Gość: Patri IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 22:52 Dostałam propozycje pracy. Całkiem innej niż do tej pory robiłam. Zastanawiam sie czy ją przyjac czy zostac przy dotychczasowej pracy? Ur. sie 4.12.1974. Prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warka_strong Re: nowa praca czy..... 28.02.05, 22:58 Witam. Moim zdaniem winnaś przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytania: czy chcesz tej zmiany?; czy jest to "to coś" dla Ciebie?; czy będziesz w stanie sprostać nowym wyzwaniom? Jeżeli jesteś przekonana, że nowe miejsce jest odpowiednie dla Ciebie sugerowałbym przedyskutowanie tego [dodatkowo] z kimś bliskim; kimś, kto zna Ciebie, Twoje możliwości. Jeżeli "bilans zysków i strat" przemówi na korzyść zmiany miejsca pracy, a Ty sama będziesz przekonana do prawidłowości jego wyniku myślę, że będziesz wiedziała jak postąpić. Byleby Twoja decyzja nie była podejmowana w niepotrzebnym pośpiechu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: nowa praca czy..... 28.02.05, 23:49 llukiz napisał: > A korzystałeś z daty urodzenia? > === Nie. Z prostego dość powodu. Bawienie się w "stawianie horoskopów" jest tylko bawieniem się. Niebezpieczeństwo tej "zabawy" polega na tym, że jeżeli ktoś jest do tego stopnia zdesperowany, że gotów jest zdać się na poradę "wróżki", gotów jest też przyjąć ją, bez dogłębnego przemyślenia jej treści. Osoba, która zwróciła się w tej konkretnej sprawie prawdopodobnie nie zdaje sobie sprawy z tego, że może paść ofiarą mimowolnej nawet, ale jednak manipulacji. Dlatego też moją radą jest podjęcie próby samodzielnej odpowiedzi. Tym bardziej, że "wróżka" będzie opierała się o rachunek prawdopodobieństwa, nie ujawniając tego osobie zainteresowanej. Mało tego, odpowiedź na pytanie o zmianę pracy jest prawie niemożliwa bez znajomości predyspozycji konkretnej osoby. Predyspozycji tych nie określi jednak ani "horoskop" ani też "wróżba", gdyż obydwie te [oraz inne podobne] metody bazują na pewnych schematach, które określane są ogólnie "efektem Barnuma". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: nowa praca czy..... IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.05, 21:33 a może jednak ktos da mi jakąs rade? Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: nowa praca czy..... 08.03.23, 01:09 Sporo jest dotyczących tego rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś