aurinko 29.10.08, 11:45 Polecam fajny portal na którym wszystko oddajemy za darmo, oczywiście można też coś dla siebie znaleźć. W szczególności warto zajrzeć do działu "Bank Czasu". gratyzchaty.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwoka Re: Fajne miejsce :) 30.10.08, 11:36 tak zajzałam z ciekawości do tego banku czasu i w lubelskim nie ma zadnej oferty:) Szkoda, ze troche chaotyczna ta strona-nie ma podziału dokładnego na kategorie... Właśnie ostatnio sprzątałam szafe i zebrałam kilka worków ubranek po małej, ale takich bylejakich. Zwykle dary od cioć po swoich juz kilkunastoletnich dzieciach:/ Sprzedać tego nie sprzedam, bo nikt nie kupi, oddać tez nie oddam, bo nie wypada dawac takich szmat i nikt z moich znajomych nie bedzie ubierał dzieci w cos takiego (sama zreszta tez nie ubierałam). No i nie wiem co z tym zrobić. Kiedyś były takie pojemniki pck, ale je zlikwidowali. Może jakas pomoc społeczna? nie wiem kto to przyjmuje, ale czy wypada takie bylejakie rzeczy? Chyba wyrzuce do kosza... Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Fajne miejsce :) 30.10.08, 11:47 Też zawsze mam dylematy dotyczące starych ubrań zabawek czy sprzętów. Niby jak ktoś nie ma nic to i z byle czego się ucieszy, ale głupio dawać komuś coś z czego sama nie korzystam ze względu na stan. Więc u mnie zazwyczaj w śmietnik idą takie rzeczy, czasem pod śmietnik i wtedy szybko znikają. Odpowiedz Link
burdziaa qwoka 30.10.08, 11:49 jest w Lublinie dom samotnej Matki, nie wyrzucaj- zawiez, moze jednak sie cos przyda, do tego chyba schronisko dla uchodzców z małymi dziecmi- rozejrzyj sie moze jednak ktos skorzysta.... Odpowiedz Link
babajagaa Re: qwoka 30.10.08, 11:54 u mnie sa jeszcze taie pojemniki PCK regolarnie przyjezdzaja je oproznic,ja zawsze jak cos starego mam i nie chodze,a tez wiem ze nie sprzedam no zniszczone rto tam wrzucam.Ostatnio robilam porzadki i wywalilam 3 swetry,jaies jeansy i bluzki niektore w dobrym stanie ale nie mam komu dac,a oni juz wiedza komu dac Odpowiedz Link
patrice7 Re: qwoka 30.10.08, 12:54 Przeciez te pojemniki PCK to czyste oszustwo nie wiecie o tym? Ja osobiscie takie stare ciuszki sprzedalam na allegro wystawilam mega pake ciuszkow napisalam ze ciuszki nadaja sie po domu lub na plac zabaw sa w roznym stanie i dalam przykladowe zdjecia ciuszkow.Sprzedalam za 80 zł wiec zawsze cos. Odpowiedz Link
dmgr Re: qwoka 30.10.08, 19:58 U nas w Gdyni jest przy Kościele taki punkt przyjęc w sumie wszystkiego i jak mi się uzbiera dużo rzeczy po dzieciach (takich właśnie już nie za bardzo) lub moich to tam zaworze. Odpowiedz Link