yvonne79 26.01.09, 14:40 Moja Emilka mówi na siebie Emi, Emija, cócia (córcia - często tak na nią wołam) i ostatnio jak tylko jest rozebrana woła golas. A Wasze pociechy jak na siebie mówią? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurawina100 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 14:48 W ogóle nie zauważa siebie jeszcze;) Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 14:51 mój tez nie mówi na siebie nic, czy jakos specjalnie sie określa... Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 14:53 Jan, a jakże ;) Śmieszne to, bo my mówimy do niego Jaś, nie wiem skąd Jan - może Jaś nie umie wymówić :) Odpowiedz Link
effka_81 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 14:56 Oliwka na razie nie mówi na siebie, jak mówie do niej powiedz Oliwcia to wskazuje na siebie palcem i tyle;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 14:59 Nie mówią, bo oni nic prawie nie mówią ;) Odpowiedz Link
a090707 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 15:33 To slicznie mowi ta Twoja zdolniacha :) Moj mowi JA i tyle. Odpowiedz Link
edzia_79 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 16:51 Ola wola na siebie LALA lub LULA,ostatnio bardzo sie rozgadala i najlepiej wychodza jej trudne wyrazy np.miś,dać,patrz itp Odpowiedz Link
e-gosiak Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 16:58 Sylbia, albo Pilbia, jak na całkiem trudne imie świetnie jej wychodzi:-) Odpowiedz Link
e-ness yvonne 26.01.09, 17:26 kiedy kochana nas odwiedzicie? zapraszam bo ja juz niedługo to tylko zafajdane pieluchy i swojego cycka bede ogladała:) moze Karola przy Emi zakuma ze łatwiej jest sie dogadac uzywajac słow nic dziwnych dzwieków ( ja wim o co jej chodzi ale moj maz potrzebuje tłumacza:P) Piekna i madra masz Coreczke:) Odpowiedz Link
yvonne79 Re: yvonne 26.01.09, 17:29 Chętnie się z Wami spotkam :) Jeśli z mężami, to w weekend. Jeśli bez, to mi pasuje codziennie :) Przyjedziemy do Was. Tylko daj znać kiedy. Buziaki :* Odpowiedz Link
atenette Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 17:31 Wczesniej caly czas byla Ka, teraz jest Ika lub Emi. Corcia Emilka :) Odpowiedz Link
yvonne79 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 17:33 Moja jeszcze woła na siebie Emisia :-) Odpowiedz Link
atenette Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 19:35 Jeszcze mi sie przypomniało, że czasami mówi "bobeł", bo tatuś do niej mówi bąbel :) Odpowiedz Link
zorkaa Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 19:50 tymek mówi na siebie tiba albo nuna. mówimy na niego tymek, tymuś, ja mówię glutek albo nun. Odpowiedz Link
babajagaa Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 20:24 Wszyscy mowia na niego Olo i on tez tak mowi na siebie Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 20:47 na razie mowi o sobie "ja", bo jego imie wciaz za trudne. tak mysle, bo kolezanki ze zlobka wymienia po imieniu.... Odpowiedz Link
kristin4 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 20:50 Zapytana o imię pieknie odpowiada AAAAAnia, z bardzo długim A, jak sie pytam kto cos zrobił przyznaje sie od razu AAAnia, a jak tatus pyta kto jest mały cwaniak, tez odpowiada Aania:) można sie uśmiac. Odpowiedz Link
kogosia Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 20:56 Filipek od kilku dni zaczął mowic o sobie coś w stylu pipek czy coś takiego , a na Karolę już bardzo długo woła Ele. Odpowiedz Link
zorkaa Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 20:59 ha, a tymek jak spytać go kto coś zrobił np. pomalował ścianę, zwsze odpowiada mama i się cieszy. a jak puści bączka i pytam a co tu tak śmierdzi mówi że zorka;) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 22:01 Nie mowi:) Jak sie pytam gdzie Malwina pokazuje na siebie palcem i tyle:) Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 21:46 LA - dziwnie brzmiące i oznaczające JA :) Za to na brata zaczęła właśnie mówić Buba (Kuba) i pięknie oznajmia, że dzwoni "ciocio Jola" :) Odpowiedz Link
smolineczka Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 22:03 na pytanie "jak masz na imię?" odpowiada: "Mania", a jak widzi siebie na zdjęciu, to mówi "Niania" Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 22:47 nie nazywa się, czasem widząc sie w lustrze woła O! ale to pewnie z wrazenia :) lubi sie przeglądac i stroic miny . Odpowiedz Link
e-millie Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 26.01.09, 23:51 oj, Wasze już mówią, a moja Emi tylko mama, tata, przy czym zupełnie jest jej obojętne kto jest kim, tak jakby w przypadku rodziców nie miało to najmniejszego znaczenia ;) najczęściej do mnie mówi tata :))) i jeszcze na braciszka woła niuniu i zagaduje gugu. to wszystko ze słownika mojej półtoraroczniaczki. pochwalić ją jednak muszę, że choć słownik jej biedniusieńki, to dogaduje się ze wszystkimi lepiej niż niejeden dwulatek - wszystko pokaże, wyjaśni rękoma, nogami, minką, tonem głosu. no słodycz chodząca po prostu. Odpowiedz Link
malea1 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 27.01.09, 08:32 Antek na zdjęciu o sobie mówi "Toć". Powtarza "łobź" czyli łobuziak ;) Ale tak konkretnie to na siebie nie mówi, mimo że mówi sporo. Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 27.01.09, 10:37 Na siebie woła Pninip, na brata Ołaj:) Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 27.01.09, 13:22 Nie mówi na siebie wcale, nawet nie próbuje mimo, że się rozgadała bardzo ostatnio, ale Wiki nie chce powiedzieć :/ Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 27.01.09, 13:47 Pataś (jak widzi swoje zdjęcie, siebie w lustrze) - wzięło się to, że my mówimy, na jej zdjecie "paszczat" czasem mówi na siebie "kiti", ale jak zapytamy "jak masz na imie" odpowiada "MARTA" :) Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Jak mówią na siebie nasze dzieciątka? 27.01.09, 16:26 Klara wcześniej mówiła na siebie dzidzia, ale teraz już mówi lara. Najlepsze, że ostatnio widząc nasze ślubne zdjęcie tate rozpoznała a o mnie powiedziała dzidzia. Chyba pozostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link