ona81ona 16.02.09, 21:54 Bardzo proszę o opinię lokalu Kalinka, jeśli był ktoś tam na weselu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aania.w Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.03.09, 10:30 Czy nikt naprawdę nie ma opinii o tej sali? Też jestem bardzo ciekawa, bo się waham nad rezerwacją na 2010 rok. Odpowiedz Link
wideofilm Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.03.09, 17:40 Lokal po adaptacji dawnego mieszkania Romów. Można tam zrobić wesele do 110 osób.Parkiet taneczny jest w drugiej połowie pomieszczenia ale jest kontakt ze stołami.Co do strony kulinarnej narazie nie moge nic powiedzieć, gdyż jeszcze nie miałem okazji tam cokolwiek jeść. Mało się słyszy o tym lokalu.Ale gdyby coś było nie tak, to już byłby szum na forach. Odpowiedz Link
tereskaa2 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 04.04.09, 23:05 Ja byłam w tym lokalu na weselu w 2008 roku. Bardzo mi się podobało, fajny wystrój wnętrza, a jedzonka dużo i jest bardzo smaczne. Polecam ten lokal Odpowiedz Link
pinuka Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.04.09, 12:29 Słuchajcie dziewczyny ja byłam w KAlince wczoraj tj 23,04,09 aby rezerwować wlaśnie tam termin na przyjęcie weselne na sierpień 2010. Jestem oczarowana calym wystrojem owego budynku. Wewnatrz wszystko jest odnowione, łazienki , hol i sale sa poprostu niesamowite. Jest to lokal nowy,.,.dlatego nie kazdy wie o jego istnieniu- a szkoda !! Jezeli kogoś interesuje ich oferta proisze o @ mam do udostepnienia zdjecia wewnatrz budynku i na zewnatrz ::):) Oczywiscie cena tez jest bardzo dobra :):):) Pozdrawiam Odpowiedz Link
iwonawro1 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 06.08.09, 13:41 Witam, jakbyś mogła przesłać parę fotek z tego lokalu. Ja zastanawiam się nad rezerwacja we wrześniu. dziękuję baaaaardzo !! Odpowiedz Link
biedronka77_77 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 24.08.09, 09:50 Zajazd w opisie na 110 osób jest mooooocno przesadzony!!!! Ciasno jest juz przy połowie przewidzianych osób. Bardzo słaba obsługa.Para młodych ludzi z kompletnym brakiem umiejętności kelnerskich!!! Na stołach zalegają w trakcie wesela puste butelki,kapsle itp.Przez całe wesele nie zmieniane nakrycia,także goście na talerzu po śledziu muszą jeść ciasto-skandal!!! Niektóre stoły ustawione za ścianą,przez co goście nie mają żadnego widoku i kontaktu z miejscem gdzie się tańczy-co w przypadku wielu ludzi starszych babć ,cioteczek itd ma znaczenie,gdyż osoby starsze z racji wieku chętniej oglądają młodych bawiących się siedząc.Wspomnieć należy jeszcze o kompletnym braku wentylacji,otwierały się tylko półkola górnych okien ,które z wewnątrz i tak przykrywa zasłona.Duchota,że aż strach....co kwadrans trzeba wychodzić na zewnątrz,by nie paść!!! Na pochwałę zasługuje Pani gotująca,która przejęła potem również obsługę(poprawiny) W końcu goście mieli zmieniane talerzyki i chłodne napoje. Trzeba podkreślić,że jedzonko jest smaczne a mięsko co również w przypadku osób starszych nie jest bez znaczenia jest dobrze uduszone i mięciutkie :) Także reasumując.....hmm to zależy na co ktoś kładzie nacisk przy wyborze lokalu. Lokal jest ładny ale czy na weselu mury są najważniejsze? Mam nadzieję,że troszkę pomogłam :) Odpowiedz Link
wimar52 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 20:47 nie zgadzam sie z opinia biedronki gdyż byłem na ostatnim weselu w dniu 24.08.2009 w charakterze goscia .wystrój lokalu na najwyzszym poziomie stoły i potrawy pieknie udekorowane.Jedzenie bardzo smaczne to zasługa wspaniałego kucharza Pana Janka a nie zadnej kucharki jak sugeruje biedronka .Młodzi kelnerzy szybko obsługiwali gości .Gdy wracałem po tańcach juz wszystkie nakrycia zostały wymienione.Szczerze polecam ten lokal.Swietnie się bawiłem i smacznie zjadłem . Odpowiedz Link
asia369123 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 18:06 No więc... Ja z kolei byłam na weselu u mojej kolerzanki, która organizowała go w tej właśnie restauracji. byłam jej druchną :) Kuchnia?? Wyśmienita! -mięsko świetnie uduszone, a potrawy przślicznie ozdobione a już nie mówie jakie smaczne! kelnerki i kelnerzy?? Ja nie zgadzam się z poprzednia opinią, że kelnerzy są nie za bardzo..wręcz przeciwnie! zawsze coś stoi na stole, a właściwie jest tego mase! Dla każdego coś się znajdzie! Alkochol?? Oczywiście wymieniają jak tylko zobaczą, że butelka jest pusta! oczywiście jak zostanie tam wódki na pół kiliszka to kelner może nie zauwazyć i zabrać..ale przecierz kto by sobie nalał pół kiliszka jeżeli zazwyczaj nalewa się cały i dla kilku osób! to też trzeba zrozumieć! wnętrze jest bardzo orginalne! może nie tak orginalne jak eleganckie :) jest po prostu pzreśliczne! Gospodarze bardzo mili..można wszystko z nimi załatwić! Próbują załatwić wszystko żenby było dobrze dla pary młodej ale i dla nich samych..naprawde warto ponegocjować ;)) Ogólnie to SERDECZNIE POLECAM ZAJAZD "KALINKA"!! WYŚMIENITE JEDZENIE!! SZYBKA OSŁUGA!! ŚWIETNA MUZYKA!! I ŚLICZNE WNĘTRZE! SERDECZNIE POLECAM!! SERDECZNIE POLECAM!! WEJDŻCIE TEZ NA ICH STRONE! www.kalinka.lublin.pl SA TAM ZDJĘCIA LOKALU!! ALE POWIEDZMY, ZE NIE JESTE FOTOGENICZNY ;) BO W RZECZYWISTOŚCI O WIELE ŁADNIEJ SIE PREZENTUJE!! POZDRAWIAM SERDCZNIE!! Odpowiedz Link
moniaaa79 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 25.08.09, 19:47 Dokładnie. Zgadzam się w pełni z opinią Asi. Ja miałam wesele w Kalince w lipcu. Kuchnia wyśmienita- Kucharz to artysta w swoim fachu, kelnerom też nic nie można zarzucić- wszystko na bardzo wysokim poziomie. Wesele było na 124 osoby i co prawda był to moim zdaniem komplet jak na warunki tego lokalu - ale wszyscy byli zadowoleni.Przy liczbie 50-60 osób można pewnie tańczyć na sali konsumpcyjnej. Wręcz śmieszne jest twierdzenie iż sala konsumpcyjna jest źle połączona z salą taneczną - jak jest ten wie kto był na weselu:). Lokal w środku jest w kształcie podkowy - co daje fajny efekt ponieważ na sali konsumpcyjnej nie jest zbyt głośno, a jest dobre połączenie z salą taneczną.Sala konsumpcyjna z taneczną przedzielona jest holem. W sali konsumpcyjnej są dwa szerokie wyjścia na hol, a hol połączony jest z salą taneczną tworząc większą całość - jest więc dla części gości możliwość obserwowania z sali konsumpcyjnej bawiące się pary. Trudno mieć moim zdaniem pretensje że babcie siadły sobie w konciku- goście przecież siadają tam gdzie sami uważają. My rozwiązaliśmy ten problem stawiając wizytówki na stole - usadzając gości według naszego uznania. Poza tym na sali tanecznej stoją krzesła więc jak ktoś chce może sobie spokojnie na nich usiąść i obserwować bawiące się pary. Podsumowując lokal zdecydowanie warty polecenia, właścicielka miła i pomocna - zawsze próbuje pomóc i doradzić, poza tym jest otwarta na wszelkie propozycje. Jedzenie to po prostu poezja- w szczególności polecam karkóweczkę. Pozdrawiam;) Odpowiedz Link
biedronka77_77 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 04.09.09, 08:30 hehe :) ile pozytywów się odezwało-aż dziwne,że nikt nic nie opisywał a tu raptem 3 opinie w przeciągu kilku godzin jednego dnia!!! I dziwne,że robią podobne błędy ortograficzne :) proponuję zamiast wypisywać kłamstwa zapoznać się ze słownikiem ortograficznym!!! A jak jeszcze komu mało opisu lokalu "Kalinka" to dodam,że w sali tanecznej nad krzesłami jest okno z rozbitą szybą,z której wystają ostre odłamki szkła!!! Może by tam usadzić gości??? Zamiast produkować nicki i wypisywać proreklame proponuje poświęcić trochę czasu i zadbać o lokal! A może brak papieru w toalecie to też nieprawda??? Owszem była....jedna na początku wesela!!!Potem już nikt nie zaglądał do toalet...czy pisać dalej??? A nieskoszona trawa? trawniczki na zewnątrz powinny być przystrzyżone bo już od tego zaczyna się wizytówka lokalu! A do Moni79,wizytówki nie rozwiązują usadzania "w konciku" w kąciku jak już(też przydałby się słownik ortograficzny) bo tak czy inaczej ktoś musi w tym kąciku usiąść :) czy to babcia czy nie babcia. A do nicka wimar,aż dziwne,że udało ci się być na weselu 24.09 w poniedziałek gdy lokal jest zamknięty :) Odpowiedz Link
qqlsky Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 18.09.09, 09:46 Czyżby biedronka77_77 była właścicielem konkurencyjnego lokalu? Bo jak czytam głupoty które nawypisywała, to właśnie takie odnoszę wrażenie. W zajeździe Kalinka urządzałem na początku wrześniu 2009 roku własne wesele. W moim przekonaniu lokal zasługuje na wysoką ocenę i od razu śmiało mogę go każdemu polecić. Oprócz niewątpliwych jego uroków architektonicznych chciałbym zwrócić szczególną uwagę na fakt wielkiego zaangażowania właścicieli w organizację przyjęcia weselnego. Każdy kto kiedykolwiek uczestniczył w przygotowaniach podobnego typu imprezy wie, jak jest to ważne. Państwo ci są niezwykle życzliwi i pomocni. Poświęcili nam mnóstwo czasu, a każda ich rada okazała się bardzo pomocna i trafna. Z moich gości nie dotarło do mnie żadne zastrzeżenie, a wręcz przeciwnie bardzo się wszystkim podobało. Może tak po kolei: Stoły były pięknie udekorowane, wszystko ładnie ze sobą współgrało kolorystycznie (nakrycia i dekoracja stółów, dekoracja sali - nota bene bez dodatkowych kosztów z naszej strony). Kuchnia: wszyskie potrawy świetnie przyrządzone, w odpowiednich ilościach - do kuchni wracały puste talerze. Obsługa sali była wystarczająca, gośnie nie czekali długo na podanie. Talerze i sztućce były regularnie zmieniane. Alkohol i napoje były systematycznie donoszone i odpowiednio schłodzone. Cały czas była dostępna wyśmienita kawa z samowaru oraz herbata. U nas ciasta stały na oddzielnym stole, wraz z herbatą i kawą, co świetnie zdało egzamin. Ciasta były regularnie donoszone. (polecam cukiernię Finezja ze Świdnika, ciasto droższe niż gdzie indziej, ale puszne i "znikało" w oczach). Biedronka wypisuje jakieś bajki o braku papieru w toaletach i nieprzystrzyżonym trawniku - może jej się lokale pomyliły :) Toalety w Kalince są eleganckie i czyste, a papier był przez całe przyjęcie. Co do "gęstości zaludnienia", to u nas na weselu było 90 osób i wcale nie było ciasno, śmiało mogło by być jeszcze ze 20 osób więcej. Dobrze jest rozwiązana kwestia oddzielenia sali tanecznej od sali jadalnej. Muzykę na sali jadalnej dobrze słychać, ale nie przeszkadza ona w rozmowach gości siedzących przy stołach. Reasumując, śmiało mogę każdemu polecić Kalinkę. Biorąc pod uwagę zaangażowanie właścicieli i pomoc w przygotowaniu przyjęcia, dbałość o lokal, a także bardzo przystępną cenę można tam urządzić bardzo udane wesele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marzycielka79 Re: "Kalinka" w Kalinówce - opinie 13.12.09, 21:36 Nie mogę się z Tobą zgodzić biedroneczka co do tego tego miejsca. Ja miałam przyjemność bawić się w Kalince w lipcu 2009 r. i muszę przyznać że wszystko było ok. Jedzenie faktycznie bardzo dobre, co do obsługi też nie miałam zastrzeżeń - pracowali sprawnie , wymieniali kilka razy talerzyki podczas imprezy. Donosili kończące się przystawki i napoje. Nie przypominam sobie aby coś było nie tak. Lokal ładny i zadbany. Muszę przyznać że w końcu w Lublinie jest sporo fajnych miejsc do organizacji fajnego weseliska do których z pewnością można zaliczyć ten lokal.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link