25.09.05, 22:08
Czy Gorlice wyszly zwyciesko z wyborow? Co dalej z naszym miastem ?Czy ktos
zan juz wyniki?
Obserwuj wątek
    • pepem Re: wybory 26.09.05, 16:48
      Ze strony (stan an godzinę 16.30) www.wybory2005.pkw.gov.pl/ wynika iż:
      1) PiS zdobył w okreęgu nr 13 Nowy Sącz ogółem 37,12% głosów i ma szanse na 4
      mandaty, zatem powinien załapać się starosta W. Kochan (trzeci na liście PiS-u).
      W okręgu Nowy Sącz poza tym na 2 mandaty ma sznasę PO, po jednym PSL,
      Samoobrona, LPR i może SLD. Ale nie widzę w tym towarzystwie nikogo z Gorlic i
      okolic, i mam nadzieję ze to będzie dobre doświadczenie dla tych któzy na siłę
      chcą się wepchać do koryta, odbierając szanse innym kandydatom z naszego
      powiatu.

2) wybory do Senatu są popisem gorlickiej głupoty i głosowania na kandydató z
      Zakopanego, Limanowej, Nowego Targu, N. Sącza, itp., czyli na tereny z których
      wyborcy na gorliczan raczej nie głosują. Dzięki temu jedyny kandudat z pow.
      gorlickiego - F. Rachel otrzymał w okręgu nr 13 ogółem 15622 głosów, tj. 7.18%,
      co stawia go na 9 miejscu (a dostanie się bodaj dwóch pierwszych). Reszta
      kandydatów otrzymała z Gorlickiego prezent w postaci około 44 tysięcy głosów.
      Już widzę jak nas Zakopane i Sącz będą popierać. Jak dotychczas, czyli wcale...

Nie wiem czy są jeszcze jacyś kandydaci z pow. gorlickiego do Senatu. Nie znam
      np. pana Bednarka (zam. W-wa, ale dużo głosów dostał u nas).
      • emlek Re: wybory 26.09.05, 17:25
        A kto to Pan Rachel?
        • pepem Re: wybory 26.09.05, 18:46
          Jest to dawny dyrektor szpitala w Gorlicach, ordynator oddziału Chirurgii,
          Twórca nowego oddziału chirurgii onkologicznej (jednego z trzech w
          województwie - oprócz Chrzanowa i Krakowa). No i poza tym uważa że szpital w
          Gorlicach można uratować, utrzymać jego ofertę, a nie spisywać na straty- jak
          to robią nasze kochane władze.

Wg Biuletynu Informacji Publicznej -Powiat Gorlicki (2005-09-13):
          "W tegorocznych wyborach parlamentarnych wystartuje aż sześciu z dwudziestu
          trzech radnych Powiatu Gorlickiego. Do sejmu RP kandydują: Edward Jamro, Stefan
          Hładyk, Stanisław Kaszyk, Witold Kochan i Józef Kociołek. Kandydatem na
          senatora jest Franciszek Rachel."
          Więc powiat gorlicki mógł mieć senatora. A wyszło jak wyszło.

Sącz nam pomoze. Naiwność czy głupota?
        • emlek Re: wybory 27.09.05, 11:56
          sprawdzilem. Szpital gorlicki nie ma oddzialu chirurgii onkologicznej.Jest
          oddzial chemioterapii.
          • pepem Re: wybory 27.09.05, 12:25
            Jest w trakcie tworzenia. Sprawdź w kilku ostatnich numerach Gorlickiej -tam
            będzie wiecej informacji.
            • emlek Re: wybory 27.09.05, 14:19
              gorlicka rozne rzeczy wypisuje.....
              • emlek Re: wybory 27.09.05, 14:23
                a juz z pewnoscia objektywna nie jest. Zauwazylem , ze jesli jaks firma
                zamieszcza ciagle swoje reklamy , to proporcjonalnie do ich ilosci publikowane
                sa oczywiscuie nadwyraz przychylne artykuly o niej. Jakos w gorlickiej wszyscy
                sa swieci, doskonali , bez wad. Nie wierze gorlickiej, kupuje zeby sprawdzic
                kto zostal wychwalony . Czasem madrze , czasem glupio. Gorlickiej obce jest
                dziennikarstwo sledcze.Boi sie narazac i kontrowersyjne rzeczy pisac.
                • emlek Re: wybory 27.09.05, 14:28
                  WIECEJ obiektywnosci naprawde by sie gorlickiej przydalo. A co w dzisiejszej,
                  jeszcze nie przejrzalem?
                • marcinektg Re: wybory 07.10.05, 21:20
                  heheh np. Akropol - wszyscy mi znajomi mają o nim dość kiepskie danie - a przed
                  wyborami tam chyba było zebranie SLD
                • golconda Re: emlek.... 13.10.05, 12:37
                  TO ZRÓB DZIENNIKARSTWO ŚLEDCZE NA FORUM I PODAJ SWOJE NAZWISKO IMIĘ ITP. HA HA HA
    • marcinektg Re: wybory 07.10.05, 21:22
      a ja nie głosowałem, moi rodzice też
      wielu znajomych też
      bo niech włodarze tego miasta zaczna coś w nim robić a nie pędzićdo wawy po
      kaske
      bo gdyby był kolejny poseł pokroju minionego to za 4 lata Grlice by liczyły 27
      tys.
    • emlek Re: wybory 09.10.05, 18:34
      A kto bardziej korzystnie wplynie na Gorlice Tusk czy Kaczory?
      • pepem Re: wybory 10.10.05, 16:51
        Żaden pozytywnie nie wpłynie jeśli władze nie zabiorą się do porządnej roboty.
        Czyli dosć papierowych strategii, analiz i tym podobnych bzdetów oraz
        samouwielbienia. A czas na inwestycje. Podobno jest jakaś strefa ekonomiczna w
        Gorlicach. Co się tam dzieje? Chyba niewiele.
        W mieście i powiecie inwestycje typu 100 metrów chodnika, kładka na potoku.
        Szpital się zwija zamiast rozwijać. A praca jest dla synów i córek gorlickich
        urzędasów. Efekty - widoczne gołym okiem.
        To miasto nawet nie ma nawet porządnej strony internetowej -proszę zajrzeć
        chocby do Jasła, Krosna, Sanoka, Nowego Sącza, Tarnowa, i sobie porównać
        promocję tych miast poprzez internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka