Dodaj do ulubionych

Ale piękny dzień:))

06.09.05, 08:48
Aż wstawać rano się chciało:) Słoneczko, zero chmurek i ma być 27 stopni!!!
Szkoda, że te poranki takie zimniutkie, bo z ubiorami mam problemy. Styl -
klasyczna cebula:)
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 09:24
      Jassssne!!!!:))) Pięknie jest!Ja z przyjemnością "cierpię" ten poranny chłodek
      (15 m od klatki schodowej do samochodu:)), by później rozkoszować się ciepłym
      wiaterkiem w koszulce z krótkim rękawem!:))
      • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 10:04
        A ja mam urlopik!
        Ciepło, miło, a ja zaplanowałam parę rzeczy oprócz tych miłych, jak czytanie
        książki czy szycie patchworku (mam już 1/4 - i wychodzi bardzo fajny)...
        Ale - nie spieszy mi się ze wszystkim. A pogoda rzeczywiście niesamowita...
        • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:17
          Ja jestem lekko oszołomiony tą pogodą...Co prawda prawie cały dzień nie widzę
          tego "włoskiego" nieba,ale tym bardziej oszałamiające są te chwile,kiedy
          wychodzę z budynku...:)))Szkoda wracać!:))A plany mam takie(zresztą wymuszone
          okolicnościami),że wczesnym popołudniem bedę się musiał napić z paroma
          osobami...Tym razem nie piwa! Będę się intensywnie chłodził lodem
          polanym...paroma kropelkami whisky.:)) Kto lubi,niech mi zazdrości,bo jestem
          zaproszony!:))I powiedziałem zapraszającym po męsku,że będę się starał ich
          zrujnować.Zgodzili się!:))Pewnie wiedzą,że te moje możliwości...Ech....wszystko
          pamiętam,tylko nie pamiętam kiedy się zestarzałem...:D
          • grodek1 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:37
            Czemu mowisz o Starosci, wygladasz jeszcze jak mlody Rydz !!!!
            • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:58
              ???????????????????????????????????????????????????????
              Kim jest Grodek????
              • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 14:33
                Przez to słoneczko nawet moje marne kwiatki balkonowe postanowiły mnie
                zaskoczyć i zmartwychwstały trochę:) A po pracy nadrabiam zaległości spacerowe
                i nabijam z Młodzianem kilometrów na nogach.
              • grodek1 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 14:35
                Wybij sobie Grodek z Glowy, On jest juz zonaty, pech dla Ciebie!!!!
                • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:06
                  Hmmmm... komedia pomyłek... a ja myślałam, że Grodek jeden startuje ze swymi
                  awansami do Caro...
                  no, no! Kto by pomyślał! :))))))))))))))
    • qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:33
      No właśnie - rano wychodząc z domu to ziąb że aż strach, wieczorem ziąb, a w
      dzień upał. W swetrze nie za bardzo idzie w tych chłodnych porach chodzić, bo
      się z nim potem w ręce wyląduje. Pozostaje męczarnia z garniturem. :-/
      • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:41
        E tam męczarnia! Facet w garniturze od razu zyskuje w oczach wielu kobiet:)
        Taki garnitur to cuda potrafi zdziałać....
        • qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:44
          W budynku jeszcze pół biedy bo chłód jest. Ale przejść się po mieście -
          szczególnie jeśli jeszcze marynarki nieść się w dłoni nie da, bo ręce zajęte
          innymi pakunkami...
          • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 18:26
            Nie narzekajcie, cieszcie się tą piękną pogodą.
            Jesli chodzi o mnie to niewiele z niej korzystam. W pracy podobnie jak caro -
            nawet nie wiem co sie dzieje na zewnątrz. U mnie zimno.
            Planowałam dziś rower, ale nie zdążyłam:(((.
            • lubona Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 18:48
              Co się dzieje na polu to widzę przez okno. Jednak ja już też niewiele mam z tego
              dnia, przynajmniej teraz, a za chwilę będzie już zimno.Nie można mieć
              wszystkiego. Miałam sporo luzu. Oby tylko zima sobie o nas za wcześnie nie
              przypomniała.
              • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 19:09
                to prawda zimno... muszę załozyć skarpetki, bo balkon otworzyłam i ciągnei po
                nogach.
                Teklo czy Ty wiesz, że Twój kwiatuszek pozostawiony od spotkania forum na
                balkonie bardzo się rozrósł???!!
                Tylko chyba niebawem będę musiała zdjąć go z balkonu bo już zimno.
                Sliczny jest.

P.S. Idę sobie zrobić herbatkę brzoskwniową.
                • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 19:27
                  Zrezygnowałam jednak z herbaty brzoskwiniowej na recz czarnej z sokiem
                  malinowym.
                  Pycha.
                  Takie jesienne wieczory też mają swój urok prawda?
                  • kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 04:44
                    Tfuj, tfuj... jakie jesienne? Jeszcze nie jesien...
                    Nie wywolujcie wilka z lasu!
                    • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 08:42
                      No jasne! Jeszcze nie jesień! Herbatka z sokiem niech sobie jeszcze poczeka!Na
                      razie jest lato i pije się...zimne napoje!:))
                      • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 10:37
                        ...zimne....żółte...z pianką:))))))))))
                        • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:25
                          Oszszszszszywiśśśśśśśśśśście!!!:)))))
                          • kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:34
                            Wlasnie!
                            Na grzance jeszcze za wczesnie;))
                            • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:40
                              Właśnie wstałeś,kuczman?:) Jak tam zdrówko? A znasz powiedzonko "piwo z rana
                              lepsze niż śmietana"? Wiem...wdrażane w życie tylko na urlopach...:(((
                              • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:45
                                PS.Żeby być w zgodzie z logiką muszę się kiedyś z rana napić śmietany, bo nigdy
                                tego nie robiłem!:)))Boję się jednak...konsekwencji.Jeśli zaryzykuję,to chyba w
                                niedzielę,kiedy siedzę w domu.:))
                                • kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 19:20
                                  Pora roku za wczesna na grzance- o to mi chodzilo.
                                  • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 19:44
                                    może u Ciebie, bo u nas wieczorkami już nienajcieplej i wczoraj z przyjemnością
                                    piłam herbatę. Wieczory są już naprawdę jesienne....
                                    • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 20:30
                                      Ja zakupiłam ostatnio trzy herbatki:
                                      -tradycyjnie Earl Grey Lemon
                                      -Herbatę Mnichów, z kwiatem lotosu
                                      -pigwową.
                                      Wszystkie czarne z domieszkami, do zaparzania w czajniczku. ktoś kiedyś
                                      popatrzył z wyrzutem, jak robiłam fusówę i powiedział: Ty? Rak? z taką
                                      bezceremonialnością traktujesz herbatę???? Teraz mam prześliczny czajnik z
                                      Tower z podobiznami strażników, w którym każdego wieczoru zaparzam sobie jedną
                                      z moich herbatek.
                                      • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 21:20
                                        No właśnie, muszę uruchomić mój czajnik z podgrzewaczem:)
                                        • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:38
                                          Ale jesteście zmarzluchy! A ja zaraz po zwleczeniu się z wyra idę do lodówki i
                                          robię sobie dużą szklanę(0,5 l)wody mineralnej z jakimś soczkiem i furą lodu(z
                                          wspomnianymi wcześniej cytrynkami albo jeżynkami, albo płatkami
                                          róży...Orzeźwienie boskie!:))
                                          • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:40
                                            Wieczorkiem zaś zaglądam do lodówki...a tu niespodzianka...napój
                                            chłodzący,żółciutki,pyszny...:)))))
                                          • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:40
                                            Sybaryta, kurna chata! :)))))
                                            Z płatkami róż, powiadasz???????
                                            • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:49
                                              Smaku nie posiadają,ale wyglądają pięknie.Zwłaszcza,że lód nie zdoła się
                                              całkiem roztopić, zanim wypiję wodę i efekt jest wizualnie super!:))
                                              • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:50
                                                Poza tym wszystkim dzisiaj jest też piękny dzień,prawda? Niech każdy sobie to
                                                powie w duchu ze trzy razy w ramach autoterapii..:)Trwaj,chwilo!:)
                                                • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 11:09
                                                  Tralala! Jak zostanie mi dostarczony środek transportu, to ja jadę dziś do
                                                  Tarnowa na baaaardzo miłe spotkanie. Nie z Wami, niestety, ale też super. No i
                                                  zgadnijcie, gdzie!?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 12:48
                                                    Powinnaś kartę stałego klienta w tym lokalu dostać. ;-)
                                                  • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:02
                                                    NO! :))))
                                                  • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:13
                                                    W sobotę rano jadę do Tarnowa:)) Może mi tez uda się pojawić w tym lokalu (tam
                                                    gdzie są arkady:))
                                                  • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:19
                                                    A propos, kiedy planujecie następne spotkanie???
                                                  • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:40
                                                    Ja mogę choćby pojutrze!:)))
                                                  • teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:44
                                                    Trzeba by się pospieszyć bo jesień blisko a ogródki na Rynku jeszcze działają.
                                                    I jest pięknie, byłam wczoraj.
                                                  • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:54
                                                    Szkoda,że nie możemy tam być...U nas na rynku też jest parę ogródków,ale to nie
                                                    to samo co w Tarnowie:(((...
                                                  • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:47
                                                    Co do tytułu...mam dzisiaj robocze spotkanie w pięknym ogrodzie...pogoda
                                                    jest,jak wiecie, fantastyczna,temat spotkania miły,towarzystwo o ile
                                                    wiem,też...Zapowiada się piękny wieczór.A że - finis coronat opus...Trwaj
                                                    chwilo!:)))
                                                  • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:04
                                                    Ja wczoraj wyciągłam rodzinkę na piękny, długi spacer na Górki Pychowickie,
                                                    które zresztą mam przed oknami. Ale wspaniałe widoki...
                                                    Fajne jest to, że mam okna na tak piękny krajobraz, że aż dech czasami zapiera,
                                                    szczególnie jak słoneczko zachodzi sobie za Biały Klasztor. Ciekawa jestem
                                                    kiedy mnie zabudują tak, że będę oglądać goły tyłek sąsiada..
                                                  • qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:12
                                                    Jeśli sąsiad będzie polskim hydraulikiem, to wtedy mieszkanie sprzedasz z
                                                    krociowym zyskiem jakiejś Francuzce. :-D
        • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:10
          Dopiero teraz trafiłem na wpis Moniek...To ja jeszcze miałbym szanse? Gdybym
          sobie sprawił takie wdzianko od Armagniego? A po rosyjsku to się tak pięknie
          nazywa - pidżak!:))Caro w nowym pidżaku/poczuł się niby we fraku/wydobył
          panienkę z sukienki/a oceniwszy jej wdzięki/pidżak zawiesił na krzaku...
          Taka radosna twórczość...Dzień taki piękny...miejcie litość...:)))
          • teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:13
            no, no! Goły tyłek Caro w pidżaku...
            Moniek, gdzie mieszkasz? :)))))))))))))))))))
            • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:50
              Na Ruczaju:))
              • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 09:38
                Dzisiejszy też się pięknie zapowiada!:))Pan taksowkarz,który mnie rano wiózł do
                pracy już narzekał,że to nienormalne i on się czuje nieswojo z tym pięknym
                latem.A ja mu na to - trwaj chwilo,jesteś piękna!:))Mnie wcale nie jest
                nieswojo,kiedy sobie pomyślę,że jutro może być 10 stopni,wiatr i szaruga!
                Dzisiaj wieczorem idę na plażę,gdzie będzie śpiewać i grać
                Dżem,Nalepa,Harlem,bracia Cugowscy i inni jeszcze artyści.Wziąwszy pod uwagę
                pogodę właśnie oraz fakt,że organizatorzy zadbali o takich jak ja miłośników
                napojów chłodzących...:))))Plage,sur la plage...:)))
                • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 11:42
                  Oj Caro, ale masz fajnie!!! Ja korzystam z pogody robiąc codziennie kilometrowe
                  wycieczki po pracy na własnych nóżkach. A że mieszkam prawie na wsi, to i
                  wycieczki są po polnych drogach:)
                  • kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 12:52
                    Tylko pozazdroscic...
                  • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 12:54
                    To ja Ci zazdroszczę!:) U mnie - sprawa incydentalna,a Ty sobie codziennie
                    idziesz wiejską dróżką,trawy pachną,cykoria kwitnie na niebiesko,świerszcze
                    grają....Raj na ziemi!:)))
                    • moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 13:04
                      No raj, raj, tylko pytanie - jak długo???

Podobno mają mi pod okna ogród botaniczny przenieść, są też spekulacje na temat
                      szybkiego tramwaju (czyli będzie łomot), a znając życie pewnie łąki blokami
                      zabudują:(
                      • caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 13:25
                        ;(((((((((
                        • teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 18:47
                          Ja też mam dylemat: co wolę pod oknem, łąkę ze świerszczami czy jednak
                          monopolowy otwarty do 23.00 :-)) ( ale ma chleb, masło itp..)
                          • qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 21:21
                            Za chlebem opłaci się czasami iść te 100-200 m dalej do małego sklepiku i towar
                            będzie lepszy. A jak właścicielowi zależy na kliencie, to otworzy nawet w
                            nagłych przypadkach i po godzinach pracy sklepu. Wybierz więc łąkę. :-)
                            • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 10.09.05, 09:29
                              też mieszkam prawie na wsi i cieszy mnie to ogromnie. Do sklepu idę dosłowanie
                              prawie wiejską dróżką:). I wolę dojść do tego sklepu i mieć tę dróżkę i te
                              świerszcze, niż ten sklep pod oknem.
                              Była u mnie koleżanka wczoraj po raz pierwszy. Była zachwycona miejscem.
                              Powiedziała, że nie miała pojęcia, ze w takich Moscicach jest takie
                              miejsce.Powiedziała, że tak bardzo chciałaby mieć takie mieszkanko, przychodzić
                              po pracy do czystego mieszkanka, gotować obiad dla męża:).
                              Więc jestem szczęściarą naprawdę.
                              I zapowiada się kolejny piękny dzień.
                              Mam plan popsrzątania mojego mieszkanka i wyruszenia na wycieczkę rowerową,
                              odkryłam fajne miejsce w Pleśnej, wezmę sobie książkę i posiedzę w ciszy.
                              A wieczorkiem jakiś film obejrzę.
                              A jutro, jutro już wróci slav:)
                              A poza tym jutro mecz - ekstra ważny. Czy Teresa sie wybiera?
                              • teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 10.09.05, 15:26
                                Powinno się pójść, ale chyba nie dam rady ;-((
                                • lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 11.09.05, 08:17
                                  Ja idę naturalnie.
                                  Piekny dzień dziś znowu mamy.
                                  Tylko wsiadać na rower.
                                  Tak też zrobię,jak zjem śniadanie i wypiję kawkę:).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka