ivana 15.06.10, 20:29 Wycofuje sie.. Brakuje mi tu empatycznej Asi.. nie lubie rozpychac sie łokciami.. Powodzenia...;-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tromysza Re: Wycofuje sie.. 15.06.10, 20:59 Ivana, kochana, ty masz jakiś kryzys, tak? napisz do mnie na prive, uwierz mamy podobne problemy i zrozum, że ludzie są różni, jesteś zła, rozdrażniona, nie pal mostów. Ej dziewczynko nie wycofuj się, nie uciekaj, bo to zawsze najgorsze co możesz zrobić. To forum to Ty. naprawdę tak jest. jesteście trochę jak rodzina, kłócicie się, spieracie, ale łączy was jakiś talent, moc, przecież to piękne, dobre, mądre. nie uciekaj przed sobą Odpowiedz Link
ivana Re: Wycofuje sie.. 15.06.10, 21:07 Tromyszo tak bedzie najlepiej..tak mam kryzyc ale kogo to obchodzi? Niewazne...W kazdym razie dziekuje.... Naprawwde a nie na pokaz.. dziekuje Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Wycofuje sie.. 15.06.10, 21:42 Ivanko, napisałam Ci w Twoim wątku Piramidka trochę na ten temat. Kazdy z nas jest inny. Każdy ma swój wkład w energetyke naszego forumka i każdy ma tu swoje miejsce. Nie ma przypadków - jesteś tu potrzebna, a my Tobie...Nie musisz sie rozpychac łokciami, po prostu bądź tutaj. PS. No własnie, gdzie jest ta nasza empatyczna kochana Asia...??? M Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 00:27 Daj spokój, nie kumuluj uprzedzeń, z ludźmi już tak jest że nieraz dopieką itd., trzeba nad tym zwyczajnie przejść. Zostań i ucz się obsługi kart Odpowiedz Link
coco_angel Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 08:54 zainteresowany77 alez tu nikt nie dopieka Ivaniewypowiadanie sie w watkach odnosnie rozkladu uwazasz za dopiekanie? hmm Wszyscy zyczymy Ivanie jak najlepiej , moze ma czas by wsyztsko przemyslec...ja mysle ze Ivana wroci do nas.... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 09:34 Zdaję sobie sprawę, że odczucia przykrości czy upokorzenia są subiektywne, niektórzy nie funkcjonują jeśli nie stawiają się w pozycji poszkodowanego i widzą słuchem, ale i to trzeba zrozumieć i dać takiej osobie poczucie akceptacji. Odpowiedz Link
coco_angel Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 21:00 no dokladnie zainteresowany ale uwazam ze teraz w druga strone uderzasz...Czyli sugerujesz ze osobom wypowiadajacym sie w watkach Ivany i mowiacych co im z kart wychodzi ale nei zgadzajacy sie z nia sa mniej empatyczni, gruboskorni czy jak?Moim zdaniem Ivana zachowuje sie jak maly dzieciak,obraza sie na ewidentnie rozne punkty spojrzenia pewnej rzeczy a chyba nie o to chodzi..nikt jej nei chcial dotknac ale nie znaczy ze mam zmyslac i mowic nie to co widze w karatch bo Ivana oczekuje czegos innego sorry... ale to uderza w wolnosc slowa, po drugie mamy sie uczyc i nawzajem pokazac inne punkty widzenia problemu, ktore czasem pytajacy nie widzi.. Mowisz o poczuciu akceptacji zgadzam sie,ale widzaca sluchem nie jestem, slepcem rowniez nie ale wg ciebei lepiej chowac glowe w piasek czy jak?Jest roznica miedzy pomoca przyklaskiwania a pomoca zrozumienia siebie, etyka karciana a mowieniem tego co sie chce uslyszec..nie chce wkladac kija w mrowisko, ale nie mozna stale szali przechylac tylko w jedna strone..bo ktos zle reaguje na prawde... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 14:20 Nie skumałaś mnie do końca, ale nie chcę tego rozwijać, lepiej się uczmy czytania kart. Odpowiedz Link
a-s-c-k Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 08:52 czy to post z kategorii "proście mnie, bym została" ? wybaczcie, sporadycznie się tutaj udzielam, bo brak czasu, a jak już jest czas, to nadrabiam zaległości w czytaniu, więc nikt mnie tutaj kojarzyć nie będzie, ale Ivana, naprawdę żenua... Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 09:47 A-s-c-k - to widać, ze rzadko bywasz, bo staramy sie tutaj nikogo nie oceniać i nie wartościować postaw. Szkółka jest po to, żeby sie uczyć Tarota i pomagać ludziom rozwiazywaniu ich problemów ( o ile czujemy się na siłach). Generujac jakiekolwiek oceny przestajemy być neutralni i po prostu wychodzimy z roli. Warto o tym pamiętać... M Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 11:15 Święta prawda, nie można dobrze wróżyć jeśli się nie jest w harmonii z otoczeniem i ze sobą, zmącony umysł jest zbyt rozstrojony by intuicja mogła dojść do głosu i jest po ptokach. Odpowiedz Link
lukrusia Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 09:49 Ivanko nie przejmuj sie tylko wracaj do nas Odpowiedz Link
asia.33 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 22:39 ojć ..dopiero weszłam..długo mnie nie było..nie wiem jak to jest ale cos sie dzieje ze mna ze czuje potrzebe lekkiego wycofania z tarota..tzn za duzo czasu poswiecałam zapominajac o sobie i przyziemnych sprawach...rozmwiam z nimi ale juz nie tak samo...tak u mnie jest ..to taka rotacja ..raz mam wene raz potrzebuje odpoczynku..karty same mnie wołaja ..teraz jakos nie chca nawet za bardzo "gadac" ..wiem ze to chwilowe bo juz tak miałam jdnak nic na siłe ..wierze ze wszystko ma sens ..wiec teraz pora na cos innego , musze troszke zając sie soba , swoim zyciem bo czułam tez ze stoje w miejscu. Jakby co piszcie na maila ..pamietam o Was wszystkich i serdecznie pozdrawiam asia Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Wycofuje sie.. 16.06.10, 23:29 Asiu kochana, to super, że sie odezwałas. Brakuje nam tu Ciebie, Jeśli będziesz mogła, wpadaj do nas chociaż na trochę. Serdecznie Cię pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje szczęscie M Odpowiedz Link
ivana Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 09:55 Asiu tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Martwiłam sie. ;-( Jak bedziesz czula taka potrzebe to pisz i koryguj moja nauke tarota. Brakuje Nam Ciebie. Musisz o tym wiedziec Moja empatyczna Szóstko Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 14:22 Przesycenie, też to miewam, nieraz trzeba odetchnąć i się od tego oderwać by więcej pobyć w realnym świecie. Odpowiedz Link
ivana Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 14:27 Tylko ze internetowy swiat jest czasami bezpieczniejszy dla osob delikatnych i wrazliwych , byc moze dlatego tak wiele osób wpadło w nałog uzależnienia od ekranu...To azyl bezpieczenstwa..oczywiscie nie zawsze... Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 17.06.10, 15:37 Jakie czasy takie nałogi, lepiej siedzieć w internecie, spędzać czas z kartami, czy uprawiać sport niż pić, patrzeć na sufit czy rozrabiać Odpowiedz Link
ivana Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 09:58 Chcę podziękowac wszystkim za dobre słowa w moim kierunku, które skłoniły mnie do zawieszenia milczenia. Mam nadzieje, ze Was nie zawiodę Sciskam ciepło Iv Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Wycofuje sie.. 17.06.10, 10:14 Hej Ivanko, witaj w domku Nikogo nie musisz zawodzic ani nie zawodzić. Bądź sobą, my tu się przecież wszyscy uczymy nie tylko tarota - przerabiamy lekcje tolerancji, zrozumienia, bezstronnej obserwacji, empatii, bezwarunkowej miłości i akceptacji. Kazdy jest we własciwym miejscu i wszystko toczy sie tak, jak ma sie toczyć. Serdecznie Cie pozdrawiam i dziekuję, ze jesteś z nami M Odpowiedz Link
nielaik asia.33 17.06.10, 18:18 Rzadko wpadam an forum, ale lubię was podczytywać. Rezygnuj na jakiś czas z tarota, ale zaglądaj na szkółkę, choćby żeby oświecić lud swoim życzliwym doświadczeniem Ty to jesteś jak ciotka dobra rada. Odpowiedz Link
ingenious Re: asia.33 18.06.10, 10:14 Zgadzam się z Asią33 ja też lubię Twoje interpretacje Ivano,są bardzo celne Odpowiedz Link
ivana Re: Ingenious 18.06.10, 10:26 Myślę ze jestem tu z jakiegos powodu Ingenious i jesli pomoge chociaz jednej osobie bedzie to dla mnie bardzo wazne i istotne. Ciesze sie, ze tak myslisz. Buziaki Odpowiedz Link
casablanca76 Re: Ingenious 18.06.10, 11:48 potwierdzam celność interpretacji ivany i szkoda by było żeby zniknęła ze szkółki... Odpowiedz Link