burdziaa 18.09.08, 07:49 hmm pyszne- sliwki giganrt miałam, duzo soku pusciły ale kruche wyszło ciasto i po prostu nie moge sie oprzec jeszcze jednemu kawalkowi :) Miłego, słodkiego dnia Wszystkim! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilianak1 Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 07:52 dosiadam się chętnie z kawą. Hmmm uwielbiam kruche ciasto Odpowiedz Link
lilka.k Dobrze mi 18.09.08, 08:05 Jak cudownie, jak cudownie..z racji tego, ze wczoraj mąż dlugo zabalowal z nimi na miescie, wykąpalismy ich o 20.00, całą noc spali bez pobudek (wczsniej kilka razy) i nie wiem czy to przez to ze wyszla druga czworka juz Franakowi, czy to, ze zaczeli wczoraj grzac i zwyczajnie im cieplo bylo. Wstalam kolo 8 dzis rano, dalam mleko, teraz się bawią. I nawet porządek mam, bo wczoraj sprztątalam wieczorem. Kawa jest, a jak! Odpowiedz Link
narttu Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 08:46 o, a ja na rownoleglym watku z kawa laze.. To dosiadam sie tutaj bo u mnie ciasta nie ma :) Odpowiedz Link
chanastel Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 08:50 Ja ja poproszę taki podwójny kawałek ciasta:) a ciepłe jeszcze. Wiem niby niezdrowo ale jak smacznie:) Buziaki i do zobaczenia pewnie w pon bo na weekend do wawy Odpowiedz Link
burdziaa Wielki kawałek dla Hani:) 18.09.08, 08:55 tak jeszcze troche ciepły, ale pysznyyyyyy znika tak szybko! www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38f2fd9a7b740d84.html smacznego "_ Odpowiedz Link
chanastel Re: Wielki kawałek dla Hani:) 18.09.08, 08:58 Burdzia nie kuś:) szkoda że sprzedałam auto:( bo już bym tam była u Ciebie Odpowiedz Link
lilka.k Burdzia. 18.09.08, 09:01 Zaslinilam sie, pocieklo na klawiature..jak to pysznie wygląda..jak ja bym chciala cos takiego umiec robic! Odpowiedz Link
lipiec_2007 burdzia 18.09.08, 09:03 kocham ciasto sliwkowe na kruchym ciescie, wiec mam nadzieje, ze cos jeszcze dla mnie zostalo. na kawe pojde do narttu. Odpowiedz Link
agatka_1979 Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 09:08 oj Burdzia, pyyyszne te Twoje ciacho :-))) mniam! A ze zdjecia wyglada na takie, co i ja potrafie ;-)) i chyba skusilas mnie na wypieki :-) jestem w domu to i mozemy z Malrenka ciasto piec, a jak! :-) milego, smacznego dnia dzis wszystkim! Odpowiedz Link
burdziaa pół godzinki roboty i godzina pieczenia i juz 18.09.08, 09:15 łatwo sie robi- chyba kiedys wzrzucałam przepis w kulinaria- jeszcze troszke zostało, a na drugi deser jak sie nie zasłodze to zrobie czekolade na gorąco z kurkuma, cynamonem i swiezym listkiem mięty, normalnie miodzio :) ale to potem.... Odpowiedz Link
patrice7 asia! 18.09.08, 09:15 kurcze mieszkam tak blisko! moze zaprosisz mnie na ciacho kiedys zdolniacho. slinie klawiature:) Odpowiedz Link
joasia83m Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 09:18 ajjjj, w taka pogode to jak znalazl! no i co ja mam teraz zrobic, tak strasznie mi sie zachcialo tego ciacha.... realnego nie wirtualnego!! Odpowiedz Link
burdziaa zrobie jeszcze kiedys 18.09.08, 09:56 musze sobie oslodzic zycie bo w domu gilownia zasmarkanownia syropownia wiec troche przyjemnosci sie nalezy- i Julkowi sie śliwa dostała słodka. przepis na ciasto chyba jest pt kruche z rabarbarem- ciasto kruche jak kto potrafi, na to drelowane śliwki, piekarnik na 200 stopni na godzine lub na 175 tak 1.15 minut- a zjada sie całe tez w godzinę :) Odpowiedz Link
borowka78 Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 11:00 podrzuc kawalek:-) na poprawe humoru... ciezko jakos tak, wczoraj byl pogrzeb tesciowej... i tak zimno za oknem...brrr Odpowiedz Link
burdziaa Boróweczko 18.09.08, 11:07 moje kondolencje, smutne to bardzo- Kochana dla Ciebie zrobie cała blache, obys tylko sie usmiechnela- sciskam mocno. Odpowiedz Link
anula_82 Re: herbatka sniadaniowa ciasto ze sliwkami 18.09.08, 11:12 ja tez zazdroszcze Ci Asiu talentu [niejednego zresztą] do wypieków.apetytcznie wygląda Twoje ciasto. Odpowiedz Link