Dodaj do ulubionych

NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEMU ZAS

18.07.04, 19:27
ZASYPIAĆ?
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEM 20.07.04, 10:41
      Wiesz co w zasadzie to jedno z drugim nie powinno mieć wiele wspólnego - bo
      maluch może cycać przed snem i rano, a noc jest od spania :).
      • milena_w Re: NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEM 20.07.04, 13:20
        no tak tylko że jedno i drugie wiąże się ze stresem. tak sobie myślę że
        najpierw odstawić od piersi bo jak już odzwyczai się od cyca to następnie
        łatwiej będzie mu nauczyć się zasypiać samemu i spać całą noc.
        • yezyk Re: NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEM 20.07.04, 13:33
          my obecnie oduczamy Edytkę zasypiania przy piersi, i powoli również karmienia w
          nocy. jest to dla niej b. stresujące. zasypiając na moich rękach wyraźnie szuka
          piersi. denerwuje się i pomimo noszenia i tulenia proces zasypiania jest
          stresujący i męczący. w nocy pomaga tulenie no i nadal dwa razy je.
          gdy próbowałam zmęczoną odłożyć do łóżeczka, żeby zasnęła to krzyk był taki, że
          już lepiej usypiać ją na rękach. ot i tyle. z tym zasypianiem i spaniem, same
          problemy.
          • cz.wrona Re: NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEM 20.07.04, 19:53
            Hmm może coś ta książęczka o zasypianiu poradzi?
            Ja ,myślę, że chyba można oduczyć cyckania w nocy z samodzielnym zasypianiem...
            • milena_w Re: NAJPIERW ODSTAWIĆ OD PIERSI CZY NAUCZYĆ SAMEM 20.07.04, 21:03
              wronko to twoje streszczenie jest super i bardzo przydatne ale te metody dla
              nas zbyt drastyczne. ja znalazłam kompromis. poprostu wszystko co w książce ale
              stopniowo. do tej pory mały cyckał w dzień i w nocy kilkanaście razy. teraz w
              dzień 3 razy (rano, w południe i do snu oczywiście)w nocy 2 razy i doszliśmy do
              tego bez większych scen. myślę że z zasypianiem będzie tak samo.
              najważniejsza jest konsekwencja i pewność że słusznie robimy i dla dobra
              obopulnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka