czarna33 20.02.04, 00:13 CVzym dla was jest dom?Dom ,mieszkanie..miejsce w którym mieszkacie?Dla mnie jest miejscem czasem koszmarnym,niespokojnym,przepełnionym.Ale lubię wrócic do pustego domu,do ciszy ..i wiedzieć że mam gdzie przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ni.tka Re: Dom 20.02.04, 02:10 Dom to moi najbliżsi, bardzo ważni dla mnie ludzie, szczególnie od kilku lat. Czasem mam ochotę wyjechać, zostawić ich za soba, ale nie potrafię, wiem jak bardzo bylo by mi ich brak. A mieszkanie... coż cztery sciany, może ciasne, ale własne :) I to dla mnie ważne że jest to miejsce gdzie można zawsze wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dom 20.02.04, 08:23 Mam nowe mieszkanko, jeszcze nie ma w nim wymarzonej atmosfery, ale powolutku nad tym pracuję. Wracam co raz chętniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Dom 20.02.04, 09:14 Miejscem, w którym czuję sie dobrze... Bywa że geograficznie to się zmienia... Ale jeżeli jest to miejsce, gdzie mogę pobyć sama, bez ludzi, czekając na nich, aż powracają, nie czując prz tym niepokoju z powodu tego, ze siedzę w tym miejscu sama, to to jest dla mnie dom... Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Dom 20.02.04, 10:20 To miejsce gdzie jest cisza , swiety spokój i nie ma prawa być intrruzów. My home is my castle. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Dom 20.02.04, 22:46 to tam gdzie nikt złośliwie nie dotyka pod skorupą Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Dom 21.02.04, 13:44 Ostoją, oddechem i slodkim lenistwem, gdzie mama sie krzata i czasem gitare zawraca hehehe. Ale tez miejscem spotkan dla znajomych i milych wspomnien:) Odpowiedz Link Zgłoś
mella5 Re: Dom 28.02.04, 12:25 Powiem patetycznie - mój dom to mój mężczyzna - nie ważne czy to mieszkanie w Wawie, namiot nad Jeziorakiem, czy każde inne miejsce - byleby on był gdzieś w pobliżu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Dom 03.03.04, 22:00 po angielskiemu :) house, home:) po niemieckiemu:)Haus:) po włoskiemu:)casa:) po francuskiemu:)maison:) po hiszpańskiemu:)casa, familia , hogar:) po rosyjskiemu:)дом:) po hebrajskiemu:)bajit:) po arabskiemu:)بيت bajt :) z tego co znalazłam po duńskiemu:)hjem:) ale mogę się mylić :) po estońskiemu:)kodu:) po czeskiemu to skomplikowane bo tłumaczej jest za wiele hehehe i nie wiem, któro wybrać:) po hindiskiemu (język hindi):)niestety skopiowac nie moge bo to jakieś dziwne znaczki:) po esperanckiemu:)hejmen:) po indonezyjskiemu:)rumah:) jeżeli chodzi o holenderski to sie wolę nie wypowiadać, trza się ervumema spytać:)strzelam-huiswaarts, naar huis:) po irlandzkiemu:)baile:) po łacińskiemu:)domus:) po tureckiemu:)ana,başkonum,ev:) po węgierskiemu znalazłam to:) otthon:) po urduńskiemu:)baet, ghar, makaan:) po szwedzkiemu:)hem:) po japońskiemu:)ikka, ikke:) po afrikaanskiemu:)huis toe:) po norweskiemu:)hjem, hus:) po duńskiemu:)hjem:) po fińskiemu:)koti:) nie mam pojęcia jak jest w języku swahili dom ale wiem jak jest leopard hehehe - Chui :):):) po serbskiemu:)doći kući, doma:) po perskiemu ale se reki nie dam uciąć:)بطرف خانه:) szukałam jeszcze i jeszcze ale juz późno i mi się nie chce dalej:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Dom 04.03.04, 07:44 Kurde, poliglotka jedna! A ja się własnie przeprowadziłem i można powiedzieć że po wielu latach wróciłem na stare śmieci. Kiedys nie lubiłem tego domu i wiecznie z niego uciekałem. Teraz jednak zycie sie zmieniło i patrzę na te mury zupełnie inaczej. Ale to prawda, wracam raczej do osób niż ścian. Bo to ludzie tworzą dom o czym wieklokrotnie miałem okazję sie przekonać. Sciany zawsze mozna zburzyć i postawic nowe. Z rodziną jest dużo trudniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Dom 04.03.04, 22:25 Nikt nawet nie pochwali ile ja musiałam posiedzieć, żeby to wszystko znaleźć:( Niestety niektóre słowa były nie do ściagnięcia bleeeeee np po chińskiemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Dom 05.03.04, 08:38 No ja zwróciłem uwagę. Dobra ejno, chwalę twoja pracowitość! Ku chwale Forum Mydło and...tralala do odznaczenia goździkiem wystąp! Odpowiedz Link Zgłoś