Dodaj do ulubionych

Paź Monet

14.11.10, 00:57
Mam niedosyt tej karty. Dzisiaj wypadła mi trzy razy przy okazji zupelnie innych pytań i uświadomiłam sobie, że tylko wydawała mi się prosta do interpretacji. Zawsze myślałam o niej jako okazji do zrobienia czegoś lub zarobienia, ale to za mało big_grin
Jak ją macie?
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: Paź Monet 14.11.10, 08:54
      www.boardgames.kr/tarot/cardDetail.php3?Seq=056IP11
      Wychodzi mi gdy ktoś chce się ze mną skontaktować, gdy otrzymuje pieniądze albo interesujacącą wiadomość. Koleżance karta wypadała w opisie na pana, który zajmuje się graiem na misach tybetańskich, jest uduchowiony, jeżdził po Ameryce za szamanami, lubi się bawić, jest wesoły, komunikatywny, ma dość dużo pieniędzy. Takiego pazia można polecić na partnera. Nie dość, że bogaty to osobowość ciekawa. To nie jest typ nudnego biznesmena.
      • misboaa Re: Paź Monet 14.11.10, 13:49
        O kurcze Paź wyszedła jako ktoś już bogaty?
        • nielaik Re: Paź Monet 14.11.10, 15:11
          Facet nie musi pracować i może sobie pozwolić na luźne życie.
          • zainteresowany1977 Re: Paź Monet 14.11.10, 21:11
            Może i tak, ale to luźne życie to chyba głównie trawienie kaski na zbytki?, przepłacanie?, jaka to była osoba?
    • szpilki-only Re: Paź Monet 14.11.10, 13:56
      Paź monet zawsze czegoś chce, albo coś dostać albo załatwić, to interesowna osoba (oczywiście to musi wynikać z kontekstu pozostałych kart), zawsze go mam jak chcę kupić coś czego aktualnie nie ma uncertain
    • krolowa.mieczy Re: Paź Monet 14.11.10, 14:16
      Mnie się pojawia jako ktoś na dorobku, małe pieniadze - dosłownie dorobienie sobie w niewielkich kwotach.
    • niwa1 Re: Paź Monet 14.11.10, 15:16
      U mnie jako osoba zawsze jest jako uczniak, na dorobku, sprytny obrotny jak pies który wyczuje kiełbaske, oby uszczknąc coś dla siebie.
      W pozytywie jako uczeń super,ale w negatywie wagary, wręcz niechodzenie do szkoły, imprezy, złe towarzystwo i pomieszane priorytety Zyciwe.
      To grożne zboczenie z drogi Zyciowej, oczywiście z Innymi kartami.
      W związku fajny kompan ale wolno wchodzi w więzi, jest za ostrożny i zbyt realistyczny.
      • lilka107 Re: Paź Monet 14.11.10, 15:59
        A w pytaniu o uczucie, jakie ktoś żywi? Nie mogę go zbytnio rozgryźć w tym kontekście. Często się spotykam z opinią, że to tylko sympatia, koleżeństwo.. i nic więcej. Ale cos mi tu nie pasuje.. Czy może uczucie jest zdominowane przez chłodną kalkulację i realizm, czy "opłaca" się angażować..?? Takie rozsądkowe podejście do relacji?
        • niwa1 Re: Paź Monet 14.11.10, 16:13
          Wolno się angażuje w związek bo musi to i owo przemyśleć, upewnić się, dojrzeć, nabrać odwagi ale jak do tego dojdzie napewno będzie to prawdziwe zainteresowanie w celu stworzenia związku i uczucie też będzie tylko jest po prostu w tym wolny. Paż Buław szybko się zabierze do roboty ale będzie to powierzchowne i seksualne/mówiąc o relacjach dams-męs
          • lilka107 Re: Paź Monet 14.11.10, 16:44
            niwa to, co napisałaś pasuje mi bardzo do osoby, na którą mi ten giermek często wychodzi, zwłaszcza ta powolność w działaniu - no w końcu denary działają w spowolnionym tempie wink długie dojrzewanie do związku. Teraz mi sie rozjaśniło, dzięki smile
    • zainteresowany1977 Re: Paź Monet 14.11.10, 21:09
      Mi się kiedyś potwierdził jako nałogowy hazardzista a innym razem jako ktoś kto ma równie młodzieńczy stosunek do pieniędzy, słabo się gospodarzący.
      • mrgodot Re: Paź Monet 14.11.10, 22:37
        Ja też doświadczyłam Pazia Monet jako oferty zarobienia dodatkowo przedstawionej przez bardzo bogatego mężczyznę. Ale pod nim kryje się jeszcze inna oferta - bardziej zmysłowa smile
        • misboaa odświeżam bo pewnie wam się przyda 24.04.14, 14:29
          smile
        • exiled.angel Re: Paź Monet 24.04.14, 14:40
          U mnie tak samo smile jest coś do zyskania, np. pieniądze, jakaś cenna rzecz nawet taka która nie ma wymiernej wartości ale dla nas jest szczególnie cenna, a przy okazji jakiś romans może się wykroić smile
          Lub odwrotnie, romans a przy okazji jakiś zysk.
          Paź monet szybko się uczy, podpatruje innych, nie musi się uczyć na własnych błędach jak paź mieczy, tutaj liczy się spryt, ale całkiem na poważnie, u mnie przedstawia osoby bardzo inteligentne (to ktoś jeszcze się uczy), zdolne, do tego kulturalne, obdarzone w dość dużym stopniu urodą czy też wdziękiem, łatwo zjednujące sobie ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka