azi81 28.05.09, 11:35 mam pytanko do dziewczyn ktore nosza szkla kontaktowe Jakie mozecie mi polecic szkla??Znaczy jakiej firmy??I gdzie mozna je tanio kupic na allegro? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadga Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 11:56 Polecam na allegro, ale najpierw idź do normalnego optyka dopasuje ci szkła i dopiero następne pary kupuj na allegro. Ja tak zrobiłam gdy producent wycofał z produkcji szkła któr moje oczy dobrze tolerowały. Rozbierzność w cenie na allegro i optyku ogromna. Przykład za parę szkiełw optyku płacę ok 60zł a na allegro wraz z kosztami przesyłki ok 26zł Odpowiedz Link
quacharell Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 12:29 tez polecam najpierw wizyte u optyka - chyba bez tego sie nie uda.. ;) i tez polecam allegro ;) ja uzywam johnson & johnson ACUVUE OASYS dwutygodniowych ;)jak dla mnie super ;) chociaz szczerze to w najblizszym czasie i przyplywie gotowki decyduje sie na zabieg korygujacy wade ;) Odpowiedz Link
azi81 Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 16:02 ja juz bylam u okulisty :) Odpowiedz Link
quacharell Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 16:13 no tak, ale takiego od szkiel ?? tzn. dobieral ci szkla ? uczyl zakladac i zdejmowac ? Odpowiedz Link
azi81 Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 16:14 tak wlasnie :) byla taka promocja ze w robilam badanie i dostalam szkla 2 tyg. i maly plyn ale teraz musze juz kupic sobie nowe wiec tak pytam co mozecie polecic :) Odpowiedz Link
quacharell Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 28.05.09, 16:20 to ja tak jak pisalam w poscie wyzej polecam te johnsona.. Odpowiedz Link
andi761 Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 02:36 Najlepiej na Allegro, jest najtaniej:) Ja kupowałam też w soczewki.net.pl i było ok. Zdecydowanie NIE polecam natomiast szkla.com. Tylko raz kupiłam szkła u nich i już nigdy więcej tego nie zrobię. Zapakowali soczewki w kopertę i jak przesyłka dotarła do mnie to zawartość była zniszczona. Reklamacji nie uwzględnili. Odpowiedz Link
zuzaze_78 Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 14:13 Ja uzywam ciba vision focus night&day - miesiac bez wyjmowania szkiel, genialna sprawa. Ostatnio pierwszy raz kupilam przez net - najtaniej w szkla.com, zapakowane w porzadne tekturowe pudeleczko, moge polecic. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 14:18 ja chcialam sobie dla odmiany kupic jednodniowe, ale te twoje mnie nęcą :) 6 sztuk starcza na 3 meisiace? Odpowiedz Link
lilka.k Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 14:19 to bylo pytanie do Zuzy :) Odpowiedz Link
boazeria Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 16:22 ja zawsze kupuje roczne ale chodze i u okulisty kupuje u niej dostaje plyn gratis duzy i opakowania a za roczne szkla place 350-400zl o ile pamietam, duzo taniej mi wychodzi niz kupowac miesieczne czy nawet pol roczne jestem bardz zadowolona- dopiero po roku zaczynam czuc piasek pod powiekami i wtedy kupuje nowe i robie wszystkie badania od nowa (w cenie szkiel bada mi z godzine na roznych urzadzeniach) mam jakiejs amerykanskiej firmy chyba Odpowiedz Link
zuzaze_78 Lilka 22.07.09, 16:45 Tak, 6 sztuk = 3 miesieczne pary. Wynalazek, ktory pozwala mi zapomniec, ze mam wade wzroku (a mam spora). Odpowiedz Link
madziszka Re: Lilka 22.07.09, 16:54 i nie bolą Cie oczy? ja bym chyba nie potrafiła pójść spać w soczewkach. Z tego co wiem, to im krótszy okres noszenia soczewki tym zdrowiej dla oczu. Czyli najlepsze sa codzienne, tylko jeszcze drogo wychodzą. Odpowiedz Link
izamig daję linka 22.07.09, 17:07 Ja kupuję takie już od 2 lat super, 6 sztuk kwartalnych soczewek za super cene, w vision expres jedna sztuka takiej soczewki kosztuje 39 zł, więc na allegro się opłaca www.allegro.pl/item660472754_soflens38_optima_fw_6_szt_bc8_7_promocja.html Odpowiedz Link
zuzaze_78 Re: daję linka 22.07.09, 17:34 Nie bola, nie pieka, nie mam dyskomfortu, kiedy dlugo nie spie, jestem w pomieszczeniu z dymem papierosowym etc. (czyli wszystko to, co przeszkadzalo mi, kiedy mialam zwykle miesieczne soczewki wyjmowane na noc). One sa zrobione z zupelnie innego materialu - "oddychajacego", przepuszczaja tlen, nie wysuszaja oczu. Odpowiedz Link
zuzaze_78 Moje to te 22.07.09, 17:34 www.szkla.com/211_air-optix-night-&-day-aqua™-3-szt-nowosc!.html Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 22.07.09, 18:21 od ponad 10 lat noszę soczewki kontaktowe, dzięki nim nie pamiętam, że mam jakąkolwiek wadę wzroku. Moje oczy doskonale znoszą ten stan i mi z tym dobrze, szczególnie, że lubię okulary słoneczne ;) Ostatnio "szaleję" i zaskakuję zmienionym kolorem oczu, które są teraz morsko-turkusowe. Dużo osób pyta mnie, czy to mój naturalny kolor. Ale są przepiękne i nie mogę się ich pozbyć. kupuję te: www.allegro.pl/item678722363_kolorowe_soczewki_kontaktowe_acuvue_2_22_50_zl.html kolor zielony (w połączeniu z moim naturalnym kolorem daje właśnie ten efekt turkusu) nie polecam innych koloryzujących, bo wyglądają bardzo nienaturalnie Odpowiedz Link
madziszka Re: Szkla kontaktowe gdzie kupic tanio?? 23.07.09, 13:45 Olcia? a na brązowe oczęta to są jakieś kolorowe soczewki? ja też bym chciała zmienić kolor oczu!!! Odpowiedz Link