Dodaj do ulubionych

Sala, sala i wesele

10.12.07, 22:16
Hej! mój poprzedni post też dotyczył sali. Mam propozycję abyśmy się
tu wymienili informacjami o organizowaniu wesela,a konkretnie chodzi
o wynajem sali z jedzonkiem, bo jest chyba największy problem w tym
całym przedsięwzięciu. Piszcie gdzie sami organizowaliście wesele
albo byliście gośćmi. Skala ocen 1-6, kategorie:
- wielkośc sali, ile miejsca do tańczenia
- wystrój sali (sami czy już był i jaki)
- rodzaj nakryć na stole i sposób podania potraw
- obrusy (materiałowe czy inne, rodzaj)
- krzesła (z pokrowcami czy bez)
- jakość i poziom świeżości jedzenia
- rodzaj podanych napojów
- sprawność obsługi
- poziom otwartości na sugestie ze strony naszej czyli
korzystających z sali
Proszę was o pomoc bo sama nie mam niestety na tym polu praktycznie
żadnych doświadczeń. PLEASE HELP!
Obserwuj wątek
    • katie75 Re: Sala, sala i wesele 12.12.07, 21:48
      czy nikt mi nie odpowie??? pomóżcie proszę mnie i innmy dzieląc się
      posiadaną wiedzą w ww. temacie.
      • elaszatilo Re: Sala, sala i wesele 13.12.07, 22:00
        eh... za dużo wymagasz! Gdybym miała opisywać wszystkie sale jakie zobaczyliśmy z moim Narzeczonym od maja (z przewą na wakacje :-)) to chyba mogłabym napisać książkę! Po pierwsze i najważniejsze: nie napisałaś, gdzie szukasz sali? A dla mnie to np ważne, bo jestem z Lubartowa i co mnie obchodzi jakieś miejsce, gdzie trzeba jechać 40 czy 50 km? No chyba, że NAPRAWDĘ warto. więc może lepiej zapytaj konkretniej: gdzie, na ile osób, na kiedy, itp.
        • katie75 Re: Sala, sala i wesele 14.12.07, 18:14
          sala - Lublin i okolice (max 20 km od Lublina), na 60-70 osób, a co
          do terminu do dopasujemy go do sali (maj-wrzesień 2008). Znajoma
          poradziła mi dzisiaj restaurację Przystań na Kunickiego (przy
          skręcie z Zemborzyckiej), jest odremontowana ponoć, a więc wszystko
          piękne i ładne. Obejrzę to opowiem.
          • katie75 Re: Sala, sala i wesele 16.12.07, 22:13
            W Przystani nie byłam, ale dotarłam do Dworu Lwowskiego w Bogucinie.
            To miejsce mnie urzekło, mimo, że zima w pełni. Sala duża
            (organizują do 120 osób), bardzo elegancko, jedzonko pyszne. Ceny
            120-140 zł/osoba, opcjonalnie za dopłatą 7 zł/os stół wiejski, pokaz
            sztucznych ogni. Niestety na soboty 06-09 2008 miejsc nie ma.
            Organizują też wesela w piątki i niedziele (cena niżna o 10 zł/os).
            • elaszatilo Re: Sala, sala i wesele 17.12.07, 12:52
              To proponuję Ci tak:
              * dom Fundacji Nowy Staw w Nasutowie. Sala w granicach 80 os lub mniej. Nie wiem jak tam z cenami, ale wiem, że można sobie wynająć samą salę.
              * Calvados na Fabrycznej, ale niestety niczym mnie ta restauracja nie urzeka, możesz sama sprawdzić, bo mają stronę.
              * Hotel Lwów (Lublin) - jak dla mnie sporo kosztuje, ale ponoć dobra jakość
              * Dworek Graffa - dla Nas za drogo, więc nie zwiedzaliśmy tego
              * Willa Różana na Warszawskiej - 150/os, do 80 osób sala
              • c_justynka Re: Sala, sala i wesele 11.01.08, 14:45
                Hej Dziewczyny:) Tak zaglądam sobie na te ślubne fora i postanowiłam
                dołączyc się do dyskusji:)Zwłaszcza, ze ślub już w kwietniu:) My
                salę wybieraliśmy w sierpniu i na kwiecień nie mieliśmy raczej
                problemu. Jeśli chodzi o salę nie mieliśmy zbyt dużego wyboru,
                potrzebujemy min 120 osobowej. Zależało nam na tym, aby stoły i
                miejsce do tańczenia było w jednej sali. Załamałam się Hotelem
                Europa również tak sobie podobało mi się pałacowe wnętrze w Dworku
                Grafa-rzecz gustu oczywiście. Obecnie nie mieszkam w Lublinie i
                szukając sali przypadkiem zajechaliśmy do restauracji przy
                Solidarności-nazywa się Locomotywa. Szczerze żałuję, że ich sala na
                wesele pomieści chyba tylko 60-80 osób. Fajne miejsce i jakby nie
                było blisko centrum. No ale organizacja wesela to sztuka
                kompromisu:) <tak na marginesie-jak Wam się układa współpraca z
                przyszłymi teśiowymi?> No i ostatecznie zdecydowalismy się na Dwór
                Anna w Jakubowicach. Mam nadzieję, że będzie super. Pozdrawiam
    • niunieczka24 Re: Sala, sala i wesele 25.02.08, 23:49
      proponuje Fiestę-dawny pezet mot:)sale masz do wyboru w zależności
      od ilości osób:0wystrój ładny,jedzenie bardzo dobre,obsługa tez:)
    • ignacka.celina Re: Sala, sala i wesele 21.10.16, 12:16
      A kojarzysz hotel inbetween w Jastkowie pod Lublinem? To jakieś 8km od centrum więc myślę że całkiem fajna opcja. Jest w miarę nowy więc ładny i nowoczesny. Ma sale która mieści do 600 osób więc przy mniejszych liczbach tego miejsca do tańczenia jest sporo. Wystrojem mogą się zająć oni albo można sobie zamówić osobno. Generalnie jak to dokładnie wygląda widać na facebooku. Jedzenie bardzo dobre bo byłam tam w restauracji. Elegancko podane, smaczne, świeże itp. No i generalnie z tego co słyszałam można się z nimi dogadać w wielu kwestiach
      • natasza_800 Re: Sala, sala i wesele 21.10.16, 13:11
        wiesz może jakie tam mają ceny? Hotel wygląda dość luksusowo więc bałabym się chyba trochę że się nie wypłacę
        • ewelina.lukasik Re: Sala, sala i wesele 24.10.16, 09:55
          Kurczę, tego nie kojarzę niestety ale wydaje mi się że nie jest tak źle. Najlepiej zadzwonić i zapytać ile biorą od osoby albo w ogóle się spotkać i pogadać o konkretach
          • natasza_800 Re: Sala, sala i wesele 24.10.16, 16:31
            Weszlam na fejsa i sala jest bardzo ladna. podoba mi sie szczegolnie ten sufit. Cen w sumie tez jestem ciekawa
    • annachmura007 Re: Sala, sala i wesele 21.11.16, 11:35
      Moje wesele odbyło się w restauracji BOSMAN. Moja ocena 6/6. Jestem bardzo zadowolona. Wesele było na 120 osób (sala wydaje mi się idealna na taką liczbę osób) w lecie, klimatyzacja dała radę. Dekorację zapewniała restauracja ( żywe kwiaty w wazonach, pokrowce na krzesłach, serca nad młodymi, obrusy białe materiałowe ). Dania pierwsze i drugie podane oddzielnie każdemu, kolejne na półmiskach. Ogólny wygląd dań na plus, przy tym smaczne. Dla dzieci była inna zupa i drugie danie, w cenie. Wszystko świeże. Napoje niegazowane i napoje typu coca cola podane w szklanych butelkach. Do tego soki i woda niegazowana w dzbankach. Obsługa sprawna, znsjąca się na swoim fachu. Właścicielka bardzo sympatyczna, dało się z nią dogadać. Polecam.
    • janekfris Re: Sala, sala i wesele 08.03.17, 12:57
      polecam łubinowe wzgorze, wszystko mozesz zamowic na miejscu, kucharz jest genialny, menu bezglutenowe, wege jakie tylko chcesz, sale ubieraja, mozliwy slub w plenerze, obsluga swietna, ze wszystkim mozna się dogadac
      wiecej info masz na lubinowe.pl w zakladce chyba uroczystości czy cos takiego.
    • janekfris Re: Sala, sala i wesele 16.03.17, 11:13
      sprawdzcie jeszcze Pałac Akropol byłem tam na weselu tydzien temu i nie spodziewalem sie, że dadzą rade, ale się miło zaskoczylem, organizacyjnie są naprwde bardzo dobrzy akropol.lublin.pl/
    • antoninast Re: Sala, sala i wesele 15.01.18, 12:25
      Ja mogę polecić ten lokal www.rozanna.pl/. Jest tam bardzo fajna pani manager / właściciel która ma super podejście do klienta, fajne pomysły na organizację i jest bardzo zaangażowana. Dba by było dobre menu ładnie wystrojona sala i goście byli zadowoleni. Moja przyjaciółka organizowała tam wesele i ja jej pomagałam i obserwowałem to od kuchni i byłam bardzo mile zaskoczona że ktoś obcy może się tak zaangażować. A sama impreza wyszła po prostu super. Wszystko dopięte na ostatni guzik, smaczne jedzenie i perfekcyjna obsługa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka