08.10.10, 23:10
Czy często pokazuje wam oszustwo? U mnie to raczej kombinowanie w pracy, szkole typu nauczę się tylko tego i tego bo napewno będzie na sprawdzianie, a nie jako coś co jest robione kosztem drugiej osoby.
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 08.10.10, 23:48
      Karta pokazuje kombinacje na informacjach, raz kłamstwa, innym razem pewnie plotki, innym razem jakieś manipulacje, zatajanie faktów, może być to ściąganie na egzaminie. Sprawy na poziomie myśli\słów\tekstu. Osoba z karty (większość talii typu R.W.) robi to na przypał co może być wychwycone przez innych, ,,kłamstwo ma krótkie nogi" itp. Z tego jasno wychodzi, że to: porada by np być dyskretnym, by coś załatwić po cichu by coś zyskać, ostrzeżenie przed fałszywą osobą, rada by grać fair w sprawach załatwianych słowami.
      • lukrusia Re: 7 Mieczy 09.10.10, 10:58
        To jest mówienie ale nie całej prawdy coś zawsze zatajamy .
        W czynach to tylko same plany , nie branie się za działania .
        • zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 09.10.10, 16:15
          A czy to czasem nie 4 mieczy?
        • faucon6 Re: 7 Mieczy 09.10.10, 18:32
          W mojej Talii to szykowanie sie do przyszlych dzialan.
          Duzo sie mysli na przyklad o zmianie pracy, planuje, kombinuje - tak mozna to nazwac - zeby wyjsc jak najlepiej. Czasem sytuacja jest fatowa i trzeba podjac decyzje. Skoro ktos gra nie fair, my tez nie mamy zalu, ze sie tak zachowujemy. Czekamy na odpowiedni moment, sluchamy "szmerow" i pach.
          • misboaa Re: 7 Mieczy 09.10.10, 22:35
            Już o tym wspominałam, ale powtórzę smile Mnie zaskoczyła siódemka kiedy pokazała efekt grzybobrania a w lesie odkryłam, że przede mną był tam jakiś pan i wyciął wszystkie grzyby co do jednego !!!!! /chodząc pokolei rzędami!!!
            Nie robił tego na złość mi oczywiście tylko wykombinował najlepszy sposób dla siebie big_grin Dość dziwaczny
            • mariko8 Re: 7 Mieczy 10.10.10, 02:18
              pokazuje nieuczciwe działanie ale jednak przynoszące nam korzyść,
              tu nie chodzi o moralność ale o efekt, mamy zyskać nie patrząc na środki, pokazuje działanie
              to tez karta mówiąca o zdradzaniu partnera czy nieładnym wycofaniu się z relacji i pozostawieniu drugiej osoby w szoku że tak nagle nas opuszczono albo np. jeszcze zostawiono z niespłaconym kredytem itp.
              • mrgodot Re: 7 Mieczy 10.10.10, 18:37
                Szuka sposobu jak coś zdobyć, ale unika otwartej konfrontacji. Niekoniecznie zaraz kłamie, po prostu nie mówi całej prawdy - tylko tyle ile musi żeby uzyskać to, co chce.
                Bardziej dosłownie szpieg, kolekcjoner informacji, działa zakulisowo ale w dobrym stylu. Otwarcie nie może więc szuka innych dróg.
                Ten mi się bardzo podoba:
                7 Mieczy
                • zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 10.10.10, 19:33
                  To Ty godotko gustujesz w szpiegach smile
                  • mrgodot Re: 7 Mieczy 11.10.10, 19:21
                    zainteresowany1977 napisał:

> To Ty godotko gustujesz w szpiegach smile
                    >
                    W przystojnych jak najbardziej smile
              • zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 10.10.10, 19:32
                Co do tego nagłego opuszczenia to idealnie pokazuje to 8 puch.
                • misboaa Re: 8 Puch 10.10.10, 19:57
                  zainteresowany1977 napisał:

> Co do tego nagłego opuszczenia to idealnie pokazuje to 8 puch.
                  >

Nie jestem pewna czy następuje nagle, raczej jest to proces, wynik długiego zastanawiania się
                  • nielaik Re: 8 Puch 11.10.10, 08:34
                    Kiedyś na forum 7 mieczy pokazała ucieczkę z randki. Więc myślę, że karta nie oznacza tylko oszustwa. To jest chęć wyrwania się z jakieś sytuacji, wyjściem na paluszkach, albo niebywała okazja do zarobienia, kupienia czegoś, tak że bierzemy to w ilościach hurtowych i nie rozgłaszamy wokoło, żeby inni się nie zlecieli.
                  • zainteresowany1977 Re: 8 Puch 11.10.10, 20:41
                    Proces dojrzewania a potem odejście, odejście typu ucieczka zazwyczaj jest postrzegane jako nagłe i zaskakujące.
              • 17sadowy Re: 7 Mieczy 13.10.10, 21:07
                A co powiecie na 7 mieczy mówiące o nieuświadomionych uczuciach?
                Nieświadome oszukiwanie, krętactwo i jeżeli oszukiwanie to siebie czy partnera?
                • mrgodot Re: 7 Mieczy 14.10.10, 11:21
                  17sadowy napisała:

> A co powiecie na 7 mieczy mówiące o nieuświadomionych uczuciach?
                  > Nieświadome oszukiwanie, krętactwo i jeżeli oszukiwanie to siebie czy partnera?

Jak siebie to i partnera. I vice versa. W końcu miecz ma dwa końce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka