klaudia020707 21.11.08, 10:55 Wydaje mi się,że ktoś kiedyś podawał przepis na tę zupę biegunkową, ale nie umiem znależć. Pomożcie z góry dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.zaborowska1 Re: MARCHWIANKA-jak ją gotujecie???? 21.11.08, 11:00 woda duża iloś marchewki i już gdy mega biegunka jak już lepiej. To z mięskiem normalnie, marchewka i ryż Odpowiedz Link
ajila32 Re: MARCHWIANKA-jak ją gotujecie???? 21.11.08, 11:01 no ale ryżu nie można odrazu? ryż chyba "skleja" co nie? Odpowiedz Link
ulkadabrowska Re: MARCHWIANKA-jak ją gotujecie???? 21.11.08, 11:21 jak Brunek miał rota to gotowałam marchwiankę tak: tarłam marchew, zalewałam wodą tak, by jej poziom był 1cm nad marchewką, gotowałam pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając i pilnując by nie zabrakło wody. Pod koniec gotowania dodawałam odrobinę soli (zatrzymuje wodę w organizmie) i odrobineczkę cukru (dla smaku). Goniec gotowania = niezła marchwiana breja-ciapleta :) Do picia dawałam mu wywar z suszonych jagód czarnych z odrobiną cukru. Odpowiedz Link