? Odpowiedz Link
izamig Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 09:58 teraz latem używam zasypki alantan aby nie miał potówek, tylko same nóżki oliwkuję żelem johnson's. Myję mydełkiem lub żelem johnson's ale czasami zdaża mi się użyć normalnego żelu dla dorosłych, jak narazie nia miał żadnej alergi. Odpowiedz Link
qwoka Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 10:04 emolium to jest cała gama produktów dla alergików, wrazliwców i ogólnie osób z problemami skóry np azs. Sa emulsje, szampony, kremy. Ja uzywam emulsji olliatum(podobna do emolium, ale dla mnie lepsza). To jest ciekła parafina z jakimis tam dodatkami. Wlewasz nakrętke do wody i woda robi sie biała i lekko tłusta. Po takich emulsjach nie trzeba juz uzywac zadnej oliwki, bo skóra pozostaje lekko natłuszczona. Odpowiedz Link
kamila_m_g Odnośnie pytania o emolium 01.08.08, 10:52 A skąd wy takie rzeczy wiedziałyście? Normalnie, jakoś mało wiedząca matka jestem. Może to przez to, że przez leżenie w szpitalu w ciąży nie udało mi się iść na szkołę rodzenia... No, ale jakiś lekarz, bądź położna na neonatologi mogła mi powiedzieć, tym bardziej, że na początku mała miała bardzo suchą skórę. A tak to tylko pediatrzy się dziwili i pytali czy czymś smaruję nie polecając nic lepszego itp. Odpowiedz Link
e-ness Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 09:57 odkad pani dr opierdzieliła mnie za smarowanie:))( jakies 6 miesiecy temu) niczym juz małej nie smaruje. podobno to tylko zaburza naturalny płaszcz ochronny skóry. sama widziałam poprawe jak zaprzestałam tej czynnosci.pupa tez tylko sporadycznie bephantenem. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
ridibunda Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 10:00 Regularnie niczym:) I zawsze tak było, od urodzenia. Sporadycznie, gdy widzę, że ma bardzo suchą skórę, smaruję ją zwykłą spożywczą oliwą, może nie pachnie tak pięknie jak oliwki dla dzieci za to działa rewelacyjnie. Odpowiedz Link
qwoka niczym 01.08.08, 10:05 ale do kompeili uzywam od urodzenia olliatum lub czasem innych emulsji o podobnym składzie:) Odpowiedz Link
mynia0 Re: emolium 01.08.08, 12:18 ja się musiałam dokształcić sama jak Milka miała podejrzenie azs. ale to były jednak bajki, bo nie pomagało nic, podejrzewam, że te plamy miały podłoże grzybicze. w aptekach jest tych kosmetyków mnóstwo, oilatum jest bardzo dobre, ale i drogie. z drugiej strony bardzo wyadjne, kąpałam Milkę prawie przez rok, korzystając z tej samej butelki ;) emolim jest tańsze i tez dobre. starszej też nie smarowałam niczym. czasem mleczkiem nawilżającym nivea. Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 12:25 u nas oliwka bambino ale nie codziennie i glownie nozki (poscierane kolanka) Odpowiedz Link
beetaa Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 12:40 moze raz w miesiacu smaruje balsamem Bubchen, zapach mi bardzo odpowiada, chyba poprostu "ukradne" malemu ;) poza tym uwielbiam krem do buzi tez z Bubchen, ten to tak pachnie, ze sie rozplywam, a malemu chyba smakuje, bo zawsze otwiera buzie i zlizuje, to czego dosiegnie ;) wogole to raczej oszczednie z balsamami i kremami, a oliwki wogole nie stosowalismy, ja mam alergie na oliwki i okazalo sie, ze mlody ja po mnie odziedziczyl Odpowiedz Link
lilka.k oliwka? w takie upaly? 01.08.08, 15:16 Daj spokoj..oliwki juz nawet w szpitalach nie uzywaja, bo za bardzo zatyka pory. Ja nie smaruje iczh niczym. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 23:25 Po całości niczym :) Nogi od kolanek w dół i łokcie jak się panna mocno szwenda po podłodze :D Odpowiedz Link
aurinko Re: Czym smarujecie po kąpieli? 01.08.08, 23:26 Nigdy niczym nie smarowaliśmy po kąpieli i teraz też nie smarujemy. Mała ma idealną skórę :-) Odpowiedz Link
1alfa1 parafiną 02.08.08, 12:22 podstawowy składnik oliwek. A do kąpieli używamy płynu do mycia emolium. Niestety mały ma alergię pokarmową i problemy ze skórą - stosujemy codziennie. Odpowiedz Link