Dodaj do ulubionych

To chore !!gres na zewnątrz

15.12.10, 19:53
Chciałam się zapytac czy jest ktoś na sali co tak jak ja chodzi z trzecim półdupkiem .A dlaczego ?Bo ''jakis ktoś'' zarządzający nie zabronił kłaść śliskiego gresu na schodach i wejsciach np do sklepów.Pzecież jest to idealne sliskie-normalnie wjazd jest gwarantowany.Chodzić sie nie da,co dopiero starsze osoby.
A stary chciał na tarasie kłaść.Nie ma mowy-nie ma jak zwykły beton :)
Obserwuj wątek
    • mifff Re: To chore !!gres na zewnątrz 15.12.10, 20:27
      > A stary chciał na tarasie kłaść.Nie ma mowy-nie ma jak zwykły beton :)

Kamień !
      granit palony
      piaskowiec (niepolerowany)
      dolomit (niepolerowany)
      • dorjana1 Re: To chore !!gres na zewnątrz 15.12.10, 20:50
        chciałam Ci powiedzieć że jestem na skraju bankructwa ,ogólnie mi z tym świetnie ale nazwy wyżej wymienione należą do zakazanych w naszym domu.Podobno mam mieć filtr na słowo granit :)

skrobnę priva co ?
        • alex_k Re: To chore !!gres na zewnątrz 16.12.10, 09:41
          A drewno egzotyczne?
          2 lata temu wymieniliśmy d...tłuczny śliski i w dodatku odpadający od tarasu gres i stwierdzam, że drewno jest genialne. Wygląda cudnie i niezmiennie, jedynie raz w roku trzeba przewoskować. Drewno latem jest ciepłe nawet w cieniu, w przeciwieństwie do chłodnych płytek, łatwiej je utrzymać w czystości, ewentualnie zdjąć z tarasu celem czyszczenia i ulożyć ponownie. Nie odpada, nie przesuwa się, nawet mokre nie jest śliskie, ewentualne elementy uszkodzone (np. klepka przypalona petardą :-P ) bardzo prosto można samemu wymienić.
          No i znaczne tańsze niż kamień :-)
        • mifff Re: To chore !!gres na zewnątrz 16.12.10, 09:59
          > chciałam Ci powiedzieć że jestem na skraju bankructwa

Nie nowina. Prawie każdy na tym etapie jest wykończony :)

> e ale nazwy wyżej wymienione należą do zakazanych w naszym domu

Nie szkodzi. Wystarczy, jak docelowo postawisz na kamień. Wylewka 5 cm poniżej przewidzianego poziomu, dywan ze sztucznej trawy na kilka lat..... i przeczekaj embargo.
          Beton się sypie, kruszy - wymaga ciągłego zamiatania (nawet potraktowany gruntem)
          Drewno też jest śliskie.
          Kamień z odpadów nie jest drogi (w Krakowie 35 zł/1m2
          • alex_k Re: To chore !!gres na zewnątrz 16.12.10, 10:02
            Nie każde drewno jest śliskie, odpowiednio przygotowane z przeznaczeniem użytkowania na zewnątrz, w tym przy basenach śliskie nie jest wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka