szwedex 05.02.10, 16:53 co sądzicie o stawianiu tarota on-line? np. na magia.onet.pl? co to za rozkład jest w ogóle? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasmin_25 Re: tarot on-line 05.02.10, 17:28 Rozklad z tej stronki to wg Chrzanowskiej "zwiezly obraz zycia" autorstwa J. Shermana-Burke, ktokolwiek to jest a co do tarota on-line to mi sie wydaje calkiem ok, zwlaszcza jak ktos nie ma prawdziwych kart. Inna sprawa ma sie z przykladowa interpretacja tych wirtualnych kart, ktora zazwyczaj nie zdaje egzaminu. np. jak w tym rozkladzie sa po dwie karty na teraz, przyszlosc i dalsza przyszlosc to trzeba te dwie karty czytac razem i tu trzeba miec troche wprawy i nie polegac na opisie wirtualnym, ktory opisuje te karty pojedynczo Odpowiedz Link
justillo Re: tarot on-line 05.02.10, 17:42 losowanie nie jest złe ,pare razy mi sie sprawdziło ,tylko opisy to raczej trzeba samemu dopasowac Odpowiedz Link
szwedex Re: tarot on-line 06.02.10, 16:39 jasmin, a podjęłabyś się krótkiej szybkiej interpretacji jakbym ci powiedziała jakie było pytanie i jakie karty wyszły? Dzisiaj weszłam na e-tarocchi i rozłożyłam karty w rozkładzie krzyż celtycki. Pytanie było to samo co poprzednio, tylko wydaje mi się że odpowiedź mniej pozytywna.... Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: tarot on-line 06.02.10, 17:17 na szkolce jest zasada, ze najpierw trzeba sprobowac wymyslic wlasna interpretacje a my tutaj mozemy pomoc w jej rozszyfrowaniu Wiec jesli podasz swoja interpretacje do kart to zapewne ktos pomoze, nie tylko ja Odpowiedz Link
calkiemzielona Re: tarot on-line 05.02.10, 23:31 Kiedys robiłam sobie przeglad takich stron i jakoś polskie niespecjalnie mi się podobają, ale zaciekawiły mnie anglojezyczne nie wiem , czy pamiętam dobrze nazwy Mystic Games i Facade i jeszcze E-tarocchi. Do wyboru jest ileś rozkładów w tym krzyż celtycki raczej wszędzie, a do tego różne na zwiazek itd, oferta dosyć duża . Mi się spodobało jednak to,że można obejrzeć w rozkładzie różne talie oczywiście interpretację, raczej trzeba na własną rękę zrobić. Odpowiedz Link