Dodaj do ulubionych

Durnota w MPK

IP: 212.87.240.* 20.05.07, 12:01
Darmowe przejazdy dla rodzin pracowników Tak. Ale pod jednym warunkiem - każdy
inny pasażer również będzie miał darmowe przejazdy. No chyba że skończymy z
komunistycznymi przyzwyczajeniami i będziemy wszyscy w imię konstytucji równi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Durnota w MPK IP: *.blutmagie.de 20.05.07, 12:12
      Nie świruj.. niech się cieszą ;P
      • Gość: Olo Re: Durnota w MPK IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 12:34
        sam jesteś durny,wszystkie branże mają przywileje,w zachodnich firmach
        komunikacyjnych pracownicy też mają bezpłatne przejazdy,czyżby cała UE była
        komunistyczna?
        • Gość: znajomi Re: Durnota w MPK IP: 80.54.168.* 20.05.07, 13:12
          znajomi mieszkają we włoszech i pracuja w tamtejszym odpowiedniku nszego mpk i
          maja darmowe bilety tylko na okreslone linie dojazdowe do domu i do pracy oraz w
          wakacje na wybrana linie A nie wiem czemu pracownicy mpk chca strajkowac skoro
          mpk moze zaplaciz za ich bilety (kasa wplynie do miasta i wroci w postaci
          dotacji)i rozdac pracownikom i ich rodzinom skoro jak to powiedzieli to tylko
          1400 osob
          • Gość: Olo Re: Durnota w MPK IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 13:24
            Dobry pomysł,tylko niech MOPS zacznie kupować bilety ubogim a PFRON
            niepełnosprawnym, bo dlaczego MPK ma płacić za przejazdy tych ludzi?
            • Gość: znajomi Re: Durnota w MPK IP: 80.54.168.* 20.05.07, 13:32
              zgadzam sie niech MOPS i PFRON faktycznie dotuje przejazdyto wiecej kasy i moze
              udalo by sie caly tabor wymienic ale nie zgadzam sie ze MPK za te przejazdy
              placi PLACIMY MY MIESZKAńCY MIASTA w tym i pracownicy
    • Gość: Tomasz111 Re: Durnota w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:43
      Masz rację, trzeba skończyć z komunistycznymi przyzwyczajeniami. Niech miasto
      przestanie dotować MPK, niech to MPK stanie sie w pełni wolnorynkowa spółką
      nastawioną na zysk. Bilety zdrożeją 0 100(?), 200(?)%, autobusami będą jeździli
      tylko ci, których będzie na to stać, a reszta jak w Hanoi na rowerach. Co
      prawda, niektórzy, którym zdrowie nie pozwala na tak aktywny sposób
      przemieszczania po mieście, będzie musiała zrezygnować ze swych siedmiuset
      złotowych, miesięcznych poborów. Taki stan rzeczy niewątpliwie ucieszy rzutkich,
      częstochowskich byznesmenów, ponieważ będą mogli wystąpić o zatrudnienie młodego
      Hindusa bądź Chińczyka za 2 zł brutto na godzinę i mnożyć swoje zyski. Nich żyje
      wolny rynek!
      • Gość: ja Re: Durnota w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 18:35
        całe MPK to typowo komunistyczna firma. niby to spółka z o.o., ale miejska,
        status nie do końca więc jasny. ale pracownicy powinni mieć darmowe przejazdy,
        tak jak mają kolejarze.
        • Gość: ktosiek Re: Durnota w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 18:40
          Pracownicy, no jeszcze zrozumieć można... Ale ich rodzinyyy?
      • kierowfca Re: Durnota w MPK 20.05.07, 19:59
        Bilety są teraz tak tanie, że bardziej opłaci mi się tankować, płacić za
        ubezpieczenie (OC,AC) i eksploatację samochodu.
        • Gość: Jerzyk Re: Durnota w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:50
          Nie rozumiem czemu przyczepiliście się Pracowników MPK. Przecież darmowe
          przejazdy to element ich wynagrodzenia. Ja tam płacę tylko za swój przejazd i
          przywileje Pracowników MPK mnie nie podniecają. Irytują mnie za to apanaże i
          przywileje osób na stołkach z politycznego nadania. Tym bardziej, że większość
          z nich reprezentuje poziom intelektualny skrzynki gwoździ, a więc wykluczający
          uzyskanie Prawa Jazdy kategorii D.
          • kierowca_mpk Re: Durnota w MPK 25.05.07, 23:02
            O jakich tu komunistycznych przywilejach tu mowa?! Darmowe przejazdy wywalczyli
            łódzcy tramwajarze w 1905 r. Gdzie 102 lata temu była komuna!? No gzie?
            • kasi3k1 Re: Durnota w MPK 25.05.07, 23:06
              a ja mam legitymacje i moge za darmo jezdzic ile mi sei podoba i jak kogos to
              boli to trudno! niech zaczna robic porzadek od samej gory (politycy i ich
              darmowe przywileje )
            • Gość: Jerzyk Re: Durnota w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:20
              Jeśli rządzący poza walką z "komuną" umieją tylko zrobić kupę to "komunę"
              trzeba wymyśleć nawet tam gdzie jej nie ma. A ciekawe, czy któryś z oburzony
              na "komunę" potrafi to słowo zdefiniować? W każdym razie kierowanie autobusem w
              przeciwieństwie do walki z komuną czy wiatrakami zaniku rozumu nie wywołuje.
    • Gość: AN Re: Durnota w MPK IP: *.172.inds.pl 25.05.07, 23:07
      tekla poświędz trochę czasu i poczytaj okonstytucji.
    • mateusz_czewa Re: Durnota w MPK 25.05.07, 23:28
      Jesteś pusta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka