Dodaj do ulubionych

Finanse 3 miesiące

03.04.24, 14:21
Witajcie - w innym wątku pisałam o konieczności zamknięcia działalności (póki co ją zawiesiłam by nie płacić zus skoro nie osiągam dochodów) i że finansowo jest u mnie bardzo kiepsko. Właściwie to już mi się skończyły pieniądze, a decyzje banków o pożyczkę na firmę w każdym są wszędzie odmowne z racji niskiego dochodu firmy. Wysyłam CV dot. pracy etatowej i nawet 3 oferty są rozpatrywane, ale nikt nie dzwoni w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej. Rozłożyłam więc po 3 karty finansowe na trzy miesiące na każdy miesiąc, z ogromną prośbą o zerknięcie na nie. Mam bowiem wrażenie, że karty wychodzą mi jakby życzeniowo dobre bo nijak się mają do mojej obecnej bardzo złej kondycji finansowej:

KWIECIEŃ: RYCERZ MONET, KRÓL MIECZY, 3 MONET
MAJ: CESARZOWA, 9 KIELICHÓW, PAŹ MONET
CZERWIEC: RYDWAN, UMIARKOWANIE, 6 MONET

Ad Kwiecień: rycerz monet już kilka razy pokazał mi "małe pieniążki, nie mogą być jednak z działalności gospodarczej bo tę zawiesiłam więc skąd mogą być? Król mieczy kojarzy mi się z urzędnikiem, może więc pomoc socjalna? Tyle że ja nie spełniam żadnych kryteriów. 3 monet to praca nad jakimś nowym projektem, składając więc karty do kupy może oznacza to rozpoczęcie nowego projektu lub znalezienie pracy dodatkowej, z której będą drobne pieniążki?
Ad Maj: W maju powinno być już znacznie lepiej bo Cesarzowa do biednych nie należy i w 9 monet jest dobrobyt, a w paziu monet widać pracę nad czymś więc może to ten nowy projekt zacznie przynosić pieniądze?
Ad Czerwiec: W czerwcu sprawy powinny ruszyć do przodu, a sytuacja finansowa będzie stabilna w Umiarkowaniu, a w 6 monet widać wymianę pieniądza - pieniądze będę wpływać i wypływać.
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Finanse 3 miesiące 03.04.24, 16:07
      Myślę, że najdalej w czerwcu znajdziesz pracę. Karty na ten miesiąc bardzo dobre. Maj, wygląda mi to na pomoc od kobiety, może jakieś zamożniejszej, która będzie chciała , żebyś wykonała dla niej jakąś małą usługę? Odpłatnie. Kwiecień, Król mieczy często mi się kojarzy z przepływem informacji, także przez sieć. Może daj na lokalnej grupie social media ogłoszenie typu: sprzątnę Twój dom, wypielę Ci Ogródek? Jakieś nieduże pieniążki , wykonane rzemieślniczo (3 monety) powinny wpaść. I staraj się myśleć pozytywnie (tak, tak , wiem, łatwo powiedzieć). Karty są całkiem ładne.
      • dark_september Re: Finanse 3 miesiące 03.04.24, 19:44
        Super, bardzo Ci dziękuję. Właśnie jestem na etapie wystawiania ogłoszeń na facebooku w grupach dot. pracy dodatkowej. No cóż, zobaczymy jak to się potoczy. Pozdrawiam serdecznie smile
    • ta_obca1717 Re: Finanse 3 miesiące 22.04.24, 14:27
      Kwiecień już prawie się kończy wieccpewnie większość z kart już się zrealizowała. 3 Monet mogła sugerować jakiś stały dochód który już od jakiegoś czasu dostajesz albo dobre fundamenty by z czegoś mieć kasę( może obecny biznes).
      Król Mieczy to strategia ale i bank który może odmówić pożyczki.
      W Rycerzu Monet gonitwa za kasą i udowadnianie swojej wartości.

Maj całkiem miły - Paź Monet zapowiada całkiem niespodziewane pieniądze, coś na co nie liczyłaś zupełnie ( i może być tego całkiem sporo). Cesarzowa może sugerować dobrze ustawioną kobietę z którą możesz wyjść na kawę - a od słowa do słowa mogą pojawić się pieniądze.

czerwiec - tu coś nowego w tym Rydwanue. Nowe miejsce, nowa praca - zwłaszcza, że 6 Monet to karta „wynagrodzenia”, coś za coś( dobrze odliczone pieniądze więc tu z „górka” nie będzie).
      Umiar zapowiada spokój ducha - sprawy ułożą się lepiej niż myślisz na ten moment.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka