Dodaj do ulubionych

PROŚBA O ROZSĄDEK

15.01.15, 15:10
Szanowni Państwo, jest w planie rozbudowa plebani ( 1 500 000 zł) komu ma to służyć ?
Ksiądz w trakcie mszy nawołuje, by człowiek okazywał miłosierdzie, pomoc bliźniemu, to ja proszę by to właśnie on przewodnik wiary, kapłan dał przykład pomocy i miłosierdzia i odstąpił od rozbudowy plebani, a pieniądze przeznaczone na ten cel przeznaczył naprawdę na szczytny cel, zakup sprzętu medycznego ( np, ultrasonograf ), szczepionki, a nawet jeżeli tak bardzo go pociąga rozbudowa to niech powstanie dom spokojnej starości pod patronatem kościoła. Proszę radę gminy o nieprzekazywanie pieniędzy księdzu na wywóz śmieci, gdyż ten haracz już jest pobierany, gdy są zakupowane pogrzeby. Ludzie opamiętajcie się Boga nie można kupić w Boga trzeba wierzyć - nie trzeba płacić, trzeba być tylko porządnym człowiekiem. Nie pozwólcie by jeden człowiek robił z Wami co chciał ( zawsze w imię miłosierdzia), aby własną próżność zaspokajał wiarą nie w Boga lecz w księdza. Tyle dobrego można by było zrobić dla dobra człowieka, dla dobra gminy, to nie Bóg potrzebuje pieniędzy, to nie Bóg potrzebuje plebani, Bóg jest dobrocią, która jest w sposób haniebny wykorzystywana dla życia ponad stan przez pazerność .............. to co robi ksiądz nigdy nie jest służbą dla nas, to my służymy jemu.
Może warto zastanowić się, może warto, gdyż jest nad czym.
.
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 16.01.15, 09:56
      No właśnie! W 2014 roku było ponad 60 pogrzebów; ile dokładnie nie wiadomo bo o tym na stronie internetowej parafii o tym nie poczytamy ale już abstrahując od tego... Gdzie się podziały te pieniądze, pytam!
    • apache2 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 17.01.15, 17:48
      Rozsądek i jeszcze raz rozsądek. Myślicie grzesznicy, że za pieniądze się wykupicie od PIEKŁA ? Jeśli macie taką wolę dajcie swoje pieniądze, ale ręce precz od naszych pieniędzy. Mówiłem to i powtórzę jeszcze raz GMINA NIE MA ŻADNYCH SWOICH PIENIĘDZY. SĄ TO NASZE WSPÓLNE PIENIĄDZE I JEŚLI DADZĄ KSIĘDZU TO ZNACZY ŻE ZABRALI KOMUŚ INNEMU. PYTANIE CZY TE PIENIĄDZE SĄ MU POTRZEBNE?
      • rowerzystka2000 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 23.01.15, 11:07
        Myślicie że całe życie można być złym człowiekiem, potem tylko do spowiedzi i księdzu na tacę i już wszystko jest ok. Niestety mylicie się Nie odkupicie swoich grzechów pieniędzmi. A księża się z Was śmieją i tylko liczą waszą kasiorę. Ha, ha,ha...
    • dziewczyna-z-naprzeciwka Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 23.01.15, 16:40
      oszukany8 - widać po twoich wpisach, że bardzo interesujesz się życiem innych ;) wyluzuj.
      basia_1975 - jeśli interesuje cię gdzie podziały się pieniądze z pogrzebów, dlaczego nie zapytasz o to księdza???
      O co Wam chodzi z tymi pieniędzmi? Ktoś Wam do portfela zagląda i karze płacić? Wolny kraj, chcesz chodzisz do Kościoła i dajesz na tacę - nie podoba się, nikt do tego nie zmusza i nie musicie o tym wypisywać na forum.
      • na-co Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 23.01.15, 18:46
        ej dziewczyna-z malinn ....co zrobisz z swoimi grosiokami to twoja sprawa.
        TYLKO WARA OD PAŃSTWOWYCH CZYLI NASZYCH..
        Jak ma gmina czy państwo za dużo - to niech podatki obniżą a nie rozdają na byle co.
      • basia_1975 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 24.01.15, 15:27
        dziewczyna-z-naprzeciwka mnie tak na prawdę nie interesuje gdzie się podziały pieniądze z pogrzebów; mnie tylko zastanawia kiedy nasz ksiądz PROBOSZCZ będzie wreszcie miał dosyć!
        • apache2 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 24.01.15, 17:32
          Wskaż choć jednego w Polsce, który powiedział że ma dość pieniędzy. Szczerze mówiąc ja też bym się nie wzbraniał żeby mi dawać pieniądze i podejrzewam, że żaden z tych co tu piszą też by tego nie zrobił. Nie zaglądajmy w kieszenie innych, każdy daje tyle ile chce (czasami tyle "ile trzeba") i nic nam do tego, jeżeli zbierze na tackę to niech buduje nawet taką za 15 milionów. Jeżeli Benek się dołoży to OK dał ze swoich, nic mi do tego. Nie pozwalam natomiast na to aby nasze pieniądze, którymi zarządza Gmina były dawane na rozbudowę PLEBANII. Jeżeli tak się stanie pierwszy złoże w Gminie wniosek o przekazanie mi pieniędzy na remont mojego domu tez mam potrzeby remontowe, i mam takie samo prawo mieszkania w godnych warunkach. Jestem przekonany, że w naszych Osięcinach jest wiele rodzin, którym remont domu jest dużo bardziej potrzebny.
          • basia_1975 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 24.01.15, 22:28
            apache2 jestem święcie przekonana, że gdybyś wystąpił(-a) do gminy z wnioskiem o przekazanie pieniędzy na remont Twojego domu w celu zaspokojenia potrzeb remontowych to na pewno byś takiego dofinansowania nie otrzymał(-a). Co innego ksiądz PROBOSZCZ...
            • ignorant105 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 25.01.15, 23:23
              Zgoda, na tacę daje ile mogę - No ale na cenę za pogrzeb , mszę za bliskich itd... to już wpływu nie masz , płacz i płać.
              • cra100 Re: PROŚBA O ROZSĄDEK 28.01.15, 15:03
                zburzyć pomnik w świebodzinie niech nie straszy to paskudztwo...a z lichenia zrobić disneyland...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka