moniek76 06.09.05, 08:48 Aż wstawać rano się chciało:) Słoneczko, zero chmurek i ma być 27 stopni!!! Szkoda, że te poranki takie zimniutkie, bo z ubiorami mam problemy. Styl - klasyczna cebula:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 09:24 Jassssne!!!!:))) Pięknie jest!Ja z przyjemnością "cierpię" ten poranny chłodek (15 m od klatki schodowej do samochodu:)), by później rozkoszować się ciepłym wiaterkiem w koszulce z krótkim rękawem!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 10:04 A ja mam urlopik! Ciepło, miło, a ja zaplanowałam parę rzeczy oprócz tych miłych, jak czytanie książki czy szycie patchworku (mam już 1/4 - i wychodzi bardzo fajny)... Ale - nie spieszy mi się ze wszystkim. A pogoda rzeczywiście niesamowita... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:17 Ja jestem lekko oszołomiony tą pogodą...Co prawda prawie cały dzień nie widzę tego "włoskiego" nieba,ale tym bardziej oszałamiające są te chwile,kiedy wychodzę z budynku...:)))Szkoda wracać!:))A plany mam takie(zresztą wymuszone okolicnościami),że wczesnym popołudniem bedę się musiał napić z paroma osobami...Tym razem nie piwa! Będę się intensywnie chłodził lodem polanym...paroma kropelkami whisky.:)) Kto lubi,niech mi zazdrości,bo jestem zaproszony!:))I powiedziałem zapraszającym po męsku,że będę się starał ich zrujnować.Zgodzili się!:))Pewnie wiedzą,że te moje możliwości...Ech....wszystko pamiętam,tylko nie pamiętam kiedy się zestarzałem...:D Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:37 Czemu mowisz o Starosci, wygladasz jeszcze jak mlody Rydz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 11:58 ??????????????????????????????????????????????????????? Kim jest Grodek???? Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 14:33 Przez to słoneczko nawet moje marne kwiatki balkonowe postanowiły mnie zaskoczyć i zmartwychwstały trochę:) A po pracy nadrabiam zaległości spacerowe i nabijam z Młodzianem kilometrów na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 14:35 Wybij sobie Grodek z Glowy, On jest juz zonaty, pech dla Ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:06 Hmmmm... komedia pomyłek... a ja myślałam, że Grodek jeden startuje ze swymi awansami do Caro... no, no! Kto by pomyślał! :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:33 No właśnie - rano wychodząc z domu to ziąb że aż strach, wieczorem ziąb, a w dzień upał. W swetrze nie za bardzo idzie w tych chłodnych porach chodzić, bo się z nim potem w ręce wyląduje. Pozostaje męczarnia z garniturem. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:41 E tam męczarnia! Facet w garniturze od razu zyskuje w oczach wielu kobiet:) Taki garnitur to cuda potrafi zdziałać.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 15:44 W budynku jeszcze pół biedy bo chłód jest. Ale przejść się po mieście - szczególnie jeśli jeszcze marynarki nieść się w dłoni nie da, bo ręce zajęte innymi pakunkami... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 18:26 Nie narzekajcie, cieszcie się tą piękną pogodą. Jesli chodzi o mnie to niewiele z niej korzystam. W pracy podobnie jak caro - nawet nie wiem co sie dzieje na zewnątrz. U mnie zimno. Planowałam dziś rower, ale nie zdążyłam:(((. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 18:48 Co się dzieje na polu to widzę przez okno. Jednak ja już też niewiele mam z tego dnia, przynajmniej teraz, a za chwilę będzie już zimno.Nie można mieć wszystkiego. Miałam sporo luzu. Oby tylko zima sobie o nas za wcześnie nie przypomniała. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 19:09 to prawda zimno... muszę załozyć skarpetki, bo balkon otworzyłam i ciągnei po nogach. Teklo czy Ty wiesz, że Twój kwiatuszek pozostawiony od spotkania forum na balkonie bardzo się rozrósł???!! Tylko chyba niebawem będę musiała zdjąć go z balkonu bo już zimno. Sliczny jest. P.S. Idę sobie zrobić herbatkę brzoskwniową. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 06.09.05, 19:27 Zrezygnowałam jednak z herbaty brzoskwiniowej na recz czarnej z sokiem malinowym. Pycha. Takie jesienne wieczory też mają swój urok prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 04:44 Tfuj, tfuj... jakie jesienne? Jeszcze nie jesien... Nie wywolujcie wilka z lasu! Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 08:42 No jasne! Jeszcze nie jesień! Herbatka z sokiem niech sobie jeszcze poczeka!Na razie jest lato i pije się...zimne napoje!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 10:37 ...zimne....żółte...z pianką:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:25 Oszszszszszywiśśśśśśśśśśście!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:34 Wlasnie! Na grzance jeszcze za wczesnie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:40 Właśnie wstałeś,kuczman?:) Jak tam zdrówko? A znasz powiedzonko "piwo z rana lepsze niż śmietana"? Wiem...wdrażane w życie tylko na urlopach...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 13:45 PS.Żeby być w zgodzie z logiką muszę się kiedyś z rana napić śmietany, bo nigdy tego nie robiłem!:)))Boję się jednak...konsekwencji.Jeśli zaryzykuję,to chyba w niedzielę,kiedy siedzę w domu.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 19:20 Pora roku za wczesna na grzance- o to mi chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 19:44 może u Ciebie, bo u nas wieczorkami już nienajcieplej i wczoraj z przyjemnością piłam herbatę. Wieczory są już naprawdę jesienne.... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 20:30 Ja zakupiłam ostatnio trzy herbatki: -tradycyjnie Earl Grey Lemon -Herbatę Mnichów, z kwiatem lotosu -pigwową. Wszystkie czarne z domieszkami, do zaparzania w czajniczku. ktoś kiedyś popatrzył z wyrzutem, jak robiłam fusówę i powiedział: Ty? Rak? z taką bezceremonialnością traktujesz herbatę???? Teraz mam prześliczny czajnik z Tower z podobiznami strażników, w którym każdego wieczoru zaparzam sobie jedną z moich herbatek. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 07.09.05, 21:20 No właśnie, muszę uruchomić mój czajnik z podgrzewaczem:) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:38 Ale jesteście zmarzluchy! A ja zaraz po zwleczeniu się z wyra idę do lodówki i robię sobie dużą szklanę(0,5 l)wody mineralnej z jakimś soczkiem i furą lodu(z wspomnianymi wcześniej cytrynkami albo jeżynkami, albo płatkami róży...Orzeźwienie boskie!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:40 Wieczorkiem zaś zaglądam do lodówki...a tu niespodzianka...napój chłodzący,żółciutki,pyszny...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:40 Sybaryta, kurna chata! :))))) Z płatkami róż, powiadasz??????? Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:49 Smaku nie posiadają,ale wyglądają pięknie.Zwłaszcza,że lód nie zdoła się całkiem roztopić, zanim wypiję wodę i efekt jest wizualnie super!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 10:50 Poza tym wszystkim dzisiaj jest też piękny dzień,prawda? Niech każdy sobie to powie w duchu ze trzy razy w ramach autoterapii..:)Trwaj,chwilo!:) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 11:09 Tralala! Jak zostanie mi dostarczony środek transportu, to ja jadę dziś do Tarnowa na baaaardzo miłe spotkanie. Nie z Wami, niestety, ale też super. No i zgadnijcie, gdzie!? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 12:48 Powinnaś kartę stałego klienta w tym lokalu dostać. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:13 W sobotę rano jadę do Tarnowa:)) Może mi tez uda się pojawić w tym lokalu (tam gdzie są arkady:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:19 A propos, kiedy planujecie następne spotkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:44 Trzeba by się pospieszyć bo jesień blisko a ogródki na Rynku jeszcze działają. I jest pięknie, byłam wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:54 Szkoda,że nie możemy tam być...U nas na rynku też jest parę ogródków,ale to nie to samo co w Tarnowie:(((... Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 13:47 Co do tytułu...mam dzisiaj robocze spotkanie w pięknym ogrodzie...pogoda jest,jak wiecie, fantastyczna,temat spotkania miły,towarzystwo o ile wiem,też...Zapowiada się piękny wieczór.A że - finis coronat opus...Trwaj chwilo!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:04 Ja wczoraj wyciągłam rodzinkę na piękny, długi spacer na Górki Pychowickie, które zresztą mam przed oknami. Ale wspaniałe widoki... Fajne jest to, że mam okna na tak piękny krajobraz, że aż dech czasami zapiera, szczególnie jak słoneczko zachodzi sobie za Biały Klasztor. Ciekawa jestem kiedy mnie zabudują tak, że będę oglądać goły tyłek sąsiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:12 Jeśli sąsiad będzie polskim hydraulikiem, to wtedy mieszkanie sprzedasz z krociowym zyskiem jakiejś Francuzce. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:10 Dopiero teraz trafiłem na wpis Moniek...To ja jeszcze miałbym szanse? Gdybym sobie sprawił takie wdzianko od Armagniego? A po rosyjsku to się tak pięknie nazywa - pidżak!:))Caro w nowym pidżaku/poczuł się niby we fraku/wydobył panienkę z sukienki/a oceniwszy jej wdzięki/pidżak zawiesił na krzaku... Taka radosna twórczość...Dzień taki piękny...miejcie litość...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Ale piękny dzień:)) 08.09.05, 14:13 no, no! Goły tyłek Caro w pidżaku... Moniek, gdzie mieszkasz? :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 09:38 Dzisiejszy też się pięknie zapowiada!:))Pan taksowkarz,który mnie rano wiózł do pracy już narzekał,że to nienormalne i on się czuje nieswojo z tym pięknym latem.A ja mu na to - trwaj chwilo,jesteś piękna!:))Mnie wcale nie jest nieswojo,kiedy sobie pomyślę,że jutro może być 10 stopni,wiatr i szaruga! Dzisiaj wieczorem idę na plażę,gdzie będzie śpiewać i grać Dżem,Nalepa,Harlem,bracia Cugowscy i inni jeszcze artyści.Wziąwszy pod uwagę pogodę właśnie oraz fakt,że organizatorzy zadbali o takich jak ja miłośników napojów chłodzących...:))))Plage,sur la plage...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 11:42 Oj Caro, ale masz fajnie!!! Ja korzystam z pogody robiąc codziennie kilometrowe wycieczki po pracy na własnych nóżkach. A że mieszkam prawie na wsi, to i wycieczki są po polnych drogach:) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 12:54 To ja Ci zazdroszczę!:) U mnie - sprawa incydentalna,a Ty sobie codziennie idziesz wiejską dróżką,trawy pachną,cykoria kwitnie na niebiesko,świerszcze grają....Raj na ziemi!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moniek76 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 13:04 No raj, raj, tylko pytanie - jak długo??? Podobno mają mi pod okna ogród botaniczny przenieść, są też spekulacje na temat szybkiego tramwaju (czyli będzie łomot), a znając życie pewnie łąki blokami zabudują:( Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 18:47 Ja też mam dylemat: co wolę pod oknem, łąkę ze świerszczami czy jednak monopolowy otwarty do 23.00 :-)) ( ale ma chleb, masło itp..) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Ale piękny dzień:)) 09.09.05, 21:21 Za chlebem opłaci się czasami iść te 100-200 m dalej do małego sklepiku i towar będzie lepszy. A jak właścicielowi zależy na kliencie, to otworzy nawet w nagłych przypadkach i po godzinach pracy sklepu. Wybierz więc łąkę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 10.09.05, 09:29 też mieszkam prawie na wsi i cieszy mnie to ogromnie. Do sklepu idę dosłowanie prawie wiejską dróżką:). I wolę dojść do tego sklepu i mieć tę dróżkę i te świerszcze, niż ten sklep pod oknem. Była u mnie koleżanka wczoraj po raz pierwszy. Była zachwycona miejscem. Powiedziała, że nie miała pojęcia, ze w takich Moscicach jest takie miejsce.Powiedziała, że tak bardzo chciałaby mieć takie mieszkanko, przychodzić po pracy do czystego mieszkanka, gotować obiad dla męża:). Więc jestem szczęściarą naprawdę. I zapowiada się kolejny piękny dzień. Mam plan popsrzątania mojego mieszkanka i wyruszenia na wycieczkę rowerową, odkryłam fajne miejsce w Pleśnej, wezmę sobie książkę i posiedzę w ciszy. A wieczorkiem jakiś film obejrzę. A jutro, jutro już wróci slav:) A poza tym jutro mecz - ekstra ważny. Czy Teresa sie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Ale piękny dzień:)) 10.09.05, 15:26 Powinno się pójść, ale chyba nie dam rady ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Ale piękny dzień:)) 11.09.05, 08:17 Ja idę naturalnie. Piekny dzień dziś znowu mamy. Tylko wsiadać na rower. Tak też zrobię,jak zjem śniadanie i wypiję kawkę:). Odpowiedz Link Zgłoś