klaudia020707 20.11.08, 18:03 Kochane mam problem, Klaudia od wczoraj robi jakieś dziwne kupy, dzisiaj to była już 5. Mam Smecte w saszetce nadającą się dla dzieci, ale czy to podać i jak. Mam mętlik w głowie, pomóżcie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolineczka Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 18:08 rozpuścić w pół szklance wody i dać wypić Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 18:16 aż pół szklanki i wypije to, tzn czy to jest dobre w smaku:( Odpowiedz Link
smolineczka Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 18:21 nie musi od razu, chyba nawet zaleca się podawać małymi porcjami Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 19:37 robiłam dokładnie jak smolineczka radzi dawałam tak po kilka łyzeczek co parę godziń, w sumie wyszło to na trzy razy.. w smaku, takie średnie.. ale niejakies tam paskudztwo:) Odpowiedz Link
matizka Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 23:31 No mój nie chciał pić, wiec rozrobiłam w malutkiej ilości wody i wymieszałam z soczkiem. Może nie do końca prawidłowo , zwłaszcza, że przy biegunce lepiej nie podawać soków, ale u nas pomogła trochę ta Smecta Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 20.11.08, 23:38 dzięki za odpowiedzi troche wypiła mam nadzieje ze to pomoze Odpowiedz Link
gosia9-9 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 05.04.09, 15:23 Moja córka nie chciała pić Smecty. Pediatra polecił nam spróbowanie Orsalitu. Całe szczęście Orsalit bardziej przypadł jej do gustu i nie było większych problemów z piciem. Odpowiedz Link
ewlinp Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 05.04.09, 16:21 ja unikam takich medykamentów, wyjmuje z zamrażarki troche jagód, gotuje kompot, i wlewam do niekapka. Na dokładke pożera jeszcze te ugotowane jagody :)zawsze pomaga! Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 09.04.09, 12:13 a to ciekawy sposób, bo owoce jagód mają działanie przeczyszczające:( a tylko napar lub sok z nich pomaga przy biegunkach, więc nawet z domowymi sposobami trzeba uważać:/ Odpowiedz Link
blackmaggy01 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 09.04.09, 11:46 Osobiście bardziej polecam zastosowanie Orsalitu w połączeniu z dobrym probiotykiem(np.Lactoral) Nam zawsze pomaga. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 09.04.09, 11:47 podaje w bobo frucie, zaden problem Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 09.04.09, 12:14 przecież przy biegunkach nie powinno się podawać żadnych soków ani warzywnych ani owocowych, więc to mieszanie lekarstw z bobo-frutem to chyba nie najlepszy pomysł Odpowiedz Link
blanka0 Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 09.04.09, 13:41 no co ty nie wiedzialam heehehe ale pomoglo , mimo iz z bobikiem :-)) to co sama woda? Odpowiedz Link
lenddi Re: Smecta - ratunku jak to podac;( 06.06.09, 22:52 Mój pediatra uważa,że najlepiej podczas biegunki podawać doustne płyny nawadniające i dodatkowo probiotyki. Polecił nam Orsalit i Lactoral I szybko uporaliśmy się z biegunką. Odpowiedz Link