liber.all 28.01.08, 12:14 Czy ktoś z Was ma doświadczenia weselne z zespołem EMISET? Bawiłem się przy ich muzyce na jednej imprezie, ale nie na weselu. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka1022 Re: Zespół EMISET - opinie? 28.01.08, 18:58 Ten zespół będzie grał u nas na weselu. Na żywo nie widziałam jak to im wychodzi, ale pokazali nam kasetę z wesela i puścili płyty i to ładnie nawet wyszło im na tej kasecie. Widać,że ten pan zna się na rzeczy tzn tak mówił mój tato a też jest muzykiem. Nie sięgaliśmy po inne opinie bo w sumie już jeden taki post był i nikt nie odpisał. Nam się podoba. No wypowiedziałam się ale to już jest wasza decyzja. Zresztą mają też swoją stronę internetową: emiset.czest.pl/index.php?id=info Odpowiedz Link
dr.ziwago Re: Zespół EMISET - opinie? 29.01.08, 16:33 Na wstępie chciałem zaznaczyć, że jast to tylko moja opinia. "Bawiłem" się przy tym zespole dwa razy i były to zabawy karnawałowe. Mnie osobiśie jak i moim znajomym, którzy siedzieli przy stoliku ten zespół się nie podobał, dlatego już więcej do tej sali na karnawał nie pójdziemy (zespół wynajmowany przez wł. sali). Powtarzam- jest to moja opinia ! Bez urazy. Odpowiedz Link
mnietek33 Re: Zespół EMISET - opinie? 11.01.10, 11:27 Zespol profesjonalnych muzykow - stara wiara - bardzo mi sie podoba jak prowadza i graja na weselu . Odpowiedz Link
aipk Re: Zespół EMISET - opinie? 01.02.08, 01:58 To jest zespół z krwi i kości, faceci wiedzą do czego służą gitary i perkusja, może nie są tak atrakcyjni wizualnie jak inne zespoły ale doświadczeniem biją wszystkich na głowę i widać że gra ich cieszy. A wokalistka po każdym secie układa zestaw na następny set uwzględniając to jak się goście bawią. Niektóre zespoły potrafią jechać po kolei wg jednej listy wesele za weselem. Odpowiedz Link
ala01234 Re: Zespół EMISET - opinie? 10.02.08, 23:53 Witam, my mamy ten zespół na weselu. byliśmy zobaczyć jak grają na weselu, super grają i popieram że zespół jest z krwi i kośći a kobitka ma rewelacyjny mocny głos. Polecam zwłaszcza że maja perkusje Odpowiedz Link
evcia44 Re: Zespół EMISET - opinie? 19.02.08, 12:45 witam cie bardzo serdecznie,polecam zespol EMISET poniewaz grali u mnie na weselu jestesmy bardzo zadowoleni,graja szeroki repertuar z kazdego rodzaju muzyki od jazzu po biesiade,wokalistka prowadzi wesele bardzo profesjonalnie i z kultura. Maja brzmienie koncertowe az przyjemnie posluchac.Widac ze bawia sie muzyka,pasjonaci,polecam goraco,ZALOWAC NIE BEDZIESZ. Odpowiedz Link
tiktak_21 Re: Zespół EMISET - opinie? 02.03.08, 16:52 Zespol pod wzgledem muzycznym bardzo dobry, zwlaszcza ze graja na zywo, bo wiadomo ze dyskietki zawsze dobrze brzmia.. jak mp3:) W kazdym razie sa juz zerezerwowani na nasze wesele. Polecam Odpowiedz Link
klakier2 Re: Zespół EMISET - opinie? 02.03.08, 21:47 Może i to pełny zespół ale graja jakos tak bez wigoru i życia, po za tym wokale tez bez jakis rewelacji [zwyczajnie] ,ale to oczywiscie moja opinia. P.S co wy tak ciągle podkreslacie tą gre na zywo- jest mnóstwo innych zespołów które równiez grają i tak sie nie szczycą. Osobiscie nie polecam. Odpowiedz Link
ewa-piotrek Re: Zespół EMISET - opinie? 27.12.08, 11:36 Ten zespół grał u nas na weselu:)Powiem krótko rewelacja!!! Polecam wszyskim!!! Wokal super!!!! Goście byli zachwyceni. Repetuar zespolu jest szeroki i nie graja tak jak leci tylko wszystko tak jak sie gośćie bawia. Pełen profesjonalizm . Odpowiedz Link
madziorek2433 Re: Zespół EMISET - opinie? 21.07.09, 11:00 Zespół super - godny polecenia, pełen profesjonalizm:) Jesteśmy bardzo zadowoleni - bawiliśmy się super a chyba o to chodzi:) Magda i Marcin, 11 lipca 2009:) Odpowiedz Link
anka700 Re: Zespół EMISET - opinie? 11.12.10, 10:52 Mnie osobiscie sie nie podobalo prowadzenie wesela - jakos smetnie Odpowiedz Link
biedrona40 Re: Zespół EMISET - opinie? 02.11.09, 21:33 Grali u mnie na weselu w lipcu.REWELACJA Goście zadowloeni my również, po 8 weselach w tym roku i 7 w poprzednim chyba zarezerwuje ich dla moich przyszłych dzieci a moze i wnuków by wiedzieli co to jest dobra muzyka zagrana przez profesjonalistów. Odpowiedz Link
malenka_30 Re: Zespół EMISET - opinie? 13.01.10, 20:42 A ile kosztuje ta przyjemnosc?? Odpowiedz Link
art-efekt Re: Zespół EMISET - opinie? 14.01.10, 00:36 Witam! Niestety nie znam tego zespołu, a poza tym jako członek jednego z częstochowskich zespołów, zgodnie z zasadą fair-play nie powinienem się wypowiadać na temat jakiegokolwiek z zespołów. Jednak uważam, że każdy klient ma swoje oczekiwania, upodobania i preferencje. Zapewne także i Państwo macie swoje preferencje co do gatunków muzyki oraz składów zespołów. Dla jedengo klienta będzie "super" zespół grający disco-polo, a dla innego jazz czy muzykę kameralną. Dlatego radzę przesłuchać kilka zespołów i wybrać ten, który Państwu najbardziej przypadnie do gustu. Pozwolę sobie jeszcze napisać kilka zdań na temat naszego zespołu, który Państwu polecam: Gramy w podstawowym składzie 4 osoby: keyboard zamiennie z akordeonem, gitara, perkusja, jako opcja trąbka lub saksofon. Wszystkie osoby w zespole śpiewają z czego 2 wokale są wiodące: żeński i męski. Gramy głównie polski repertuar, trochę zagranicznego, a główne gatunki muzyki to POP i Rock. Disco-Polo nie jest naszą najsilniejszą stroną, ale utwory najbardziej znane z tego gatunku, które być muszą, także mamy w repertuarze. Nasz repertuar to zarówno utwory z lat 30-tych, poprzez kolejne dekady, aż do utworów współczesnych. Mamy także w repertuarze utwory biesiadne, ludowe, mniej i bardziej ambitne. Ponadto bardzo chętnie podejmujemy się przygotowywania utworów na konkretne życzenie, dzieki czemu pozyskujemy nowy repertuar. Nie używamy play-backów. Pozdrawiam i zapraszam do spotkania. Jacek z zespołu "Efekt" Tel. 504-051-028 Odpowiedz Link
ara_nea Re: Zespół EMISET - opinie? 15.01.10, 17:33 Art-efekt - Jacku - możecie być pewni, że nie polecę Was nikomu z moich znajomych. A dlaczego? Bo nie możecie być profesjonalistami w każdym calu (jak siebie reklamujecie) wykorzystując watki innych zespołów do pisania o sobie. Dodatkowo (z tego co pamiętam) reklamujecie się poza wątkiem ogłoszenia, a to nazwałabym łamaniem regulaminu forum. Wracając do Emisetu - grali na weselu moim i liberalla (załozyciela wątku) 13.06.2009 - polecam z całego serca. Repertuar dobrany do gustu gości, nie było chamskich zabaw, sprawnie poprowadzone oczepiny. Emilka ma świetny głos, a panowie dali z siebie wszystko. :) Dziękuję im jeszcze raz za wspaniałą oprawę muzyczną. :) Odpowiedz Link
art-efekt Re: Zespół EMISET - opinie? 18.01.10, 23:48 > Art-efekt - Jacku - możecie być pewni, że nie polecę Was nikomu z moich znajomych. Jest mi z tego powodu niezmiernie przykro :) > A dlaczego? Bo nie możecie być profesjonalistami w każdym calu (jak > siebie reklamujecie) wykorzystując watki innych zespołów do pisania o sobie. Ależ nawet nie śmiemy się uważać za profesjonalistów w każdym calu. My tylko staramy się robić swoją robotę, a ocenę pozostawiamy klientom, którzy nas widzieli, słyszeli i bawili się razem z nami. > Dodatkowo (z tego co pamiętam) reklamujecie się poza wątkiem ogłoszenia, a to nazwałabym łamaniem regulaminu forum. Musisz popracować nad pamięcią, zwłaszcza, że bywam tu tak rzadko :) Ponadto nie pierwsi i nie ostatni. Przepraszam, że wtargnąłem w ten wątek z buciorami stosując kryptoreklamę, ale myślałem, że jest to już normą na tym forum. Zobacz tylko kolejne wątki, gdzie zadawane są pytania na temat jednego zespołu, a reklamuje się cała masa innych zespołów, które piszą o sobie "profesjonalny", "najlepszy". Tworzone są jakieś regulaminy, które nie są egzekwowane, a wypowiedzi te nie są usuwane przez moderatorów. Niestety często też się pojawiają na forum złe opinie wystawiane przez konkurencję oraz dobre opinie wystawiane przez samych członków zespołów logujących się pod różnymi nickami. Dlatego też uważam, że najlepiej jest po prostu zobaczyć, posłuchać i samemu ocenić, a zespołom po prostu pozwolić się ogłaszać. Napewno będzie to z pożytkiem dla nas wszystkich. Większa konkurencja pomiędzy zespołami powoduje, że zespoły dbają o klientów i jakość usług, a miernoty wypadają z rynku i przestają stanowić niezdrową konkurencję. Wracając jeszcze do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Widzisz to nie tylko jest kwestia Twojej, czy mojej opini na temat czy zespoł jest super czy też nie. Po prostu każdy zespół ma swój styl gry, styl prowadzenia imprezy i dlatego też musi trafić na swoją klientelę, której ten zespół odpowiada. Uwierz mi, że piszę to nie tylko w interesie swoim, ale każdego z państwa młodych oraz każdego zespołu, ponieważ bardzo trudno się gra imprezy dla klientów, którzy mają inne oczekiwania repertuarowe. Podobnie też klienci męczą się z takim zespołem, choć w rzeczywistości zespół gra poprawnie i czysto, można by rzec perfekcyjnie. Niestety nie ma zespołów uniwersalnych, które grają wszystko i nie ma zespołu, który odpowiadałby każdemu. Dam przykład. Nie przepadamy sami za disco-polo i dlatego tego repertuaru gramy mało, zastępując go innym repertuarem, przy którym można się świetnie bawić. Oczywiście jak ktoś sobie życzy to gramy i taki repertuar, ale naprawdę robimy to z przymusu :) Dlatego też, kiedy trafiamy na takich klientów nastawionych na disco- polo to po prostu im sugerujemy, że powinni jednak jeszcze wysłuchać kilku innych kapel, bo nie chcemy się wspólnie męczyć. Być może autor tego wątku właśnie boryka się też z podobnym problemem ? Dlaczego wtrąciłem się do wątku ? Ano dlatego, że zdziwiło mnie pytanie autora wątku, który bawił się przy zespole Emiset i ma jeszcze wątpliwości. Co prawda nie słyszałem tego zespołu na żywo, a jedynie z nagrań umieszczonych na ich stronie internetowej. Ot, takie zboczenie zawodowe, że jak tylko piszą o jakiejś kapeli to najpierw szukam ich dem, aby samemu ocenić :) Jeżeli grają i brzmią na żywo tak jak w tych nagraniach to uważam, że jest to bardzo dobry zespół i gdybym miał wybierać dla siebie to napewno znaleźliby się na mojej liście kandydatów. > Wracając do Emisetu - grali na weselu moim i liberalla (załozyciela wątku) > 13.06.2009 - polecam z całego serca. Repertuar dobrany do gustu gości, nie było > chamskich zabaw, sprawnie poprowadzone oczepiny. Emilka ma świetny głos, a > panowie dali z siebie wszystko. :) Dziękuję im jeszcze raz za wspaniałą > oprawę muzyczną. :) Bardzo się cieszę, że Ci się podobali i że Twoje wesele było udane. Oby jak najwięcej takich zespołów i z całego serca życzę im powodzenia i całej masy klientów, którzy potrafią docenić wysiłek i kunszt zespołu. Na marginesie. Zwróć jeszcze uwagę na to, że nie grali na weselu Liberalla. Z tego też powodu powstał ten wątek. Pozdrawiam Jacek z zespołu Efekt tel. 504051028 Odpowiedz Link
asia-tomek Re: Zespół EMISET - opinie? 29.10.10, 20:15 Zespół Emiset odpowiadał za oprawę muzyczną naszego wesela 23.10.2010 i jesteśmy bardzo zadowoleni, gościom również się podobało, cały czas był pełny parkiet :) Zdecydowaliśmy się na nich po wysłuchani wersji demo na internecie i to był strzał w 10:) Pani Emilia ma fantastyczny, mocny głos, zespół gra w niezmienionym składzie od wielu lat, więc mają duże doświadczenie, mają zróżnicowany repertuar - dla każdego coś dobrego:). Polecamy gorąco!!! Odpowiedz Link
bisiu8 Re: Zespół EMISET - opinie? 29.10.10, 21:56 KWARTET SMYCZKOWY,TRIO,DUET,SOLO - oprawa muzyczna Waszego slubu,wesela,uroczystości,bankietu i wiele,wiele innych.Profesjonalni artyści filharmonicy,nie jakies tam studentki.Mozliwość zamówienia organisty i śpiewaka.608 656 488 Południowa Polska i Warszawa /okolice Odpowiedz Link
magdalenakisala Re: Zespół EMISET - opinie? 16.11.10, 12:04 Witam wszytskich zainteresowanych zespołem Emiset. Zesół ten grał na naszym weselu. Zdecydowaliśmy się na niego po dłuuuuugich poszukiwaniach, jako że nie wyobrażaliśmy sobie zabawy przy muzyce oferowanej przez inne zespoły. Był to strzał w dziesiątkę! Pełen profesjonalizm pod każdym względem. O nic nie musieliśmy się martwić, na każdym bloku tanecznym pełen parkiet. Nasi goście i my byliśmy zachwyceni. "Prawdziwa" muzyka na żywo z przepięknym i czystym wokalem Emilki. Wszelkie zabawy i oczepiny prowadzone na wysokim poziomie z pełna kulturą. Gdybyśmy mogli wybierac ponownie, wybralibyśmy właśnie Emiset. Dziękujemy!!! Magdalena i Adam - 3 lipca 2010 Odpowiedz Link
monikapiotrek Re: Zespół EMISET - opinie? 05.12.10, 22:33 Moja żona bawiła się na weselu na którym grał zespół Emiset i bardzo jej się podobało. We wrześniu organizowaliśmy własne wesele i bez wahania zarezerwowaliśmy termin właśnie u nich. Nie słuchałem wcześniej ich demo, ale zaufałem opinii żony i absolutnie się nie zawiodłem. Zespół potrafił się świetnie dostosować do bawiących się gości i tak dobierał muzykę, że cały czas mieliśmy pełny parkiet. Poza tym mimo tego, że wesele organizowaliśmy w Wielkopolsce, dojazd nie był dla zespołu żadnym problemem. Gorąco polecamy! Piotrek i Monika Odpowiedz Link
aldi_p Re: Zespół EMISET - opinie? 12.12.10, 14:34 Jeżeli szukacie zespołu na Wasze WESELE to dobrze trafiliście, jeżeli czytacie naszą opinie o tym zespole, bo mieliśmy ten zaszczyt gościć ich na naszym weselu:) Wybraliśmy ich właśnie na podstawie opinii wcześniejszych par, czyli prawie w ciemno, ale to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Emilka (wokalistka) jest mistrzynią w wykonaniu utworu "Aleją gwiazd" przekonajcie się sami!!! Ponadto jest to piątka wspaniałych ludzi. Dowodem na to wszystko jest film z wesela na którym widać, że wszyscy WSPANIALE SIĘ BAWIĄ!!!!!! 25.09.2010 r. Aldona i Przemek:) Jaworzno Odpowiedz Link
mackpl Re: Zespół EMISET - opinie? 08.01.11, 19:04 Witamy, zespól Emiset grał u nas na weselu w sierpniu ubiegłego roku. Jesteśmy zadowoleni. Goście dobrze się bawili, parkiet był cały czas pełen. Zespół ma różnorodny repertuar, który dobierał na bieżąco pod kątem naszych gości. Innymi słowy zarówno młodzi jak i starsi mogli się dobrze pobawić. Uważamy, że zespół jest godny polecenia. Pozdrawiamy, Magda i Maciej Odpowiedz Link
interceptor-net Re: Zespół EMISET - opinie? 23.06.11, 20:45 Zespół EMISET grał również na naszym weselu - zabawa była świetna, goście chętnie wychodzili na parkiet, repertuar zróżnicowany w stylu dla każdego coś miłego (tak ustaliliśmy z zespołem), a kawałki były grane bardzo fajnie w ciekawych aranżacjach (fajny bas, hamondy, solówki na gitarze itd...). Są to profesjonaliści, zespół składa się z pięciu osób: perkusista, gitarzysta, gitarzysta basowy, klawiszowiec i wokalistka, i widać, że granie, muzyka, to ich pasja. Co do zabaw - w drugi dzień kilka fajnych i cywilizowanych :) . Patrząc na gości widzieliśmy, że bawią się doskonale, o czym nas również zapewniali po imprezie :) Gorąco polecamy, naprawdę fajna atmosfera i super rozrywka :) Mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś przyjdzie nam się bawić przy ich muzyce. Pozdrawiamy! Ola i Kuba Odpowiedz Link
papuga87 Re: Zespół EMISET - opinie? 11.08.11, 13:33 Witam. Na naszym weselu również grał zespół Emiset. Zdecydowanie polecam ten zespół. Jest to kapela z prawdziwego zdarzenia, tzn. nie jakieś tam udawanie, że grają a tak na prawdę muzyka gra z dysku a prawdziwy jest tylko wokal.... Oni grają na żywo. Zespół jest 5- osobowy. Mają szeroki repertuar, wokalistkę i 3 wokalistów. Są wykształceni w kierunku muzycznym więc znają się na tym co robią. Z tego co wiem to grają już razem prawie 10 lat i skład jest ciągle ten sam. Nie prowadzą żadnych głupich zabaw a jeśli powie się im, że w ogóle ma ich nie być to nie będzie. Całkowicie dostosowują się do tego co młodzi chcą.Grają bardzo skocznie i wesoło. Nie robią sobie długich przerw na siedzenie. Poza tym ludzie chętnie ich biorą na wesela bo terminy mają już zarezerwowane na 2 lata do przodu. Na prawdę polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
paulinka2615 Re: Zespół EMISET - opinie? 07.11.11, 17:51 Witam. Chcielibysmy sie podzielic z Wami naszym wielkim zadowoleniem z zespolu Emiset, ktory to grał na naszym weselu 27.08.2011. Otoż uswietnil on cala uroczystosc a nasi goscie do tej pory chwala nas za wybor tak swietnego zespolu i prosza o kontakt. Nie dziwie sie. Nieprzecietna muzyka na żywo, super wokale i super persony.Wszystko dopiete na ostatni guzik, gustowne zabawy. Az milo schodzilo sie z parkietu zmieczonym widzac równie zmęczonych członków zespołu. Gorąco polecamy!!!!!!!!!!!!!!!!! Paulina i Damian Odpowiedz Link
swatka2002 Re: Zespół EMISET - opinie? 17.11.11, 11:59 Zespół grał na naszym dwudniowym weselu 4/06/2011 w sali Złote Arkady. Zarówno zespół jak i sale oczywiście i zdecydowanie polecamy wszystkim. Zespół to po prostu profesjonaliści. Impreza była znakomicie prowadzona, goście bawili się świetnie, a to wszystko przez odpowiedni dobór utworów oraz niezbyt długie przerwy. Muzyka różnorodna z przewagą znanych rockowych kawałków i takich co są obecnie grane w radiu- czyli muzyka taka przy której nie da się nie tańczyć ;) oczywiście Zespół elastyczny jeśli chodzi zapotrzebowania na kawałki- drugiego dnia w ciągu jednej przerwy przygotowali utwór, którego nigdy nie mieli w repertuarze. Co dla nas było ważne-muzyka grana z życiem, mało smętów, dużo hitów. Bardzo chętnie odpowiem na pytania swatka@tlen.pl. Zaznaczam, że na te dotyczące kwestii finansowych nie będę odpowiadać ponieważ to już sprawa Zespołu. Odpowiedz Link
karolina-iprzemek Re: Zespół EMISET - opinie? 04.01.12, 21:16 Zespoł Emiset grał na naszym weselu w czerwcu 2011 i jest to zespół, który nigdy nie zawiedzie. Wokalistka śpiewa tak, że ciary wszyscy mają na plecach. Cały zespół gra fantastyczną muzykę, Wszyscy byli zachwyceni! Polecamy! Odpowiedz Link
wiosenna_kinga Re: Zespół EMISET - opinie? 07.05.12, 14:47 Witam. Proszę o wypowiedzi osoby, które wynajęły ten zespół na swoje wesele. Jak prowadzą oczepiny, czy są zabawy w drugi dzień, czy mają muzykę dla starszych i młodszych? Proszę o opinie. Odpowiedz Link
puzon2025 Re: Zespół EMISET - opinie? 30.05.12, 23:25 polecam zespół kameleon www.zespol-kameleon.pl Odpowiedz Link
chavpl Re: Zespół EMISET - opinie? 15.08.12, 19:40 Witam. Byłem w ostatni weekend świadkiem na weselu gdzie grał ten zespół i mogę go z czystym sercem polecić. Kiedy podawane były posiłki, grała sobie muzyka w tle, a kiedy był czas na taniec, to kapela grała znakomicie i zawsze na parkiecie było pełno osób. Widać, że mają duże doświadczenie w tym fachu, a co za tym idzie, spory repertuar (podany na ich stronie) więc jeśli ktoś będzie chciał zadedykować piosenkę dla młodej pary, to się zawsze coś znajdzie. Polecam serdecznie :) Michał Odpowiedz Link
czestochowianka4 Re: Zespół EMISET - opinie? 01.11.13, 19:16 od kiedy goście weselni wiedzą, że zespół ma listę utworów na stronie? Emiset, piszecie sami te opinie??? Odpowiedz Link
papuga87 Re: Zespół EMISET - opinie? 26.02.14, 12:31 Droga czestochowianko4. Sama jestem żywym przykładem tego, że po moim weselu (na którym grał Emiset) ludzie pytali się o ten zespół. Szczególnie ci, którzy sami planują wesele. Więc mówiłam, że mają stronę i tam wszystko jest napisane (łącznie z repertuarem). Więc może właśnie stąd to wiedzą. A co do tego, że Emiset sam pisze opinie: Czy jeśli zespół ma 99% dobrych opinii to zaraz musi znaczyć że sam je pisze? Może po prostu na prawdę są dobrzy i tyle..... Odpowiedz Link
rafik1808 Re: Zespół EMISET - opinie? 28.08.12, 20:24 Witamy Wszystkich forumowiczów, Mieliśmy zaszczyt gościć zespół Emiset na naszym weselu 18/19 sierpnia br. Możemy z czystym sumieniem polecić ten zespół. Nie jestem znawcą muzyki ale mogę bez zająknięcia powiedzieć że zespół gra genialnie. Ma ogromne doświadczenie (polecam filimiki na stronie www.emiset.czest.pl), cała sala pełna była tańczących (przez dwa dni), zabawy (oczepiny) były świetne. Niestraszne było Im zapuszczenie się w okolice Łącka. Jeśli Wam się poszczęci zespół będzie miał wolny termin - powodzenia! Gosia i Rafał Odpowiedz Link
pietruszku Re: Zespół EMISET - opinie? 26.07.13, 15:13 Najlepszy zespół ever:) A wiem co mówię, bo sama gram po weselach.. W moim odczuciu kapela the best. Polecam każdemu:) Zagrali na naszym weselisku aż się parkiet trząsł;) Goście do dziś wspominają i pytają o namiar. 100% live muza i niesamowity wokal Emilki! Bawiliśmy się z nimi już wielokrotnie i za każdym razem było bosko. Mam nadzieję bawić się przy nich jeszcze nie raz.. Kapela na 102:) Pozdrawiam i polecam Kasia Odpowiedz Link
czestochowianka4 Re: Zespół EMISET - opinie? 01.11.13, 19:12 większość opinii tutaj dodają przyjaciele zespołu, a nie klienci, ja nie polecam ich, jedyny plus to gra na żywo,mają słabego klawiszowca, lubią wypić i nie wygląda to dobrze Odpowiedz Link
dj.jaro Re: Zespół EMISET - opinie? 01.11.13, 20:04 Bardzo fajnie i łatwo wpisać bzdury i oszczerstwa o piciu wódy, kiepskim wyglądzie itd. Jeśli droga częstochowianko byłaś na przyjęciu weselnym gdzie członkowie zespołu pili to napisz kiedy i gdzie to było. Państwo Młodzi potwierdzą i reszta klientów będzie się wystrzegała. Jesli nie byłaś lub po prostu jesteś internetowym Gnomem, który obraża wszystko i wszystkich dookoła, to pamietaj że nie jest problemem identyfikacja i zlokalizowanie komputera z którego piszesz. Wiele razy grałem z Emisetem imprezy, nie potwierdzam powyższej opinii. Odpowiedz Link
kasia.hak Re: Zespół EMISET - opinie? 01.11.13, 22:03 Zespół Emiset grał u mnie niedawno na weselu. Jestem bardzo zadowolona. Polece każdemu w 100 %. Nie grają "szajskiej - wiejskiej" muzyki. Wydaje mi się że nie spędziłaś/eś z nimi wesela, bo w ogóle nie piją alkoholu w pracy!!!. Dla mnie rewelacja, pełen profesjonalizm!!!! Z wszystkim można się dogadać, nie robią żadnego problemu. 100% muzyki na żywo!!! Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy za udane przyjęcie. K&M. Odpowiedz Link
oleszja Re: Zespół EMISET - opinie? 20.11.13, 08:58 my braliśmy ich pod uwagę na wesele, jednak jest kilka "ale". Po pierwsze w mailu, gdzie dokładnie podaliśmy datę ślubu napisali nam cenę a potem podczas spotkania ją podnieśli (no i cena zrobiła się zaporowa :/) a po drugie w repertuarze brak im kawałków disco polo, które choć nie towarzyszą mi na codzień, to jednak na weselu być muszą (oczywiście tu jest kwestia gustu :) Niemniej jednak talentu muzycznego odmówić im nie można :) Odpowiedz Link
interceptor-net Re: Zespół EMISET - opinie? 20.11.13, 10:12 pisałem już dużo wcześniej w tym wątku, że grali również u nas na weselu; co do "ale" oleszja: - z repertuarem zdaliśmy się na nich, ja osobiście fanem disco polo nie jestem, dla mnie zespół miał tak grać, by wszyscy mogli się dobrze bawić, i na bank jedna piosenka disco polo była zagrana :); - jeśli chodzi o zmianę ceny - u nas problemu nie było żadnego, myślę jednak, że poinformowanie o zmianie ceny zanim zostaje spisana umowa nie jest czymś złym, ale fakt - może popsuć plany. Co do wcześniejszych mniej lub bardziej krytycznych wpisów - ile ludzi tyle opinii, ale krytyka bez podania konkretnych argumentów, bądź twierdzenie, że wpisują się tutaj tylko znajomi zespołu pokazuje tylko brak kultury "krytykantów". Odpowiedz Link
alexnet22 Re: Zespół EMISET - opinie? 20.11.13, 18:50 u nas też była zmiania ceny. nie wiem jak u oleszji ale w naszym wypadku było to kłopotliwe, bowiem pierwotna cena już nadwyrężała nam budżet a ta późniejsza to już odpadała kompletnie, więc gdyby od razu podali właściwą to byśmy nie jechali a niestety wszyscy różnie pracujemy i musieliśmy naprawde mocno kombinować żeby się spotkać w dogodnej dla wszystkich godzinie, więc po prostu całe zamieszanie było niepotrzebne. Poza tym zmiana ceny (chodziło o święta) wg jednego z członków była oczywista, "bo zawsze w święta liczą więcej". Więc skoro zawsze to od razu powinni podać wyższą, bo od razu zaznaczyliśmy że to termin bożonarodzeniowy. A to było trochę nie w porządku. Niemniej podpisuję się pod zdaniem oleszji że muzycznie nie można im niczego odmówić, ale my również wolimy żeby zespół nam od czasu do czasu wrzucił coś z disco polo, bo przecież to jeden z uroków wesela ;) Odpowiedz Link
nicola168 Re: Zespół EMISET - opinie? 30.09.15, 18:49 Hej:) u mnie na weselu też ma grać zespół EMISET, byliśmy na próbie i jesteśmy pod wielkim wrażeniem, jednak chcielibyśmy zobaczyć jak prowadzą oni wesele, czy jest możliwość żebyście przesłali nam film z Waszego wesela? Mielibyśmy większy pogląd i moglibyśmy spać spokojnie :) Odpowiedz Link
spiewaczek1 Re: Zespół EMISET - opinie? 25.02.14, 19:58 Czy ktoś może wypowiedzieć się na nowo na temat zespołu EMISET bo chcemy ich na swoje wesele ale cigle się zastanawiamy z wyborem???? Odpowiedz Link
alexnet22 Re: Zespół EMISET - opinie? 26.02.14, 12:48 powiem tak - po 1. zastanówcie się, czy na weselu chcecie tylko ambitniejszą muzykę - czyli zero disco polo (moze poza jesteś szalona czy żono moja, ale ogółem grają chyba 6 albo 7 z tego rodzaju muzyki) bo choć ja na codzień tego nie słucham to uważam, że na weselu musi być wszystko disco polo, góralskie przyśpiewki itd. Po 2. cena - jest dość wysoka, choć wokalnie i instrumentalnie rzeczywiście nie można im zarzucić nic. Ja ze swej strony polecam Avans z Rudnik. Odpowiedz Link
alexnet22 Re: Zespół EMISET - opinie? 26.02.14, 14:19 też własnie po to się z nimi umawialiśmy :) stąd wiem jak jest z repertuarem, sama wokalistka nam mówiła że disco polo grają może z 6-7 kawałków i ymieniła własnie Szaloną i Żono moja, więc nie sądzę, żeby się zmieniło, ale zawsze dobrze się spotkać z zespołem i pogadać na żywo. My na tej podstawie podjęliśmy decyzję (spotykając się wcześniej z 4 zespołami w tym własnie z Emisetem) wybierając Avans i nie zawiedliśmy się bo grają naprawdę wszystko z ogromnym powerem :) Odpowiedz Link
mira_max Re: Zespół EMISET - opinie? 01.03.14, 22:17 Z całym szacunkiem dla obu zespołów - zespół Emiset gra na żywo, - zespół Avans NIE GRA, tylko korzysta z podkładów muzycznych. Zespołów grających na żywo i zespołów puszczających podkłady - NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ - Wiele zespołów puszczających podkłady w większości korzystają z tych samych "produkcji" i różnią się TYLKO wokalem, który niejednokrotnie /nie zawsze/ jest dogrywany na kolejnych ścieżkach i na imprezach dośpiewany jest tylko wokal główny. Nie będę się wiele rozpisywał nad technicznymi możliwościami, ale muszę dodać że: gotowe utwory używane jako podkład są nagrywane na wielościeżkowych samplerach lub w studiach nagrań, gdzie można ją dowolnie modyfikować i dogrywać nieskończone ścieżki instrumentalne i wokalne. Na koniec jest to nakładane, mixowane, czyszczone i odpowiednio dobarwiane żeby brzmiało "jak z radia". Zespoły GRAJĄCE NA ŻYWO korzystają tylko ze swoich umiejętności, a brzmienie uzyskują poprzez technikę gry na instrumencie, wysokiej klasie instrumentów muzycznych i sprzętu nagłaśniającego. Stąd czasem ograniczenia w wykonywaniu pewnych gatunków muzycznych przez zespoły mające w składzie 4 czy 5 muzyków. Proste przykłady to np. - muzyka Piotra Rubika nagrywana przez kilkadziesiąt osób z Orkiestrą Symfoniczną - muzyka powstająca tylko na MASZYNACH do robienia muzyki, gdzie w nagrywaniu W OGÓLE nie biorą udziału muzycy ani instrumenty. Nawet się nie spodziewacie ile współczesnej muzyki / POP, DISCO / tak powstaje!!! W radiach komercyjnych to około 90% puszczanych utworów !!! Do tej drugiej grupy należy też wspomniana muzyka Disco Polo, stąd zespoły grające na żywo wybiórczo i z konieczności grają takie utwory /hity/. Dlaczego??? Bo nie ma możliwości uzyskania charakterystycznych brzmień i ilości zastosowanych instrumentów czy dźwięków. Prawda jest taka, że praw fizyki nie da się oszukać. Odpowiedz Link