Dodaj do ulubionych

Megaodparzenie

19.05.09, 15:49
chyba trzeba bedzie Mlodego na gwalt odpieluchowac.
Nigdy nie mielismy jakis wielkich problemow z odparzeniami, tylko przy
zabkowaniu pupa sie zaczerwieniala. Ida ostatnie piatki, strasznie dlugo i
strasznie bolesnie, a dzisiaj do tego Mlody odparzyl pupe, az leci krew, no
zesz... Chyba trzeba bedzie szybko odpieluchowac Gagatka, tylko zeby nie wial
na wodok nocnika ;)
Obserwuj wątek
    • kami_sia Re: Megaodparzenie 19.05.09, 17:09
      Też teraz walczyłam z giga odparzeniem u Milki:(
      Posmaruj tormentiolem przez pare dni,na 100% sie to wyleczy.
      Powodzenia! :)
      • a090707 Re: Megaodparzenie 19.05.09, 17:35
        Jejku, wspolczuje. Ja dzis wlasnie widzialam takie mega odparzenie u mojego
        siostrzenca 10 m-cznego, straszne i pewnie bardzo boli :(
        • ankas4 polecam tormentiol ,koszt chyba 7 zl w aptece 19.05.09, 20:26
          Jestem zakochana w Tormentiolu,polecam, pomoze szybko i skutecznie, polecany
          przez pediatre w szitalu.
          • patrice7 Re: polecam tormentiol ,koszt chyba 7 zl w aptece 19.05.09, 20:35
            Tak ja rowniez polecam Tormentiol.Tani i bardzodobry.
            Raz nie zadziałal przy OKROPNYM odparzeniu ,miała az otwarte rany z ktorych
            sączyła się krew.
            Lekarka przepisałą Dermazin zaplacilam 2,70 i na drugi dzien pupa byla jak nowa!!!
            • beetaa Re: polecam tormentiol ,koszt chyba 7 zl w aptece 19.05.09, 20:47
              A gdzie ja tu Tormentiol dostane? ;)
              Uzywam masci cynkowej i nie zamienie jej na nic innego.
              A swoja droga, jak chcialam kupic w Wawie masc cynkowa to na mnie jak na kosmite
              w aptece patrzyli i wcisneli jakies paskudztwo na wazelinie, ktorym pozniej
              spierzchniete rece smarowalam.
              • beetaa Re: polecam tormentiol ,koszt chyba 7 zl w aptece 19.05.09, 20:49
                Pupka juz niezaogniona, a kawaler chyba zwalczyl juz ostatnie zebuchy, bo padl
                do loza jak podciety. Musze sprawdzic, czy juz w koncu wylazly, ale boje sie o
                moje palce ;)
                • ankas4 kupisz w kazdej aptece tormentiol 20.05.09, 20:09
                  Kupisz w kazdej aptece tomentiol, moze on jednak miec troszke zmieniona nazwe
                  jak tormentolis itp...ale aptekarka powie Ci , ze to dokladnie to samo co
                  tormentiol.
                  • beetaa Re: kupisz w kazdej aptece tormentiol 21.05.09, 09:00
                    nie w kazdej, w niemieckiej nie ma wyciagu z pieciornika ;) ale zamiast tego
                    stosuje sie poczciwa masc cynkowa, ktora tez dziala rewelacyjnie
                    • joasia83m Re: kupisz w kazdej aptece tormentiol 21.05.09, 09:17
                      ehh, beeta, wspomnienia mi wrocily. 2 lata pracowalam przy chorych osobach
                      staszych w UK. na wszystkie rany, odlezyny, odparzenia wiecznie grube warstwy
                      sudocremu, ktory w koncu tez jest na bazie cynkowej. ja tylko moge powiedziec ze
                      nic bardziej nieskutecznego nie widzialam. jestem szczesliwa, ze w Polsce jest w
                      czym wybierac jesli chodzi o masci. Czysta masc cynkowa u nas w aptece tez bez
                      problemu dostaniesz.
    • aurinko Re: Megaodparzenie 21.05.09, 10:13
      U nas po eksperymentach z tormentiolem, bepanthenem, sudocremem i całą baterią
      innych maści zadziałał tylko triderm i to tylko wtedy, gdy mała nosiła max 2
      pieluchy dziennie, resztę czasu w dzień musiała być bez pieluchy, inaczej
      odparzenia wracały. Teraz pieluchę ma tylko na noc i to jak szybko jej nie
      zdejmę rano to znów się odparza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka