ellenai 13.12.03, 17:34 na innych forach ludziska wspomniaja ten czas, a wy? jak to u was bylo? pamietacie cos czy byliscie za mlodzi?ja pamietam ten strach i dziwna napieta atmosfere i cholerne zimno:(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ll6 Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:38 ja tam malo pamietam bo za mlody jestem - tylko tyle ze zolnierze przed blokiem stali Odpowiedz Link Zgłoś
lilly Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:42 ja tez nie wiele pamietam bo bylam za mloda, chyba dobrze,bo nie bylo to przyjemne przeciez.:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:44 eh, no pewno ze przyjemne nie bylo ,ale na wsi bylo chyba bezpieczniej niz np w miescie:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 19:33 no jasne ,ze pamietam:(((.chodzilem wtedy do trzeciej klasy SP. i pamietam,że było duzo sniegu i w poniedziałek nie poszedłem do szkoły:))))Poza tym pamietam wozy opancerzone i mnóstwo ORMO pod FMWiG.qrde ciezko było przejśc:((.sam stan wojenny to okres braku wszystkiego i stania w kolejkach(sam stałem po telewizor kolorowy w dawnym ZURCIE na Krakowskiej)hehehe-Rubin oczywiscie.Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:44 ale mi przypomniales czasy kgr, eh ten zurt,tyle razy tam czlowiek byl:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:49 no dokładnie później trzeba było z Rubinem jexdzic co miesiąc- ale i tak miałem szczeście,ze mi domu nie spalił Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:53 to ty byles "do przodu" bo rubin to kolorowy byl z tego co pamietam, u mnie byl czarno bialy neptun,ciagle go pamietam,kurde to byly czasy:) eh:0 Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 20:02 milennik ale az taki maly byles?????hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 15:39 heh ja jakos tez w sumie nie wiele pamietam widocznie juz za mlody wychodzilem z zalozenia : " who caresssss...;) " A tak powaznie to bylo to wazne wydarzenie w historii Polski i swiadczylo o tym jakie byly uklady w tym czasie w kraju i "bloku wschodnim". Ciekawe wciaz ludzie uwazaja ze towarzysz jaruzelski postapil slusznie...Na szczescie cala ta 50-letnia męka z system nalezy juz do przeszlosci..na nasze nieszczecie niektore swinie od koryta nie daly sie oderwac i teraz mamy spadek w postaci towarzyszow millerow, oleksych i kwasniewskich. Odpowiedz Link Zgłoś
milennik11 Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 19:47 ...za maly nie bylem...ale wspominki tego stanu to dla mnie lekka zenada (przepraszam z gory wszystkich)...napisalem na jasle ze fajny czolg byl kolo poczty... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 23:00 heheheheh millennik dobre z tym czolgiem, ide poczytac Odpowiedz Link Zgłoś
patrick78 Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 15.12.03, 17:11 nie pamietam wiele nic,z racji mojego wieku:) maly wtedy bylem i nie w glowie mi byly rozne takie sprawy polityczne,zainteresowany bylem zupelnie czym innym:) Odpowiedz Link Zgłoś