Dodaj do ulubionych

wybory 2006

03.11.06, 19:33
Jak dobrze ze wybory nadchodzą Juz czas aby obecna ekipa ustąpila miejsca
innym bardziej rozwaznym a przede wszystkim słownym ludziom Te niespelnione
obietnice wyborcze 4 lata minęły i coż...........A no wlasnie nic Naprawde
warto pojsc 12 listopada na wybory chwilkę pomyslec zastanowic sie i juz
wiadomo ze ostatnie 4 lata to wlasciwie dla naszego miasta martwy okres Nic a
nic nie robiono z tego co obiecano No przepraszam udalo sie na koniec
kadencji udalo sie obwodnica a tak poza tym naprawde nicccccccccc
Obserwuj wątek
    • kore_k Re: wybory 2006 04.11.06, 12:44
      Słuszna uwaga.Ostatnie 4 lata to stracony czas dla miasta. Te ciągłe wymyślanie
      różnych brudów, pomyje wylewane na Burmistrza Woźniaka to było główne zajęcie
      naszych, pożal się boże, radnych i burmistrza. Sami nic nie potrafią zrobić, a
      tylko xawsze odnosili się do przeszłości. Czas z tym skończyć. Tylko raz na 4
      lata mamy taką okazję. Trzeba głosować.
    • cycleteam Re: wybory 2006 04.11.06, 20:22
      Zapraszam na www.wabrzezno.az.pl/forum . Lokalne forum miasta.
    • olkazizi Re: wybory 2006 05.11.06, 21:43
      A zastanawiam sie gdzie te obiecane mieszkania socjalne. Przeciez 4 lata temu
      slyszalam na wlasne uszy ze obecne wladze miasta oddadzą co roku 20 mieszkan
      socjalnych I co ??? I tradycyjnie nic przez cala kadencje nie budowano mieszkan
      socjalnych No ale teraz na koniec kadencji "cos tam' sie buduje NA koniec
      kadencji aby mozna bylo powiedziec ze przeciez mieszkania socjalne sa budownae
      tyle ze po 4 latach. I tak tez sie zastanawiam jak bardzo jeszcze mieszkancy
      wabrzezna dadzą sie oszukac znowu Mam nadzieje ze nie tym razem Jestem
      mieszkanką wabrzezna i po prostu czuje sie oszukana zwyczajnie oszukana A
      nepotyzm jaki wkradł sie do naszego miasta to skandal ale tego wątku nie mam
      sily w tej chwili zaczynac A ktos wie moze kto jest kierownikiem wąbrzeskiego
      lidla?
      • bonfiodor Re: wybory 2006 06.11.06, 11:53
        o ile się nie myle to zięć pana burmistrza (żadna praca nie hańbi)
        • olkazizi Re: wybory 2006 06.11.06, 17:29
          coz za niezrozumienie Oczywiscie ze zadna praca nie hanbi Tak tylko pytalam
          Bylam ciekawa kto zajmuje to stanowisko Po prostu ciekawosc;) Ale odpowiedz
          jest rowniez ciekawa;)
          • cora121 Re: wybory 2006 06.11.06, 19:04
            witam.Osobiście uważam,że P. Bogdan Koszuta zasługuje na kolejne 4 lata
            kadencji.Nie którzy uważają ze nie zrobił nic...Otóż ciężko zaczynać kadencję,
            gdy trzeba spłacać długi po poprzedniku.Każdy patrzy na to co jest zrobione dla
            mieszkańców ale spłacone długi to też dużo.Nasz basen przy którym robi sobie
            zdięcia P.Wożniak to niestety nie jego zasługa. Koszuta po poprawieniu błędów w
            basenie dopiero mógł oddać go do użytku.Mimo długów basen skończył P.Koszuta.Bo
            byle jak to każde potrafi zacząć, ale skończyć???.Piękna obwodnica to też nie
            lada zadanie,obiecywana?i jest.Za każdej kadencji B.Koszuty miałam prace za
            P.Wozniaka niestety nie.Ktoś tu pisze ze zięć P.Koszuty jest kierownikiem w
            lidlu,myślę ze każdy z nas będąc burmistrzem posadziłby rodzinę na dobrych
            stanowiskach.Teraz prosze nie zazdroscic tylko trzeba było też startować na
            burmistrza.
            • olkazizi Re: wybory 2006 06.11.06, 20:14
              cora121 napisalas kilka slow i wystarczy aby dowiedziec sie jakim jestes
              czlowiekiem. Nic dziwnego ze popierasz obecne wladze skoro sama piszesz ze
              gdybys byla na stołku burmistrza to tez bys obsadzila cala rodzine. brzydze sie
              takim podejsciem i zycze sobie nie spotykac takich ludzi na mojej drodze. I
              zastanow sie skoro burmistrz Wozniak pozostawil tak baardzo zadluzone miasto to
              skad obecne wladze maja jeszcze pieniadze na ciąganie Pana Wozniaka przez 4
              lata po sądach za pieniadze nasze czyli miasta??? No zastanow sie kobieto.
              Przez 4 lata uzbierala sie ogromna kupka spraw zalozonych przez obecne wladze
              Panu Wozniakowi i te sprawy sa oplacane z miejskich pieniedzy I jak to
              wytlumaczysz cooo?? Wiec jak miasto moglo byc tak bardzo zadluzone coo A czy
              ktos mowi mieszkancow miasta ze sprawy te wygrywa Pan Wozniak??? Nie otoz o tym
              sie nie wspomina bo po co, wystarczy oczernic aby ludzie uwierzyli, tylko jak
              sie ma odwage oskarzac to moze tez wypadaloby powiedziec mieszkancom wabrzezna
              kto te sprawy wygrywa Bo jak narazie to obecny burmistrz przegrywa i to raz po
              raz?? A basen no cozzz To sie jeszcze okaze To Wozniak dal nam basen a nie
              obecny burmistrz Ale czy ty to zrozumiesz skoro sama twierdzisz tak jak obecne
              wladze ze zamiast kompetentnymi ludzmi otoczylabys sie rodziną No ale przeciez
              masz troszke racji Cos tam sie udalo Na koniec po ogromnym slodkim nierobstwie
              na koniec kadencji jest jest jest obwodnicaaa Brawo A gdybys rzeczywiscie
              interesowala sie miastem to bys wiedziala jak wyglada sprawa zadluzenia miasta
              i jak bardzo miasto jest zadluzone teraz A dla mnie osobiscie na 4 lata pracy
              jedna obwodnica to zdecydowanie za malo A na koniec tak zwyczajnie po ludzku
              Jak mozna byc tak obrzydliwie mściwym Jak wiele lat mozna dokuczac innemu
              czlowiekowi? Brzydze sie ludzmi z ktorych tryska jad To tyle.
    • olkazizi Re: wybory 2006 09.11.06, 19:56
      podsumowanie obecnej ekipy rzadzacej pana koszuty: budownictwo socjalne- zero,
      a mialo byc 20 mieszkan co roku, walka z bezrobociem ( chodzi mi oczywiscie o
      osoby nie z rodziny rzadzących oraz ich znajomych , bo tu walka z bezrobociem
      dala "imponujące" efekty)- zero, a mialo byc 1200 miejsc pracy w kazdym roku,
      promocja miasta- tak oczywiscie ale ta negatywna promocja polegająca na
      oskarzaniu Pana Wozniaka, zakladaniu mu spraw a nastepnie przegrywaniu tych
      spraw w sądach ale o tym oczywiscie cicho szaaa, poza tym miala nastapic tez
      zmiana dotyczaca podzamcza ale tu tez nic nie zrobiono, no chyba ze ta
      zjezdzalania dla dzieci ktora stala kilka dni to wlasnie to ha ha ha ;),
      ogolnie mialo duzo sie dziac a za kadencji pana koszuty podzamek nie zostal
      nawet "tknięty", Ale oczywiscie pole namiotowe ktore zrobil nam PAn Wozniak
      zniszczono Tak samo jak wspolprace z wloskim miasteczkiem gdzie mogly wyjezdzac
      nasze dzieici No ale dla zasady co przez wozniaka trzeba zniszczyc . Pozwolilam
      sobie zauwazyc rowniez ze przez ostatnie 4 lata miasto wabrzezno jest znacznie
      brudniejsze i prosze sie tu niczego nie doszukiwac po prostu po ulicach wala
      sie wiecej smieci. Ale to juz nie wina rządzących chyba;)Tak tylko chcialam
      wspomniec No ale gratuluje bo udalo sie burmistrzowi oddac przez 4 lata basen
      ktory wybudowal tak naprawde nam Pan Wozniak. I prosze nie marudzic ze po co
      itd bo plywanie jest bardzo dobre Prosze sprobowac A nasze dzieci kiedys beda
      wdzieczne i zdrowsze bo plywanie to samo zdrowie Jak dobrze sobie przypominam
      to w swojej poprzedniej kadencji Pan Koszuta obiecywal mieszkancom basen ale
      tradycyjnie nie dotrzymal slowa a kiedy Wozniak to zrobil to narobil rabanu I
      rowniez tradycyjnie tez oddal sprawe do sądu ale poki co wyroku nie ma i
      jestem pewna ze bedzie on jak w kazdej podkreslam w kazdej sprawie na korzysc
      Pana Wozniaka Bo do tej pory to pan koszuta z miejskich pieniedzy oskarza
      wozniaka i wszystko przegrywa Wiec jak to jest ??? sądy tez sie mylą Chcialam
      na koniec podzielic sie taka uwagą odnosnie taaaak bardzo zadluzonego miasta
      Nie widac tej "biedy" A miasto byc moze ma ogromne dlugi bo zakladanie tylu
      spraw w sadach kosztuje, A czy remonty w urzedzie miejskim tez sa tak
      potrzebne??? skoro miasto jest tak zadluzone?? Ale na poprawe humoru zawsze
      moga Panstwo wejsc do urzedu miejskiego i tam przekonac sie ze ze wszystko jest
      ok ze miejsca pracy w wabrzeskim ratuszu rozmnazaja sie oj ile tam nowych
      twarzy Znajomy znajomego itd No ale skoro pozbylo sie dobrych fachowcow Ale co
      tam .... W wabrzeznie nepotyzm jest nr 1
      • cora121 Re: wybory 2006 09.11.06, 21:24
        Nie!! No nie mogę już duzej czytać teksów zdesperowanej kobiety widocznie nie
        ma pani się przed kim wyżalić, więc pozostaje to forum.No ,ale cóż przecież
        przegrana w nadchodzących wyborach wisi na włosku. Dlaczego pisząc o basenie nie
        wspomina pani,że zanim został oddany musiał być wyremontowany,że plany były
        zupełnie inne i nie dało się już tego poprawić. A obwodnica.... ,którą planował
        pan Woźniak - miała biec ul.Macieja Rataja (pewnie po to aby odciążyć ruch z
        Sitna :-)) parodia. A wiecie co mówi się w mieście na temat planowanego
        lodowiska....???
        Podobno,żeby było taniej je zbudować to na zimę będzie zdejmowany dach z basenu
        :-) woda zamarźnie i lodowisko gotowe :-)
        • olkazizi Re: wybory 2006 09.11.06, 21:44
          Nie obchodzi mnie co o mnie myslisz Moge byc nawet zdesperowaną kobieta ale nie
          jestem bo w przeciwienstwie do ciebie pracowalam za czasow wozniaka i pracuje
          za czasow koszuty Jestem poza tym ukladem wiec nie musze jak ty bac sie o prace
          Poza tym nikt cie nie zmusza do czytania tego co ja pisze wiec skoro juz nie
          mozesz tego czytac to nie czytaj Poza tym rozumiem ze znasz sie na budownictwie
          i tym wszystkim co jest z tym zwiazane skoro piszesz mi tu o bledach jakie
          koszuta musial poprawiac po wozniaku odnosnie basenu Ale wiesz masz racje
          musialo byc ich bardzo duzo i pan koszuta tak sie zmeczyl tym poprawianiem ze
          nie starczylo mu juz sily na nic innego przez 4 lata a dowcip o lodowisku wiesz
          jakos mnie nie rozbawil Widac mamy inne poczucie humoru i ciesze sie z tego A
          tak wiesz kobieto zamiast mi pisac o jednym i tym samym czyli o basenie napisz
          albo nawet nie, odpowiedz sobie sama dla siebie co zrobil przez 4 lata koszuta
          w miescie i ktore z obietnic wyborczych spelnil? i sama sobie odpowiedz,
          rozumiem ze basen to twoj jedyny argument No coz.....Pustkaaa A jesli chodzi o
          wynik wyborow okaze sie juz niedlugo;)
    • olkazizi Re: wybory 2006 10.11.06, 11:32
      A tak ogólnie to nie mam ochoty wiecej "dyskutowac" z kims kto twierdzi ze
      jakby byl u wladzy to zatrudnilby swoja rodzine, nie mam najmniejszej ochoty na
      to, ale powiem ci cora wiesz ze przez takich ludzi jak ty w polsce jest jak
      jest, nepotyzm, nepotyzm, nepotyzm. To szczyt bezczelnosci tak powiedziec
      przyznacv sie do tego. Mysle ze jesli obecne wladze wygraja wybory w co
      szczerze wątpie bo to w koncu nie referendum i nie trzeba sie bac pojscia do
      urny wyborczej,to zglos sie bo pasujesz idealnie do tego 'obrazka" i mysle
      mozesz liczyc na jakąs cieplą posadke jesli jeszcze po nią nie wycviągnelas
      ręki I na pozegnanie wiesz zycze ci wszyskiego dobrego kimkolwiek jestes i
      zycze jeszcze szybkiego powrotu do rozumu i odrobine obiektywizmu I pamietaj ze
      miasto wabrzezno to nie tylko basen basen i basen To rowniez inne sprawy ktore
      przez 4 lata pozostaly nietkniete A tak w ogole to ty chyba nie jestes z
      wabrzezna co
    • olkazizi Re: wybory 2006 13.11.06, 09:36
      No i po wyborach;) 4letnia kampania koszutowcow przeciwko wozniakowi i
      wszystkiemu temu co on zrobil przyniosla znakomity efekt dla nich samych Ja nie
      pogratuluje Wstyd mi Wstyd i niezrozumienie jak mieszkancy wabrzezna mogli
      wybrac chamstwo msciwosc i nierobstwo nepotyzm No ale coz mamy demokracje To
      ich prawo glosowac na kogo sie chce Dla mnie to nie koniec To dopiero poczatek
      Poczatek obserwowania tego co wladze w miescia robia a raczej tego czego nie
      robia i przede wszystkim wypowiadania swego zdania na glos i wprost
      komentowania itd w trosce o wlasne ukochane wabrzezno
      • revelation Re: wybory 2006 13.11.06, 11:40
        olkazizi - zwolenniczko Woźniaka - nie denerwuj sie tak. Ludziska wybrali i
        mieli do tego prawo, a zapewne kierowali sie swoim rozumem. Nie zauwazyłaś
        sprzeczności - między hasłem "zgoda dla Wąbrzeźna" a tym co było pisane w tzw.
        biuletynie? - niestety jest tu wielka niespójność i co za tym idzie
        niewiarygodność naszej lokalnej lewicy. Krętactwo zwykle zostaje ukarane.
        • olkazizi Re: wybory 2006 13.11.06, 15:37
          revelation zgadzam sie z tobą Ludzie mieli prawo glosowac na kogo im sie podoba
          Wiekszosc nie wiedziecc czemu zaglosowala na koszute Ale zauwaz ze ja mam tez
          prawo byc za wozniakiem Nie denerwuje sie Wiesz jestem po prostu zawiedziona I
          wiesz chodzi mi tylko o troszke obiektywizmu Piszesz ze biuletyn byl pelen
          zlosliwosci Byc moze tak ale dlaczego?? Gdybys byl przez 4 lata oskarzany
          opluwany to bys sie nie bronil? Ja wszystko rozumiem jestem za wozniekiem ty za
          koszuta Piszesz ze biuletyn to zlosliwosci itd A co robi Koszuta?? Przeciez od
          tej swojej zlosliwosci niedlugo sam ze sobą nie wytrzyma A powiedz czy koszuta
          zakladajac jedną sprawę za druga Wozniakowi, nie powinien powiedziec
          mieszkancom calej prawdy?? Nie mozna mowic wozniak kradnie wozniak to i tamto
          Zakladam mu kolejną sprawe ta wiadomosc idzie w miasto Ludzie wyrabiaja sobie
          zdanie na temat wozniaka NA koniec koszuta zapomina powiedziec Prosze panstwa
          przegralem tą sprawe w sadzie Powiedz czy to nie jest uczciwosc?? Przeciez ja
          pamietam jak koszuta i cale miasto juz raz wozniaka wsadzilo do wiezienia bo
          nakradl przy przebudowie podzamcza Ponoc afera jak cholera I co i nic Sąd
          orzekla ze jeszcze ci ktorzy za to odpowiadali zaoszczedzili Bo nie wierzysz
          chyba ze te kilkanascie juz przegranych spraw koszuty to tez machlojki Wozniaka
          Bo nawet ja nie wierze ze on ma wplyw na wyrok sądu wiec tym bardziej ludzie
          ktorzy go nienawidzą ot tak dla zasady w to uwierzą I narazie krętactwo jak
          piszesz nie zostalo ukarane prawda ?Pan Wozniak w kazdym oskarzeniu wygral To
          tyle;)
      • cora121 Re: wybory 2006 13.11.06, 19:13
        olkazizi napisała: "Wstyd i niezrozumienie jak mieszkancy wabrzezna mogli
        > wybrac chamstwo msciwosc i nierobstwo" Odpowiem Ci na to pytanie dlaczego
        mieszkańcy Wąbrzeźna z tak wielką przewagą głosów wybrali na burmistrza
        p.Koszute -teraz przynajmniej nie muszą się obawiać jeżdżących po naszych
        wąskich drogach wielkich ciężarówek przewożących chociażby buraki do cukrowni w
        Chełmży. No ,ale Ty tego nie dostrzegasz. Dla Pani tak wielka inwestycja jaką
        była obwodnica to jest po prostu NIC!
        • olkazizi Re: wybory 2006 14.11.06, 09:35
          Cora121 tak sie sklada ze jak zdecydowana wiekszosc mieszkancow wabrzezna
          ciesze sie z tego ze jest obwodnica, nigdy nie mowilam ze to jest niepotrzebne.
          Gdybys byla zorientowana w temacie to nie przecenialabys pana koszuty w tym
          temacie bo akurat swoj ogormny wklad w obwodnice ma starosta No ale juz kolejny
          raz widze ze nie bardzo znasz wszystkie szczegoly Ale ok Ja tylko twierdze ze
          jedna obwodnica jak na 4 lata kadencji to za malo Mam prawo do takiego zdania
          Tym bardziej ze ta kadencja byla poprzedzona taaaakimi obietnicami przez
          koszute i spelnienie tej jednej obwodnicy to za malo Tak sobie mysle wiesz jak
          roznymi ludzmi jestesmy rodzice mnie wychowujac powtarzali ze w czlowieku liczy
          sie tylko serce to jak patrzy na drugiego czlowieka i czy nie krzywdzi innych
          Jak juz pisalam pracowalam za Pana Wozniaka pracuje i teraz wiec nie jestem i
          nie bylam uzalezniona ani od jednego ani od drugiego I nawet nie chodzi ktory
          zrobil wiecej dla miasta Tylko tak zwyczajnie po ludzku Jak mozna przez 4 lata
          oskarzac klamac wymyslac Jak mozna Ile lat Sparawa za sprawa przegrana i co ??
          I gdzie moralna odwaga na slowo przepraszam ?? Jak mozna, pisalam juz nazwac
          kogos zlodziejem juz prawie zamykac go w wiezieniu a potem po wyroku sadu nie
          przeprosic nie poinformowac mieszkancow Tchorzostwo I tego nigdy nie
          zaakceptuje Nigdy nie oddam na to glosu Ile spraw ktore zrobil wozniak koszuta
          olał tak dla zasady Przeciez to nie wozniaka ludzie chcieli ze swej
          miejscowosci wygnac To nie on musial uciekac bo narobil dlugow Schemat w
          wabrzeznie jest bardzo prosty Odpowiedni ludzie wysylaja w miasto plotki i
          oszczerstwa Ludzie to slysza i juz w tych ciezkich czasach afera gotowa bo ktos
          winien byc musi A 4 lata chamstwa musialy przyniesc efekt w wyborach taki jaki
          przyniosly niestety A potem nie ma przepraszam a potem nie ma ze przegralam w
          sadzie kolejny raz Zreszta ile osob jest zatrudnionych po znajomosciach w samym
          urzedzie miejskim o ile wiecej osob niz za czasow wozniaka Jesli sie
          zatrudni "pol" miasta to potem ma kto oddawac glosy Mysle sobie ze te ponad
          1700 osob ktore oddaly glos na Wozniaka to i tak duzo to i tak piekny wynik na
          te 4 lata klamstw pod adresem jego . Ludzie mowia w miescie ze nie poszli na
          wozniaka bo nie mial on praktycznie kampani wyborczej no ale coz to kosztuje a
          nie kazdy chce osiagnac cel po trupach Wozniak moze byc dumny z takiego wyniku
          I prosze cie cora pomysl bo wabrzezno jak juz pisalam to nie tylko obwodnica i
          basen ktory jest zreszta piekny i potrzebny Wiesz ostatnio rozmawialam z ludzmi
          ktorzy oddali glos niestety na koszute Powiedzialam im prosze przekonajcie mnie
          o swojej racji tak po prostu i wiesz co uslyszalam - Bo basen, zapytalam co bo
          basen , ale nie uslyszalam . I tak to jest ludzie ktorzy nie wiedza nie znaja
          sie na tym wszystkim na budownictwie cos tam uslyszeli i odpowiadaja bo basen
          No ale coz Juz po wyborach Dla mnie jak juz pisalam to dopiero poczatek bo
          teraz dopiero zaczne sie interesowac wszystkim co sie dzieje w miescie ze
          strachu i obawy bo skoro miasto jest w rece takich ludzi to jest skandal .
          • nin15 Re: wybory 2006 16.11.06, 20:12
            ubóstwiam Cię olkazizi.
            zapodajesz: "... dopiero teraz zacznę interesować sie wszystkim co dzieje sie w
            mieście ..."
            mam nadzieję że wnioskami z obserwacji będziesz dzielić sie z nami na forum.
            jestes dla mnie jak ten kultowy sklep KRASNOLUDEK na wąbrzeskim rynku -
            wspomnienie starego, zgrzebnego PRL-u.
            tylko bez chamstwa! tego przeciez nie lubisz.
            • olkazizi Re: wybory 2006 16.11.06, 20:36
              A wiesz nin15 masz racje Oczywiscie ze bede dzielic sie obserwacajmi na tym
              forum Oczywiscie ze nie mam zamiaru swych obserwacji zachowac tylko dla siebie
              I nie widze nic zlego w tym aby tak naprawde zaczac interesowac sie tym co tak
              naprawde dzieje sie w miescie aby nie opowiadac pozniej chorych histori i
              argumentow jak np -bo basen.... I dalej cisza Takie zorientowanie w temacie
              przestalo mi odpowiadac i glosno sie do tego przyznaje;)I moge byc nawet jak
              ten krasnoludek na rynku bo w koncu gdyby tak zrobic ankiete to pewnie 100%
              mieszkancow zgodziloby sie ze ten wlasnie krasnoludek kojarzy im sie pozytywnie
              i wesolo;) I oczywiscie ze bedzie bez chamstwa W koncu przyznaje sie ze jestem
              w opozycji do wabrzeskiego chamstwa ;)
              • briesen_fan Re: wybory 2006 17.11.06, 15:58
                cudownie, że są jeszcze na świecie (no i przede wszystkim w Wąbrzeźnie) ludzie
                tak kryształowi jak Ty drogi "krasnoludku"! Serce rośnie!
                • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 19:51
                  No dziekuje bardzo za ciepłe slowa;) Co prawda nigdy bym tak o sobie nie
                  pomyslala bo nie wierze w ideał i w kryształowych ludzi ale skoro
                  tak "mowisz";) Wierze za to tak po prostu w dobrych i uczciwych ludzi chociaz
                  to brzmi dla niektorych banalnie Ale ja jestem cholernie staromodna i byc moze
                  tez banalna i dobrze mi tak;)
                  • briesen_fan Re: wybory 2006 19.11.06, 20:05
                    olkazizi napisała:

> Wierze za to tak po prostu w dobrych i uczciwych ludzi chociaz
                    > to brzmi dla niektorych banalnie Ale ja jestem cholernie staromodna i byc moze
                    > tez banalna i dobrze mi tak;)

I jak rozumię tymi uczciwymi ludźmi są ludzie pokroju Woźniak, Polanński,
                    itp.:))) A ich "organ prasowy" to czysty ideał:)) Może zacznij pisać takim
                    językiem, wpasujesz się idealnie;) Faktycznie staromodne:))) A najbardziej
                    staromodnie wygląda stodoła na Podzamczu jadąc obwodnicą (widomy znak "Twojej"
                    ekipy;))
                    • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 20:14
                      Po pierwsze to nie "mojej"ekipy bo nie mam zadnej "swojej"ekipy Po drugie to
                      polanski jest akurat "czlowiekiem" "TWOJEGO" burmistrza koszuty rozumiem. Po
                      trzecie "stodoła" na podzamczu jest rzeczą gustu a o gustach czlowiek
                      kulturalny nie dyskutuje A poza tym zanim wydasz wyrok i powiesz o kims ze jest
                      nieuczciwy tak ja Wozniak według ciebie to najpierw to udowodnij powiedz
                      konkretnie co zrobil co ukradl itd ze jest nieuczciwy Bo wiesz takie oskarzenia
                      to my sobie mozemy tu walic na kazdego A to ze ci sie nie podoba"stodola" to
                      juz twoj problem i twego gustu i to jeszcze nie swiadczy ze ten ktory ja zrobil
                      jest nieuczciwy
                      • briesen_fan Re: wybory 2006 19.11.06, 20:24
                        olkazizi napisała:

> Po pierwsze to nie "mojej"ekipy bo nie mam zadnej "swojej"ekipy Po drugie to
                        > polanski jest akurat "czlowiekiem" "TWOJEGO" burmistrza koszuty rozumiem.

nie mam praw wyborczych w tym mieście:) tak, że trudno mówić mój, Twój a
                        oszołomstwo z jednej i z drugiej strony należy traktować jednakowo:)

Po
                        > trzecie "stodoła" na podzamczu jest rzeczą gustu a o gustach czlowiek
                        > kulturalny nie dyskutuje

stodoła sama tak piszesz wygląda koszmarnie i nie jest to sprawa gustu to fakt,
                        po co w ogóle bredzić że nie:)))

A poza tym zanim wydasz wyrok i powiesz o kims ze jest
                        >
                        > nieuczciwy tak ja Wozniak według ciebie to najpierw to udowodnij powiedz
                        > konkretnie co zrobil co ukradl itd ze jest nieuczciwy Bo wiesz takie oskarzenia
                        >
                        > to my sobie mozemy tu walic na kazdego A to ze ci sie nie podoba"stodola" to
                        > juz twoj problem i twego gustu i to jeszcze nie swiadczy ze ten ktory ja zrobil
                        >
                        > jest nieuczciwy

durne bzdety piszesz, nie było nic napisane o żadnej nieuczciwości (czytaj
                        powoli;)) jedynie zapytałem się czy tacy ludzie są według Ciebie wspomnianymi
                        wyżej "krasnoludkami";) nie demonizuj pewnych stwierdzeń, bo świadczy to jedynie
                        o tym, że jednak należysz do układu:))) wyżej wsponiałaś coś o kulturalnych
                        ludziach, czy zatem kulturalni ludzie wypisują takie brednie w biuletynie???
                        • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 20:39
                          Dlaczego ty mi piszesz ze wypisuje brednie Przeciez mam prawo do swojego zdania
                          Podkreslam ze nie naleze do zadnej ekipy a to ze mam wyrobione zdanie na temat
                          to moja sprawa Kiedy pisze ze ta "stodola" dla mnie nie jest stodolą to tak
                          jest I zapewniam cie ze nie bredze A co do wozniaka to tak uwazam ze jest
                          uczciwym czlowiekiem i tez mam do tego prawo A biuletyn jest tylko opisaniem
                          faktycznym tego co dzieje sie w miescie z odrobinką zartu i szczyptą
                          zlosliwosci To nic w stosunku do tego jak ludzie ktorzy obecnie sprawuja wladze
                          oczerniają wozniaka szarpią przez 4 lata po sądach przegrywają i nawet nie maja
                          cywilnej i moralnej odwagi powiedziec przepraszam Odpowiedz mi prosze czemu to
                          nikogo nie obchodzi tylko ludzie czują sie obrazenie jakims biuletynem, a poza
                          tym za kulture osob piszacych biuletyn ja nie odpowiadam , choc nie wątpię ze
                          jest wysoka To tyle
                          • briesen_fan Re: wybory 2006 19.11.06, 20:50
                            olkazizi napisała:

> Dlaczego ty mi piszesz ze wypisuje brednie Przeciez mam prawo do swojego zdania
                            >
                            > Podkreslam ze nie naleze do zadnej ekipy a to ze mam wyrobione zdanie na temat
                            > to moja sprawa Kiedy pisze ze ta "stodola" dla mnie nie jest stodolą to tak
                            > jest I zapewniam cie ze nie bredze

Ok, ja nie jestem kulturalny i gratuluję Ci gustu mam nadzieję, że nie
                            pracowałaś ani nigdy nie będziesz pracować w Domu Kultury, ani innych
                            instytucjach kulturotwórczych (jeśli trafiłem w czuły punkt to nieświadomie i
                            nie doszukuj się kontekstów:)))

A co do wozniaka to tak uwazam ze jest
                            > uczciwym czlowiekiem i tez mam do tego prawo

oczywiście!!!! święte prawo!!!

A biuletyn jest tylko opisaniem
                            > faktycznym tego co dzieje sie w miescie z odrobinką zartu i szczyptą
                            > zlosliwosci To nic w stosunku do tego jak ludzie ktorzy obecnie sprawuja wladze

teraz jednak bredzisz. szczypata humoru:) a kogo bawi humor w stylu "jeden
                            drugiemu dał po mordzie" działamy na masy no niestety masy w Wąbrzeźnie macie
                            niestety mało ruchliwe, a już w niedzielę wyborczą w szczególności. żenującym
                            jest fakt jeśli napisałbym o Tobie (piiiiii a dam sobie spokój) i się pod tym
                            nie podpisał

>
                            > oczerniają wozniaka szarpią przez 4 lata po sądach przegrywają i nawet nie maja
                            >
                            > cywilnej i moralnej odwagi powiedziec przepraszam Odpowiedz mi prosze czemu to
                            > nikogo nie obchodzi tylko ludzie czują sie obrazenie jakims biuletynem, a poza
                            > tym za kulture osob piszacych biuletyn ja nie odpowiadam , choc nie wątpię ze
                            > jest wysoka To tyle

no i dobrze zbłaźnili się jak mówisz w sądzie, ale teraz już nie będą ciągali
                            Twego idola po sądach a będą mieli okazję się wykazać, a jeśli nie to trzymam za
                            słowo, że ty nas o tym tutaj poinformujesz...
                            • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 21:51
                              Nie masz prawa kpic z mojego gustu i mnie obrazac Wiesz nic o mnie nie wiesz. I
                              naprawde grzecznie prosze NIE JESTEM Z ZADNEJ EKIPY I NIE MAM ZADNYCH IDOLI A
                              to ze chcialam zeby Wozniak wygral wybory to zupelnie inny temat
                              • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 21:53
                                A i w trosce o twoj spokoj nie pracuje w wdk i raczej sie na to nie zanosi
                              • briesen_fan Re: wybory 2006 19.11.06, 22:18
                                olkazizi napisała:

> Nie masz prawa kpic z mojego gustu i mnie obrazac Wiesz nic o mnie nie wiesz. I
                                >
                                > naprawde grzecznie prosze NIE JESTEM Z ZADNEJ EKIPY I NIE MAM ZADNYCH IDOLI A
                                > to ze chcialam zeby Wozniak wygral wybory to zupelnie inny temat

bez przesady w świetle txtów ze wsponianego przez Cieboe Biuletynu i jego
                                "niewinnych żarcików" to był banał, jeśli naprawdę Cie to ubodło to przepraszam
                                a wszelkie moje opinie wypływały z trsći i rozwoju dyskusji naprawdę tak trudno
                                to zauważyć??? włączasz się do dyskusji i masz pretensje, że ktoś z Tobą
                                dyskutuje tak to wygląda
                                to może z góry róbmy tak żeby tej krytyki nie było tylko prawda aplauz i oklaski:)
                                • olkazizi Re: wybory 2006 19.11.06, 22:51
                                  NIe mam pretensji ze ktos ze mną dyskutuje Po prostu dziwnie sie czuje gdy ktos
                                  kto mnie nie zna mowi mi ze nie mam gustu itd
                                  • briesen_fan Re: wybory 2006 19.11.06, 23:23
                                    olkazizi napisała:

> NIe mam pretensji ze ktos ze mną dyskutuje Po prostu dziwnie sie czuje gdy ktos
                                    >
                                    > kto mnie nie zna mowi mi ze nie mam gustu itd

no dobra jeśli dalej to ciągniemy to spróbuje problem stodoły, (której widok
                                    szpeci ordynarnie jezioro) nakreślić inaczej
                                    Stanisław Anioł w serialu Alternatywy 4 powiedział:
                                    "-Widziała Pani jakie ja w swoim mieszkaniu powiesiłem zasłony?
                                    -No te, brazowe.
                                    -No właśnie, a Pani powiesiła zielone. I jak to teraz wygląda?
                                    Jak gówno w lesie!"
                                    Bardziej łopatologicznie chyba się nie da!
                                    I mam wrażenie, że owszem dyskutujemy ale nie na temat, chyba że Twoja osoba
                                    stała się automatycznie tematem tego wątku:)
                                    • olkazizi Re: wybory 2006 20.11.06, 10:35
                                      Dalej bede sie upierala ze o gustach sie nie dyskutuje. Rozumiem i szanuje ze
                                      tobie ten budynek przypomina stodole i szpeci podzamcze Ja mam inne zdanie
                                      trudno jest zrobic cos dla miasteczka aby wszyscy byli zadowoleni nawet dla tak
                                      malenkiego miasteczka Dla mnie jest wazne to ze jest scena na ktorej w razie
                                      niepogody moga odbywac sie imprezy , ze lawki zostaly wymienione na fajne
                                      krzeselka a w srodku tej "stodoly" jest calkiem sympatyczny lokal I naprawde
                                      nie widze w tym nic okropnego. I uszanuj to . Wiesz koszuta 4 lata temu
                                      obiecywal czego to on nie zrobi z podzamczem i co? Nic nie zrobil nicc oglosil
                                      wszem i wobec ze wozniak postawil stodole i nakradl przy budowie i ze zgnije w
                                      wiezieniu a okazalo sie ze wozniak jeszcze oszczednosci zrobil na podzamczu i
                                      sprawe wygral;) Pomijajac to wszystko w calej tej dyskusji wkurza mnie po
                                      prostu to ze piszesz mi "twoja ekipa" "twoj idol". A ja probuje wytlumaczyc ze
                                      nie mam zadnej ekipy Jako mieszkanka tego miasta zastanawialam sie ktory z nich
                                      zrobil cos dla miasta ktory jest lepszy Nie myslalam o nazwiskach I naprawde
                                      jesli chodzi o koszute poczulam sie oszukana bo ten facet nic nie zrobil No dal
                                      miastu obwodnice ale moze podziekowac trzeba raczej za to staroscie. Dla mnie
                                      obwodnica to za malo. Pamietam 4 lata temu spotkanie w jednym z wabrzeskich
                                      lokali Spotkanie pomiedzy koszuta i wozniakiem Pamietam jako koszuta mowil-
                                      zbuduje 20 mieszkan socjalnych co roku, a wozniak mowil prosze panstwa miasto
                                      nie ma na to kasy zbuduje 10 mieszkan, koszuta mowil 1200 miejsc pracy co roku
                                      od zaraz a wozniak mowil ze nie obieca bo nie ma na to srodkow Po prostu byl
                                      uczciwy A ludzie rozumiem w tych ciezkich czasach zaufali koszucie i co?
                                      stadion mial byc robiony podzamek A on nic nie zrobil olał wszystkich 4 lata
                                      spedzil na klamstwach pod adresem wzoniaka i slodkim nierobstwie i opowiadaniu
                                      o dlugach A jakie on dlugi pozostawil po sobie wozniakowi? Nie lubie kiedy ktos
                                      wykorzystuje naiwnosc i niewiedze prostych ludzi i wciska im kity za zamiast
                                      budowac basen mogl te pieniadze dac na prace dla biednych Przeciez dobrze wie
                                      ze pieniadze na basen maja swoje konkretne przeznaczenie i nie mozna ich
                                      spozytkowac na co sie chce chcialam tylko napisac ze nie jestem uzalezniona od
                                      jednego ani od drugiego i ze mam prace nie zalezna od nich i ze zwyczajnie
                                      koszuta jako burmistrz mojego miasta jest dla mnie ogromną porazką Przez
                                      kolejne lata w miescie poza nienawiscia nie bedzie nic, nie potrafi obecna
                                      wladza pozyskiwac srodkow z unii, zero promocji miasta ale mam cicha nadzieje
                                      ze moze sie myle. A odnosnie promocji pamietam jak koszuta wygral wybory
                                      rozwiazal referat promocji bo zalozyl go wozniak, wiec go rozwiazal bo niby
                                      wozniak pieniadze marnuje a za kilka tygodni zalozyl ten wlasnie referat
                                      promocji ale juz z kierowniczym stanowiskiem dla swego kolegi Zenujące
                                      • briesen_fan Re: wybory 2006 20.11.06, 22:24
                                        jejku nie chce mi się czytać takiego "elaboratu". to jest forum - uszanuj nasze
                                        oczy:) mnie to naprawdę nie obchodzi ...
                                    • kore_k Re: wybory 2006 20.11.06, 15:44
                                      briesen_fan napisał:

"no dobra jeśli dalej to ciągniemy to spróbuje problem stodoły, (której widok
                                      szpeci ordynarnie jezioro) nakreślić inaczej"

Amfiteatr nazywasz stodołą, weż jednak pod uwagę,że w tej "stodole" są
                                      porządne garderoby dla artystów, są łazienki (bo wreszcie jest kanalizacja),
                                      jest też toaleta publiczna dla wszystkich korzystających z plaży. Na parterze
                                      obiektu - wbudowanego w istniejącą wcześniej wiatę - jest przyzwoita
                                      kawiarnia, a na piętrze przestronna sala ze stołem bilardowym, stolikami itd.
                                      Kiedy nie było "stodoły", występujący na Podzamczu artyści musieli "za
                                      potrzebą" biegać w krzaki. Ludziska (wąbrzeźniacy i przyjezdni) sikali sobie do
                                      jeziora - no i było super! Kawkę można było wypić w atrakcyjnej Tawernie "U
                                      Jędrusia". Największą atrakcją było to, że po spróchniałej Tawernie harcowały
                                      myszy i szczury, a klimat tworzył wstawiony do wnętrza TOY-TOY, śmierdzący
                                      niemiłosiernie. Ale był to "swój" smród, więc jego likwidacja to zamach na
                                      świętość! No i ta wdzięczna nazwa - U Jędrusia! Kto odważył się to zburzyć?!
                                      Nieważne, że teraz plaża jest znacznie większa. Na mniejszej powierzchni ludzie
                                      lepiej się integrowali!
                                      Napisałeś, miłośniku Wąbrzeźna, że widok stodoły ordynarnie szpeci jezioro
                                      (szczególnie, gdy patrzysz od strony obwodnicy). Chyba inaczej spostrzegamy
                                      rzeczywistość. Akurat od tej strony amfiteatr wyglądał bardzo podobnie przed
                                      przebudową - widok z profilu niewiele się zmienił.
                                      Nie mieszkasz teraz w Wąbrzeźnie, to nie dostrzegasz szczegółów, które dla
                                      ludzi żyjących w tym mieście są oczywiste.
                                      Najprościej jest zanegować wszystko, co zrobił Woźniak. I to, czego nie zrobił,
                                      również.
                                      • briesen_fan Re: wybory 2006 20.11.06, 22:32
                                        oj znowu ta polityka, chrzanie tych waszych pseudo polityków:) o stodole
                                        (dziwne, że wszyscy od razu wiedzieli o co chodzi;) piszę jedynie w kontekście
                                        sentymentalnym, a obiekt, który przez 10 m-cy w roku (również za woźniaka to
                                        fakt i nie piszcie, że nie bo parę razy w tzw. dla normalnych miejsc sezonie się
                                        naciąłem) i jest "garderobą" dla masowych spędów typu pseudo artyści typią i
                                        klaszczą, a głośnik z WDK buczy:)
                                        co do szaletów (szalet nie wiem jak) miejskich to fakt w życiu większych nie
                                        widziałem:)
                                        a w tawernie to waliło jak smok to fakt taki jak to, że stodoła od cpn-u wygląda
                                        koszmarnie:)
                                      • briesen_fan Re: wybory 2006 20.11.06, 22:35
                                        aaaa jeszcze jedno - bilard na piętrze, koszmar siedziałeś tam około 20-22
                                        wieczorem w upały bo ja tak! spróbuj w przyszłym sezonie...
                                        • olkazizi Re: wybory 2006 21.11.06, 08:01
                                          wiesz co briesen piszesz ze nie obchodzi cie to co pisze ze za dlugo itd A kto
                                          kaze ci to czytac? A poza tym wiesz widze ze jestes czlowiekiem ktory tak dla
                                          zasady mając racje czy nie i tak lubi krytykowac Udowodniles to opisujac
                                          budynek na podzamczu , nie widzac w nim nic ale to nic dobrego a juz dzieci
                                          wiedzą ze medal zawsze ma dwie strony Ktos dobrze ci napisal ze budynek ten z
                                          boku rzeczywiscie niewiele zmienil sie od poprzedniego wygladu A wiec teraz
                                          nawet cale zaplecze tego budynku jest zle Wiesz ze super ze nie rządzisz w tym
                                          miescie bo pewnie wyznawal bys zasade obecnych wladz ze wszystko po Wozniaku
                                          jest zle i najlepiej nie robic nic to sie niku wtedy nie narazisz a wyborcow
                                          zawsze da sie oszukac kolejny raz A tak ogolnie to dziwne ze taki budynek
                                          kojarzy ci sie od razu ze stodołą Wiesz nigdy bym na to nie wpadla;) No ale
                                          pewnie znasz sie na tym tzn na stodołach musisz sie znac skoro porownujesz ale
                                          to nic zlego zebys nie myslal ze sie czepiam;)
                                          • nin15 Re: wybory 2006 21.11.06, 20:46
                                            fakt. przed wyborami można sie pienić, niezdrowo podniecać, skakać do gardeł.
                                            ale jest juz po wyborach.
                                            wybrano Burmistrza, dziś Starostę.
                                            dla normalnego społeczeństwa to powod do świetowania. kiedy na tron wstepuje
                                            władca bądź jakiś facio obejmuje urząd jest to powód do totalnej radochy.
                                            imprezki dla ludu. darmowa konsumpcja. masowe egzekucje co bardziej
                                            nielubianych przydupasów z przegranej ekipy.
                                            ponieważ żyjemy w zdegenerowanym i zmutowanym przez kolejne
                                            pokolenia "myślicieli" systemie - jeśli chodzi o egzekucje - dziś musimy obejść
                                            się smakiem.
                                            nie znaczy to jednak, że nie możemy obrac innych form świetowania, tych mniej
                                            spontanicznych.
                                            niestety olkazizi probuje zepsuć to "święto demokracji" sprowadzając dyskusję
                                            powyborczą do tego czy stodoła na Podzamku jest stodołą, czy pomnikiem
                                            wyrafinowanego gustu i kunsztu architektonicznego wykonawców.

• briesen_fan Re: wybory 2006 22.11.06, 00:08
                                              nin15 napisał:

> nie znaczy to jednak, że nie możemy obrac innych form świetowania, tych mniej
                                              > spontanicznych.

podobno w ramach "chleba i igrzysk" mają się odbyć powiatowe zawody strażackie z
                                              dodatkową atrakcją w postaci tresury psów policyjnych!

> niestety olkazizi probuje zepsuć to "święto demokracji" sprowadzając dyskusję
                                              > powyborczą do tego czy stodoła na Podzamku jest stodołą, czy pomnikiem
                                              > wyrafinowanego gustu i kunsztu architektonicznego wykonawców.

z przytoczonych argumentów jednoznacznie wynika, że jest to pomnik...
                                            • olkazizi Re: wybory 2006 22.11.06, 08:09
                                              Rece mi opadly nin15, odebrales mi reszte nadziei i wiary w normalnych ludzi;)
                                              Najbardziej podoba mi sie kawalek "jesli chodzi o egzekucje-dziś musimy obejsc
                                              sie smakiem" A szkoda prawda? ha ha ha ha ha Nie wiem czy nad tym co napisales
                                              plakac czy sie smiac Cudowny jest jeszcze kawalek "olkazizi" probuje zepsuc to
                                              swieto demokracji". Tez cudowne i urocze wiesz Mysle ze masz 15 lat i to
                                              dlatego Ale mam kilka propozycji proponuje urzadzic powyborcze male egzekucje
                                              na rynku w przerwie jakiejs imprezki jak ty to piszesz To bedzie dopiero cos
                                              taka egzekucja Oj co to za radosc by byla szczegolnie dla niektorych
                                              mieszkancow wabrzezna Proponuje rowniez dowiedziec sie kim jest olkazizi i
                                              powiesic ja na rynku lub tez opcja druga spalic na stosie;) No jak ona moze ta
                                              zła kobieta czarownica jedna psuc takie swięto Wiesz kurde gdybym wiedziala nin
                                              ze probuje zepsuc komus swieto to chyba bym nie odzywwala sie na tym forum ale
                                              ja nie wiedzialam ze kilka moich slowek moze zaszkodzic w swietowaniu wybrania
                                              nicnierobiacych msciwych ludzi na jakies tam stanowiska Z drugiej jednak strony
                                              skoro uzywasz slowa "demokracja" pamietaj jesli wiesz co to znaczy ze mam prawo
                                              oglosic wszem i wobec swoje niezadowolenie z beznadziejnych wynikow wyborow I
                                              nie denerwuj sie tak juz przeciez po wyborach Juz kandydatom nic nie moze
                                              zaszkodzic i przez kolejne 4 lata bedzie w miescie impreza, praca po znajomosci
                                              szczegolnie "po rodzinie" i bedzie fajnie Wiec co tam kilka slow z mojej strony
                                              A jesli chodzi o podzamcze to ten temat sam sie wywiazal z mojej "dyskusji" z
                                              gosciem z forum Ale pewnie nie rozumiesz co pisze Jesli bylam zlosliwa to
                                              przepraszam ale naprawde powaliles mnie tym co napisales No spadam i juz nie
                                              przeszkadzam w egzekucjach i swietowaniu;)
                                              • nin15 Re: wybory 2006 22.11.06, 19:51
                                                napiszę powoli: ż a r t o w a ł e m
                                                jak mocno trzeba być sfrustrowanym żeby podejmować polemikę z takimi bzdetami?
                                                • olkazizi Re: wybory 2006 22.11.06, 22:16
                                                  zartowales?a ja myslalam ze mowisz powaznie o tym wszystkim Juz sie balam
                                                  wlasnej egzekucji:)
                                                  • nin15 Re: wybory 2006 23.11.06, 09:38
                                                    ciebie zostawiłbym na deser
                                                  • olkazizi Re: wybory 2006 23.11.06, 11:10
                                                    Uwierz mi ze ten deser wypaliby ci wnętrznosci;)
                                                  • briesen_fan Re: wybory 2006 23.11.06, 14:24
                                                    olkazizi napisała:

> Uwierz mi ze ten deser wypaliby ci wnętrznosci;)

nin zjadasz ofiary po egzekucji? i nie pisz bzdet(-ów) w tak newralgicznym dla
                                                    rozwoju i przyszłości miasta wątku, bo wywołujesz tym irytację i słuszny gniew
                                                    prawych obywateli!
                                                  • kore_k Re: wybory 2006 23.11.06, 17:03
                                                    Dajcie już dziewczynie spokój. Ma prawo mieć poglądy inne od waszych. I ma
                                                    prawo je wyrazić.
                                                  • nin15 Re: wybory 2006 23.11.06, 17:57
                                                    obydwaj panowie macie rację.
                                                    od teraz tylko merytorycznie. egzekucje pozostawmy na ciekawsze czasy.
                                                    a olkazizi ma prawo mieć poglądy. co tam! ma prawo nawet je wyrażać.
                                                    te zbedne emocje na forum to chyba wynik tego, że z nadejściem jesieni dni
                                                    stają się coraz krótsze. słońce wcześnie chowa się za chmurami. nasze organizmy
                                                    muszą pokonać to wyzwanie i przystosować się do zimowej aury. zwykle jest nam
                                                    jednak bardzo ciężko pokonać jesienne smutki.
                                                    babcia mówi, że na poprawę nastroju najlepiej wpływa odpowiedznia dieta.
                                                    moja propozycja:

I ŚNIADANIE
                                                    Serek muesli śliwkowy, szklanka kawy bez cukru.

II ŚNIADANIE
                                                    Kanapka z kromki chleba chrupkiego razowego posmarowana niskokaloryczną
                                                    margaryną z plasterkiem kiełbasy szynkowej i ogórkiem kwaszonym, szklanka
                                                    herbaty z cytryną bez cukru.

OBIAD
                                                    Pstrąg w sosie migdałowym, ziemniaki gotowane, kapusta kwaszona, szklanka
                                                    zielonej herbaty bez cukru.

PODWIECZOREK 9
                                                    Miseczka kisielu z czarnej porzeczki.

KOLACJA
                                                    Zupa z ciecierzycy.

SMACZNEGO.
                                                  • briesen_fan Re: wybory 2006 23.11.06, 18:14
                                                    kore_k napisał:

> Dajcie już dziewczynie spokój. Ma prawo mieć poglądy inne od waszych. I ma
                                                    > prawo je wyrazić.

no i przecież wyraża i nikt tych postów nie usuwa, więc w czym problem?:) a ja
                                                    mam prawo dyskutować, nie zabraniaj mi tego;)
                                                    a ta dieta co nin podaje to pewnie otępienie wywołuje to może być dobre
                                                    (niekontrolowane napady furii, agresja słowna, irytacja, zmienność nastrojów)...
                                                  • olkazizi Re: wybory 2006 23.11.06, 20:36
                                                    Oj moja skromna osoba wywoluje emocje rozne zapewne;) Ktos nawet prosi aby dac
                                                    mi juz swiety spokoj ALe ostatnią rzecza na jesienne dni ktora jest mi potrzbna
                                                    jest wlasnie swiety spokoj;) A nin, ale z umiarem jak mozesz pisac takie
                                                    okropnosci naiwnej sflustrowanej kobiecie A ja juz sie zastanawialam gdzie
                                                    postawią gilotyny i inne potrzebne narzędzia do egzekucji Juz oczyma wyobrazni
                                                    widzialam te plakaty na wąbrzeskich wystawach "DZIS EGZEKUCJA PANA....... O
                                                    GODZ.20.00 zAPRASZAMY SERDECZNIE" Pomyslalam ze moze spoleczenstwo wabrzezna
                                                    sie tego domaga Myslalam sobie cos sie bedzie dzialo bede sie ukrywala Moze
                                                    mnie znajda a moze nie A tu wyszlo ze to nin zartowal a ja w przyplywie
                                                    jesiennego dola uwierzylam NO coz Tacy to widac naiwniacy w wabrzeznie
                                                    mieszkaja Przeciez ciagle to powtarzam;)
                                                  • nin15 Re: wybory 2006 23.11.06, 21:04
                                                    nadal się nie rozumiemy
                                                    jeśli chodzi o egzekucje to nie żartowałem
                                                    wycofalem sie później z tego rakiem widzac, że nie będzie na to przyzwolenia
                                                    społecznego
                                                  • olkazizi Re: wybory 2006 23.11.06, 21:31
                                                    nie chce byc niemila ale my sie chyba nigdy nie zrozumiemy nin, ale to nic
                                                    strasznego przeciez
                                                  • nin15 Re: wybory 2006 23.11.06, 22:25
                                                    nie byłaś niemiła.
                                                    nie myślałas nigdy o tym, aby przeniknąć w struktury władzy i zacząć burzyć ją
                                                    od środka?
                                                    wgryźć się w jej biurokratyczny miąższ i eksplodować jak bomba wodorowa?
                                                    pomyśl nad tym.
                                                  • olkazizi Re: wybory 2006 24.11.06, 07:52
                                                    malo ekscytujące
    • olkazizi Re: wybory 2006 26.11.06, 20:40
      chcialam podzielic sie takim problemem Czlowiek wychodzi sobie na spacer na
      podzamek i co zastaje? a no brud brud brud i jeszcze raz brud jeden wielki
      smietnik Miasto jest tak zaniedbane wszedzie śmieci sie walają butelki Jesli
      juz ludzie ktorzy te smieci zostawiają bo daleko im do smietnika nie potrafia
      nad tym zapanowac to moze tym syfem zainteresują sie ludzie odpowiedzialni za
      to A swoją drogą jak mozna wywalac papierki i inne smieci gdzie popadnie jak
      mozna byc leniem i brudasem Ludzie czy naprawde jest wam tak milo
      spacerowac "na smietniku" Nie pamietam takiego syfu w wabrzenie od dawna To
      zawsze bylo w miare czyste miasto WSTYD
      • wojt683 Re: wybory 2006 27.11.06, 21:58
        To nie tylko problem Wąbrzeźna. Cały kraj tonie w śmieciach!! Czasami służby
        pożądkowe nie nadążają ze sprzątaniem, o ile sprzątają.
        • olkazizi Re: wybory 2006 28.11.06, 10:38
          Wąbrzezno bylo zawsze raczej czystym miasteczkiem i to jest zdanie ludzi z
          innych miast To co sie dzieje od jakiegos czasu to skandal Wiec moze ludzie
          przestaniecie smiecic a odpowiedzialni za czystosc w koncu sie obudzą i zaczną
          cos robic
          • nin15 Re: wybory 2006 28.11.06, 20:37
            podobno Wąbrzeźno było kiedys wysprzątane na błysk
            bodajże w 1987 roku z okazji nawiedzenia naszego miasta przez rodzimego Augusto
            Pinocheta z okazjo tzw. dożynek
            odnowiono wtedy nawet palacyk w Wałyczu, gdzie wspomniany raczył się stołować
            a swołocz smieci nie tylko na Podzamku
            proponuję wycieczkę rowerową w okoliczne lasy (Wałycz, Dębowa), gdzie miejscowa
            ludność urządza sobie dzikie wysypiska
    • olkazizi Re: wybory 2006 06.12.06, 15:14
      Wlasciwie to wspolczuje rzadzacym miastem Sprawowac wladze drugą kadencje z
      rzedu to wcale nie takie proste zadanie Tym razem nie mozna czarowac ludzi ze
      poprzednik narobil dlugow ze trzeba poprawiac bledy po poprzedniku itd Wychodzi
      na to ze jedyne wyjscie to po prostu zabrac sie w koncu do roboty a nie
      siedziec i wymyslac kolejne oszczerstwa na innych ludzi w dodatku jak sie
      okazuje nieprawdziwe To naprawde trudne zadanie Tym razem o wiele trudniejsze
      niz 4 lata temu No bo chyba nie spedzi nasza wladza 8 lat na nierobieniu
      niczego pozytywnego dla miasta i wydawaniu kasy miejskiej na przegrywaniu spraw
      Chociaz wszystko mozliwe... I naprawde zalezy mi na tym aby ktos sie w koncu
      odpowiednio zainteresowal tym miasteczkiem i robil cos dla niego Wcale nie
      chcialabym za 4 lata znowu powtorzyc -a nie mowilam ze wszystkie wyborcze
      obietnice dalej pozostaja w sferze marzen a mieszkancy dali znowu sie nabrac ;)
      • figo15 Re: wybory 2006 14.12.06, 22:48
        Krąży plota po mieście, że przewodniczący Rady Miasta Zbigniew M. ma dostać
        fuchę w naszym szpitalu. Teraz pozostanie nam tylko modlitwa. Znając znajomość
        ekonomii Pana Zbigniewa możemy się spodziewać "rozkwitu" szpitala. Podobno taka
        była umowa koalicyjna w zamian za pozostanie na stołku Pana Starosty. Wie ktoś
        może coś o tym?
        • figo15 Re: wybory 2006 14.12.06, 22:49
          A tak na marginesie. Proponuję lekturę innych wątków forum. To wystarczy aby
          zrozumieć NIN-a. Wtedy już nie będzie nieporozumień.
        • kalamburxxl Re: wybory 2006 14.12.06, 23:19
          jeśli się dobrze orientuję, to przeszkodą nie do pokonania mogą być
          kwalifikacje, a ściślej ich niedostatek.
          • kore_k Re: wybory 2006 15.12.06, 17:58
            Obawiam się, że na siłę wymyślasz przeszkody- nie słyszałeś nigdy "nie matura
            lecz chęć szczera..."? ludzie rządzący tym miastem (i powiatem) to jedna wielka
            rodzina, porozstawiają się na stanowiskach, bo przecież wygrali wybory, więc są
            najlepsi. A że Zbigniew M. rozpieprzył OSiR? To było dawno, kto o tym dziś
            pamięta? /że o jeździe na dwóch gazach nie wspmnę ;)/
            • nin15 Re: wybory 2006 15.12.06, 20:05
              OSiR rozpieprzył kapitalzm i wolny rynek podobnie jak PSS, PGR, GS i inne
              miejsca pozorowanej pracy, przy nieznacznym tylko współudziele miejscowej
              ludności
              aby to wszystko padło nie trzeba było ani specjalnej wiedzy ani nadmiernego
              wysiłku
              tyle tylko że za poprzedniego ustroju ośrodek mial sie doskonale (mam nawet
              dyplom wspomnianego ośrodka za zwycięstwo w miejskich zawodach w rzucie
              piłeczką palantową)
              było zmieniać system, jeśli wszystko miało się kiedyś tak dobrze?
              • kore_k Re: wybory 2006 17.12.06, 15:05
                mimo wszystko nie da się ukryć, że wybitny talent i zdolności ekonomiczne (dziś
                mówi się menadżerskie) Zbigniewa M. miały znaczący wpływ na szybkie
                zlikwidowanie OSiRu; system jest anonimowy, ale ludzie - konkretni
                • figo15 Re: wybory 2006 12.03.07, 23:00
                  A jak tam Zbychu? Dostał w końcu robotę w ZOZie czy to tylko plota była?
                  • kalamburxxl Dostał, 12.03.07, 23:28
                    bo się należało.
                    • nin15 Re: Dostał, 13.03.07, 22:29
                      Jedyna szansa dla wąbrzeskiego ZOZ-u to zaciśnięcie pasa. Na co idzie najwięcej
                      kasiorki? Na płace dla personelu medycznego. Zwolnić! Na ich miejsce przyjąć do
                      pracy FELCZERÓW.

Kwalifikacje felczera są niższe, niż kwalifikacje lekarza. Nie wymaga się od
                      niego ukończenia wyższych studiów medycznych, a jedynie szkoły średniej (np.
                      liceum felczerskiego) i zdobycia odpowiednich kwalifikacji na poziomie średnim.
                      W związku z tym taki felczer ma też mniejsze wymagania płacowe.

a upranienia ma spore, bo wg przepisow ustawy może np. wykonać kaniulację
                      (wkłucia i wprowadzenia cienkiego cewnika). cokolwiek miałoby to znaczyć brzmi
                      tak mądrze, że skoro może robic to, to może prawie wszystko.
                      i jeszcze jedno: przyjmować tylko młodych zaraz po liceum felczerskim - ci będą
                      robic za najniższą krajową (możnaby otworzyć profil w miejscowym LO).

a jak wam to się nie podoba, to pozostaje już tylko pięknie brzmiąca
                      restrukturyzaja poprzez likwidację.
                      • figo15 Re: Dostał, 28.03.07, 19:49
                        Nin na dyrektora ZOZ-u.
                        • figo15 Re: Dostał, 28.03.07, 19:52
                          A swoją drogą skoro Pan Zbyszek tak dba o czystość moralną naszego
                          społeczeństwa to może sam się zwolni z ZOZ. Bo jak to wygląda, że gość złapany
                          za jazdę na cyku dostaje taką posadkę? Tym bardziej, że do tuzów ekonomii
                          również nie należy.
                          Może sam na siebie napisze do WW?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka