Dodaj do ulubionych

Bal Charytatywny-ciąg dalszy

IP: *.tele2.pl 08.03.03, 09:51
Odział Marecki Powiatowej Izby Gospodarczej zorganizował Bal Charytatywny.
Dochód z balu ma być przeznaczony na zakup sprzętu rehabilitacyjnego dla
dzieci szczególnej troski z terenu Marek.
Może ktoś wie: czyją własnością będzie ten sprzęt rehabilitacyjny, gdzie
będzie można z niego korzystać i na jakich warunkach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 09:36
      Też myślę, że upublicznianie takich informacji (ile zebrano, jaki jest plan
      wydatków, jak można ze sprzętu korzystać) jest bardzo dobrym zwyczajem i
      zwiększa szanse na zwiększenie wpływów przy okazji kolejnego balu.
    • Gość: abc Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 00:36
      Z całą pewnością zakupiony sprzęt będzie własnością ESCULAPa, a korzystać z
      niego będa mogły dzieci na warunkach stosowanych w w/w przychodni tz. jeden-
      trzy zabiegi bezpłatnie ( o ile pacjent jest ubezpieczony), reszta płatna.
      Osoby nie mające ubezpieczenia płacą 100%.
      Jedno pytanie: dlaczego ubezpieczeni muszą płacić za część usług?
      O tym, że ta forsa trafi do ESCULAPa już pisałem ( potraktowano to jako żart).
      Pozdrawiam. Lepiej nie chorujcie.
      • Gość: Raffix Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.nestle.pl 12.03.03, 10:10
        Gość portalu: abc napisał(a):
        > Z całą pewnością zakupiony sprzęt będzie własnością ESCULAPa, a korzystać z
        > niego będa mogły dzieci na warunkach stosowanych w w/w przychodni tz. jeden-
        > trzy zabiegi bezpłatnie (o ile pacjent jest ubezpieczony), reszta płatna.
        > Osoby nie mające ubezpieczenia płacą 100%.
        > Jedno pytanie: dlaczego ubezpieczeni muszą płacić za część usług?
        > O tym, że ta forsa trafi do ESCULAPa już pisałem ( potraktowano to jako
        > żart).
        Rzeczywiście, sądziłem, że to taki żart - ale być może wynika to z mojej
        nieznajomości sprawy. Skoro organizatorzy pisali na plakatach, iż jest to bal
        charytatywny, dziwne wydawało mi się, że celem miałby być zakup wyposażenia dla
        ESCULAPA (spółki prawa handlowego o ile się nie mylę). Ale ja to generalnie
        mało rozumiem :-(
        • Gość: Jan Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.tele2.pl 12.03.03, 11:35
          Jeżeli jest tak jak opisują forumowicze to jest temat wart zainteresowania
          znanym redaktorom i nie tylko. Jeżeli nie wyjaśni się danego tematu, takich
          spotkań charytatywnych będzie coraz więcej.
          • Gość: Raffix Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.nestle.pl 12.03.03, 12:03
            Dlatego moim zdaniem najważniejsza jest przejrzystość i jasne informowanie.
            Jeśli ofiarodawca jest świadom na jaki dokładnie cel przeznacza pieniądze to
            nam oczywiście nic do tego i ucina to wszelką dyskusję. Uważam, że dokładna
            informacja o przeznaczeniu środków powinna być też zawarta na plakatach
            rozwieszonych w Markach.
            Ale - z drugiej strony - być może wszyscy, którzy bilety nabyli dokładnie
            wiedzieli o przeznaczeniu środków i wtedy nasza dyskusja jest bezcelowa. Ich
            pieniądze, ich sprawa.

• Gość: Ewa Re: Bal Charytatywny-ciąg dalszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 00:51
              Czy ktoś już wie ile zebrano pieniędzy na "wdowy i sieroty", czy cała sprawa
              ucichnie?
              Hej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka