Dodaj do ulubionych

Nowe centrum Libiąża

15.02.02, 15:11
Co sądzicie o planach stworzenia centrum Libiąża. Jak Wam się podoba projekt,
czy myślicie, że uda się wcielić go w życie?
Obserwuj wątek
    • malop Re: Nowe centrum Libiąża 15.02.02, 21:10
      Skąd masz taki rozeznanie ?
      Chwali się!
      Co to Centrum - Biorąc pod uwagę skale Libiążą i Krakowa.
      zamierzenia Libiąza są znacznie większe.
      Poza Centrum buduje się jeszcze park , place targowe , Sieci sanitarne i
      przebudowywuje się układ komunikacyjny .
      Libiąż ma nawet szanse zostąć centralnym miastem Małoplski Zachodniej.
      Innni narzekają w Libiązu się buduje.Jestem za
      • malopolanin Re: Nowe centrum Libiąża 16.02.02, 11:12
        Czytałem o ambinych planach władz Libiąża w Polityce i innych gazetach. Ja też
        jak najbardziej popieram tą ideę. Jest to w końcu pomysł na przyszłość miasta,
        w czasach, gdy górnictwo nie ma się najlepiej. Nie wiadomo, jakie będą losy
        kopalni Janina, już słyszałem o planie jej likwidacji :(
        Moim zdaniem centrum Małopolski Zachodniej powinny być:
        W jej centralnej części miasta Chrzanów, Jaworzno, Libiąż i ewentualnie
        Trzebinia, tworzące przecież razem kompleks miejski z prawie 200 tys.
        mieszkańców !!!
        Na południu natomiast takim centrum Małopolski powinno być BB.
        Szczególnie nieobecność BB i Jaworzna jest wielką statą dla Małopolski.
        Jaworzno to przecież część historycznej Ziemi Chrzanowskiej. Moi znajomi z
        Chrzanowa do dziś czują z nim mocne więzy emocjonalne i gospodarcze, ale z tego
        co pisałeś, to większość członków Rady Miasta Jaworzna opowiedziało się na
        Śląskiem.
        BB to jak wiadomo centrum turystyczne, gospodarcze i ( razem z Żywcem)
        kulturalne Zachodniej Małopolski.
        Bez tych miast Małopolska nie jest do końca sobą ... :(
        • Gość: ib Re: Nowe centrum Libiąża IP: *.cb.open.net.pl 17.02.02, 21:44
          Chłopaki! Skad w jesteście bo chyba nie stąd? W Libiąż? Centrum? A niby skąd na
          to kasa? I po co? Czy wiecie jakie zadłużenie jest ze strony "Janiniy" dla
          budżetu Libiąża? No chyba nie. Po drugie Janina II czyi upadowa jest do
          odstrzału. To pewne. Komu i po co to centrum? Emerytom górnikom? Bo młodzi stąd
          będą musieli wyjechać. Ten nasz spór z poprzedniego setu jest ciekawy. Sami
          zauważyliście, ze jest spopo mieszkańców (nie znam dokładnych liczb) nie ważne,
          powiedzcie mi skąd dla nich zajęcie? Przecież ja też tu mieszkam i wiedzę, ze
          oprócz szmaciarni i barów piwnych to nic nowego generujacego w istotny sposób
          miejsca pracy nie powstaje. Kiedy padną (a padną, idę o zakład) te resztki
          przemysłu (Janina, RNT, Trzebionka) to komu i po co będą centra i parki? Aha
          parki przydadzą się lumpom i blokersom bo już teraz się nie mieszczą na placah
          i ulicach
          PS Wy chyba bardzo jesteście za UE bardzo przypominacie tę retorykę?
          • malopolanin Re: Nowe centrum Libiąża 17.02.02, 21:53
            A jesteś z Libiąża czy z Chrzanowa ?
            O tym centrum czytałem w paru gazetach i słyszałem w TV. W tym wszystkim chodzi
            właśnie o to, by zwalnianym zapewnić pracę w Libiążu i zniechęcić ich do
            opuszczenia miasta. Z tego, co wiem, to nie tylko puby i domy, ale też nowe
            miejsca pracy - pomysł jest taki, by stworzyć infrastrukturę pod przyszłe
            inwestycje, zapewnienie gruntu inwestorom.
          • malopolanin Re: Nowe centrum Libiąża 17.02.02, 21:55
            Burmistrz szuka na to przedsięwzięcioe inwestorów. Dołoży się też samorząd
            Małopolski.
            A swoją drogą - niło, że to forum zaczyna żyć.
            Pozdrawiam ib.
          • malop Re: Nowe centrum Libiąża 19.02.02, 01:45
            Jak jest żle, to dobrze bo na śląsk się trzeba przenieść (ib) tam dadzą ..ale
            chyba po głowie.
            Jak jest dobrze, to żle , bo komu na co centrum Libiąża.
            Bo po co komu praca przy budowie?
            Bo po co komu praca przy utrzymaniu ?
            Bo po co komu turyści i podróżni którzy z drodze do óświęcimia
            zostawią trochę pieniędzy w Libiąży
            Najlepiej to wszytko zamknąć i przenieść się na śląsk ??

Nie ja pracuję w budownictwie i od kilku miesięcy ilość osób która chce cość
            zbudować,przebudować ,wyremontowąć strasznie rośnie (włąściwie jest to
            trzebińsko-libiąski boom inwestycyjny)
            Np w Trzebini wydano o 50% pozwolęń więcej niż w Chrzanowie
            • malopolanin Re: Nowe centrum Libiąża 19.02.02, 13:36
              No, wreszcie coś pozytywnego tu usłyszałem.
            • Gość: ib Re: Nowe centrum Libiąża IP: *.cb.open.net.pl 19.02.02, 21:30
              Kochany. Bajadera na bajaderze!
              Bum inwestycyjny. Tak dokładnie bum. Mój ojciec kupował dziś na trzebinskiej
              jakieś budowalne paści i wiesz, że był około południa pierwszym z klientów
              którzy płacili "żywą" gotówką (sparzedwca w tym sklepie jest jego kumplem).
              Stary coś zmyślasz. A Oświęcim koleś to zostaw w spokoju bo tam akurat tu to
              Cię łamię najcińszym palcem w pół. Już sam Auschwitz parcuje nad tym jak
              zatrzymać przyjezdnych dłużej niż 180 min zwiedzania b.obozu (małe szanse przez
              najbliżesze 10 lat) tak ,że na Libiąż to absolutnie nie licz. Ale bardzo podba
              mi się Twoja "wesoła" twórczość więc czekam na następne "super" wizje.
              Ta gadka jako żywo przypomina mi gadaninę Buzka i jego ekipy. Lepiej budować
              niż niebudować. Ale za nim cokolwiek się zrobi trzeba zadać sobie pytanie i po
              co i na co. Widać wyraźnie, że Twoje zachwyty panem A. są z daleka albo
              jesteście z tej samej paczki
              • Gość: malop Re: Nowe centrum Libiąża IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 22:29
                Twoia niechęć jest ogromna .
                Wystarczy pojechać do Libiąża to zobaczyśż jednak że teraz w lutym ,
                rozpoczęto budowę ronda Chrzanowska- 1 -Maja .
                Na Chrzanowskiej w Libiążu (od chrzanowa) wykąnczana jest nowoczesna stacja
                kontroli pojazdów - budynek duży i nowoczesny
                W Libiążu od Oświęcimia budowany jest motel na stacji benzynowej
                Na Kroczymiechu stacja benzynowa
                Możesz też zobaczyć w Nieporazie koniec budowy siedziby RMF FM
                w Alwerni Rejonu energetycznego
                W Kwaczale własnie przykryto dach nowego trzykondygnacyjnego motelu z
                resouracją
                W Płokach rozbudowywany jest teraz Dom Kultury
                Jeżeli chcesz mogę wymieniać dalej
                Lepiej bracie wybierz się w świat i nie pleć bzdur

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka