Dodaj do ulubionych

DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ?

29.07.04, 19:05
MA JUŻ 11 MIEŚ ,A NAJCHĘTNIEJ PIŁABY KASZKĘ(MLEKA NIE CHCE)CO 3 GODZ.STARAM
SIE JUZ CO 4.W DZIEŃ TO JESZCE OK ALE W NOCY TEZ CHCE JEŚC.DAJĘ OSTATNIE
JEDZENIE PRZED SPANIEM OK 22,NASTĘPNE WYPAD KOŁO 1-2 ,NASTĘPNE KOŁO 5 ,Z
REGUŁY NIE JEST INACZEJ.BUDZI SIE I POPŁAKUJE ,NAWET JUZ SMOCZKA PRZEZ SEN
WYCIĄGA I MÓWI "AM" CZY WASZE TEZ TAK JEDZĄ CZESTO?
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 30.07.04, 09:39
      New5 może się mylę, ale z Twojego postu wywnioskowałam , że karmisz małą tylko
      kaszką ?? jeśli tak to dlaczego czy jest alergiczką ?? Jak podajesz dodatkowo
      jakieś posilki to może kaszkę traktuje jako picie - w lato dzieciaczki więcej
      piją :)
      renik
      • new5 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 30.07.04, 16:21
        Kaszkę(na mleku) dostaje bo nie chce pic mleka.Oczywiście że je ,obiadek ,jaką
        paróweczkę ,owoce itp.Ale kaszki i tak sie domaga.Nie jest alergiczką i
        dlaczego tak wywnioskowałas? A to moje szczęscie!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9299619
        • new5 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 31.07.04, 18:19
          soczki oczywiście tez p9je.Z tego jestem bardzooo zadowolona bo jeszcze
          niedawno nie chciała nic pić.Wojna była bo na siłę tylko łyżeczką wypiła może z
          50 .Odkąd nauczyła sie pic przez słomkę pije bardzo dużo
          • lch74 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 03.08.04, 11:48
            Właśnie ja też mam problem żeby Rysiaczek wypił więcej niż 100ml dziennie:-( Średnio wypija pomiędzy 50ml a 100ml i nie wcisnę mu więcej, próbowałam wody (OK), słabe herbatki granulowane (OK), soki (beeee), soki rozwodnione (beeee). Rysiaczek pije po łyczku z kubka niekapka, może przez słomkę by więcej wypijał... Czy masz specjalny kubeczek ze słomką? Jeżeli tak to jaki polecasz?
            Pozdrówki:-)
    • lch74 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 31.07.04, 18:38
      Witaj:-)
      Mój synek nie pije w ogóle samego mleka, tylko wcina kleiki na Nutramigenie. Może czas odstawić butelkę i podawać gęstą kaszkę łyżeczką. Staraj się w nocy nie dawać jej jedzenia tylko zamiast kaszki daj wody lub herbatki. Rysiaczek je na kolację kleik kukurydziany (ok.250ml) o. godz.20.00-20.15 i najpóźniej o 20.30 idzie spać, przesypia całą noc i pobudka jest przeważnie ok.7.15-8.00 rano. Śniadanie wcina o 8.30. Ale w dzień je średnio co 3 godziny (8.30, 11.30, ok.15.00, ok.18.00 i zaraz po 20.00).
      Ile je posiłków na dzień? Napisz dokładnie kiedy i ile je i zobaczymy czy to naprawdę tak często. A w nocy spróbuj robić tak jak powiedziałam.
      Pozdrówki:-)
      P.S. Duże litery oznaczają, że krzyczysz, więc staraj się ich nie używać:-)
      • new5 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 01.08.04, 17:48
        Oj,wiem sorry.Wiesz ona nigdy nie chciała pić herbatek i soczków przez
        smoczek .Piła łyżeczka ,a teraz przez słomkę.Zaczynamy kaszkę np.od 5 rano.,ja
        staram sie co 4 godz.Opiekunka podejrzewam że co 3 w tym obiadek i oczywiście
        coś miedzy kaszulkami.:)
        • new5 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 01.08.04, 17:50
          Coś wypada koło 5 nieraz 4 ..no i ta noc raczej co 3 godziny.
          • cz.wrona Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 02.08.04, 20:31
            Hmmmmmm jakby powiedzieli autorzy ksiazeczki o usupianiu- Maluch domaga sie
            Twojej obecności i dlatego domaga sie jedzenia w nocy...Postaraj sie ograniczać
            to jedzonko w nocy- to nie za bardzo zdrowe...
            Jeśli Brzdąc dobrze przybiera na wadze może czas na zmiany?
            • new5 Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO DOMAGA SIE JEDZENIA ? 04.08.04, 19:55
              wiesz cz.wrono myslę ,ze nie bo śpimy razem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka