Dodaj do ulubionych

Do Tomka854!!!!

10.10.04, 13:13
Mam pewien problem. Potrzebuje znalezc gdzies w okolicach Wroclawia jakas pipidowe z maksymalna liczba domow wynoszaca 40. Najlepiej, zeby to bylo gdzies nieopodal drogi na Olawe (ogolnie - cos w tym kierunku). Nie znam okolic Wrocka zbyt dobrze, wiec moze Ty bedziesz mi w stanie jakos pomoc. Z gory dzieki. Aha - jesli znasz jakas inna - np. po drugiej stronie miasta, to tez poprosze. Moze sie przydac.
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Do Tomka854!!!! 10.10.04, 17:24
      Jako aktywny ostatnio rowerzysta moge ci dostarczyc pipidowow w dowolnej ilosci.

Tylko do czego potrzebujesz? Chcesz sie osiedlic, film krecic, wymordowac wszystkich mieszkancow w jedna noc za pomoca pily lancuchowej?

Ma byc nad rzeka, czy nie? Ma tam byc ladnei czy brzydko? Czy np. mieszkanie na starorzeczach odry, olawy ( pieknie, ale w strachu przed powodzia) ci odpowiada?

Moja dzisiejsza trasa rowerowa przebiegala przez kilka takich ladnych pipidowek jak:
      Opatowice ( jeszcze w granicach miasta, ale wies totalna, zero ruchu, tuz nad odra. Przechodzac przez sluze, potem wyspe i jaz Opatowicki w 15 minut piechota jestes na petli tramwajowej na Biskupinie

Trestno - sliczna wioska, niestety nie pozbierala sie jeszcze po powodzi. Dochodzi jeszcze miejski autobus.

Kotowice - tez widac jeszcze slady powodzi

Wioski nad jez. Bajkal - okolice Czernicy Wroclawskiej, m. in. Łany...

Moim nr 1 jest jednak Lesica: Jedziesz Osobowicka do oporu, potem na Redzin i dalej droga z kocich lbow. Doslownie 4 domki na krzyz i pare zrujnowanych. NIc nowego tam nie zbudujesz, bo to jest park krajobrazowy, ale kupienie sobie takiego zrujnowanego i jego odbudowa to jest moje kiedysiejsze marzenie ( dlatego masz zostawic jeden dla mnie! ) A wszystko jeszcze w granicach wroclawia, 20 min samochodem od rynku. dodatkowo za pare lat miedzy Osobowicami a Lesnica ma przebiegac Obwodnica autostradowa - dosc blisko, ale wystarczajaco daleko...

Na poludnie szukac nei radze - rozrastaja sie tam osiedla szeregowek, i jezeli sie szuka spokoju i ciszy to nie polecam...

Warto by bylo przejechac sie wzdluz Odry w dol lub w gore - tam sa ladne wioski...

Pozdrawiam i jak co, to pytaj :)

• undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 10.10.04, 23:45
        Wlasnie problem jest taki, ze to musi byc wies. Dzielnice miasta odpadaja. Mile widziana stara zabudowa. Osiedlac sie nie chce :) (na razie :) ). Mam zobic analizy zabudowy i ukladu wsi oraz projekt Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego. Wymog jest taki, zeby to byla mala wioska - do 40 domow.

Poprosze wiecej o Trestnie i Kotowicach. Teraz skacze na pilot.pl i jesli wszystko bedzie ok, to jutro w samochod i do Urzedu Gminy po mapy...
        • tomek854 Re: Do Tomka854!!!! 11.10.04, 00:11
          Wiecej to moge Ci o Trestnie - gm. Sw. Katarzyna, ale 500m od granicy miasta.
          Wioska mala, wzdluz drogi kretej glownie, na terenach miedzy Odra a Olawa. WIekszosc zabudowan poniemieckich, kosciol ( filialny bodajze ze Sw. Katarzyny)
          Jeden sklep, petla autobusowa ( 120 ) cos wiekszego - jakies stodoly, czy cos..

W poblizu tyereny wodonosne dla wroclawia, chronione
          Na odrze punkt pomiaru stanu wody IMGW

W poblizy Mokry Dwor ( droga gruntowa mozna dojechac ) gdzie "Fabryka Wody" MPWiK dla miasta

Takze byly PGR bodajze Bierdziany, obecnie w ruinie, dwa kursy 120 w dni robocze ( 7:31, 16:05 )

Malutki cmentarzyk... Baraczki dla powodzian rozbudowane nieco... Nie wiem co jeszcze

Kotowice sa troszke wieksze, ale tam tylko raz bylem dzisiaj, to niewiele moge pomoc

A ty z wrocka jestes czy gdzies z okolicy, ze akurat taka wioska Ci przypadla ( bo zakladam, ze to na studiach...)

Podczas powodzi zalane na 2 m

Jedyny normalny dojazd to szosa przez tereny zalewowe - od Traugutta/Kosciuszki/Krakowska jedziesz przez most na Olawie w "an niskich lakach do oporu i w prawo szosa przez Nowa Karczme, Opatowice itd.
          • undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 11.10.04, 00:44
            Tak w ogole to jestem z Cz-wy. Ale wioski szukam w okolicach Wrocka, bo tu wiecej czasu spedzam i problemem byloby jechac na inwentaryzacje jakies 200 km. Znalazlem strone gm. Św. Katarzyna. Mysle, ze cos sie uda wybrac. Jest kilka miejscowosci, ktore powinny sie nadawac. A szukam czegos w tym kierunku, bo miejsce mojego zamieszkania we Wrocku pozwala mi sie najszybciej wydostac za granice miasta wlasnie w ta strone.
          • undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 11.10.04, 00:45
            Zapomnialem jeszcze powiedziec dziekuje :). Uwaga mowie: dziekuje za pomoc. No :).
            • tomek854 Re: Do Tomka854!!!! 11.10.04, 02:30
              Prosię ;)

A skoro tyle czasu spędzasz we wrocku to może pora umówić się na jakieś pifko forumowe?
              • undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 12.10.04, 13:44
                Czemu nie - tylko teraz bedzie z tym problem, bo w tym tygodniu nie dam rady, a od czwartku wieczorem do niedzieli w nocy mnie akurat we Wrocku nie bedzie. Na przyszly tydzien jakos mozemy sie umowic. Jakies propozycje co do miejsca?
                • tomek854 Re: Do Tomka854!!!! 12.10.04, 17:51
                  gdzies gdzie jest cieplutko :) I daja piwko dobre :) Taki mam plan :)
                  • undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 14.10.04, 00:49
                    Jest taka mala knajpka niedaleko rynku - Altana. Milo, cieplo, przytulnie i nie napieprza muzyka po glowie, co jest niestety charakterystyczne dla wielu wroclawskich lokali.
                  • undercover_brother Re: Do Tomka854!!!! 14.10.04, 00:50
                    BTW: to moze jeszcze ktos ma ochote na piwko, hm? Ciekawe czy ktos ten watek jeszcze przeglada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka