Dodaj do ulubionych

Mała nie chce butli

11.09.06, 10:09
Dziewczyny moze któras z Was mi doradzi co robic. Córeczka skonczyła 8
wrzesnie 4 miesiące,cały czas karmie piersią, ale pod koniec pazdziernika
wracam do pracy i chce zaczac karmic sztucznie-ale tu sie pojawia problem.
Probowalismy jej podac sztuczne (próby od 4 dni) i caly "zabieg"konczy sie
wrzaskiem.Z butelki pic umie bo daje jej soczek,po prostu nie lubi mleka.
Przyszlo mi do glowy ze moze inne mleko,teraz probowalam jej dac Bebiko 2. W
pracy nie mam za bardzo mozliwosci odciagania pokarmu.Jestem zalamana,co
robic??pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • olutek_m Re: Mała nie chce butli 11.09.06, 10:56
      Aniu, ja miałam ten sam probemsmile Mała nie chciała butli z mlekiem. Kupiłam
      soczki od 4 miesiąca i zaczełam jej podawac po 30-40 ml. Na poczatku podgryzała
      smoka, potem próbowała coś wyciągnąć, ale krzyczała. A dziś pieknie wypiła całe
      40 ml soku marchewkowego. Jutro spróbuje jej podac mleko. Do nastepnego weekendu
      musi (!!!) ładnie pic, bo wracam na studia.
      Spróbuj, może sie udasmile
    • moni755 Re: Mała nie chce butli 11.09.06, 11:36
      Ja mam ten sam problem i zupelnie nie wiem co robić. Próbowałam podawać przez
      butle swoje mleko ale tez nic z tego Co dziwnego-herbatki Hipp-a pije przez
      butle bardzo chetnie ale soczek i mleczko jej nie wchodzą. Pozdrawiam
      Monika
      • bogusia030 Re: Mała nie chce butli 11.09.06, 13:23
        Dziewczyny, a może zamiast mleka modyfikowanego , zacznijcie wprowadzać soczki
        i zupki podawane łyżeczką. Są też kaszki mleczno-ryżowe owocowe po 4 m-cu, też
        można podać łyżeczką. Tak mi podpowiedział pediatra na ostatnim badaniu, bo mam
        ten sam problem i zaczęliśmy już jeść jabłuszko. Pozdrawiam.
        • olutek_m Re: Mała nie chce butli 11.09.06, 14:04
          Ja juz wprowadziłam jabłuszko, marchewkę. Dzis podałam pierwszy raz zupkę
          jarzynową. Pani dr zaleciła zupke zamias jenego posiłku. Soki ok 60 ml dziennie.
          Jesli podam dodatkowo jakiś deserek to zmiejszyc ilośc soku do 30ml. A nie wiem
          w jakiej ilosci moge podawać kaszki. Czy to nie za duzo nowosci. Poza tym będe
          jej podawać mleko modyfikowane, bo ja nie mam aż tyle aby sciagać, a na uczelni
          nie będzie jak.
    • monikajacka Re proponuję 11.09.06, 18:44
      butelke chicco ze smoczkiem przypominającym brodawkę,u nas sie sprawdziło za 1
      razem,nuk avent i canpol poległy przy niej
      • emmilka pytanie o chicco 11.09.06, 19:05
        czy to jest jakas nowosc? Moja Mama oglada "Mamo juz jestem" i tam byla mowa o
        smoczku tylko nie podali firmy smile

My rozpoznalismy bojem, bo wczesniej Erw nie chcial pic z butelki, gdy mnie
        definitywnie nie bylo - nagle okazalo sie, ze umie.... ale problemu smokowego
        nei bylo, wiec nie wiem, co poradzic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka