izamig 19.01.09, 14:06 jesli trzeba ją zachować ze wzgledów zdrowotnych, to chodzi tylko o samo współżycie w dosłownym słowa tego znaczeniu, czy inne rzeczy są dozwolone w celu rozładowania napięcia? A może pozostaje tylko zimny prysznic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka0 Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 14:10 oj chyba zimny prysznic wiesz zadne skurcze nie są wskazane :-) ale juz masz blizej niz dalej :-))) Odpowiedz Link
moni_30 Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 14:13 U mnie i samo współżycie i wszystkie formy "rozładowania napięcia" były zabronione ze względu na możliwość ewentualnych skurczy macicy podczas podniecenia/orgazmu. Ale może dopytaj lekarza o co mu konkretnie chodziło. Odpowiedz Link
maadga Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 15:12 Raczej zimny prysznic wszelkie formy były zakazane, w obu ciążach :( w peirwszej od 26tyg a w drugiej od 16tc. Współczuję. Do tego trzeba doliczyć jeszcze 6tyg połogu ;) przepraszam że wspominam ale mój m. tak się cieszył jak już 36tc się zaczynał że to już tuż tuż a potem klapa. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 17:55 niestety nie pocieszę Cię:( dziewczyny mają rację, żadna "forma i metoda" nie jest dopuszczalna ze względu na skurcze macicy łączę się w bólu,bo wiem co to oznacza w praktyce-mój M był tak zdesperowany, że już od 4 tygodnia połogu łaził i ślinił się na mój widok:D ale pomyśl sobie jak potem będzie przecudnie-po takiej abstynencji to w sumie jakbyś znowu dziewicą była ;) Odpowiedz Link
klarysa007 Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 21:42 Żadnego rozładowywania ;P Skurcze są niewskazane, podnoszenie ciśnienia - również nie. Szklanka wody, zimnej ;) Odpowiedz Link
bobimax Re: pytam o wstrzemięźliwość w czasie ciąży 19.01.09, 21:56 Powiem tak. Ty zapomnij, ale mężowi możesz pomóc rozładować napięcie :P. Odpowiedz Link
izamig bobimax 19.01.09, 22:03 mężowi to podstawa, ja jakos wytrzymam, ale wytłumacz to płci przeciwnej która jak przyjdzie co do czego to nie mysli głową :-) jeszcze by się kto inny "serdeczny" znalazł kto by chciał pomóc Odpowiedz Link