Dodaj do ulubionych

Sala Bikajo

02.01.08, 22:19
Co sądzicie o tej sali
Obserwuj wątek
    • kazik.star Re: Sala Bikajo 03.01.08, 10:52
      jest kilka rozmów na temat tej sali.poszukaj.ja polecam srednio ze względu na
      właścicielkę...
      • salsa7 Re: Sala Bikajo 08.01.08, 14:42
        Bawiłam sie tam na weselu 2 lata temu, wiec moje info. może być już nieaktualne ;)
        Spostrzeżenia jako gość- jedzenie było smaczne i ładnie podane, do obsługi też
        nie mam zastrzeżeń- jedyne co mi przeszkadzało to wygląd miejsca do tańczenia...
        Za mało miejsca i te koszmarne płytki! Nie sposób się na nich nie poślizgnąć,
        jeśli będziecie na wesele prosić starsze osoby mogą na to narzekać....
        Dla mnie db- ;)
    • justyna-mm Re: Sala Bikajo 02.03.08, 21:28
      ja bawiłam się w Bikajo na weselu i w sylwestra. Nam z narzeczonym się podobało.
      Bardzo przyjemnie, szczególnie w lato. Można wyjść na spory plac z ładną trawą,
      jest grill i domki murzyńskie. Fajny klimat na sali. Mogę polecić
      • magnefar Re: Sala Bikajo 03.03.08, 00:31
        Bylam na dwóch weselach w Bijako. Szukając sali rozważałam to miejsce, ale
        chciałam coś nowego, moje spostrzeżenia:
        1. Minusy...
        1.1. Zimny rosół - na dwóch weselach podali mi zimny rosół, może ktoś inny nie
        widzi w tym problemu - ale od rosołu rozpoczynają się posiłki na weselu to to
        już był jak dla mnie duży minus... Ogólnie jedzenie dobre;
        1.2. Płytki na parkiecie - można sie łatwo poślizgnąć i nie ze względu na %;
        1.3. Podobno właścicielka szuka innych dodatkowych kosztów jak np. zwrot kosztów
        za popsute krzesełko (które niekoniecznie było popsute).

2. Plusy...
        2.1. Bardzo ładny taras - ma to swoje duże plusy jeśli organizuje sie wesele w
        cieplejsze miesiące;
        2.1. Ładny wystrój sali, sala przestrzenna, dobrze zorganizowane stoły, osobny
        parkiet, który widać z miejsc siedzących;
        2.3. Pyszny stół wiejski,
        2.4. Barek - jeśli ktoś chce barmana;
        2.5. Ładne toalety, kącik dla palących...

Wydaje mi się, że jest to jedna z ładniejszych sal w Częstochowie... Trzeba
        wszystko przypilnować i pamiętać, że zawsze znajdzie sie gość/osoba której coś
        nie pasuje...
      • curry-curry Re: Sala Bikajo 16.10.09, 23:47
        pani justyno-mm czy to zbieg okolicznosci czy moze synowa bikajowa?
    • amarantuska Re: Sala Bikajo 25.03.08, 10:54
      Mój brat miał wesele w Bikajo w zeszłym roku i kwestia rozliczenia to mity. Mieliśmy do czynienia z jedną właścicielką i była ok.Nie dodała nic do końcowego rozliczenia, wręcz przeciwnie, braciszkowi urwała końcówkę!Płytki, na których się tańczy też nie były śliskie, nawet jak bardzo szaleliśmy. Poza tym fajne jest to, że dla kobiet są dwie odrębne toalety i nie trzeba stać w kolejce. Sala też ma minusy, na parkingu powinna być kostka brukowa, a nie jakieś kamyczki, no i ten czas oczekiwania na termin!!Masakra trzeba najpierw rezerwować salę a potem szukać męża!!Trzeba rezerwować z dwuletnim wyprzedzeniem, żeby mieć fajny termin.
      • olcia-oleczka Re: Sala Bikajo 08.09.08, 11:56
        Byłam tam ostatnio na weselu, a moja opinia i wrazenia sa
        podzielone. Jesli chodzi o wystrój sali i wyglad to jak najbardziej
        wporzadku. Obsługa kelnerska również, podawali na bieżąco gorące
        posiłki zbierali talerzyki i od razu rozkłądali nowe - zero zarzutów
        chłopcy uwijali sie jak trzeba. Co do jedzienia to już gorzej.
        Posiłki gorace mnie nie powaliłu były dobre ale bez szału. Jesli
        chodzi o zimna płyte, to jesli ona w pierwszy dzien jakos wygladała
        to na poprawinach ewidentnie było widac ze wszytsko jest z dnia
        pierwszego - wedlina obeschnięta, śledzie też o jajkach to już nie
        wspomne. A jesli chodzi o przekaski typu ogórki papryka konserwowa
        to ja sie doliczyłam na talerzyki jednego ogora ( chyba konserwowy )
        przy czym był rozkrojony na 4 cwiartki zeby zapełnij miejsce na
        telarzyki i 5 kawałeczków papryki. Nie ma co naprawde było co
        pojesc. Ale i tak najwieksza furore zrobiły gołąbki - jak je wniesli
        na sale to rozniosła sie wszedzie piękna woń Bobu ( jeśli ktos wie
        jak śmierdzi gotowany bgób to sobie to moze wyobrazic) W smaku to
        mieso równie "pyszne" było. wiec kazdy zrezygnował z konspucji ww
        posiłku. POza tym dla mnie jest niedowyobraznia aby goscia podać
        stare mieso - naprawde własciciele powinni sie wstydzic, a na
        miejsu młodej pary kazałąbym pozabierac od razu te ich gołabeczki w
        obawie zeby mi sie nikt nie zatruł.
        Jesli chodzi o czystosc sali toalet to bez zarzutu, naprawde super.
        Aha jeszcze klimatyzacja - nie do konca działała jak trzeba -
        wydaje mi sie ze oszczedzali- włączali ja dopiro jak był na sali
        ukrop a gdy sie schłodziło to ja wyłaczali wiec na zmiane był ukrop
        i ziąb. ( klimatyzjaa powinna działąc cały czas aby w pomieszczeniu
        była w miare stała temperatura - tymbardziej jak na dworze jest 30
        stopniowy upał)
        To tyle jesli chodzi o moje naprawde subiektywne wrazenia. Jesli
        wybieracie ta sale to porpostu musicie przypilnowac sobie wiele sprw
        zwiaznych z jedzeniem bo to jest najwazniejsze. Ogolna ocena sali -
        dobra choc pozOstawia sobie wiele do Zyczenia
    • 19czerwiec2009 Re: Sala Bikajo 25.05.09, 09:47
      moja sala na wesele,,,no cóz mam nadzieję ze spelni swe
      oczekiwania ,goscie będa się super bawić i obsługa nie
      zaiwdzie,,,koszty jak wszedzie ...relacje po slubie!
      • 19czerwiec2009 Re: Sala Bikajo 22.06.09, 11:16
        Sala okazała się strzałem w dziesiatkę ! wszystko bylo sprawnie
        zorganizowane,jedzenie smaczne ,rosól okazał się gorący :-) ,obsługa
        profesjonalna z tego co zauwazyłam dosyc często kręcili się przy
        stolikach pytajac czy cos podac .własciciele równiez ok ,bardzo mili
        od samego początku nie było z nimi zadnego problemu ,nawet z
        dodatkowymi dekoracjami .Wiejski stół przepiekny i smaczny ,równiez
        jesli chodzi o inne potrawy .kucharza rowniez polecam,goscie
        zadowoleni !!!!
    • olciaa-3 Re: Sala Bikajo 26.06.09, 15:53
      Bawilam sie tam na weselu u kolezanki - naprawde sala bardzo ladna mila obsluga i dobre jedzenie - ja osobiscie jestem bardzo zadowolona.
      • ge0technik [...] 16.10.09, 12:49
        Treść postu jest niedostępna.
        • psakota Re: Sala Bikajo 07.01.10, 12:15
          Chyba trochę przesadziłeś z tymi ocenami!!Ja miałam wesele dwudniowe w Bikajo tuż po Sylwestrze. Twoje zarzuty są chyba z kosmosu!!Może ci się sale pomyliły!!Nic z tego co napisałeś nie jest prawdą, no zgodzimy się, że jedzenie jest super, na czas i bardzo dużo, kelnerzy sympatyczni i reagują na każdą prośbę. Co do rozliczenia to wszystko przebiegało tak, jak było ustalone przed weselem. Miałam dopłacić tylko za zniszczone dwa krzesła, bo goście doszczętnie je zniszczyli, niestety alkohol nie wszystkim służy. Poza tym wszystko było jasno rozliczone. Piszesz o jakiś butelkach, że musiałeś sam zbierać??Co za brednie, kelnerzy wszystkim się zajmują, toalety też sprzątają, przynajmniej ja nie zauważyłam, aby coś było nie tak. Napisałeś ważną rzecz, że goście byli zachwyceni, u nas to samo, a przecież opinia idzie właśnie od gości, stąd ten dom weselny jest tak popularny i ciężko się tam dostać w fajnym terminie, stąd mój styczeń:)
          Aha jeszcze kwestia właścicielek - były mi bardzo pomocne w różnych kwestiach ślubnych, doradzały, chociaż wiele rzeczy nie leżało w ich interesie. Poza tym chętnie przyjeżdżały na salę, kiedy tylko je o to poprosiłam, w czasie wesela jedna z nich czuwała nad porządkiem i dobrą atmosferą, była całą noc do dyspozycji, czego chcieć więcej??
          Każdy ma prawo do własnej opinii, ale uważam, że powinny być obiektywne i sama taką wyrażam.
    • pasztetson Re: Sala Bikajo 29.10.09, 16:36
      Kwestia gustu dla mnie sala paskudna jak w remizie się czułam ,z zewnątrz też
      nie za fajnie ,do tego kontakt z właścicielką ,no cóż ja wolę mieć nerwy
      spokojne ,więc wole nie ryzykować impreza w Bikajo ,ale wiadomo skoro sala jest
      popularna to chyba nie jest znowu tak źle
      • 1-stokrotka Re: Sala Bikajo 29.10.09, 20:04
        pasztetson krytykujesz kazda sale, mysle ze przesadazasz, najwidoczniej jestes z
        konkurencji
      • pterodaktylo Re: Sala Bikajo 07.01.10, 11:54
        Chyba w życiu w remizie nie byłaś!! Jak to czytam to mnie krew zalewa!
        Ja jako facet nie przywiązuję uwagi do detali, ale w Bikajo bawiłem się kilka razy i to z różnych okazji i w życiu bym nie porównał sali do remizy. To zupełnie inny, czytaj wyższy standard, obsługa i jedzenie, co do właścicielek i dodatkowych kosztów nie mam zastrzeżeń, wszystko było jasno przedstawione przed imprezą i podpisaniem umowy. To fajne, wesołe kobitki, a o kompromis z nimi nie trudno. Zresztą co tu dużo mówić rezerwację w Bikajo trzeba robić przynajmniej z rocznym wyprzedzeniem, a inne sale świecą pustkami, o remizach już nie wspomnę!!
        Powodzenia w wyborze sali na ten jedyny dzień!!
    • pasztetson Re: Sala Bikajo 30.10.09, 09:51
      Rozczaruję Cię po prostu sama obecnie szukam sali na własne przyjęcie ,byliśmy
      na kilku salach jako gości ,albo klienci i podzieliłam się tylko swoimi uwagami
    • mnietek33 Re: Sala Bikajo 11.01.10, 11:25
      Ładna duza sala - super jedzenie - co do wlascicieli nie powiem bo nie znam -
      ale znajomi ktorzy robili wesele w Bikajo byli zadowoleni
    • diorrr Re: Sala Bikajo 13.01.10, 16:55
      Jezeli chodzi o ta sale to uwazam ze nie jest zla ale z powodzeniem mozna
      poszukac sobie innych,ciekawszych,ladniejszych sal. A na terenie Czestochowy i
      okolic jest naprawde w czym wybierac. Ja uwazam ze najwazniejsze na weselu jest
      jedzenie i zespol. A w Bikajo niestety ale jezeli chodzi o jedzenie to wyglada
      to tak ladnie podane,ladnie ubrane w dodatki a nic konkretnego do zjedzenia nie
      ma. Ja nie POLECAM !!!
    • beata-net Re: Sala Bikajo 25.01.10, 09:50
      Odstąpie termin na sale Bikajo w Częstochowie na lipiec 2010 za zwrot wpisowego. kontakt gg 6373775 lub kuik20@tlen.pl
    • paulina0071 Sala Bikajo 02.01.14, 09:56
      Byłam w Bikajo na zabawie sylwestrowej ( dwa dni temu więc mam świeże wrażenia ) . Koszt od osoby : 180 zł. Niestety jedzenie okropne ! Pierwsze danie : kotlet schabowy i ziemniaki : kotlet zimny i bez smaku. Danie II : szaszłyk i frytki : 3/5, trzeciego dania nie pamiętam, ostatnie IV : barszcz czerwony ( pyszny) i krokiet z pieczarkami ( mnie nie smakował i większość ludzi też nie zjadła). Zimna płyta też pozostawia wiele do życzenia. Co bardzo mi się nie podobało to , to że nie było soków a wielu ludzi nie lubi przepijać wódki napojami gazowanymi. Ja już tam nie pojdę( chyba że bedzie to impreza na którą ktoś mnie zaprosi). Za tę cenę oceniam ich na 1.
    • dagadzaga81 Re: Sala Bikajo 05.01.16, 20:52
      Bikajo poznałam przy okazji ostatniego Sylwestra; byliśmy mocną ekipą i świetnie się bawiliśmy; jak czytam, że ktoś pisze, że tam jest mało jedzenia, to aż mnie śmieszy, bo u nas nawet faceci mierzący prawie dwa metry byli najedzeni, a oni potrafią zjeść! jedzenie smaczne i często; do tego kelnerzy na każde zawołanie, aż było mi ich żal momentami, bo tacy zalatani; fajny zespół, dużo miejsca do tańca, a to przecież jeden z ważniejszych elementów takiego miejsca;
      nie słyszałam, by ktoś się na coś skarżył, no może na brak fajerwerków o północy :), bo to można było zorganizować; reszta naprawdę godna polecenia na każdą imprezę w dobrym towarzystwie :)
      Pozdrowienia dla właścicielek; nie wiem która jak się nazywa, bo dość podobne :);
      na pewno za rok im się przypomnimy w podobnym składzie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka