Dodaj do ulubionych

BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

03.08.09, 22:52
Nie daje rady!!
Juz nie mam sił!!!!!!!!
Mam ogrod za oknem,okno ZAMKNIETE! a te gnojówy(sorry) komarzyce chyba
przelatują przez sciany!!!
Obecnie mam w pokoju(tyle ile widze i naliczyłam) ok 50 !!! komarow!!
latam z poduszka,trzaskam je po tych durnych łbach i dalej masakra.
Poradzcie co macie na komary? jakies wtyki do kkontaktu czy co?
Sory za teksty,ale mam takiego nerwiszona ,ze koniec...
Obserwuj wątek
    • atenette Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 03.08.09, 22:55
      O matko gdzie ty mieszkasz??? :) No pokupuj jakieś takie właśnie
      antykomarowe coś do kontaktu, bo przecież padniesz!
    • maniulka_25 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 03.08.09, 22:56
      Ja mam coś takiego:
      aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=690907179
      Przyczepiłam nad każdą lampką i lampą :-)
      Całe tałatajstwo się tam przykleja. Super patent.
      • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 03.08.09, 23:00
        Mieszkam niedaleko Odry i mam ogrod "pod " oknem.No masakra mowqie wam.
        Co wieczor dusze się i nie otwieram okna:((((((

Maniulka te lepy zawsze mnie obrzydzaly ,ze tam taka martwizna na widoku
        przyklejona;)
        • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 03.08.09, 23:00
          zatłukłam kolejne 15 ....
          • izamig Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 03.08.09, 23:04
            nie wiem jakie masz okna, ale ja mam zamawianą w sklepie specjalną
            na wymiar robioną moskitiere, nic przez nią nie przejdzie nie da
            rady, zamawiałam w sklepie gdzie kupowaliśmy okna
          • izamig PS 03.08.09, 23:06
            trochę droga bo na jedno okno około 100 zł a na jedno skrzydło
            balkonowego 150 zł, ale warto, moskitiere można zdjąć i wymyć bo
            jest w ramce, którą przymocowywuje się do okna
          • beetaa Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 03.08.09, 23:07
            Pati, to musisz sobie siatki na okna, albo chociaz jednozakupic,bo sie w koncu
            podusicie. A moze na poczatej takie zawijae kadzidelka przeciw komarom,albo
            chociaz jakas swiece antykomarza, bo te ustrojstwa do kontaktu nie sa polecane
            przy malych dzieciach.

A ja sie ostatni cieszylam, ze u nas ie ma komarow,a tu mam cale nogi pociete :(
            Ale domu drani nie widac... chyba dobrze chowaja sie po katach.
            • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:10
              Siatka na okno bylaby super,niestety odpada,koszt za duzy,zreszta "zaraz" koniec
              lata.
              Czy ktos kiedys miał tą płytkę?
              www.nokaut.pl/oferta/plytka-na-owady-globol.html
              tego nie daje sie do kontakyu.
              • klaudia020707 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:17
                Współczuje.
                Ja używałam w Pl Raid na płytki do kontaktu, zawsze działąło super,
                smod okropny niestety. Ja zamykałam okno w pokoju, cyk Raid do
                kontaku a potem po godzinie wyłączyłam i otwierałam okno i był
                spokój.
                Rany przypomniałaś mi o tym paskudztwie brrr, ja mam zaraz las za
                oknem, rzeke całkiem blisko i żadnych komarów ani much i za to
                kocham Szkocje:)

Tu kilka rad co na komary
                www.babyboom.pl/forum/karmienie-piersia-f21/sposob-na-komary-1753/
                może właśnie stara firanka, albo ze 2 warstwy by poskutkowały.
                • dmgr Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:22
                  Witam w klubie! Ja mieszkam nad samą zatoką i mam na dodatek żółty blok, który
                  przyciąga wszystko. Moskitiery są bo inaczej bym nie dała rady ale takie zwykłe
                  no i ostatnio w kuchni mi się naderwała, wieczorem sobie coś tam robię, światło
                  zapalone, lukam na sufit a tam chyba ze 30 szt. No to jechana z gazetą a potem
                  wszystko pochowałam (jedzenie itp.) i spryskałam jakimś tam sprajem na owady
                  latające i nic nie przeżyło. Podobno najlepszy jest Raid do prądu, kosztuje koło
                  40 zł ale warto, mój szwagier próbowała wszystkiego i to okazało się rewelacyjne
                  jak się okazało, że jego córka jest uczulona na ukąszenia komarów i każde
                  ugryzienie kończyło się szpitalem i straszną opuchlizną.
              • aga415 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:20
                Zacznij od tego:
                www.allegro.pl/item697291717_raid_elektrofumigator_na_komary_10_wkladow.html

www.allegro.pl/item701186236_kadzidlo_na_komary_spirala_cena_6_99_za_5_szt.html

www.swistak.pl/a5040095,HIT-lata-opaska-na-komary-100-skutecznosci-2pack.html#

Mój M jak jedzie na ryby a wie że tem będą komary -kupuje sobie
                taki zapach waniliowy do ciasta i tym się smaruje, kropi ubranie-
                podobno super działa. Może spróbuj.
                Trzymam kciuki nie daj się tym okrponym komarom!
                • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:22
                  -kupuje sobie
                  taki zapach waniliowy do ciasta i tym się smaruje, kropi ubranie-
                  podobno super działa. Może spróbuj.

mam co wieczor samorowac sie olejkiem ? ;)
                  • klaudia020707 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:27
                    ...Pati (ha ha) tylko uważaj żeby NM Cie nie pomylił z lodami
                    waniliowymi:)
                    Kup sobie to ustrojstwo do prądu na wkładki, ustrojstwo zostanie a
                    wkładki możesz kupować jakie chcesz bo wszystkie pasują
                  • aga415 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:37
                    to już ostatecznosć, jak dzisiaj nic nie wymyślisz,

A te wszystkie preparaty na prąd pamiętajcie muszą być z otwartym
                    oknem,
                    Kiedyś dawno temu pamietam jak nie miałam otwartego okna i właczone
                    to ustrojstwo, skutkiem czego był potworny ból głowy.
                    • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 23:38
                      Dobre z tymi lodami :)))
                • uczula Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.09, 11:21
                  ja swojego czasu kupowalam w rossmanie te plytki, chyba byly tansze,
                  nie pamietam.
                  zolte i czerwone (waniliowe i....) ale skuteczne!
                  jedna plytka na jeden dzien.
    • dagi.ww Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 03.08.09, 23:32
      Pati, mi siostra kupiła ostatnio:
      www.allegro.pl/item701898531_raid_elektrofumigator_na_komary_z_plynem.html
      Mam u siebie w pokoju i u Małej i nie ma ani jednego komara, a miałam tego multum.
      Moskitierę też zakładam, bo mnie wnerwiają muszyska i ciemy.
      Ale na komary tej Raid spokojnie wystarczy; ponoć działa przez ok. 40 dni; u
      mnie włączony 24/dobę.
      • kristin4 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 03.08.09, 23:43
        Pati tytuł taki ze sie wystraszyłam, a na komary to albo jakies
        swinstwo do kontaktu ale po tym głowa boli a dla dzieci wiadomo nie
        wskazane, chyba dobra moskitiera by Ci sie przydała/. Podobno zapach
        witaminy B również odstrasza komary.
        • dagi.ww Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 03.08.09, 23:54
          Ja tam żadnych bóli głowy nie mam, a Małej włączam tylko na noc, przy otwartym
          oknie. Jak tylko przyjdzie mi moskitiera, to rezygnuję z elektrycznych wtyczek.
          • bobimax Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 04.08.09, 07:43
            Moskitiery i problem z głowy. Mam od dwóch lat. Mieszkam nad Wisłą
            gdzie pełno ogrósków działkowych.
            • andzia84 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.09, 09:39
              ja mam to do kontaktu i super działa! głowa nic nie boli u rocha też
              mam
              • zuzaze_78 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.09, 09:46
                Pediatra powiedziala, ze lepiej wlaczyc do kontaktu (najlepiej z plynem bo bezwonna, plytka jednak troche pachnie) niz zeby dziecko bylo pogryzione. My tez skapitulowalismy - komarzyce sa mimo siatek w oknach. Od wczoraj mamy w kontakcie raid i jest spokoj wreszcie, bo wczesniej do 3 w nocy na nie polowalam.
      • uczula Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 04.08.09, 11:24
        dagi a poczytaj jesli masz jeszcze opakowanie, bo mysmy mieli takie
        na muchy (bardzo dobrze dzialalo) z tym, ze ono bylo bardzo trujace i
        nM sie bal wlaczac w kuchni i tam, gdzie spimy.
        bylo grozne nawet dla rybek !...
    • asuzi Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 04.08.09, 15:01
      my używamy raid od komarów, co się wkłada do kontaktu, padaja jak
      muchy, włączamy tylko na noc.
    • pocholita Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 04.08.09, 16:51
      Raid na komary do kontaktu. Jest rewelacyjny i można spokojnie przy
      otwartym oknie siedziec.
      • patrice7 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 04.08.09, 17:28
        Dziewczyny ,ale czy jak otwieracie okno to ten zapaszek z tego rajudu nie ucieka??
        • dagi.ww Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 04.08.09, 21:47
          Uczula, nie mam już opakowania, włączyłam, jak tylko siostra przywiozła, bo
          poleciła mi funfela, która też ma dziecko i mówi, że nic się nie dzieje.
          Pati, okno mam cały dzień otwarte, czasem nie wyłączam Raida nawet w dzień,
          przez noc też śpimy przy otwartym, a gniazdko mam zaraz przy oknach, więc chyba
          nie ucieka "zapach" (ja mam tego Raida z płynem, bo do tych płytek jakoś też nie
          jestem przekonana), skoro nie widziałam jeszcze w domu ani jednego komara, od
          chwili, kiedy zainstalowałam tego sprzęta.
        • otok34 Re: BŁAGAM pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 05.08.09, 18:57
          Ja również używam Raid do kontaktu już drugi rok i jestem zadowolona mam synka który jest uczulony na ukąszenia,okna pootwierane raid w kątakcie dzień i noc.Nie wydziela żadnego zapachu.Wkładka z płynem starcza na 10 dni.Nie polecam Raidu w listkach podobno strasznie śmierdzi.Znajoma włączała tylko na godzine przed snem.Pozdrawiam.
    • agusiajasia Pati!! 05.08.09, 21:49
      Ja miałam ten sam problem, mieszkam przy parku, w którym jest pełno stawów.
      Komarów zatrzęsienie.
      Ale do rzeczy.
      Nie musisz kupować drogich moskitier. Mój mąż kupił w leroy merlin, czy w
      castoramie siatki okienne na samoprzylepne rzepy. 15zł opakowanie, a w
      opakowaniu jest rzepa i siatka o wymiarach 1,30x1,50m. Przyklajasz do ramy
      okiennej i... no more komary!!! hehe
      Takie proste i tanie rozwiązanie.
      Są też większe rozmiary, jakbyś miała większe okna :)
      • patrice7 Re: Pati!! 05.08.09, 21:54
        dzieki pojade i zobacze.
        mam dosc :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka