mistrz555 11.01.10, 12:44 co to jest za nowa produkcja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 13:11 cysterny i coś jeszcze Ty słabo poinformowany jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 13:36 podobno już podania do pracy przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 13:48 TY chyba pierwszy do tego podania Odpowiedz Link Zgłoś
kornilo Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 15:59 wyborcza.biz/biznes/1,100896,7439515,ZNTK_w_Lapach_uratowane_przez_inwestora_z_Emiratow.html Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 16:12 mówią ,że przy składaniu podań do pracy będą patrzeć na ręce czy się nie trzęsą Odpowiedz Link Zgłoś
serwal60 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 12.01.10, 09:21 Tak to prawda będą sprawdzać czy się nie trzęsą i jeszcze na dodatek czy nie są klejące.Bo produkcja polegać będzie na produkcji podków dla wielbłądów ze złota. Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 12.01.10, 09:32 Klapa!!!!!!! nikt nie znajdzie zatrudnienia.Jak nie jedno to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
mlap Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 11.01.10, 18:24 www.tvn24.pl/12692,1637581,0,1,zntk-spadly-na-cztery-lapy,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy7 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 12.01.10, 10:30 Łapiacy szybciej uwierzą w inwestora z "krainy 1000 i jednej nocy" a nawet z Burkina Faso niżby miał to być zwyczjny inwestor z UE (np. z Polski czy Niemiec). Zawsze to wygodniej żyć w świecie marzeń i bajek niż twardo stąpać po ziemi. Nie tak dawno Łapiacy uwierzyli nawet Burmistrzowi, że wystarczy pokrzyczeć pod bramą cukrowni by ją uratować. Co z tego wyszło każdy widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 10:59 środa, 13 Sty 2010, 22:24 Rozmowa z Aliną Sobolewską Ewa Sokólska: Dlaczego to zarząd Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego w Łapach podpisuje umowy z inwestorem, a nie syndyk? Alina Sobolewska: - Nie wiem dlaczego. Jak wiadomo aktualnie prowadzona jest upadłość zakładów w wariancie likwidacyjnym. W związku z tym uprawnienia zarządu co do możliwości reprezentowania zakładów na zewnątrz są znikome, wręcz żadne. Dzisiaj reprezentantem zakładów jestem ja. I tylko ja mogę zawierać wiążące umowy. Zarząd jeżeli coś zawiera, to zawiera w imieniu własnym. Co sądzi pani o umowie z tajemniczym inwestorem z Emiratów Arabskich? - Żeby chociaż został złożony w sądzie wniosek na zamianę tej upadłości z likwidacyjnej na układową, to jakoś próbowałabym to komentować. Ale w obecnej sytuacji, kiedy jeszcze zarząd podejmuje decyzje, do których nie jest uprawniony, to nie zamierzam tego robić. Naprawdę nie jestem negatywnie nastawiona do zarządu. Po prostu takie jest prawo i tryb postępowania podczas upadłości. Co w takim razie zarząd ZNTK powinien zrobić, by móc wpłynąć na zmianę wariantu upadłościowego? - Powinien przede wszystkim wystąpić do sędziego komisarza z wnioskiem o zamianę tej upadłości z likwidacyjnej na układową. Ale prawda jest taka, że podstawy do takiego wystąpienia są żadne. Sędzia komisarz również zauważył, że zarząd robi dziwne i niekonwencjonalne ruchy, które nie znajdują oparcia w prawie upadłościowym i naprawczym. Dlatego też postanowił na 20 stycznia zwołać posiedzenie rady wierzycieli i być może po tej radzie coś się wyjaśni. Może wierzyciele wydadzą jakąś opinie na temat postępowania zarządu. Bo przypominam, że poza sędzią komisarzem także rada wierzycieli ma dużo do powiedzenia w kwestii przyszłości zakładów. Widziała pani tajemniczą umowę z inwestorem z Emiratów Arabskich? - Widziałam, ale nie mogę jej komentować. Czy według pani ta umowa i ten inwestor są rzeczywiście szansą na uratowanie zakładów? - Gdyby umowa była parafowana rok temu, to tak. Ale na dzień dzisiejszy ten kontrakt nie pomoże zakładom, bo to wszystko już za daleko zaszło. Ile wynosi teraz zadłużenie ZNTK? - Około 50 mln zł, ale część wierzytelności nie zostało przeze mnie uznanych. Jeżeli sędzia komisarz zdecyduje je uznać, to kwota zadłużenia wzrośnie. Za kilka dni organizuję przetarg na nieruchomości ZNTK. Chcę sprzedać m.in. ośrodek wypoczynkowy w Sianożętach, zakład z halami, maszynami i ruchomym mieniem oraz działki niezabudowane na terenie Łap. Przetarg przeprowadzę 19 stycznia 2010 r. o godz. 11. I KTO TU RZĄDZI???? Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak90 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 13:54 Prawda jest taka że mała jest szansa na wznowienie produkcji.Ludzie chcą uratować co sie da i wyprzedać swoje akcje dlatego wymyślili egzotycznego inwestora z którymi podpisali jak narazie nic nie wartą umowę.Dziwi natomiast fakt że ludzie ciągle obwiniają rząd za upadek ZNTK. Tusk mógł coś zrobić ale po co państwo ma ratować prywatna firmę?Czemu firmy które są mądrze zarządzane i płacą wysokie podatki mają utrzymywać bankruta z Łap, który był nieumiejętnie, nieudolnie i nieprofesjonalnie zarządzany przez Ekierta.To on jest wszystkiemu winien i pewnie śmieje się z tego że za jego błędy "ciemny lud" wini kogoś innego(rząd). Niech ktoś mi powie jeżeli się orientuje, jakie inwestycje w zakładach przeprowadzono po wejściu na giełdę gdy cena akcji wzrosła o 500%.Czy zakład mimo zmniejszającego się systematycznie od 1990 roku popytu na pociągi towarowe starał zmienić profil produkcji?dywersyfikować zamówienia?Wiem na przykład że firma z branży budowlanej, branży którą kryzys zaatakował najmocniej Unibep Bielsk po wejściu na giełdę zarobiła kilkadziesiąt milionów zl., które w czasie kryzysu pozwoliły im na obronę przed kredytami bankowymi i nie mają problemów z pieniędzmi na inwestycje dzięki czemu przechodzą kryzys łagodnie. Co z pieniędzmi z akcji zrobiło ZNTK???Proszę o odpowiedź jeżeli ktoś wie coś na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 17:52 o to gdzie są pieniądze należy spytać WODZA.Ewentualnie związkowców którzy mieli udziały u spółce.Pewnie zainwestowane na CYPRZE .Obecnie tamten rejon cieszy się popularnością wśród Polskich biznesmenów.Pralnia pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 18:39 To wszystko jest powiązane z Ciechanowcem za którym kryje się tajemniczy pan1111111nie powiem kto zgadnij sam Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 20:52 To w Ciechanowcu są tacy milionerzy ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
swuj12 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 14.01.10, 21:40 tajemniczy inwestor z Ciechanowca?A może ZNTK chcą przenieść do muzeum???? Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 15.01.10, 18:31 Wysłany: Pią, 15 Sty 2010, 15:52 15.01. Białystok (PAP) - Sąd w Białymstoku oddalił wniosek o wstrzymanie likwidacji masy upadłości Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego SA w Łapach (Podlaskie), złożony przez firmę - poinformowało w piątek w komunikacie biuro prasowe Sądu Rejonowego w Białymstoku. PIERWSZE PODEJŚCIE PUDŁO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 18:09 podobno kto ma akcje może wyznaczyć swój kawałek ziemi jaki mu sie należy Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:18 Islam w wydaniu polskim czy to masz na myśli!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swuj12 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:25 mistrzu jesteś rasistą? do 19 stycznia można wybrać sobie atrakcyjną działkę na terenie ZNTK,ale tylko kto ma akcje i oczywiście adekwatną do ilości posiadanych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:35 ciekawe ile metrów za akcję? syndyk wylicza? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:41 gdzie jest potwierdzenie że za akcje syndyk będzie obdarowywał kolejarzy ziemią ZNTK --niezły film S-F rozkręcasz łapiaku Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:48 idż w poniedziałek na most to zobaczysz ilu będzie szło do ZNTK ,żeby się grodzić.Podobno już wczoraj był ruch na terenie ZNTK Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 19:51 Co jest zamurowało Ciebie Łapiak nawijaj a może teraz o PREMII na forum Kuriera Porannego nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 20:08 no co TY jakiś zamotany wpisz w google kurier poranny i na stronie kliknij FORUM i łapy Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 20:24 oooooooo z tą premią to niezłe jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz555 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 20:33 lapiak123 napisał: > oooooooo z tą premią to niezłe jaja. W poniedziałek będą wszscy pisać odwołamia co do premii Odpowiedz Link Zgłoś
lapiak123 Re: ARABY W ZNTK ŁAPY 16.01.10, 20:55 Nie wszyscy bo mnie to nie dotyczy. Ten BAJZEL już dawno pożegnałem Odpowiedz Link Zgłoś