Dodaj do ulubionych

"Kalinka" w Kalinówce - opinie

16.02.09, 21:54
Bardzo proszę o opinię lokalu Kalinka, jeśli był ktoś tam na weselu.
Obserwuj wątek
    • aania.w Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.03.09, 10:30
      Czy nikt naprawdę nie ma opinii o tej sali? Też jestem bardzo
      ciekawa, bo się waham nad rezerwacją na 2010 rok.
      • wideofilm Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.03.09, 17:40
        Lokal po adaptacji dawnego mieszkania Romów. Można tam zrobić wesele
        do 110 osób.Parkiet taneczny jest w drugiej połowie pomieszczenia
        ale jest kontakt ze stołami.Co do strony kulinarnej narazie nie moge
        nic powiedzieć, gdyż jeszcze nie miałem okazji tam cokolwiek jeść.
        Mało się słyszy o tym lokalu.Ale gdyby coś było nie tak, to już
        byłby szum na forach.
    • tereskaa2 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 04.04.09, 23:05
      Ja byłam w tym lokalu na weselu w 2008 roku. Bardzo mi się podobało,
      fajny wystrój wnętrza, a jedzonka dużo i jest bardzo smaczne.
      Polecam ten lokal

• pinuka Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.04.09, 12:29
        Słuchajcie dziewczyny ja byłam w KAlince wczoraj tj 23,04,09 aby rezerwować
        wlaśnie tam termin na przyjęcie weselne na sierpień 2010. Jestem oczarowana
        calym wystrojem owego budynku. Wewnatrz wszystko jest odnowione, łazienki , hol
        i sale sa poprostu niesamowite. Jest to lokal nowy,.,.dlatego nie kazdy wie o
        jego istnieniu- a szkoda !! Jezeli kogoś interesuje ich oferta proisze o @ mam
        do udostepnienia zdjecia wewnatrz budynku i na zewnatrz ::):) Oczywiscie cena
        tez jest bardzo dobra :):):) Pozdrawiam
        • iwonawro1 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 06.08.09, 13:41
          Witam, jakbyś mogła przesłać parę fotek z tego lokalu. Ja zastanawiam się nad
          rezerwacja we wrześniu. dziękuję baaaaardzo !!
          • iwonawro1 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 06.08.09, 13:43
            mój @ iwonawro1@wp.pl
            • biedronka77_77 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.08.09, 09:50
              Zajazd w opisie na 110 osób jest mooooocno przesadzony!!!! Ciasno jest juz przy
              połowie przewidzianych osób. Bardzo słaba obsługa.Para młodych ludzi z
              kompletnym brakiem umiejętności kelnerskich!!! Na stołach zalegają w trakcie
              wesela puste butelki,kapsle itp.Przez całe wesele nie zmieniane nakrycia,także
              goście na talerzu po śledziu muszą jeść ciasto-skandal!!! Niektóre stoły
              ustawione za ścianą,przez co goście nie mają żadnego widoku i kontaktu z
              miejscem gdzie się tańczy-co w przypadku wielu ludzi starszych babć ,cioteczek
              itd ma znaczenie,gdyż osoby starsze z racji wieku chętniej oglądają młodych
              bawiących się siedząc.Wspomnieć należy jeszcze o kompletnym braku
              wentylacji,otwierały się tylko półkola górnych okien ,które z wewnątrz i tak
              przykrywa zasłona.Duchota,że aż strach....co kwadrans trzeba wychodzić na
              zewnątrz,by nie paść!!! Na pochwałę zasługuje Pani gotująca,która przejęła potem
              również obsługę(poprawiny) W końcu goście mieli zmieniane talerzyki i chłodne
              napoje. Trzeba podkreślić,że jedzonko jest smaczne a mięsko co również w
              przypadku osób starszych nie jest bez znaczenia jest dobrze uduszone i
              mięciutkie :)
              Także reasumując.....hmm to zależy na co ktoś kładzie nacisk przy wyborze
              lokalu. Lokal jest ładny ale czy na weselu mury są najważniejsze?
              Mam nadzieję,że troszkę pomogłam :)
              • wimar52 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 20:47
                nie zgadzam sie z opinia biedronki gdyż byłem na ostatnim weselu w dniu
                24.08.2009 w charakterze goscia .wystrój lokalu na najwyzszym poziomie stoły i
                potrawy pieknie udekorowane.Jedzenie bardzo smaczne to zasługa wspaniałego
                kucharza Pana Janka a nie zadnej kucharki jak sugeruje biedronka .Młodzi
                kelnerzy szybko obsługiwali gości .Gdy wracałem po tańcach juz wszystkie
                nakrycia zostały wymienione.Szczerze polecam ten lokal.Swietnie się bawiłem i
                smacznie zjadłem .

• asia369123 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 18:06
      No więc...
      Ja z kolei byłam na weselu u mojej kolerzanki, która organizowała go w tej
      właśnie restauracji. byłam jej druchną :)
      Kuchnia??
      Wyśmienita!
      -mięsko świetnie uduszone, a potrawy przślicznie ozdobione a już nie mówie jakie
      smaczne!
      kelnerki i kelnerzy??
      Ja nie zgadzam się z poprzednia opinią, że kelnerzy są nie za bardzo..wręcz
      przeciwnie!
      zawsze coś stoi na stole, a właściwie jest tego mase! Dla każdego coś się znajdzie!
      Alkochol??
      Oczywiście wymieniają jak tylko zobaczą, że butelka jest pusta! oczywiście jak
      zostanie tam wódki na pół kiliszka to kelner może nie zauwazyć i zabrać..ale
      przecierz kto by sobie nalał pół kiliszka jeżeli zazwyczaj nalewa się cały i dla
      kilku osób!
      to też trzeba zrozumieć!
      wnętrze jest bardzo orginalne! może nie tak orginalne jak eleganckie :)
      jest po prostu pzreśliczne!
      Gospodarze bardzo mili..można wszystko z nimi załatwić! Próbują załatwić
      wszystko żenby było dobrze dla pary młodej ale i dla nich samych..naprawde warto
      ponegocjować ;))
      Ogólnie to SERDECZNIE POLECAM ZAJAZD "KALINKA"!! WYŚMIENITE JEDZENIE!! SZYBKA
      OSŁUGA!! ŚWIETNA MUZYKA!! I ŚLICZNE WNĘTRZE!
      SERDECZNIE POLECAM!!
      SERDECZNIE POLECAM!!

WEJDŻCIE TEZ NA ICH STRONE!
      www.kalinka.lublin.pl
      SA TAM ZDJĘCIA LOKALU!!
      ALE POWIEDZMY, ZE NIE JESTE FOTOGENICZNY ;) BO W RZECZYWISTOŚCI O WIELE ŁADNIEJ
      SIE PREZENTUJE!!
      POZDRAWIAM SERDCZNIE!!
    • moniaaa79 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 19:47
      Dokładnie. Zgadzam się w pełni z opinią Asi. Ja miałam wesele w
      Kalince w lipcu. Kuchnia wyśmienita- Kucharz to artysta w swoim
      fachu, kelnerom też nic nie można zarzucić- wszystko na bardzo
      wysokim poziomie. Wesele było na 124 osoby i co prawda był to moim
      zdaniem komplet jak na warunki tego lokalu - ale wszyscy byli
      zadowoleni.Przy liczbie 50-60 osób można pewnie tańczyć na sali
      konsumpcyjnej. Wręcz śmieszne jest twierdzenie iż sala konsumpcyjna
      jest źle połączona z salą taneczną - jak jest ten wie kto był na
      weselu:). Lokal w środku jest w kształcie podkowy - co daje fajny
      efekt ponieważ na sali konsumpcyjnej nie jest zbyt głośno, a jest
      dobre połączenie z salą taneczną.Sala konsumpcyjna z taneczną
      przedzielona jest holem. W sali konsumpcyjnej są dwa szerokie
      wyjścia na hol, a hol połączony jest z salą taneczną tworząc większą
      całość - jest więc dla części gości możliwość obserwowania z sali
      konsumpcyjnej bawiące się pary. Trudno mieć moim zdaniem pretensje
      że babcie siadły sobie w konciku- goście przecież siadają tam gdzie
      sami uważają. My rozwiązaliśmy ten problem stawiając wizytówki na
      stole - usadzając gości według naszego uznania. Poza tym na sali
      tanecznej stoją krzesła więc jak ktoś chce może sobie spokojnie na
      nich usiąść i obserwować bawiące się pary. Podsumowując lokal
      zdecydowanie warty polecenia, właścicielka miła i pomocna - zawsze
      próbuje pomóc i doradzić, poza tym jest otwarta na wszelkie
      propozycje. Jedzenie to po prostu poezja- w szczególności polecam
      karkóweczkę. Pozdrawiam;)
      • biedronka77_77 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 04.09.09, 08:30
        hehe :) ile pozytywów się odezwało-aż dziwne,że nikt nic nie opisywał a tu
        raptem 3 opinie w przeciągu kilku godzin jednego dnia!!! I dziwne,że robią
        podobne błędy ortograficzne :) proponuję zamiast wypisywać kłamstwa zapoznać się
        ze słownikiem ortograficznym!!!
        A jak jeszcze komu mało opisu lokalu "Kalinka" to dodam,że w sali tanecznej nad
        krzesłami jest okno z rozbitą szybą,z której wystają ostre odłamki szkła!!! Może
        by tam usadzić gości??? Zamiast produkować nicki i wypisywać proreklame
        proponuje poświęcić trochę czasu i zadbać o lokal! A może brak papieru w
        toalecie to też nieprawda??? Owszem była....jedna na początku wesela!!!Potem już
        nikt nie zaglądał do toalet...czy pisać dalej??? A nieskoszona trawa? trawniczki
        na zewnątrz powinny być przystrzyżone bo już od tego zaczyna się wizytówka lokalu!
        A do Moni79,wizytówki nie rozwiązują usadzania "w konciku" w kąciku jak już(też
        przydałby się słownik ortograficzny) bo tak czy inaczej ktoś musi w tym kąciku
        usiąść :) czy to babcia czy nie babcia.
        A do nicka wimar,aż dziwne,że udało ci się być na weselu 24.09 w poniedziałek
        gdy lokal jest zamknięty :)
        • qqlsky Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 18.09.09, 09:46
          Czyżby biedronka77_77 była właścicielem konkurencyjnego lokalu? Bo jak czytam głupoty które nawypisywała, to właśnie takie odnoszę wrażenie.
          W zajeździe Kalinka urządzałem na początku wrześniu 2009 roku własne wesele. W moim przekonaniu lokal zasługuje na wysoką ocenę i od razu śmiało mogę go każdemu polecić. Oprócz niewątpliwych jego uroków architektonicznych chciałbym zwrócić szczególną uwagę na fakt wielkiego zaangażowania właścicieli w organizację przyjęcia weselnego. Każdy kto kiedykolwiek uczestniczył w przygotowaniach podobnego typu imprezy wie, jak jest to ważne. Państwo ci są niezwykle życzliwi i pomocni. Poświęcili nam mnóstwo czasu, a każda ich rada okazała się bardzo pomocna i trafna. Z moich gości nie dotarło do mnie żadne zastrzeżenie, a wręcz przeciwnie bardzo się wszystkim podobało. Może tak po kolei: Stoły były pięknie udekorowane, wszystko ładnie ze sobą współgrało kolorystycznie (nakrycia i dekoracja stółów, dekoracja sali - nota bene bez dodatkowych kosztów z naszej strony). Kuchnia: wszyskie potrawy świetnie przyrządzone, w odpowiednich ilościach - do kuchni wracały puste talerze. Obsługa sali była wystarczająca, gośnie nie czekali długo na podanie. Talerze i sztućce były regularnie zmieniane. Alkohol i napoje były systematycznie donoszone i odpowiednio schłodzone. Cały czas była dostępna wyśmienita kawa z samowaru oraz herbata. U nas ciasta stały na oddzielnym stole, wraz z herbatą i kawą, co świetnie zdało egzamin. Ciasta były regularnie donoszone. (polecam cukiernię Finezja ze Świdnika, ciasto droższe niż gdzie indziej, ale puszne i "znikało" w oczach). Biedronka wypisuje jakieś bajki o braku papieru w toaletach i nieprzystrzyżonym trawniku - może jej się lokale pomyliły :) Toalety w Kalince są eleganckie i czyste, a papier był przez całe przyjęcie. Co do "gęstości zaludnienia", to u nas na weselu było 90 osób i wcale nie było ciasno, śmiało mogło by być jeszcze ze 20 osób więcej. Dobrze jest rozwiązana kwestia oddzielenia sali tanecznej od sali jadalnej. Muzykę na sali jadalnej dobrze słychać, ale nie przeszkadza ona w rozmowach gości siedzących przy stołach.
          Reasumując, śmiało mogę każdemu polecić Kalinkę. Biorąc pod uwagę zaangażowanie właścicieli i pomoc w przygotowaniu przyjęcia, dbałość o lokal, a także bardzo przystępną cenę można tam urządzić bardzo udane wesele. Pozdrawiam.
    • marzycielka79 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 13.12.09, 21:36
      Nie mogę się z Tobą zgodzić biedroneczka co do tego tego miejsca. Ja miałam
      przyjemność bawić się w Kalince w lipcu 2009 r. i muszę przyznać że wszystko
      było ok. Jedzenie faktycznie bardzo dobre, co do obsługi też nie miałam
      zastrzeżeń - pracowali sprawnie , wymieniali kilka razy talerzyki podczas
      imprezy. Donosili kończące się przystawki i napoje. Nie przypominam sobie aby
      coś było nie tak. Lokal ładny i zadbany. Muszę przyznać że w końcu w Lublinie
      jest sporo fajnych miejsc do organizacji fajnego weseliska do których z
      pewnością można zaliczyć ten lokal.Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka