Dodaj do ulubionych

Jurajski Olsztyn

20.08.13, 22:49
Witam :)

Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tą salą? Organizował tam własne wesele lub był gościem. Każda opinia będzie przydatna. Sala została otwarta dopiero w tym roku ( z tego co mówiła właścicielka) i nie udało mi się znaleźć żadnych informacji o niej.
Z góry dziekuję!

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • kayarzyna Re: Jurajski Olsztyn 22.09.13, 18:12
      Podbijam pytanie!
      Witam, ja również poszukuję opinii nt. tej sali weselnej. Kogokolwiek kto tam się bawił. Jak z obsługą, jedzeniem etc.

Pozdrawiam K.
      • kayarzyna Re: Jurajski Olsztyn 30.10.13, 16:51
        up - podbijam!
    • wen-di Re: Jurajski Olsztyn 05.05.14, 20:54
      Bylam tam ostatnio na weselu-wnętrze super, fajny wystrój, sala duża- jest jeszcze trochę niedoróbek ale to drobnostki. Co do obsługi to mam wrażenie ze kelnerów bylo ciut za malo, albo po prostu powoli sie uwijali cześć z gosci przy stole zjadło juz posiłek podczas gdy niektorzy czekali jeszcze na jedzenie :\ co do samego jedzenia to niestety nie powala kolana..niedoprawione, jałowe, wodniste. Moim zdaniem całość jest do dogrania, ale kucharza to powinni zmienić
    • edkotek33 Re: Jurajski Olsztyn 17.05.14, 13:00
      Ja miałam tam teraz ostatnio komunie syna. Jestem mega zadowolona. Pięknie stół przybrany, krzesełko. Jedzenie w takich ilościach , że nie można było tego wszystkiego zjeść . Obsługa na medal. Polecam
      • agnieszka3222 Re: Jurajski Olsztyn 20.10.14, 23:41
        Faktycznie jedzenie w tym lokalu to jakaś porażka nie wiem co tam jeszcze robi szef kuchni kucharz szkoda tak fajnej sali a to nie jest tylko moja opinia tylko bardzo dużo ludzi dodam tylko ze byłam tam na weselu i bardzo się zawiodłam reszta ok poza jedzeniem
        • diablonetka Re: Jurajski Olsztyn 11.11.14, 18:41
          moja koleżanka robiła tam wesele teraz niedawno we wrześniu i jest zachwycona i wystrojem sali i obsługą kelnerów i jedzeniem. Mówiła, że goście nie mieli na co narzekać.
          • wen-di Re: Jurajski Olsztyn 11.11.14, 20:20
            ja byłam we wrześniu tam na weselu i miałam na co narzekać- szczególnie na obsługę... Nie było konkretnego kelnera, który odpowiadałby za konkretny stolik- totalny mętlik.. jeden przyniesie noże i długo, długo są tylko noże, później następnemu się przypomni i przyniesie widelce, kolejny zmieni talerzyki, albo ich nie zmieni co zdarzało się nagminnie. Jednym z dań był pstrąg, chciało mi się wymiotować, kiedy widziałam na stole rozgrzebane ryby ponad godzinę po posiłku. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia, bo widok był opłakany.
            Młodym nie zwraca się uwagi na niedociągnięcia, żeby nie robić im przykrości i sami pewnie nie widzą (albo nie chcą widzieć) wszystkiego z powodu zamieszania wokół ich osoby ale od tego właśnie są fora, żeby przyszli gospodarze wesela wiedzieli na co zwracać uwagę. Byłam tam drugi raz na weselu i mam nadzieje ze ostatni.
            • kkmmww Re: Jurajski Olsztyn 22.11.14, 21:10
              My organizowaliśmy tam wesele 6 września. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie bardzo smaczne, przyprawione wszystko ze smakiem i w bardzo dużych ilościach. Elegancka zastawa oraz wystrój sali i stołów. Kelnerzy schludnie ubrani i bardzo uprzejmi, cały czas wymieniali nakrycia. Właścicielka przez całą noc osobiście nadzorowała pracę zespołu. Pani Aneta jest bardzo sympatyczna, ze wszystkim można się dogadać. Nasi goście byli bardzo zadowoleni i usłyszeliśmy wiele pochwał, że przyjęcie weselne było na wysokim poziomie. Dostaliśmy pokój ze śniadaniem w cenie wesela. Byliśmy na wielu weselach, więc mamy porównanie. Na tak wysoki standard przyjęcia, cena była niewygórowana. Pozdrawiamy Kasia i Michał.
              • 1just Re: Jurajski Olsztyn 11.02.15, 15:50
                Byłam na 4 urodzinach. Jedzenia co nie miara! I do tego pyszne. Goście obsłużeni, niczego nie brakowało, a wręcz jedzenia było za dużo. Ale to była impreza na ok. 20 osób, wesele to inna sprawa...
                • klaudia.nowosinska Re: Jurajski Olsztyn 11.02.15, 16:20
                  Byłam tam w zeszłym roku na weselu. Sala ładna, otoczenie też, natomiat jedzenie absolutnie przeciętne. Obsługa zupełnie nie radzi sobie z organizacją wesela. Właściciele chyba niezainteresowani tym co się dzieje na weselu. Naprawdę, jest w Częstochowie i okolicach wiele lepszych sal weselnych. Ja osobiście odradzam.
                  • marzenka27sosnowiec Re: Jurajski Olsztyn 28.04.15, 19:48
                    Witam.
                    Planujemy wesele w przyszłym roku i bierzemy tą salę pod uwagę. Jednak czytając opinie nachodzą mnie wątpliwości. Sala jest bardzo ładna natomiast wypowiedzi o jakości jedzenia bardzo przeciętne. Proszę o podpowiedź odnośnie tego jedzenia. Czy coś się zmieniło na lepsze? Czy kucharz jest ten sam? Czy obsługa dalej fatalna? Czy ilości jedzenia są znikome czy jest to na dobrym poziomie? Mile widziana każda sugestia :)
                    • myszunia28 Re: Jurajski Olsztyn 29.05.15, 23:25
                      Dwa tygodnie temu miałam tam własne wesele. Sala piękna, obsługa rewelacyjna. Kulturalna, ładnie i elegancko ubrana, służyła w każdej naszej potrzebie.... cały czas dbała o to, czy czegoś nam nie potrzeba. Zawsze pytała czy czegoś sobie życzymy bądź nie....
                      Samo jedzenie przepyszne, pięknie podane.... robiło wrażenie w dodatku strasznie go było dużo. Sporo jedzenia też zostało i było nam wydane. Sama na swoim weselu pochłonęłam ogromnego schabowego z pieczarkami.... a potem w nocy zupę z camembertem....coś pysznego!
                      Mimo, że na wesele zamówiliśmy, jak nam się wydawało mniej posiłków niż nasi znajomi, wszystkiego wystarczyło a goście byli wręcz przejedzeni.
                      Z racji tego, że wesele mieliśmy organizowane dla sporej ilości gości dojeżdżających na drugi dzień zamówione było śniadanie. Tutaj też nie możemy z mężem złego słowa powiedzieć....Wszystko było pięknie podane, jak czegoś brakowało, a to parówek a to serka to kelnerzy donosili, nie liczono nam porcji i nie wyliczano że gości mniej niż podano parówek.
                      Organizacja z noclegami też rewelacyjna. Pokoje super, ładnie wyposażone, czyste. Nikomu nie brakło miejsca do spania. A my jako nowożeńcy dostaliśmy piękny pokój z łazienką w prezencie!
                      Właścicielka jest przemiłą osobą, jak najbardziej skorą do pomocy, dogadania się z Młodymi!
                      Jest osobą doświadczoną i fajnie umie też doradzić, coś zaproponować.... warto posłuchać co mówi bo zna się na tym! jest też elastyczna i nie ma parcia na kasę jak w inni właściciele w olsztyńskich salach... można się dogadać!
                      Warte uwagi jest też, to, że nie ma na sali obaw w kwestiach np. rozliczania alkoholu... Tutaj też jest komfortowa sytuacja, magazynek jest zaraz obok sali, Młodzi sami mogą wystawiać butelki i nie ma obaw, że ktoś coś zabierze.... jeśli ktoś w tych kwestiach bardzo się obawia.
                      Osobiście jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni, podobało Nam się tam tak bardzo, że kolejną noc po weselu spędziliśmy sobie jeszcze w Naszym pokoju.
                      • ladny-chlopiec Re: Jurajski Olsztyn 12.06.15, 10:53
                        "Jest osobą doświadczoną i fajnie umie też doradzić, coś zaproponować.... warto posłuchać co mówi bo zna się na tym! jest też elastyczna i nie ma parcia na kasę jak w inni właściciele w olsztyńskich salach... można się dogadać!"
                        ...
                        jak to czytam, to... właścicielka chyba jednak ma parcie na kasę! :) I to jakie...

Postanowiłem, że przyłączę się do dyskusji, bo poczułem się najnormalniej w świecie oszukany organizacją wesela. A co najciekawsze - nie mojego wesela, a przyjęcia na którym byłem gościem w tym roku.

Pierwszy kontakt z tym lokalem miałem chwilę po jego otwarciu - ot, wiele osób decyduje się zapoznać z nowo otwartym miejscem, ja również.
                        Nie mieszkam daleko, wstąpiłem przejazdem na mrożoną kawę i... postanowiłem, że prędko tam nie wrócę! Kurczę, najzwyklejsza mrożona kawa, a może tak zdegustować człowieka. Napój był fatalny w smaku, fatalnie podany, po prostu po pierwszym łyku było czuć, że wszystko serwowane jest z najtańszych składników - śmietana, lody... przecież otwierając nowy lokal trzeba się pokazać z lepszej strony, no nie wyszło - ja natomiast tak...

Niestety, moje postanowienie zostało zachwiane z racji wesela organizowanego tam przez moich znajomych. Przecież im nie odmówię, a tym bardziej nie powiem, że ten lokal mi się nie podoba, skoro już miejsce mieli zarezerwowane.
                        Co do obsługi wesela - mocna trója :)
                        Za to jedzenie niemal surowe, źle przyprawione, zimne... dramat!

Co się okazało, pracowała tam przez chwilkę osoba z mojej rodziny.
                        W tym lokalu nie mają nawet szefa kuchni!
                        Wszystko robią pomoce kuchenne, często bez większego doświadczenia!

To jest dopiero parcie na kasę!
                        Lokal ponoć ma sporo rezerwacji na przyjęcia (gości indywidualnych brak), więc Panią właścicielkę chyba stać na zawodowego szefa kuchni, który pokieruje zespołem?
                        Nie rozumiem jej podejścia, ale daleko tak nie zajedzie.

Ostatnio widuję tam na prawdę sporo autokarów z dzieciakami - pewnie z uwagi na bazę noclegową.
                        I to chyba są jej główne przychody, bo żeby w restauracji gdzie jedzenie jest najważniejsze, tak zaniżać poziom...

NIE POLECAM!
                    • martka4343 Re: Jurajski Olsztyn 18.06.15, 11:58
                      Rzeczywiście w tym sezonie zmienił się kucharz,bo byłam gościem na komunii w roku ubiegłym i niestety nie miałam dobrej opinii o tym lokalu.Miałam możliwość porównania na przyjęciu weselnym w maju tego roku i jest lepiej,smaczniej,więcej...Obsługa albo się doszkoliła,albo została zmieniona,ponieważ ku mojemu zdziwieniu,co jakiś czas padały pytania o kawkę,herbatkę mimo iż bufet kawowy znajdował się na sali i każdy miał do niego dostęp,kelnerki dbały żeby szczególnie starszym gościom było komfortowo.Zupa krem z Camembertem rzeczywiście hit,a podobno wegetariański,bo na samych warzywach korzeniowych,bardzo smaczna.Nie namawiam,nie neguje ale porównując ubiegłoroczną komunię z tegorocznym weselem dla mnie dużo zmian na plus.Najlepiej samemu sprawdzić ale chyba idą w dobrym kierunku
                      • ada329 Re: Jurajski Olsztyn 24.07.15, 12:11
                        Niedawno miałam swoje wesele na tej sali i szczerze mogę polecić Jurajski Olsztyn na organizację jakichkolwiek imprez. Przed weselem, po przeczytaniu tutaj różnych opinii o tej sali miałam obawy czy wszystko będzie ok, czy jedzenie będzie smaczne i czy obsługa zda egzamin.
                        Na szczęście wszystko było super. Sala piękna, przestronna, my mieliśmy 105 osób, więc każdy miał przestrzeń do zabawy, a i przy stole wszyscy chwalili, że siedzi się wygodnie i nie muszą się cisnąć jak jeden wychodzi tańczyć ze stolika za plecami.
                        Jedzenie pyszne i bardzo dużo. Zimna płyta rewelacyjnie podana, szczególnie deska mięs pieczonych, ilości nie do przejedzenia, dania główne pyszne, wszyscy goście chwalili. A wiejski stół rewelacja, zarówno pod względem wizualnym, jak i smakowym i ilościowym. Goście jedynie narzekali na to że mają za małe żołądki żeby wszystko zmieścić :). Nie ukrywam, że chodziło nam o to aby goście wyszli najedzeni bo ostatnio różnie to bywa na weselach.
                        Co do obsługi to mogę powiedzieć tylko same pochwały, również od naszych gości. Uwijali się bardzo szybko zarówno z roznoszeniem dań, jak i sprzątaniem po nich i wymianą talerzy. My jako młodzi mogliśmy poczuć się prawdziwymi gośćmi na swoim weselu, kelnerzy co chwile pytali czy wszystko jest ok, czy coś nam podać lub czegoś potrzebujemy.
                        My mieliśmy również noclegi dla gości ze śniadaniem i jeśli o to chodzi to polecam zrobienie śniadania w formie bufety na sali gdzie było wesele. Wtedy siedzieliśmy sobie jak długo chcieliśmy i korzystaliśmy z tego bufetu, a śniadanie również bardzo bogate i smaczne.
                        Polecam również stół słodkości, płatny dodatkowo, jeśli jest trochę dzieci, to na prawdę warto bo są tam pieczone ciasteczka, lizaki, deserki. A i dorośli chętnie z tego korzystali.
                        Podsumowując w 100% polecam w imieniu swoim i męża tą sale, na organizacje imprez !!!!
                        • myszunia28 Re: Jurajski Olsztyn 23.08.15, 18:51
                          Jakbym mogła to z pewnością swoje wesele wyprawiłaby na tej sali jeszcze raz!
                          Z pewnością z racji pięknych wspomnień, wrócimy tu z mężem spędzić Naszą pierwszą rocznicę!
                          Pani Anecie nie zapomnimy tego noclegu :)
                          • deadeye1 Re: Jurajski Olsztyn 02.03.16, 21:31
                            Witam,
                            jak wygląda teraz sprawa z obsługą i jedzeniem ? Czy organizowane tam są wesele czy raczej mają przestój ? Czy jest możliwość skorzystania z okrągłych stołów ? I jak z dekoracją sali ? Mają jakieś fajne aranżacje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka