hummer 21.02.11, 21:58 Do jesieni PO PiS jeszcze wiele razy się skompromitują. Wygląda na to, że lewica wraca i to na koniu, a nie na tarczy :) Obecne poparcie - PO oscyluje koło 30% PiS 25% SLD 20%. I stale SLD rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boblebowsky :))))))) 21.02.11, 22:01 ummer napisał: > Do jesieni PO PiS jeszcze wiele razy się skompromitują. Wygląda na to, że lewic > a wraca i to na koniu, a nie na tarczy :) Obecne poparcie - PO oscyluje koło 30 > % PiS 25% SLD 20%. I stale SLD rośnie :) A ja myślałem, że wygrają dzięki geniuszowi i ciężkiej pracy swojego lidera. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: :))))))) 21.02.11, 23:29 boblebowsky napisał: > A ja myślałem, że wygrają dzięki geniuszowi i ciężkiej pracy swojego lidera. Tak jak PO wygrało dzięki 'geniuszowi' i ciężkiej pracy lidera PiS? :) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: :))))))) 21.02.11, 23:37 taziuta napisał: > boblebowsky napisał: > > > A ja myślałem, że wygrają dzięki geniuszowi i ciężkiej pracy swojego lide > ra. > > Tak jak PO wygrało dzięki 'geniuszowi' i ciężkiej pracy lidera PiS? :) No nie do końca, bo PO startowała do przegranych wyborów z zupełnie innej pozycji niż SLD dziś, więc coś sobie jednak sama wypracowała, natomiast wiejski głupek postawił pusty koszyk pod jabłonią, rozdziawił gębę i czeka:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: :))))))) 22.02.11, 15:45 Napieralski dał ludziom jabłka z drzewa wiadomości dobra i zła,więc Tusk zostanie wygnany z raju(przepędzony od rządowego koryta) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Wygnani zostali ci, co sięgnęli po jabłka 22.02.11, 15:57 zoil44elwer napisał: > Napieralski dał ludziom jabłka z drzewa wiadomości dobra i zła,więc Tusk zostanie > wygnany z raju(przepędzony od rządowego koryta) Nie ściemniaj więc. A ten, co namawiał do brania jabłek, został królem Piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: SLD wygra wybory. 21.02.11, 22:04 hummer napisał: > Do jesieni PO PiS jeszcze wiele razy się skompromitują. Wygląda na to, że lewic > a wraca i to na koniu, a nie na tarczy :) Obecne poparcie - PO oscyluje koło 30 > % PiS 25% SLD 20%. I stale SLD rośnie :) SLD tych wyborow nie wygra. Dobry jej wynik w przypadku slabego PSL moze dac szanse na wspolrzadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Najbardziej kręcą mnie niewiadome 21.02.11, 22:20 mr.sajgon napisał: > hummer napisał: > > > Do jesieni PO PiS jeszcze wiele razy się skompromitują. Wygląda na to, że > lewic > > a wraca i to na koniu, a nie na tarczy :) Obecne poparcie - PO oscyluje k > oło 30 > > % PiS 25% SLD 20%. I stale SLD rośnie :) > > SLD tych wyborow nie wygra. Dobry jej wynik w przypadku slabego PSL moze dac s > zanse na wspolrzadzenie. Tak naprawdę nikt nie wie, jaki będzie wynik. Trochę zaciąży IV RP PO PiS i znudzenie tą wizją państwa. Najśmieszniejsze jest to, że według opiniotwórców lewica już dawno powinna leżeć pod kreską. A tu hydra podnosi łep i ma zamiar sięgnąć po władzę. Naprawdę Sajgonie przyszłość należy do lewicy. Prawicowy kapitalizm jest dobry na początku dorabiania się. Ale ile można kumulować kapitał, którego człowiek nie jest w stanie przejeść? Jedyne co ważne to by była to taka lewica jaką poważam. Pro-obywatelska, otwarta na świat, nie szukająca kozłów ofiarnych. Polska ma olbrzymi potencjał. Czas go ruszyć. Osobiście nie czuję się gorszym od Amerykanina, Niemca czy Francuza. Jednocześnie jestem dumny, że jestem Polakiem z Dolnego Śląska. Moje marzenie. Nie musieć występować przeciw lewicy. Robić swoje i cieszyć się życiem. Życie mamy jedno. Tak ulotne. Możemy je przetrwonić, możemy zrobić coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Najbardziej kręcą mnie niewiadome 22.02.11, 15:50 Z blogu J Kaczyńskiego:"Polski kapitalizm jest niedokończony"!A imputują mu socjalistyczne ciągotki. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: SLD wygra wybory. 21.02.11, 22:39 Dopuszczasz możliwość koalicji PO-SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: SLD wygra wybory. 21.02.11, 22:41 chateau napisał: > Dopuszczasz możliwość koalicji PO-SLD? Rząd, który się wyłoni po wyborach musi być koalicyjnym. Nikt nie zdobędzie 50%+1głos. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc nie wiem czy bukmacherzy przyjmuja zaklady na zwyc 21.02.11, 22:05 zwyciestwo jakies partii w wyborach, ale ja postawilbym na zwyciestwo PiS, pozwalajace rzadziec jej samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
piterowanie_dorsza Re: nie wiem czy bukmacherzy przyjmuja zaklady na 21.02.11, 22:07 PIS bedzie miec ok.40% Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: nie wiem czy bukmacherzy przyjmuja zaklady na 21.02.11, 22:44 rccc napisał: > zwyciestwo jakies partii w wyborach, ale ja postawilbym na zwyciestwo PiS, pozw > alajace rzadziec jej samodzielnie A ja 100 tysięcy, że nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:34 remez2 napisał: > [...] Dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:41 don.kichote napisał: > remez2 napisał: > > > [...] Bardzo podobnie to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:36 remez2 napisał: Nie ma na co czekać. Polska może nie przetrwać kolejnych 4 lat rządu ludzi śpiących na styropianie. Co było ich największym osiągnięciem w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:38 hummer napisał: > remez2 napisał: > > Nie ma na co czekać. Polska może nie przetrwać kolejnych 4 lat rządu ludzi śpią > cych na styropianie. Co było ich największym osiągnięciem w życiu. Nie będzie pełnej kadencji. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:42 remez2 napisał: > hummer napisał: > > > remez2 napisał: > > > > Nie ma na co czekać. Polska może nie przetrwać kolejnych 4 lat rządu ludz > i śpią > > cych na styropianie. Co było ich największym osiągnięciem w życiu. > Nie będzie pełnej kadencji. Czy to dobrze? Mając przed sobą perspektywę 4 lat można wiele zrobić. Trzymając się koryta nic się nie zrobi, a i tak odbiorą koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:48 hummer napisał: > Czy to dobrze? Mając przed sobą perspektywę 4 lat można wiele zrobić. Pod warunkiem, że ma się większość. Większość z nie wymuszonej koalicji. Takiej większości SLD jeszcze długo mieć nie będzie, a rządy mniejszościowe, lewica już przerabiała. > Trzymając się koryta nic się nie zrobi, a i tak odbiorą koryto. Więc lepiej teraz po nie nie sięgać... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:50 don.kichote napisał: > hummer napisał: > > > Czy to dobrze? Mając przed sobą perspektywę 4 lat można wiele zrobić. > > Pod warunkiem, że ma się większość. Większość z nie wymuszonej koalicji. > Takiej większości SLD jeszcze długo mieć nie będzie, a rządy mniejszościowe, le > wica już przerabiała. Co nie znaczy, że ma chować głowę w piach. > > Trzymając się koryta nic się nie zrobi, a i tak odbiorą koryto. > > Więc lepiej teraz po nie nie sięgać... I tak już jesteśmy zapyziałym państwem UE. Na co chcesz czekać? Co chcesz zostawić dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:51 Czy to dobrze? Mając przed sobą perspektywę 4 lat można wiele zrobić. Trzymając się koryta nic się nie zrobi, a i tak odbiorą koryto. Po dwóch latach kompromitacji POPiS, Lewica przejmie rządy na co najmniej 6 lat. I jeżeli solidnie się przygotuje, będzie w stanie rozwiązać większość obecnie zdefiniowanych problemów. Mam nadzieję, że się nie mylę. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 22:56 remez2 napisał: > > Czy to dobrze? Mając przed sobą perspektywę 4 lat można wiele zrobić. Trzyma > jąc się koryta nic się nie zrobi, a i tak odbiorą koryto. > Po dwóch latach kompromitacji POPiS, Lewica przejmie rządy na co najmniej 6 lat > . I jeżeli solidnie się przygotuje, będzie w stanie rozwiązać większość obecnie > zdefiniowanych problemów. Mam nadzieję, że się nie mylę. > --------------- > W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Obyś był prorokiem. Nie widzę przyszłości Polski po 10 latach rządzenia styropianu. 8 lat jeszcze jakoś przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc "styropian" jak to ujales nigdy Polska nie rzadzil 21.02.11, 23:03 czy taki "ziec" Bronek naprawde byl opozycjonista? :) nie zartuj Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: "styropian" jak to ujales nigdy Polska nie rz 21.02.11, 23:06 rccc napisał: > czy taki "ziec" Bronek naprawde byl opozycjonista? :) > nie zartuj Nie miał spotkania III stopnia ze styropianem? Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: "styropian" jak to ujales nigdy Polska nie rz 21.02.11, 23:08 chodzi ci o mieszkanie ktore w 1985 roku dostal od MSW? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: "styropian" jak to ujales nigdy Polska nie rz 21.02.11, 23:15 rccc napisał: > chodzi ci o mieszkanie ktore w 1985 roku dostal od MSW? Musiał się ktoś zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: "styropian" jak to ujales nigdy Polska nie rz 22.02.11, 15:55 Do uczenia się zawsze był w opozycji.Świadczą o tym jego wypowiedzi litościwie nazywane gafami./Czego się Jaś nie nauczył tego Jan nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 23:17 remez2 napisał: > Po dwóch latach kompromitacji POPiS, Lewica przejmie rządy... Z tym, że kadencja 2011 - 2015 będzie niepełna - mogę się zgodzić, choć dolarów na to nie postawię > na co najmniej 6 lat Półtorej kadencji(?)... do tego reformy(?)... Nie ma szans! > I jeżeli solidnie się przygotuje ...a jest w stanie się przygotować? Wiesz coś o tym? > będzie w stanie rozwiązać większość obecnie > zdefiniowanych problemów. Kim? Kilku młodych, niedoświadczonych aparatczyków, to jeszcze nie są kadry na takie wyzwania. > Mam nadzieję, że się nie mylę. Chciałbym, żebyś się nie mylił. > --------------- > W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 21.02.11, 23:41 Kim? Kilku młodych, niedoświadczonych aparatczyków, to jeszcze nie są kadry na takie wyzwania. Aparatczycy sprawy nie załatwią. Ale jest wielu mądrych ludzi, bezpartyjnych, którzy nie chcą robić kariery politycznej, natomiast chętnie podejmą sensowne wyzwanie. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:03 remez2 napisał: > Ale jest wielu mądrych ludzi, bezpartyjnych, którzy nie chcą robić kariery politycznej, > natomiast chętnie podejmą sensowne wyzwanie. Chcesz powiedzieć, że po ewentualnym zwycięstwie, SLD obsadzi kluczowe stanowiska w Państwie "mądrymi, bezpartyjnych ludźmi, którzy nie chcą robić kariery politycznej, natomiast chętnie podejmą sensowne wyzwanie."? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę! Oczywiście takie rozwiązanie byłoby ciekawe, ale mając w pamięci kazus Jaruckiej, nie wiem czy dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:13 Nie uwierzę dopóki nie zobaczę! Oczywiście takie rozwiązanie byłoby ciekawe, ale mając w pamięci kazus Jaruckiej, nie wiem czy dobre. Musimy poczekać. Nie czumam co z A.Jarucką? Podstawiona funkcjonariuszka. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:30 remez2 napisał: > Nie czumam co z A.Jarucką? To, że Cimoszewicz też uważał, że "mądra, bezpartyjna ambitna , nie chcąca robić kariery politycznej, pracująca dla jego poprzednika, chętnie podejmą sensowne wyzwanie"... i podjęła. > Podstawiona funkcjonariuszka. Myślę że nie? Po prostu perfidna wyrachowana baba. A że była z poza układu, to nie miała żadnych skrupułów. Gdyby wtedy Cimoszewicz "wyczyścił" ją wraz z jej szefem, nie wiadomo jak dziś miałyby się sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:36 To, że Cimoszewicz też uważał, że "mądra, bezpartyjna ambitna , nie chcąca robić kariery politycznej, pracująca dla jego poprzednika, chętnie podejmą sensowne wyzwanie"... i podjęła. Nie o tym kalibrze ludzi myślałem. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:41 remez2 napisał: > Nie o tym kalibrze ludzi myślałem. A o tym, że władza deprawuje - słyszałeś? A że władza absolutna... Każdy "kaliber"... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 00:44 don.kichote napisał: > remez2 napisał: > > > Nie o tym kalibrze ludzi myślałem. > > A o tym, że władza deprawuje - słyszałeś? > A że władza absolutna... > > Każdy "kaliber"... To jest ta ciemna strona każdej władzy. Jedni radzą sobie z tym lepiej, inni gorzej. Zasada uniwersalna. --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Jeszcze nie pora. ntx 22.02.11, 01:26 remez2 napisał: Jedni radzą sobie z tym lepiej, inni go > rzej. Zasada uniwersalna. Lepiej, radzą sobie Ci, którzy mają doświadczenie. I tu wracamy do młodych, ambitnych aparatczyków, ale bez doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: SLD wygra wybory. 21.02.11, 23:05 Hahahaa, jeden wieszczy, że wygra PiS, teraz drugi oznajmia, że wygra LSD. Dobre, dwaj wygłodniali rwa się do koryta, a pewnie znów smakiem się obejdą. Taki los obżartuchów..... Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 00:01 gdyby nie to, że szkoda czasu, Polski i Polaków, to z radością przyjęłabym po wyborach wieść o koalicji PiS-SLD. oglądanie wspólnych poczynań pana Kaczyńskiego i Napieralskiego oraz ich całej ekipy, to było by lepsze, niż najweselsza komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 00:02 olga_w_ogrodzie napisała: > gdyby nie to, że szkoda czasu, Polski i Polaków, to z radością przyjęłabym po w > yborach wieść o koalicji PiS-SLD. > oglądanie wspólnych poczynań pana Kaczyńskiego i Napieralskiego > oraz ich całej ekipy, to było by lepsze, niż najweselsza komedia. Nienawiść niektórym rozum odbiera. Tak zawsze było. Nawet za Mieszka I. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 00:35 hummer napisał: > Nienawiść niektórym rozum odbiera. Tak zawsze było. Nawet za Mieszka I. a dokucza Ci nienawiść ta ? przykre. spróbuj z tym powalczyć, bo Cię zje jeszcze. choć dla rozumu niedobra też taka bezkrytyczna miłość do pana Napieralskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 00:10 olga_w_ogrodzie napisała: > gdyby nie to, że szkoda czasu, Polski i Polaków, to z radością przyjęłabym po w > yborach wieść o koalicji PiS-SLD. Czy z taką samą radością, przyjmiesz wieść o koalicji PO SLD, która po wyborach może okazać się wysoce prawdopodobną, czyt się podpalisz - na znak protestu? > oglądanie wspólnych poczynań pana Kaczyńskiego i Napieralskiego > oraz ich całej ekipy, to było by lepsze, niż najweselsza komedia. Też chciałbym zobaczyć, jak się Kaczyński dekomunizuje czy podnosi rękę za aborcją. To by jaja były - nie(?) Olgo??? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 00:31 don.kichote napisał: > Czy z taką samą radością, przyjmiesz wieść o koalicji PO SLD, która po wyborach > może okazać się wysoce prawdopodobną, czyt się podpalisz - na znak protestu? po pierwsze, powiedziałam "gdyby" i przy tym "gdyby" są super ważne zastrzeżenia jako warunek nie do przeskoczenia, zatem o żadnej radości, gdy idzie o PiS-SLD być nie może. a czemuż to pytasz mnie o podpalanie się, gdyby doszło do koalcji SLD-PO, to ja nie wiem. mimo tego, iż nie mam zaufania i nie cenię zbyt pana Napieralskiego, to nie uważam takiej koalicji za zły pomysł. > Też chciałbym zobaczyć, jak się Kaczyński dekomunizuje czy podnosi rękę za abor > cją. > To by jaja były - nie(?) Olgo??? dla Ciebie jaja, dla mnie nie, bo przecież powiedziałam, że śmiesznie mogłoby być, gdyby nie żal Polski i jej czasu w takim wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 01:17 olga_w_ogrodzie napisała: > po pierwsze, powiedziałam "gdyby" i przy tym "gdyby" są super ważne zastrzeżeni > a jako warunek nie do przeskoczenia, zatem o żadnej radości, gdy idzie o PiS-SL > D być nie może. Mam zatem rozumieć, że gdyby Ci nie było żal Polski i Polaków oraz zmarnowanego czasu, to nawet ucieszyłaby Cię ta koalicja? Ale - jak rozumiem - jest wręcz odwrotnie, to ta koalicja Cię nie raduje? Jeśli tak, to mój błąd. Nie zrozumiałem. > a czemuż to pytasz mnie o podpalanie się, gdyby doszło do koalcji SLD-PO, to ja > nie wiem. Olgo! Szanuj swoją inteligencję, skoro mojej uszanować nie chcesz. Myślisz, że Twoja - łagodnie mówiąc - niechęć do SLD jest tajemnicą? Zatem zasadnym wydaje się być pytanie, co zrobisz, gdy PO wejdzie w koalicję ze znienawidzoną SLD? A o tym, że nie uważam takiej koalicji za zły pomysł, dowiedziałem się już po zadaniu tego pytania. > nie mam zaufania i nie cenię zbyt pana Napieralskiego No właśnie! Czegóż ten biedny Napieralski Ci nie zrobił(?), bo zrobić czegokolwiek Ci nie mógł, że go tak nie... cenisz? Myślisz, że mogą zaistnieć jakieś okoliczności, w których Kaczyński podniesie rękę za aborcją? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 01:53 don.kichote napisał: > Mam zatem rozumieć, że gdyby Ci nie było żal Polski i Polaków oraz zmarnowanego > czasu, to nawet ucieszyłaby Cię ta koalicja? Ale - jak rozumiem - jest wręcz o > dwrotnie, to ta koalicja Cię nie raduje? Jeśli tak, to mój błąd. Nie zrozumiałe > m. miałam na myśli to, że śmieszna mogłaby być ta koalicja. a koalicja PO i PiS to już w ogóle durna, IMO. jedna i druga ze złymi dla Polski skutkami. uciechy z takich rządów bym nie miała, mimo ich śmieszności. a Ty miałbyś ? > Olgo! Szanuj swoją inteligencję, skoro mojej uszanować nie chcesz. > Myślisz, że Twoja - łagodnie mówiąc - niechęć do SLD jest tajemnicą? no i mylisz się. może coś umknęło Twej uwadze. owszem, pisałam o swej niechęci do pana Napieralskiego i ubolewałam, że za dużo napieralszczyzny w SLD. niemniej sporo razy mówiłam też, że ogólnie do SLD i ludzi lewicy spoza Sojuszu, to nie mam szczególnych zastrzeżeń. mówiłam też, że paru polityków lewicy naprawdę cenię i lubię. > Zatem zasadnym wydaje się być pytanie, co zrobisz, gdy PO wejdzie w koalicję ze > znienawidzoną SLD? pokaż mi post, w którym stwierdzam, że nienawidzę SLD czy innej partii. faktycznie nie lubię wielce sporej grupy działaczy PiS, często mnie denerwują bardzo, ale i tu o nienawiści też nie ma mowy. pokaż mi też taki post, z którego wynika, że nie dopuszczam myśli o koalicji PO-SLD. pokaż mi post, w którym krytykuję i odrzucam cały SLD. przecież nawet wątek zakładałam już dawno o ewentualnej koalicji PO-SLD. przy okazji takich tematów, to właśnie zwolennicy SLD najbardziej niechętnie wypowiadają się o koalicji z PO. a Ty ? sądzisz, że pan Napieralski mógłby przystać na współrządzenie z panem Kaczyńskim ? a z PO ? > A o tym, że nie uważam takiej koalicji za zły pomysł, dowiedziałem się j > uż po zadaniu tego pytania. pisałam o tym na FK już dawno temu. No właśnie! > Czegóż ten biedny Napieralski Ci nie zrobił(?), bo zrobić czegoko > lwiek Ci nie mógł, że go tak nie... cenisz? pisałam o tym i już nie chcę się powtarzać - nie odbieram go jako poważnego polityka z powodów, które wymieniałam wiele razy. a Ty uważasz, iż mógłby być on premierem, autorem dobrego, sensownego programu dla Polski i jego realizatorem ? mógłby spowodować przerwanie wojny polsko-polskiej, przyciągnąć do siebie i namówić do współpracy różne polityczne środowiska ? > > Myślisz, że mogą zaistnieć jakieś okoliczności, w których Kaczyński podn > iesie rękę za aborcją? powiedział to, co powiedział o Edwardzie Gierku, Oleksym, SLD. potem odwołał... wszystko możliwe. choć o aborcji to bym nie chciała mówić - z powodu wiary mam sprawę nieuporządkowaną w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 02:43 olga_w_ogrodzie napisała: > no i mylisz się. > może coś umknęło Twej uwadze. Być może, coś mi umknęło, ale od kiedy Cię "znam" odnoszę wrażenie, że pisząc o SLD, nie potrafisz ukryć niechęci do tej formacji. Obruszasz się, gdy ktoś wskazuje na wspólne korzenie PO i PiS-u a co za tym idzie i ideową wspólnotę tych partii, jednocześnie sama zarzucasz PZPR-owskie korzenie SLD. To mi trochę mentalnością Kali'ego trąci. > owszem, pisałam o swej niechęci do pana Napieralskiego i ubolewałam, że za dużo > napieralszczyzny w SLD. A co to jest ta Napieralszczyzna? Czy w PO Tuszczyzny nie ma? > pokaż mi post, w którym stwierdzam, że nienawidzę SLD czy innej partii. I tu mnie masz. Nie wskażę Ci takiego postu. Ogólna niechęć bijąca z postu, drobne złośliwości to rzeczywiście nie jednoznaczna deklaracja nienawiści. > a Ty ? > sądzisz, że pan Napieralski mógłby przystać na współrządzenie z panem Kaczyński > m ? Sądzę, że prędzej piekło zamarznie. > a z PO ? Ja najbardziej. Ale to PO rozdaje tu karty i z moich obserwacji wynika, że jak będzie alternatywa PiS czy SLD, PO z bólem wybierze PiS - jako mniejsze zło. > pisałam o tym na FK już dawno temu. Sorry. Nie siedzę non stop przy kompie, Mogło mi umknąć. :-) > No właśnie! > > Czegóż ten biedny Napieralski Ci nie zrobił(?), bo zrobić c > zegoko > > lwiek Ci nie mógł, że go tak nie... cenisz? > > pisałam o tym i już nie chcę się powtarzać - nie odbieram go jako poważnego pol > ityka z powodów, które wymieniałam wiele razy. To może linki do tych postów... proszę... > a Ty uważasz, iż mógłby być on premierem, autorem dobrego, sensownego programu > dla Polski i jego realizatorem ? Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - nie uważam że nie mógłby. Czy mógłby, tego nie wiem, ale z góry go nie przekreślam. > mógłby spowodować przerwanie wojny polsko-polskiej, przyciągnąć do siebie i nam > ówić do współpracy różne polityczne środowiska ? Ty jeszcze wierzysz, że jest/będzie polityk, który tego dokona? Przecież wojnę polsko - polską, mamy we krwi - i nie jest to wymysł III czy IV RP. -- Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. Stanisław Lem Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 13:32 don.kichote napisał: Być może, coś mi umknęło, ale od kiedy Cię "znam" odnoszę wrażenie, że pisząc > o SLD, nie potrafisz ukryć niechęci do tej formacji. zaprzeczam stanowczo. do całej formacji nie. ja tylko darzę sympatią innych ludzi lewicy, niż osoby, którym podoba się pan Napieralski. mnie najbardziej to pan Borowski się podoba. pan Cimoszewicz też wyważony. prezydentura Aleksandra Kwśniewskiego także, moim zdaniem, była dobra i na nic tu pokrzykiwania wyborców PiS o pijaństwie, choć, rzecz jasna, "pijane" wpadki były bardzo niedobrą sprawą. > Obruszasz się, gdy ktoś wskazuje na wspólne korzenie PO i PiS-u a co za tym idz > ie i ideową wspólnotę tych partii, jednocześnie sama zarzucasz PZPR-owskie korz > enie SLD. To mi trochę mentalnością Kali'ego trąci. uważam, iż PO i PiS nie jest i nie był POPiSem, jak tu chętnie twierdzą sympatycy SLD. a SLD jednak wyrósł z PZPR, choć faktem niezbitym, że ani pan Napieralski, ani jego partyjni rówieśnicy nie mogą mieć, choćby z racji wieku, z PZPR wiele wspólnego. ale są w SLD tacy, którzy mają, choć akurat, w przypadku tych, o których myślę, mnie to jakoś specjalnie nie przeszkadza. > A co to jest ta Napieralszczyzna? Czy w PO Tuszczyzny nie ma? napieralszczyzna to cały ten infantylizm i polityczna niedojrzałość. tak naprawdę skupia się ona w samym panu Napieralskim, ale tak się dzieje obecnie, iż Napieralski=SLD. szkoda. co do tuskowszczyzny, to niespecjalnie przytłacza, w mojej ocenie, bo wyraźne są i inne nurty - pan Schetyna, pan Gowin- na ten przykład. > > Ja najbardziej. Ale to PO rozdaje tu karty i z moich obserwacji wynika, że jak > będzie alternatywa PiS czy SLD, PO z bólem wybierze PiS - jako mniejsze zło. > a ja jestem przekonana, że odwrotnie. jeśli już, to koalicja będzie z SLD. a z PiS, to dla mnie obojętnie kto się zada, to, wg mnie, się skompromituje. > To może linki do tych postów... > proszę... > no nie dam Ci linków, bo, od długiego czasu, gdy klikam w wyszukiwanie szczegółowe, to owszem, posty mi się wyświetlają, ale tylko na ułamek seksundy, a potem znika wszystko. nie wiem o co chodzi. > > a Ty uważasz, iż mógłby być on premierem, autorem dobrego, sensownego pro > gramu > > dla Polski i jego realizatorem ? > > Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - nie uważam że nie mógłby. > Czy mógłby, tego nie wiem, ale z góry go nie przekreślam. > ale ja go nie przekreśliłam z góry. ja widzę co on mówi i robi. popatrzyłam ostatnio na jego bloga. naprawdę śmieszne to. > > Ty jeszcze wierzysz, że jest/będzie polityk, który tego dokona? Przecież wojnę > polsko - polską, mamy we krwi - i nie jest to wymysł III czy IV RP. ale na taką skalę i TAK, to jednak chyba IV RP i kontynuacja teraz przez pana Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 14:38 napieralszczyzna to cały ten infantylizm i polityczna niedojrzałość. tak naprawdę skupia się ona w samym panu Napieralskim, ale tak się dzieje obecnie, iż Napieralski=SLD. szkoda. Drugie miejsce w rankingu zaufania zajął w lutym szef SLD, któremu ufa 51 proc. badanych (wzrost o 1 punkt proc. w porównaniu ze styczniem), a nie ufa 14 proc. (bez zmian w porównaniu z minionym miesiącem). --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 16:30 olga_w_ogrodzie napisała: > zaprzeczam stanowczo. > do całej formacji nie. > ja tylko darzę sympatią innych ludzi lewicy, niż osoby, którym podoba się pan N > apieralski. > mnie najbardziej to pan Borowski się podoba. Tylko tak się jakoś składa, że o Borowskim i Cimoszewiczu już od dawna niewiele się tu - na FK - mówi. O SLD - całkiem sporo i to z tych postówi, nie o Borowskim i Cimoszewiczu wysnuwam wnioski o Twoim stosunku do SLD. Ponadto, my tu o SLD i jej wyborczych szansach dyskutujemy a nie o szeroko rozumianej lewicy, do której i Nałęcz a nawet Bugaj aspirują. O tym, że i Olechowski przez pewne kręgi tak był postrzegany już nie wspomnę. > prezydentura Aleksandra Kwśniewskiego także, moim zdaniem, była dobra i na nic > tu pokrzykiwania wyborców PiS o pijaństwie, choć, rzecz jasna, "pijane" wpadki > były bardzo niedobrą sprawą. Pełna zgoda. Niepotrzebnie też, dał się wmanewrować w "pomarańczową" awanturę. > uważam, iż PO i PiS nie jest i nie był POPiSem, jak tu chętnie twierdzą sympaty > cy SLD. Formalnie! Nie ideowo. Ideowo, niewiele je różni, czego dowodem liczne wspólne głosowania - nazwijmy je - ideowo/polityczne. Do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego w 2005 się nie dogadali. > a SLD jednak wyrósł z PZPR, choć faktem niezbitym, że ani pan Napieralski, ani > jego partyjni rówieśnicy nie mogą mieć, choćby z racji wieku, z PZPR wiele wspó > lnego. Tak jak PO z AWS-u, AWS z Solidarności, Solidarność być może z SB-eckich knowań. W przyrodzie nic nie ginie i nie bierze się z niczego - tak mnie kiedyś uczono. Ale nawet ta "starsza" część SLD, co - poza niegdysiejszą przynależnością - ma wspólnego z PZPR? > ale są w SLD tacy, którzy mają, choć akurat, w przypadku tych, o których myślę, > mnie to jakoś specjalnie nie przeszkadza. To co Ci w takim razie przeszkadza, skoro u jednych "przynależność" nie przeszkadza a u innych - tak? I dlaczego u jednych przeszkadza a i innych niespecjalnie? A może była przynależność, nie ma tu nic do rzeczy. Może to tylko jakieś irracjonalne uprzedzenia? > napieralszczyzna to cały ten infantylizm i polityczna niedojrzałość. A tak konkretnie - co to znaczy? Rozumiem, że infantylizm i polityczna niedojrzałość Napieralskiego, to chodzenie w niedzielę na grzyby, (zamiast do kościoła) zabawa z dziećmi i rozdawanie jabłek - zgadłem? > tak naprawdę skupia się ona w samym panu Napieralskim, ale tak się dzieje obecn > ie, iż Napieralski=SLD. > szkoda. > co do tuskowszczyzny, to niespecjalnie przytłacza, w mojej ocenie, bo wyraźne s > ą i inne nurty - pan Schetyna, pan Gowin- na ten przykład. > a ja jestem przekonana, że odwrotnie. > jeśli już, to koalicja będzie z SLD. Zatem, oby się moje słowa w goowno zmieniły ;-) > ale ja go nie przekreśliłam z góry. > ja widzę co on mówi i robi. > popatrzyłam ostatnio na jego bloga. > naprawdę śmieszne to. Otóż ja nic śmiesznego w tym co mówi nie widzę. Może mnie uświadomisz? Nie widzę też, żeby coś śmiesznego/niestosownego robił. Chyba nie spodziewałaś się, że jako lider jednej z opozycyjnych partii, będzie chwalił rządzących? Dotyczy to także jego bloga - typowo wyborczego. Mam nadzieję, że nie szukałaś w nim - blogu znaczy się - filozoficznych refleksji o wyższości... czy - co by było, gdyby...? > ale na taką skalę i TAK, to jednak chyba IV RP i kontynuacja teraz przez pana K > aczyńskiego. No nie wiem. Przewrót majowy, Bereza... A wcześniej Konstytucja i Targowica. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Wszystko zależy od tego 22.02.11, 00:09 czy bedzie urodzaj na jabłka;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 00:39 nawet, jeśli jabłonie nie obrodzą, to są jeszcze grzyby. tylko trzeba pamiętać, by na grzybobranie nie zapraszać już rzeszy operatorów kamer telewizyjnych, którzy znów wszystkie maślaki zadepczą. ale nawet jakby, to zawsze można jeszcze ciągnąć na linach wozy strażackie, poskakać z przedszkolakami czy pohycać z jakimś bliźniaczkami na scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 00:46 olga_w_ogrodzie napisała: > nawet, jeśli jabłonie nie obrodzą, to są jeszcze grzyby. > tylko trzeba pamiętać, by na grzybobranie nie zapraszać już rzeszy operatorów k > amer telewizyjnych, którzy znów wszystkie maślaki zadepczą. > ale nawet jakby, to zawsze można jeszcze ciągnąć na linach wozy strażackie, pos > kakać z przedszkolakami czy pohycać z jakimś bliźniaczkami na scenie. Dziękuję, postoję - jak powiedziała Angela Merkel do .... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 01:23 olga_w_ogrodzie napisała: > nawet, jeśli jabłonie nie obrodzą, to są jeszcze grzyby. A w czym gorsze są grzyby, od kopania piłki? > tylko trzeba pamiętać, by na grzybobranie nie zapraszać już rzeszy operatorów k > amer telewizyjnych, którzy znów wszystkie maślaki zadepczą. Ktoś ich zaprosił, czy sami się zaprosili? > ale nawet jakby, to zawsze można jeszcze ciągnąć na linach wozy strażackie, pos > kakać z przedszkolakami czy pohycać z jakimś bliźniaczkami na scenie. Fakt! To obciach! Taka Peruwiańska czapeczka, to zupełnie coś innego. Prestiż. Powaga. Zaufanie! Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 02:04 don.kichote napisał: > A w czym gorsze są grzyby, od kopania piłki? e tam. naprawdę sądzisz, że wejdę w zwyczajową tu licytację i zacznę przekonywać ? > Ktoś ich zaprosił, czy sami się zaprosili? a Ty naprawdę uważasz, że sami z siebie wytropili, iz pan Napieralski będzie zbierał grzyby w Powidzu i pojechali filmować, jako super ważną rzecz w kampanii ? > Fakt! To obciach! > Taka Peruwiańska czapeczka, to zupełnie coś innego. Prestiż. Powaga. Zaufanie! nie wiem nic o czapeczce. byłam wtedy wyłączona z polityki od dawna - od momentu układu Ś.P. Maciej Płażyński, pan Olechowski, pan Tusk i założenia PO, ponieważ się na to wszystko obraziłam. a nawet, gdybym wiedziała więcej o Peru, to, nie wchodzę w takie licytacje i przerzucanie się oskarżeniami o bicie Murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 02:47 olga_w_ogrodzie napisała: > nie wchodzę w takie licytacje i przerzucanie się oskarżeniami o bicie Murzynów. Ty je tylko zaczynasz? Tyz piknie Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 13:35 dobrze jest jednak choć starać się, gdy kto wytyka to czy owo politycznemu przeciwnikowi, mówić o tych zarzutach, a nie o biciu Murzynów. nie zawsze się udaje, ale starać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Wszystko zależy od tego 22.02.11, 15:26 olga_w_ogrodzie napisała: > dobrze jest jednak choć starać się, gdy kto wytyka to czy owo politycznemu prze > ciwnikowi, mówić o tych zarzutach, a nie o biciu Murzynów. A cóż ja Ci mogę odpowiedzieć na niemerytoryczny, pełen złośliwości post poza wykazaniem, że kto mieczem wojuje od miecza zginąć może. Nie siej wiatru, nie zbierzesz burzy. > nie zawsze się udaje, ale starać się można. Choćby tak: nie wchodzę w takie licytacje i przerzucanie się oskarżeniami o bicie Murzynów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big.helmut Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 13:39 co za roznica ktora partia wybory wygra ? ten sam burdel pozostania ... oby do 21-12-2012 roku , wtedy to dopiero bedzie rozpizdziaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 14:06 big.helmut napisał: > co za roznica ktora partia wybory wygra ? > ten sam burdel pozostania ... > > oby do 21-12-2012 roku , wtedy to dopiero bedzie rozpizdziaj ;) A nie 21 - 02 - 2012? --------------- W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 15:17 big.helmut napisał: > oby do 21-12-2012 roku , wtedy to dopiero bedzie rozpizdziaj ;) Muszę Cię zasmucić. Nic z rozpiździaju. W świetle badań, 2012 już minął. (na dziś, w zależności od metody badawczej było to od 7 do 1 roku temu) Odpowiedz Link Zgłoś
mindloss Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 13:43 I pierwszy raz w nowej polsce Ci sami będą u władzy dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 17:02 mindloss napisał: > I pierwszy raz w nowej polsce Ci sami będą u władzy dwa razy. Już nie Ci sami. Zmiana pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 15:11 hummer napisał: > Do jesieni PO PiS jeszcze wiele razy się skompromitują. Wygląda na to, że lewic > a wraca i to na koniu, a nie na tarczy :) Obecne poparcie - PO oscyluje koło 30 > % PiS 25% SLD 20%. I stale SLD rośnie :) i dla poprawy humoru autora wątku;) "CBOS: Napieralski wyprzedził Tuska w rankingu zaufania" czyli-nie należy nic robić tylko rozdawać jabłka;) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 15:19 Jakby na to nie patrzeć, to rozdawanie jabłek robieniem czegoś jest! Gra w gałę - to czysty relax ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: SLD wygra wybory. Jasne! to pewne! 22.02.11, 15:38 Na fujarce prezesa! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: SLD wygra wybory. Jasne! to pewne! 22.02.11, 17:05 Przed wyborami w 1993 i 2001 był większy śmiech z szans SLD ! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 15:41 Jeszcze nie wiem kto wygra ale wiem że PO przegra! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: SLD wygra wybory. 22.02.11, 17:06 zoil44elwer napisał: > Jeszcze nie wiem kto wygra ale wiem że PO przegra! Ooo:-) Jeszcze jeden wróżbita i jasnowidz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś