Dodaj do ulubionych

sala CASABLANCA ul. Poselska

09.08.10, 12:40
Czy ktoś z Was organizował swoje wesele bądź też bawił się na sali
Casablanca na ul. Poselskiej 12/32? Jeśli tak, bardzo proszę o opinie
na temat tej sali. Będę ogromnie wdzięczna!!! :)
Obserwuj wątek
    • justa.1978 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 15.08.10, 22:32
      Czy masz na mysli hotel Casablanca w Kamyku??? Jestem zainteresowana
      tym miejscem ze wzgledu na wesele, ktore mam dla kogos
      zorganizowac... Czy sa jakies opinie na temat tej sali?? Ja za jakis
      czas przejade sie do w/w hotelu "wybadac teren" :)
      • smakosz987 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 28.09.10, 18:16
        Mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno - Restauracja Casablanca Kamyk ul. Szkolna

Oto kilka powodów dla których nie warto wybierać tej restauracji na wesele,komunię itp:

1.Po pierwsze BRAK KLIMATYZACJI,
        przy podpisywaniu umowy Panie zapewniały, że lokal będzie klimatyzowany. Niestety okazało się, że właścicielka nie założyła klimatyzacji tylko wentylatory, które oczywiście nie działały (sama nawet nie wie czy są podłączone). W rezultacie goście woleli przebywać poza salą.

KLIMATYZACJI ZRESZTĄ NIE BĘDZIE PRZEZ KILKA LAT- to właścicielka sama przyznała po weselu!!!!!

2.KELNERKI -
        jeszcze nigdy w życiu nie spotkałam tak nieuprzejmych kelnerek. Gościom, którzy spóźnili się na obiad nie omieszkały wytknąć, że "przychodzi się wtedy, kiedy jest obiad". Nie wspomnę już o sytuacji, kiedy jedna z kelnerek rzucała sztućcami w gości. Profesjonalizm pracownic Casablanki również pozostawia wiele do życzenia- zamiast wnosić talerze tak jak przystało na tą grupę zawodową Panie pojawiły się - niczym na koloniach- z wózkami spoglądając jak Bazyliszki na tańczących gości. Taki wyraz twarzy miały zresztą przez całe wesele.

3. ALKOHOL
        W tajemniczych okolicznościach znikają drogie alkohole. Wódka nie była dobrze schłodzona. Na poprawinach Panie oczywiście nie podały kieliszków do wina.

4. GŁÓWNA ZASADA - WSZYSTKO POWINNO BYĆ NA PIŚMIE. Przykro mi bardzo ale z tymi Paniami nie można w inny sposób.

5. POSIŁKI - niektórych potraw było tak mało (np. około jednego pieroga na osobę), że nie starczyło dla każdego. Zresztą posiłki nie były zbyt smaczne. Poza tym jedzenie nie pachnęło świeżością gdyż było smażone w starej restauracji (w Dworku)

6. W trakcie wesela kucharki wraz z kelnerkami urządziły sobie imprezę - piły naszą wódkę w kuchni. Były oczywiście bardzo niezadowolone gdy goście im w tym przeszkadzali prosząc o herbatę.

7. WYSTRÓJ SALI
        Właścicielka zapewniła, że sama kupi organzę potrzebną do ozdobienia sali, my mieliśmy tylko kupić organze do przystrojenia stołu. Niestety okazało się, że zamiast ładnie udrapowanej organzy na stole zastaliśmy rozciągniętą ją do granic możliwości - okazało się, że przydała się do Pani do "udekorowania" sali

Co z tego, że sala była ładna kiedy goście wspominają NIEUPRZEJMĄ OBSŁUGĘ?
        Radzę poczekać na odpowiedni termin w innej restauracji!!!!!!

• iwcia-0 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 01.10.10, 12:27
          Koleżanka pyta o casablanke na ul Poselskiej to tam gdzie jest giełda samochodowa.Ja ogladałam ta sale i nie podobała mi sie wizualnie,pozatym nie podoba mi sie pomysł właścicielki z napojami ona kupi napoje a my jej płacimy za tyle ile sie wypiło tylko ze tego tak naprawde sie nie skontroluje ja mam zamiar sie bawic na weselu a nie liczyc ile napoi wypili moi goscie.Poza tym wesele kończy sie ok 5ej po 5ej a tam zaczynają sie rozbijać na giełdzie ludzie .Nie fajne miejsce mało przytulne.
          • mesna84 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 20.12.10, 00:00
            witam,

czy ktos moze organizowal wesele w Casablance na szkolnej??? Prosze o opinie bo my zarezerwowalismy ta sale na przyszly rok i powiem szczerze troche sie zaczelismy stresowac z narzeczonym po przeczytaniu tego :(
            • saomagic Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 24.02.11, 13:41
              czy mogę prosić o kontakt??? też z narzeczonym wynajęlismy tą sale na 2012 i teraz nie wiem co robić... moj numer gg 5467007
          • hefalump9 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 15.05.11, 20:18
            Byłam oglądac salę z młodymi.Co do giełdy to prawda,ale wesela praktycznie kończą się ok 4,poza tym można zaraz wydać pieniądze z czepka:).Nam sala /sala/się podobała,ale miejsca jest mało.Na przyjęcie 60 osób-więcej będzie ciasno-takie jest moje zdanie.Pani menager bardzo kontaktowa,otwarta na propozycje.Co do napoi to są plusy-że nie trzeba tego wozić i myśleć czy nie braknie.Inne sale proponują 2 l na osobę- dla mnie to mało i tak musiałabym dokupić.Nie dajmy się zwariować,konkurencja jest duża,nikt nie będzie kradł napoi aby sobie popsuć opinie
        • alfonsina Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 22.11.10, 22:50
          ja w sprawie tej casablanki w kamyku na szkolnej- nie wiem co ty piszesz, my chyba w innych restauracjach byłyśmy. Ja tam miałam wesele, było super, żarcie extra, cała rodzina i znajomi byli przejedzeni a ciotka co tez zajmuje się org. wesel/ niestety nad morzem/ nie widzial wesela zapiętego tak na ostatni guzik. Kelnerzy /przystojniaki/ w rytm muzyki wnosili dania, a szefowa to tak męczyła tym czy wszystko jest ok i co jeszcze że już na drugi dzień uciekałam przed nią. W sumie jestem bardzo zadowolona a moja ocena tej restauracji jest na 5, było by 6 jakby jeszcze ogród był zarośnięty, lecz nie od razu Rzym zbudowali. Polecam i już teraz wiem że chrzciny też tam zrobimy
          • kaskapaka Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 16.02.11, 18:19
            Oj Madzia, Madzia. Tak się podszywać pod zadowolonego gościa.... jakiś fenomen. A ta szefowa przed którą uciekałaś to mamusia??? Widzę że planujesz jeszcze ogród, to już będzie na 6 z + kochana ten twój lokal. Nie wiedziałam, że spodziewasz się dziecka- mamusia zrobi chrzciny w lokalu, fajjjjnie.
      • karol201010 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 02.03.11, 13:22
        jak będziecie organizować wesele to poproście o kucharkę panią Danutę- gotowała na moim weselu i na weselu kuzynki jeszcze w starym dworku i goście nie mogli się nachwalić. ALE: co do właścicieli, to jedno mówią drugie robią- radzę zachować dystans:) choć nie znaczy to że wesele będzie nieudane, bo to zależy od gości, jedzenia i dobrej zabawy. Tym bardziej że byłem już w casablance jako gość i nie widziałem żadnych zastrzeżeń- więc polecam. Problem w casablance wynika z tego, że pani Magda- właścicielka jest bardzo prosta i nawet nie potrzafi odpowiednio dobrac słów podczas rozmowy a robi z siebie wielką damę i bizneswoomen a ludzi po prostu drażni jej postawa. Więcej skromności i szacunku do drugiego człowieka a interes nie będzie opluwany przez niewybredne komentarze.
        • monalisa-84 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 15.05.11, 01:46
          Słyszałam wiele negatywów o tym miejscu, ale nie bezpośrednio od osób które tam miały imprezę bądź w takiej uczestniczyły, ale maja informacje od osób trzecich. Szczególnie jedna rzecz się powtarzała w tych wypowiedziach, ze Panie z Casablanci ustalaja menu z Mlodymi a potem na weselu nie ma tego co bylo ustalone, za to jest wersja uszczuplona. Slyszalam tez jedna pozytywna opinie bezposrednio od osoby ktora robila tam impreze, lokal zostal oceniony na 7,5 w skali 10-stopniowej, ale impreza jaka organizowala ta osoba to nie bylo wesele. Jesli chodzi o to forum to golym okiem da sie zauwazyc ze niektore opinie umieszcza ktos kto chce bardzo zaszkodzic tym ludziom. Ja tez sie stresuje, bo sama mam tam wesele w lipcu tego roku i chce zeby wszystko bylo cud miod i orzeszki w koncu slub ma sie tylko raz w zyciu. Napewno umieszcze swoja opinie na temat tego miejsca juz po.
          • titernik Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 04.08.11, 01:17
            Bardzo bym prosiła o komentarz w sprawie wesela, opinie, ważniejsze informacje odnośnie obsługi i jedzenia... kolokwialnie mówiąc "jak było?"?
    • drugi.miki123 [...] 19.11.10, 17:34
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • pap-ita [...] 29.11.10, 20:52
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • marsyl86 Casablanca w Kamyku 19.06.11, 09:31
        Witam!
        Ja mam wesele w Casablance w Kamyku za dwa miesiące i jak byłam podpisać umowę to wszystko było super. Natomiast teraz jak pojechaliśmy ustalić menu to się okazało że jest tylko jedno dla wszystkich i w jednej cenie. Można sobie coś pozmieniać według uznania. Ale propozycji zmian już nie było. Jeżeli pojedziecie podpisać umowę to przeczytajcie ją uważnie. Jest tak ogólnikowa że nie ma nawet miejsc wykropkowanych na nazwiska (wpisuje je ręcznie na górze strony), poza tym jest nie słowna i wiele razy słyszy się :"to się dogadamy". Jeśli chcecie tam wesele (bo sala jest duża i bardzo ładna) to nie dajcie się i od razu poproście o menu, ceny napoi, ciasta, lodów, owoców i tortu. Tortu swoją drogą nie można wybrać bo są dwa rodzaje w zależności ile będzie gości i to ona chce decydować który tort ma być.
        Jestem przed weselem i jak na razie ustalenia z tą Panią są ciężkie i już wiem że będę musiała spisać dodatkową umowę na każdą złotówkę bo jest bardzo nie słowna i niezorganizowana.
        • monalisa-84 Re: Casablanca w Kamyku 31.07.11, 00:52
          No i jest juz po. Uczciwie moge powiedziec ze wszystko bylo w porzadku. Jedzienia duzo i bylo smaczne. A tez mialam co do tego obawy po tych opiniach,ale ponoc kucharz im sie zmienil i wbrew pozorom da sie z tymi kobietami dogadac. Naprawde nie mam sie czego uczepic. Jest juz klima zalozona, kostka juz praktycznie wylozona, sala ladna, duza. Jest miejsce na wiejski stol czy barek jak sobie zamowicie. Ciasta i napoje mielismy od nich, natomiast tort zamawialismy sobie sami. Co do oblugi to goscie mowili ze to co chcieli to im donosili, chodzili co jakis czas z kawa i herbata a oprocz tego mozna bylo sobie samemu zrobic na szwedzkim stole co bylo bardzo dobrym rozwiazaniem. Do tego mozna sobie wynajac kelnera odpowiadajacego za roznoszenie wodki. Generalnie wystawiam pozytyw i zycze powodzenia
          • edek1-2345 Re: Casablanca w Kamyku 23.08.11, 21:04
            Byłem w opisywanym hotelu nie dawno na weselu i postanowiłem sprawdzić jego opinie w internecie.Wszystko z ciekawości czy zgadzają się z moimi spostrzeżeniami. Niestety widzę, że internet to bardzo złe źródło informacji. Wszystko bardzo mi się podobało. Jedzenie bardzo dobre w dużej ilości. Świetna profesjonalna męska obsługa której mógłby pozazdrościć każdy obiekt... Wiec teraz wiem że przykłady nie zdrowej konkurencji w internecie są coraz częstsze, nie wierzcie tym co tak oczerniają ludzi! z wad obiektu to np jeszcze nie zagospodarowane otoczenie ale i na ogród pewnie kiedyś przyjdzie czas... Ja szczerze polecam i pozdrawiam całą sympatyczną obsługę.
    • sebidin75 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 27.11.11, 11:32
      najgorsze andrzejki w moim życiu dj pijany wogóle to trudno powiedzieć że to dj. jakiś chłopek ze wsi. właściciel kawał chama resztę dziada stwierdził że gra dla,niego a nie dla gości. odradzam jakiekolwiek imprezy. dno!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • eveline88 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 27.11.11, 21:39
        Zgadzam się z postem powyżej ! Nic dziwnego , że większość gośći powychodziło już tuż po dwunastej.. Jak dla mnie pieniądze nie warte tej "zabawy" ! a DJ'a zostawiam bez komentarza!!
    • isk-ra7 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 25.07.12, 18:53
      Mieliśmy w Casablance na Polselskiej wesele, niedawno w lipcu, więc możemy się wypowiedzieć na temat tej sali.
      Generalnie wszystko było załatwione bez większych problemów, z szefową rzeczywiście idzie się dogadać w każdej sprawie, wystarczy pytać. Na innych salach było wszystko ustalone odgórnie i albo komuś pasowało albo nie, także tutaj duży plus za to, że można imprezę dostosować do swoich osobistych wymagań.
      Jeżeli chodzi o jedzenie, picie to było robione i zapewniane przez salę, jedzenie bardzo dobre, podawane o godzinach wcześniej ustalonych, menu również modyfikowaliśmy, ponieważ chcieliśmy coś specjalnie dla nas. Tort również był przygotowywany przez organizatorów, wszystkim smakował, nawet zabraliśmy do domu - wszystko co pozostało po imprezie również mogliśmy zabrać w pojemnikach. Kelnerzy a raczej kelnerki bardzo miłe i uprzejme, można normalnie porozmawiać jak z człowiekiem i nie robią problemów, nie płaciliśmy żadnego korkowego. Kelnerki pilnują czy czegoś nie brakuje na stołach, więc zawsze jest się do kogo zwrócić w razie potrzeby.
      Wesele organizowaliśmy na ponad 80 osób i każdy się bawił bardzo dobrze, nawet starsze towarzystwo nie miało żadnych zastrzeżeń a to rzadko się zdarza :)
      Mieliśmy własną orkiestrę więc na temat DJów się nie wypowiadamy, na parkiecie podczas zabaw byli prawie wszyscy i jako takiego ścisku nie było.
      Wystrój sali to osobista sprawa, każdemu podoba się coś innego, więc warto umówić się na wizytę i wypytać o wszystko, my jesteśmy zadowoleni i śmiało możemy polecić.
      Jednak warto się samemu przekonać, bo ceny są naprawdę konkurencyjne.
      Pozdrawiam, w razie jakichkolwiek pytań można pisać, postaram się odpisać jeśli tylko będę potrafił :)
      • gicus11 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 09.09.14, 18:56
        witam. chcialabym sie dowiedziec o sale Casablanca w kamyku? w ktorym roku wesele było ?
    • 3rapt-or Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 25.09.14, 09:00
      Casablanca w Kamyku - byłam tam na weselu w tym roku jako gość. Jakie wrażenia? Nie poleciłabym tej sali, no chyba, że ktoś ma rodzinę, która jest na diecie. Moje spostrzeżenia:
      1. Jedzenie smaczne, ale baaardzo mało. Po raz pierwszy piłam szampana w szklance do drinków!!! Bardzo uboga zimna płyta. Posiłki ciepłe (po obiedzie) podawane na półmiskach, zamiast na osobnych talerzach (wiadomo, że na talerz trzeba nałożyć więcej). Efekt był taki, że podawano jeden półmisek na ok. 6 osób i każdy nakładał takie porcje, żeby starczyło innym. Kawa tylko rozpuszczalna i parzona, brak ekspresu. Deser w postaci lodów - kawałeczek rolady śmietankowo-truskawkowo-czekoladowej (chyba z Biedronki) z bitą śmietaną średniej jakości. Dla jasności: cena za osobę jak się później dowiedziałam - ok. 180 zł za jeden dzień, podobno wliczony w to był tort i ciasta. Tort smaczny, ale niestety z kremem.
      2. Obsługa mało profesjonalna. "Kelnerki" się nie spieszyły.
      3. Wystrój sali - bardzo efektowny sufit z lampami led, "parkiet" w porządku. Dekoracja okien - tragedia. Ładniejsze firanki ma moja babcia.
      4. Łazienki - względnie czyste i pachnące.
    • k4m5y5 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 18.08.15, 10:38
      Polecam Salę Weselną CASABLANCA przy ul. Poselskiej z całego serca. Organizowaliśmy tam z żoną nasze wesele w Sierpniu 2015. Wszystko wypadło idealnie. Pani właścicielka jest bardzo profesjonalna i ugodowa jeżeli chodzi o ustalanie liczby gości (nawet kilka tygodni przed terminem). Na sali serwowano przepyszne jedzenie. Napoje bez ograniczeń były w cenie (oryginalna Coca-cola, soki, woda). Ciasta oraz tort weselny również były w cenie (wszystko było przepyszne). Pozostałe jedzenie można wziąć do domu (goloneczki jadłem przez kilka dni - takie były dobre :) ). Ogólnie jeżeli zastanawiacie się nad salą w bardzo przystępnej cenie to bardzo polecam! Profesjonalne podejście do klienta i bardzo miły klimat. Na sali jest klimatyzacja co bardzo pomogło przy sierpniowych, rekordowych upałach.
    • djdawid89 Re: sala CASABLANCA ul. Poselska 18.08.15, 16:07
      Witam

Przedstawiam ofertę:

Zakres usługi obejmuje:

*Odtwarzanie muzyki - (od lat: 60/70/80/90 po szeroko pojętą muzykę
      współczesną polską i zagraniczną (różne gatunki muzyczne) - repertuar
      możliwy do ustalenia - w zależności od państwa oczekiwań.
      *prowadzenie uroczystości na sali - (tort, oczepiny, podziękowania dla rodziców,
      pierwszy taniec itp.) - do ustalenia.
      *integracja i zabawianie gości po przez zabawy/konkursy dostosowane do państwa
      oczekiwań oraz gości.
      _
      *Dysponuje własnym sprzętem oraz oświetleniem.
      *Jestem otwarty na państwa sugestie
      * Dojazd w cenie
      * Impreza prowadzona jest przez zawodowego muzyka.
      *W ofercie gra na trąbce solo w kościele podczas ślubu (usługa gratis).

Przesyłam link do filmu na YouTube można posłuchać i zobaczyć prowadzenie imprezy.

Film 1
      www.youtube.com/watch?v=dDhurR4L-98&feature=youtu.be
      Gdyby link nie zadziałał proszę wpisać w YouTube
      Dj-Dawid-Wesele-Zapraszam !!!

Klip z wesela

Film 2
      www.youtube.com/watch?v=gDVDdETDInI&feature=share
      Więcej informacji zdjęć oraz video można zobaczyć na Facebooku Dawid Ślaga

W przeciwieństwie do konkurencji posiadam wykształcenie muzyczne !!!
      Akademia Muzyczna w Katowicach!

Szczegółowych informacji udzielę telefonicznie pod nr tel: 508-501-542

pozdrawiam Dawid
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka