vicky17 24.12.08, 20:28 zycze wszystkim obysmy nigdy takich Wigilii nie mieli ale bysmy o naszych Polskich bohaterach NIGDY nie zapomnieli. niepoprawni.pl/blog/54/polskie-wigilie-aleksander-scios Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky17 a czym obecnie jest Wigilia 26.12.08, 18:50 ano w onecie Wigilijne historie sa legendami natomiast o chanuce opowiada rabin jako o prawdziwym swiecie,bynajmniej nie legendzie. www.onet.tv/32930,16370,30,4304599,1,2,0,0,wideo.html a w Oxfordzie swietujemy dzien swiatel zimowych a nie zadne Swieta Bozego Narodzenia. ciekawe czy inne swieta rowniez beda zastapione uniwersalnym swietem? www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=98457 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 20:20 Rzeczywiście, warto dawne polskie Wigilie pamiętać. Warto niektóre przypominać. Na przykład tę polską Wigilię z 1940 roku: "Nagle ktoś cicho, nieśmiało zapukał. - Proszę - odkrzyknąłem, zwlekając się z łóżka, podczas gdy matka z bolesnym zainteresowaniem uniosła się na poduszce. W pierwszej chwili przeląkłem się; w mdłym odblasku naftowej lampy poznałem Żyda. " www.snajper55.prv.pl/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 20:22 snajper55 napisał: > Rzeczywiście, warto dawne polskie Wigilie pamiętać. Warto niektóre przypominać. > Na przykład tę polską Wigilię z 1940 roku: > > "Nagle ktoś cicho, nieśmiało zapukał. > > - Proszę - odkrzyknąłem, zwlekając się z łóżka, podczas gdy matka z bolesnym > zainteresowaniem uniosła się na poduszce. > > W pierwszej chwili przeląkłem się; w mdłym odblasku naftowej lampy poznałem Żyd > a. " > www.snajper55.prv.pl/ > > S. hm..myslalam,ze zydzi nie obchodza Wigilii, tym bardziej,ze nie jest to ich swieto. czyzby nie obchodzono w 1940 roku chanuki? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 22:15 vicky17 napisała: czyzby nie obchodzono w 1940 roku chanuki? heheehe wtedy jeszcze Zydzi nie slyszeli o takim swiecie. Ponadto mieli inne zajecia w tych latach niz zwalaczanie Bozego Narodzenia. Kiedy Zydzi sie nudza to rozne pomysly do glow im przychodza)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 20:30 ale fajnie wyklikala rochellina wszystkie posty.... tak wlasnie wyglada wigilia na forum aquanet... ) niezle sie bawie, musze przyznac... Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 20:50 dana33 napisała: > ale fajnie wyklikala rochellina wszystkie posty.... > tak wlasnie wyglada wigilia na forum aquanet... ) > niezle sie bawie, musze przyznac... Tez mi sie wydawalo, ze to galopujace odchudzenie bylo. Wigilia na TYM Forum? Niemozliwe. Tu sa polaczkatolicy i nefretete z Nowotki. Chrzescijanie i paru Zydow ponad TO - w ilosci sladowej Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 20:57 belgijska napisała: > dana33 napisała: > > > ale fajnie wyklikala rochellina wszystkie posty.... > > tak wlasnie wyglada wigilia na forum aquanet... ) > > niezle sie bawie, musze przyznac... > > Tez mi sie wydawalo, ze to galopujace odchudzenie bylo. > Wigilia na TYM Forum? Niemozliwe. Tu sa polaczkatolicy i nefretete z Nowotki. > Chrzescijanie i paru Zydow ponad TO - w ilosci sladowej Potrzebna jest nowa ewangelizacja,Siostro Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Polskie Wigilie 26.12.08, 21:00 off_nick napisała: > Potrzebna jest nowa ewangelizacja,Siostro W 'moich kregach' staram sie jak moge. W dworcowej mordowni olewam )) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:zydowska hanuta 26.12.08, 22:09 Z okazji waszego swieta hanuty zycze wam aby was nie wyklikiwali z forum. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _________________żałosne te posty jak pijany Kwach 26.12.08, 22:22 wiecie dobrze gdzie i ktorzy dziennikarze tego całymi latami nie krytykowali spełniając misję (wiadomo czyją) Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______________juz nie pytam: Nie wstyd Wam? 26.12.08, 22:23 bo już znam odp. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ______________empirycznie jej doświadczyłem 26.12.08, 22:26 na własnej skórze. Fakt nie ma szans przy Waszym PR. Odpowiedz Link Zgłoś