grekaa 14.03.04, 18:57 pytanie retoryczne? ale na pewno nie na wiosenną niedzielę!!! sorki, świętujmy jeszcze póki czas ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: jak będzie po 1 maja? 14.03.04, 18:59 to sie mowi ,swietowac,ale jednak kazdy sie zastanawia i chyba ma po cichu nadzieje na lepsze.Moze prawo stanie sie przejrzyste ,moze bede mogla wrocic kiedys do kraju:)eh,cmok:)moze bedzie lepiej,tyko tak trzeba myslec, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jacaaa2 Re: jak będzie po 1 maja? 14.03.04, 19:33 a czort go wie jak bedzie -i tak nic my malutcy nie pomozemy tym ze sobie bedziemy wyobrazac niewiadomo co co ma być to będzie i oby nie było gorzej !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 14.03.04, 23:00 po 1 maja to zobaczymy , ale nie ma co się lepszego spodziewać(na razie). w Niemczech jak się miało 20 marek i robiło zakupy ,to teraz majac równowartośc tego czyli 10 euro kupi sie o wiele mniej i to podstawowch produktów. ale może u nas bedzie inaczej??chciałbym!!! Delfinek by się nadawał , zresztą Ona lubi podróżować zawsze byłyby jakieś wtyki hi hi ,ale jak poleci burmistrz z Ryglic to będziemy mieli Ją też na stołku he he tyle że troszkę w innym gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 00:12 co do Brukseli to sie wstrzeliliscie - bo rzeczywiscie zamierzam zdawać egzamin na pracownika europejskiego - ale na razie sie przygotowuje - powiem jedno - bedzie cieżko jesli ktoś chce sie poduczyć z integracji europejskiej to polecam www.ukie.gov.pl www.cie.gov.pl i kurs o unii: www.kursy.ukie.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 04:03 delfinek, no to ja trzymam kciuki zeby ci sie udalo!!!!!!!! super,to dla ciebie rzecz, szak ma racje:)cmok Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 01:54 P.S. Czy ktoś zdawał egzamin na pracownika europejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 09:38 no tak, kto wszedł do strefy euro zauważył różnicę. Niemcy swoją drogą, ale co w grecji? Tam teraz naprawdę jest bieda, wszystkie ceny zrównali z europejskimi a zarobki nie. Obawiam się, że u nas tak właśnie będzie. Aż boję się pomyśleć co bedzie kiedy zamienią moją marną pensyję na euro... Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 11:22 będzie ciężko to pewne,ale jak Masz prace, to jeszcze połowa biedy ale jak praca jest niepewna to tak różowo nie jest,w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 14:08 a ja nie mam wogóle pracy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 16:11 no to poczytaj aleks, jak pewna jest praca w szkolnictwie w Bieczu i nie tylko :-( dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/03.03/NowySacz/0501/0501.html to są nasze realia. NIKT nie jest pewny pracy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 19:27 Teraz wszedzie tak jest! nikt nie zna dnia ani godziny Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 23:52 to fakt jest do d... wszędzie ,ale to nie jest sprawiedliwe. zresztą kto się przejmuje ludzmi,ci którzy mają zaklepane stołki wciskają swoich kolesi ,rodzine i nie trzeba nic umiec tylko miec odpowiednie powiązania i praca załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 15.03.04, 23:54 Dokładnie - teraz nie liczą sie kwalifikacje tylko szerokie plecy Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 16.03.04, 01:08 nazwałbym to inaczej ,ale bardziej niecenzuralnie nie wypada przy kobiecie takich słów używać,ale nie raz trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: delfinek27 do Brukseli :)) 16.03.04, 01:14 no tak:)))))))))czasem trzeba sobie ulzyc:( Odpowiedz Link Zgłoś
delfinek27 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 16.03.04, 13:08 czekam na to niecenzuralne - dawaj przecież ja jestem AGH-am :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: delfinek27 do Brukseli :)) 16.03.04, 23:03 nie ,jak klnę to spontanicznie ,a nie na zamówienie mój siostrzeniec też kończył AGH i chyba w życiu nie przeklnął. Odpowiedz Link Zgłoś
kapciuch1 Re: jak będzie po 1 maja? 17.03.04, 00:31 mysle ze po pierwszy maja bedzie podobnie jak przed tyle tylko ze zmienia sie pewne prawo. chodzniki drzewa ulice i ludzie beda tacy sami moze co najwyzej biedniejsi o jakas ta kwote pieniezna i biedniejsi rozumem bo przeciez wpakowalismy sie w g... kupe z ktorej nie wyjdziemy. ale jezeli w naszym kraju ktory ma nam zapenic bezpieczenstwo i godne zycie bedzie zle ludzie wyjda na ulice i zrobia rewolucje. ewentualnie sie wszyscy pozabijaja. jestem wielkim przeciwnikiem UE. nie z tego wzgledu ze jest zlym paktem miedzynarodowy a dlatego ze zgnoi Polske bez reszty. Polska to kraj z historia i to niebagatelna z kultura i tradycja. kiedys niemcy chcieli nasza ziemie polska byla wielokrotnie rzobierana ludzie oddali za nia zycie polala sie krew teraz my oddamy sie dobrowolnie liczac na jakies tam wielkie korzysci. korzysci moze i beda za jakies 20 lat ale co jesli umrze kultura historia. bylbym za paktami mniej zwiazujacymi kraje takie jak np meksyk usa kanada, nie to ze jestem zakochany w stanach tylko logicznie myslac mielibysmy z tego korzysci pisalem juz kiedys ze bylkiedys taki plan zeby przystapic do paktu z USA. USA wpapowala by w polske masakryczne pieniadze przebudowe infrastruktury portow itp itp ludzie przez to mogli by znalezc prace bo wiadomo ze sie to z tym wiaze. oczywiscie USA mialo by w tym o 100kroc wieksze korzysci ale dla takiego kraju jak nasz nie widze lepszego rozwiazania. niesty komus na stolkach na gorze zalezalo zeby sie tak nie stalo i plan paktu szlak trafil. teraz jestesmy jedna noga w uni a tylkek korkiem zatkamy. to tyle moglbym sie wypowiedziec szezej ale nie chce nudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: jak będzie po 1 maja? 17.03.04, 05:31 wlasnie kapciuch ciekawie piszesz:)wcale nie nudzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: jak będzie po 1 maja? w Gorlicach !! 17.03.04, 20:04 na pewno cieplej;-)))) hihi Odpowiedz Link Zgłoś