Dodaj do ulubionych

Do Dr Hiszpana

IP: *.gorlice.intergeo.pl 15.01.03, 10:27
Szanowny Dr Hiszpanie, zgodnie z Twoją wolą odpowiadam dzień dobry.
A teraz na poważnie:to, że w G.jest źle nie musisz nikogo przekonywać na
forum, wystarczy tutaj mieszkać(co,sądząc po Twoim IP, w Twoim przypadku nie
ma miejsca).Nie możesz też liczyć na to, że ktokolwiek będzie Ci odpowiadać,
jak sam zauważyłeś niewiele osób tu zagląda.Piszesz, że Limanowa ma tyle
wpisów -cóż z tego.Dam Ci lepszy przykład: na jednym z wiodących portali
internetowych w forach regionalnych są takie miasta jak Jasło,Sanok,Żywiec
czyli porównywalne z G. a nawet jest Miechów!!!Gorlic jednak na próżno
szukać.Co sie dzieje ze stroną www.wg.pl ?
Druga sprawa to poruszona przez Ciebie sprawa centrów handlowych.Jeżeli
kiedykolwiek mieszkałeś w G.to nie powinno Cię to dziwić.Przecież powszechnie
wiadomo o powiązaniach naszych "kochanych" włodarzy miasta (obojetnie z
jakiej opcji politycznej) z lokalnymi "biznesmenami"-złodziejami.I tak,żeby
nie byc gołosłownym maleńki teścik: Do kogo należał teren który obecnie
zajmuje stacja paliw Statoil? Notabene nabyty przez te osobę krótko przed tym
jak został zbyty.
Kończę, bo taka wyliczanka nie ma sensu.Mimo, że nie mieszkasz w G. to sprawy
miasta nie są Ci obojetne- to miłe.Pozdrawiam.
P.S.Zdjęcia wspaniałe to fakt.
Obserwuj wątek
    • doktor_hiszpan Re: Do Dr Hiszpana 20.01.03, 19:22
      Bardzo dziękuję za jakikolwiek odzew. Poszukiwania byłego właściciela trwają,
      zaraz będę wiedział. Popatrz sobie do dwóch ostatnich numerów Gazety Gorlickiej
      (edycja Gazety Krakowskiej)to zobaczysz, jak się kopie zamiejscowych
      inwestorów. Pan redaktor Elmer tak na nich pluł, że aż apomniał, o czym to ma
      być, no i zapomniał też, że jego Gazeta jest w całości własnością Passauer Neue
      Presse. I jak mu się niemieccy emeryci nie podobają, to musi chyba się do
      jakiejś innej gazety przepisać. Wypisywanie takich , z przeproszeniem pierdół
      bedzie skutkować przesunięciem kapitału do innego miejsca. A tu zostanie tak,
      jak jest. Owszem, nie mieszkam w Gorlicach, ale wiem o nich tyle, ile się da.
      Czy niepokoi Cię, że na sprzedaży gruntu pod STATOIL ktoś zrobił interes?
      To była działka prywatna, a nie gminna, to już wiem. A robienie interesów to
      cnota, a nie grzech. Po drodze trzeba było namówić STATOIL, żeby tam coś
      wystawił. Teraz jest stacja, ale wjazd na nią jest tylko od Dukli, albo z
      obwodnicy. Super. A budowę hotelu własnie wstrzymano, bo nie ma do niego
      normalnego dojazdu.
      Nie jestem zdania,że wszyscy powinni mieć tyle samo. I ogólnie opcja "Jakub
      Szela" zupełnie mnie nie pociaga. Co Ty na to?
      pzdr

DH
      normalnego dojazdu.
      pzdr

DH
      normalnego dojazdu.
      pzdr

DH
      • Gość: Gorlice Re: Do Dr Hiszpana IP: *.gorlice.intergeo.pl 21.01.03, 08:55
        Witam!
        Na początku chciałbym nadmienić, że nie czytuję GG a w szczególności twórczości
        e. po prostu nie odpowiada mi ten styl.Co zaś sie tyczy robienia interesów (jak
        zauważyłeś jest to cnotą), to owszem, ale są jakieś granice dobrego tonu
        (moralności???).I tu od razu małe uściślenie:chodziło nie tyle o grunt pod samą
        stacją paliw a o właściciela RDT a raczej wraku tego budynku (do niedawna
        chluba miasta-RDT oczywiście,hehe), w którym to krótko przd rozbiórką
        wymieniano okna na nowe - no pewno przecież jak sie rozbiera budynek to trzeba,
        żeby okna miał nowe, przeciez każdy wie, ze wtedy się łatwiej burzy a może
        komuś te okna pasowały na budowę??Pytanie retoryczne.
        Co do inwestycji to tak jest niestety w całym kraju(większości)Przykład: we
        wspominany przez Ciebie "kochanym" N.Sączu pewna firma chciała posadowić
        hipermarket GEANT o dość znacznej pow. handlowej,ale niestety nie pozwoliły jej
        na to władze miasta.Przykład znany skadindziej.Aż dziw bierze że "Kuchcik"
        cokolwiek działa na terenie miasta - ale nie chwalmy dnia...
        Jeszcze jedno; też nie jestem zwolennikiem wszystkim po równo, ale też nie
        wszyskim wg zasług, bo to juz było i chyba się nie sprawdziło.(rym nie
        zamierzony).
        Co do wg.pl to prawda(osoba się zgadza)ale mimo starań (nie tylko moich) raczej
        nic nie wskóramy.
        Pozdrawiam.
        P.S.Przynajmniej Magura działa( mimo niezbyt przyjaznej pogody).Kiedyś jeszcze
        wspominana w serwisach dla narciarzy,prezentowanych w telewizji, ale teraz już
        niestety nie.
        • doktor_hiszpan Re: Do Dr Hiszpana 27.01.03, 17:58
          A zatem: jak obiecałem, tak przyniosłem, grunt pod stację paliw kupiła od
          właścicielki firma deweloperska, która prowadziła całą procedurę adm. Następnie
          sprzedała działkę dla STATOIL. Właścicielka nota bene odzyskała tę działkę w
          procesie odwłaszczenia, bo jej zabrano grunt bez dania racji. Ale nastały
          lepsze czasy i gmina grunt oddała. Pani go odzyskała i sprzedała. I bardzo
          dobrze.
          pzdr

DH
    • doktor_hiszpan Re: Do Dr Hiszpana 20.01.03, 19:24
      Boże drogi, co ta elektronika robi z ludźmi. Trzy razy posłałem z rozpędu to
      samo.

pzdr

DH
    • doktor_hiszpan Re: Do Dr Hiszpana 20.01.03, 19:41
      Mowa najpewniej o stronce www.wp.pl
      To niestety straszna kicha. Pustka i beznadzieja. Możejakby tak Onet otworzył
      forum, to by się coś działo. Ale na Wirtualnej Polsce pustka i przeciągi.

pzdr

DH
    • doktor_hiszpan Re: Do Dr Hiszpana 20.01.03, 19:45
      Rzeczywiście, stronka Wirtualne Gorlice zawieszona.No to jazda, pan Krupka,
      Wojciech jeśli się nie mylę, się tym zajmował. Jeśliś człowiek miejscowy, to
      dawajże na widelec Pana Krupkę.

pzdr

DH
      • ellenai Re: Do Dr Hiszpana 24.09.03, 19:20
        ....no to ja "wyskocze"z takim glupim pytankiem.To RDT juz nie ma w Gorlicach?
        kurcze ale ja jestem nie na czasie i niedoinformowana.Piszcie ludzie,bo sie
        roznych rzeczy dowiaduje:))))pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka