Dodaj do ulubionych

JUBILEUSZ FORUM

14.02.07, 10:39
Witam serdecznie i niniejszym ośmielam się jako pierwsza złozyć naszemu Forum
najlepsze życzenia urodzinowe.
100 lat niech żyje nam!!!!!
Szczególnie gorące uśmieszki :-))) dla Raffix'a, który choć mało pisze-to
wierzę, że czyta.
Pozdrawiam
amba
Obserwuj wątek
    • ambanasik Re: JUBILEUSZ FORUM 14.02.07, 11:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=4560598&v=2&s=0
      - taki piękny wąteczek wygrzebałam w archiwum,czy ktoś to jeszcze pamięta?
      pzdr
      amba
    • jerzykrajewski7 Jak ten czas leci 14.02.07, 17:42
      Droga Ambo!

Dziękuję za przypomnienie.

Jak ten czas szybko leci.

Niektórzy porobili w tym okresie oszałamiające kariery, np. Sarmatia i Szary.

Powodzenia w następnych latach.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• ambanasik Re: Jak ten czas leci 14.02.07, 17:59
        Szanowny Panie Jerzy - zawsze w ten sposób zaczynałam rozmowę z Pannem- więc i
        tym razem nie omieszkam:-)

Mam nadzieję, że nie zazdrości Pan kariery Sarmatii i Szaremu...Pan takze, mam
        nadzieję, nie narzeka na brak atrakcyjnych zajęć.
        A tak na marginesie zapytam- co Pan sądzi o projektach autostrady w dolinie
        Rospudy?

Pozdrawiam
        amba
        • jerzykrajewski7 Podziwiam nie zazdroszczę 14.02.07, 22:57
          Droga Ambo!

Robię fajne rzeczy, które lubię i sprawiają mi frajdę. Wydaję dwa czasopisma i
          prowadzę kilka innych projektów marketingowych. I zarabiam na tym coraz większe
          pieniądze, pracując głównie w domu.

Przydaje mi się bliskość Warszawy, ale chciałbym móc prowadzić interesy również
          z domu na Pomorzu, a w przyszłości może z ciepłej Bułgarii albo Turcji (mam
          takie marzenie o domu na starość w ciepłym kraju, a na Hiszpanię czy Francję
          pewnie nie będzie mnie stać).

Kariery Sarmatii i Szarego podziwiam. Zazdrość jest obcym mi uczuciem.

Co do doliny Rospudy, to za mało wiem w sprawie, by zająć stanowisko. Rozumiem
          argumenty ekologów, ale mocne są też te, które prezentują mieszkańcy Augustowa.
          W takich sporach staję raczej po stronie ludzi niż fauny i flory.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• zuldi Re: Podziwiam nie zazdroszczę 15.02.07, 10:12
            Ludzie powinni pamiętać, że są częścią, zagrożonej w Dolinie Rospudy, fauny.
            Jestem po stronie flory i fauny nie wyłączając ludzi.
            Co do samego przebiegu S8 w rejonie Augustowa jednak się nie wypowiem.Cała
            informacja na ten temat dociera do mnie jedynie z mediów, a to znaczy że wiem
            jedynie to co mam wiedzieć - czyli nic.
            • zuldi Re: Podziwiam nie zazdroszczę 15.02.07, 10:16
              No i oczywiście:

STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, NIECHAJ żYJE NAM.

A KTO?

FORUM
            • ambanasik Re: Fauna i flora 15.02.07, 11:00
              Zgodze się z Tobą, ze medialne informacje to trochę za mało aby mieć pewność co
              jest lepsze dla fauny i flory, dla Augustowa i jego okolic .Polecam pana Googl
              tam jest sporo róznych opinii.
              Zuldi, pomimo skąpych informacji medialnych na temat lasów amazońskich jestes
              (jak podejrzewam:-), przeciwnikiem wycinania tychze:-))))
              Refleksyjna będe i powiem, że duzo więcej szkody moze przyniesc jedna
              nieodwracalna w skótkach decyzja min.środowiska, niz 5 np. min. edukacji.
              pzdr.
              amba
              • ambanasik Re: Fauna i flora 15.02.07, 11:07
                dla zainteresowanych projektem autostrady:

www.darzbor.v24.pl/via-baltica/index.htm
                • zuldi Re: Fauna i flora 15.02.07, 12:09
                  Wygląda to fatalnie.
                  Takie decyzje uzgadniane są z samorządami. Bez aprobaty samorządów to nie
                  przejdzie. A samorządy, szczególnie małe, mówią głosem elektoratu. Ten natomiast
                  , i to jest zrozumiałe, myśli o sobie a nie o jakichś "krzakach i bagnach".
                  Na naszym odcinku S8 najważniejsza jest opinia Słupna. Wariant II- samorządowy
                  nie jest uzasadniony ani ekonomicznie, ani ekologicznie, a ma największe
                  szanse powstać. Jeśli nie II to może III, ale wtedy pewnie obudzi się Ciemne i
                  znów może być klapa. Obiektywnie najlepszy jest wariant I, ale na pewno nie
                  przejdzie. A dla Marek najważniejsze by trasa jak najszybciej powstała - bez
                  znaczenia na warianty, Horowe Bagno, stawy w Radzyminie i inne.
                  Dlatego, w ramach wewnętrznej walki z hipokryzją, wolę nie krytykować
                  bezwzględnie S8 w rejonie Augustowa.
                  Ale jak o tym myślę to przechodzą mnie ciarki.

• zuldi Re: Fauna i flora 15.02.07, 12:15
                    By być ze sobą w zgodzie wypadało by założyć na siebie zgrzebną szatę, zaszyć
                    się w kniejach i żywić się darami lasu - za tydzień tak zrobię.
                    Póki co postoję w korku na Toruńskiej przeklinając opieszałość drogowców.
                    • zuldi Re: Fauna i flora 15.02.07, 12:22
                      Albo niech sobie Litwa, Łotwa i Estonia wybudują tunel pod Bałtykiem -
                      sprawdzony pomysł ominięcia Polski. Ja na Suwalszczyznę mogę jechać dziurawą drogą.
                  • ambanasik Re: Fauna i flora 15.02.07, 12:44
                    Moje ciary tez chodzą po mnie, krytykowac niczego nie zamierzam, bo i po
                    co.Odczuwam jedynie dziwny zal i bezradność, bo wiesz ja tamte tereny na
                    piechotę z harcerzami obeszłam jak dziwczęciem byłam, bataliony nad Biebrzą
                    podglałam, pięknie było ...
                    Teraz co roku z rodzina spędzam 2 tygodnie na łonie natury. W namiocikach
                    mieszkamy, szczaw na zupę zbieramy, po rosie biegamy i choć reumatyzm mnie
                    łamie to dzieciakowi odmówić nie potrafię tych wyjazdów, bo by mnie córeczka za
                    wyrodną matkę miała...Mało już takiej natury zostało,wszędzie campingowe
                    pola,parkingi, jazgot,tabun ludzi...Ja tak sobie myślę z zalem, że dla moich
                    wnuków to już tylko asfaltowy salon pozostanie.I to by było na tyle.
                    pzdr.Zulusku.
                    amba
    • rafal.redel Re: JUBILEUSZ FORUM 15.02.07, 20:17
      ambanasik napisała:
      > Szczególnie gorące uśmieszki :-))) dla Raffix'a, który choć mało pisze-to
      > wierzę, że czyta.
      Witaj Ambo! Dzięki za gorące uśmieszki, spieszę odwdzięczyć się tym samym. :-)))
      Przyznaję, nasze forum czytuję, choć znacznie rzadziej niż kiedyś i nieco
      bardziej selektywnie. Ale jakbym mógł sobie odmówić przeczytania tego, co mają
      do przekazania Amba i Zuldi!
      p.s. to naprawdę było aż 5 lat temu?
      • ambanasik Re: JUBILEUSZ FORUM 15.02.07, 21:48
        Jak mawiał tu kiedyś jeden z forumowiczów-

ZAISTE

to już 5 lat minęło :-)))

pozdrawiam
        amba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka