leluchow1 02.10.08, 13:22 ta roślina z która ma takie poskręcane gałązki, które teraz są bardzo często używane do dekoracji. www.inspiracje.pl/wnetrza/Dekoracje-Zdobienia-Detale/IKEA_PE191537_view.jpg.php O takie cosik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadga Re: jak się nazywa? Może wiecie... 02.10.08, 13:45 To jest jakaś wierzba. Moi teściowie mają ją w ogrodzie jest już bardzo duże szybko się rozrasta. A u moich rodziców rośnie też w ogródku i starszak ma z niej coś w rodzaju domku na drzewie. Tzn włazi sobie na nie i może usiąść bo jest tak fajnie pokręcony pień wszystkie gałązki opadają na dół tworząc zasłonę że nie widać co on tam robi. Fachowo ie wiem jak się to nazywa. Ale rodzi sobie świetnie w naszych warunkach klimatycznych. :) Odpowiedz Link
maadga Re: jak się nazywa? Może wiecie... 02.10.08, 13:49 www.przyjacielebonsai.home.pl/forum/viewtopic.php?t=91 wpisz w google wierzba o pokręconych gałązkach to ci więcej wyskoczy Odpowiedz Link
maadga Re: jak się nazywa? Może wiecie... 02.10.08, 13:50 www.allegro.pl/item450651379_wierzba_pokrecona_na_stroiki_i_do_ogrodu_przeboj.html Odpowiedz Link
kristin4 Re: jak się nazywa? Może wiecie... 02.10.08, 16:33 Wierzba syberyjska, tak przynajmniej poinformowała mnie Pani od której dostałam sadzonke, odsadza się jak każda wierzba z gałązki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dziunia27 leluchow 02.10.08, 18:19 tak poza tematem:) to masz świetny opis w sygnaturce:D ale się uśmiałam:D Odpowiedz Link
anulka-m6 Ja jej używam na Wielkanoc... 03.10.08, 10:11 Tak, jeżdze co roku na kradziejstwo gałazek do mojej mamy, utne sobie 2-3 wstawiam to flakonu z wodą, ona powoli zaczyna wypuszczać zielone listeczki. Ozdabiam ją jajkami wielkanocnymi,takimi miniaturkami oraz żółtymi piórkami i ustawiam sobie w którymś pokoju, Bardzo ładnie to wygląda, i faktycznie z gałązki nasadzic mozna nowe drzewko bo w flakonie strasznie duzo korzonków puszcza. Odpowiedz Link